Hos Mommer

13. juni 2022

Lidt pensionistliv

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:55
Tags: , ,

Jeg har det lidt lige som i Pensionistvisen – og så alligevel ikke, for tiden føles ikke spor lang. Tværtimod, så flyver den afsted; den ene dag tager den anden, og pludselig er der gået en uge. Igen. Det går alt for stærkt, gør det.
Bloggeriet bliver det ikke til så meget med – jeg nyder livet hver eneste dag, men begynder jeg at skrive for meget om mine hverdagsaktiviteter, kommer det helt sikkert til at ligne en kopi af omtalte pensionistvise.
Bloggen er vist ved at udvikle sig til at blive en slags rejseblog eller i hvert fald en blog, hvor jeg kun kommer med indlæg, hvis jeg har oplevet et eller andet ud over det sædvanlige.
Holde helt op med at blogge har jeg ikke lyst til, men skrive bare for at skrive, hvis der ikke er noget interessant i andres øjne end mine egne, kan næppe lokke læsere til.
Det vil i givet fald nok bare blive lige som det er blevet med dette indlæg: Nogle billeder af min have. Jeg elsker min have, men jeg er ganske klar over, at det ikke er ensbetydende med, at andre gider se på en uendelig række af billeder fra den.

Roserne ved gavlen (2021)

Roserne ved gavlen 2022

I slipper dermed ikke denne gang. Herover er sat to billeder ind af min alkymist-rose. Øverst fra sidste år; nederst fra i år. Den var længe om at etablere sig, men sidste sommer tog den for alvor fat, og nu kan jeg næsten ikke styre den. Den er stukket helt af, også i sammenligning med de tre andre roser jeg satte i samme bed. Fire forskellige roser, men holdt i nogenlunde samme farveområde. Jeg er totalt betaget af alkymisten, hvis blomster ændrer sig fra varm fersken til næsten helt hvid. Det er en skam, at den ikke remonterer, men den kompenserer for det med dens enorme blomsterrigdom.
(Og jo: John har pudset ettallet, tøhø. OG de tre andre tal, så de alle fire nu skinner så fint. Det var nødvendigt, efter Annemarie og Nicolai malede gavlen for os.)

Herunder billedspam af alkymistens aldersvariation. Den yngste først; den ældste sidst.

Alkymistrosen

AlkymistrosenAlkymistrosen

Roserne 12 juni 2022 (18)

Den dufter ikke vildt meget, men den dufter! Den holder pænt længe i en vase, og når der er så mange, kan jeg sagtens tage ind til flere vaser.
Snart kommer alle de hvide roser omme i baghaven – der er flere grunde til, at vi ikke er meget for at feriere i juni og i skolernes sommerferie, og en af dem er havens skønhed i netop de tre måneder. En anden er drivhuset.

I stedet for ferie tager vi på småture. I morgen kører vi (igen) til Den Fuldkomne Fisker ved Onsevig. Det var så god en oplevelse sidste sommer, at vi vover en gentagelse; denne gang med overnatning, for der er altså virkelig langt hjem derfra, selv når man er John. Han kan fint køre hele vejen til og fra Hoek van Holland uden afløsning, men når han har indtaget en større middag, og klokken er blevet ti-halvelleve om aftenen, er han ikke lige så frisk. Med overnatning er der yderligere den gevinst, at han kan tillade sig at drikke noget med lidt procenter i.
På den lille campingplads kender de den gamle talemåde, at man ikke kan få både i pose og i sæk, så som gæst bliver man bedt om at beslutte sig til, om man vil have i pose eller i sæk. Vi valgte sækken, hvor vi får den store menu og har eget bad og toilet i den hytte, vi skal sove i.
Om 14 dage tager vi på  gourmetophold på hotel Thinggaard i Hurup, Thy, så lidt sker der da indimellem. Ditte og Peter har også fundet et sted, vi skal hen. Vi har faktisk travlt!

30 kommentarer »

 1. Det med at dagene flyver lyder velkendt!
  Og bloggen bliver forsømt/nedprioriteret for ikke at køre i samme rille…
  Det er nemmere at poste på Instagram, så familie mm. kan se man er i live!
  Min blog er også mest ture, lidt krea.. Både fordi jeg kan sætte flere ord og billeder ind.. Og som opslagsværk for mig selv!
  Nyder at læse om dine/andres ture. Det giver jo også ideer til nye steder.
  Hvor er alkymisten dog smuk, frodig og klæder huset🤩

  Kommentar af Anne Holtegård — 13. juni 2022 @ 15:17 | Svar

  • Ja, du er god til at bruge IG (og FB) 🙂 – det bliver jeg nok aldrig, men Charlotte whatsapper meget sammen og bruger her mange billeder eller små videoer. Det er blevet vores måde til at holde hinanden opdateret, udover den ugentlige, timelange telefonsamtale.
   Det er nemlig godt med opslagsværk – hvornår var det nu lige …?
   Den er så smuk. Det er C, der har inspireret mig til at have mange roser.

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2022 @ 7:34 | Svar

 2. Jamen de ER da flotte, de alkymister.
  Det lyder fornuftigt med overnatning. Man skal samle på de små og store glæder, såsom at I ikke skal på arbejde næste morgen 🙂

  Kommentar af Eric — 13. juni 2022 @ 16:19 | Svar

  • Ja, de er 🙂
   Det er nemlig en af de allerbedste ting ved pensionistlivet, at der ikke er nogen bestemt tid, man skal op på … at al ens tid er ens egen.

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2022 @ 7:37 | Svar

 3. Tak for billedspam af din alkymist, den er virkelig flot og klæder huset. Jeg billedspamer jo hver anden dag, og jeg er ikke særligt flov over det. Heldigvis kigger du med, men måske synes du snart, at det bliver for meget? Heldigvis bestemmer vi selv, hvad vi vil underholde med på vores blogge. Du er god til at underholde med få billeder, jeg er nødt til at have billederne til hjælp, men jeg håber, at nogle nyder dem. Rigtig god fornøjelse med turen til Onsevig.

  Kommentar af Lisbeth — 13. juni 2022 @ 22:22 | Svar

  • Du skal da heller ikke være flov over dine mange billeder. Som du skriver, bestemmer vi selv over indholdet, og ingen kan se, om der bliver scrollet lidt hurtigt ned over det. Jeg har altid brugt mange ord, illustreret med få billeder, og en sjælden gang har jeg da også kunnet vurdere ud fra en kommentar, at teksten kun har været løseligt skimmet 😀
   Tak. Det bliver helt sikkert også hyggeligt.

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2022 @ 7:44 | Svar

 4. Fortsæt endelig med at blogge. Om stort og småt. Langt og kort. Jeg læser alt hvad du skriver 🙂 Og hvis der er lidt langt imellem indlæggene tænker jer, at nu kommer der nok snart et, hvor du skriver om en tur I har været på…

  Kommentar af Lone — 14. juni 2022 @ 9:34 | Svar

  • Tak for de søde ord – jeg bliver ved et stykke tid endnu 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 11:54 | Svar

 5. Støtter Lisbeth.

  Det er da godt nok – OK – at man ikke altid har noget at skrive, eller finder glæde ved fortsat serie om havens udvikling. Der hvor læseren bliver “træt”, det er nok mest ved det indadvendte indlæg, hvis det ikke graver dybt nok. Eller noget …

  Nå men tilbage til roserne. Hvis du nu synes at roserne er smukke (og det *ER* de altså) så er du jo ikke alene, og der er formentlig skrevet og arbejdet med roser i mange år, mange mennesker, mange bøger er skrevet og historier dukker op når man går i flæsket på emnet.

  Onsevig og Hurup – fortæl fortæl, det er ofte rigtig sjove historier, du hæfter dig ved. ❤

  Kommentar af Donald — 14. juni 2022 @ 13:32 | Svar

  • Det er åbenbart ikke helt forgæves at fortsætte med bloggeriet … det gør jeg så – også om Onsevig og Hurup 🙂
   Jeg kan selv bedst lide, hvis en fortælling har en lidt skæv vinkel. Det er ikke altid, jeg kan finde en, men jeg prøver, og du bekræfter min ide om, at det gør læsningen mere interessant.
   Mon ikke de fleste holder af roser? Jeg har indtil nu ikke mødt nogen, der ikke gør.

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 11:59 | Svar

   • Roserne og deres historie er et godt emne, og også de oplevelser, man selv har med pasning og pleje. Det er fascinerende, når de pludselig kommer med så mange blomster – så tænker man OK – det er for de uger vi holder dem og så må de se ud som de nu kan resten af året.

    Kommentar af Donald — 16. juni 2022 @ 14:20 | Svar

    • Ja, og de blomstrer heldigvis længe, så selv om de ikke remonterer, er jeg glad.

     Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 22:09 | Svar

 6. Skønt at læse om og se din have! Den rose kan vist godt lide sit sted. Det er også en hyggelig plet. Faktisk var jeg lige forbi i lørdags – i en bus på tur med vores lokalhistoriske forening til Præstø og omegn. Da vi havde lidt ekstra tid, valgte turlederen og buschaufføren at køre langs med fjorden på hjemturen, og jeg sad klar med kameraet, da vi kørte forbi jeres hus 🙂 Selvom chauffør Danny ikke kørte hurtigt, nåede jeg slet ikke at se jeres nypudsede årstal.

  Kommentar af conny — 14. juni 2022 @ 14:29 | Svar

  • Hvor sjovt, at du var hernede – det må du da lige skrive et indlæg om! Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad I så på disse kanter 🙂
   Turen langs fjorden er virkelig smuk – jeg håber, at alle deltagerne nød den!

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 12:02 | Svar

   • I korte træk så vi Nysø, Præstø Kirke, Det gamle Toldhuus, Skibinge Kirke, Jungshoved Kirke og voldstedet. Jeg overvejer indlægget – turen var god, jeg tog billeder, men at få sat tekst på er straks mere tidkrævende.

    Kommentar af conny — 16. juni 2022 @ 12:23 | Svar

    • Jeg håber du finder tiden til at skrive et indlæg 🙂

     Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 22:10 | Svar

 7. Bliv endelig ved. Det er så hyggeligt – også når det – som du selv skriver- bare bliver lidt om haven og andre af hverdagens små hændelser. Og når din hovedrysten over folks fjollerier og ubehjælpsomme sprogbrug når næsten Hyachintske højder, ja, så er det rigtig sjovt 😎😎😎

  Kommentar af tingats — 14. juni 2022 @ 14:51 | Svar

  • Også tak til dig for de pæne ord – og pudsigt, at du nævner Mrs Hyacinth, for min nieces mand har engang kaldt mig for det. Dengang var det dog vist ikke udelukkende ment som en kompliment 😃

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 12:04 | Svar

   • No offence meant fra min side, og no offence taken fra din side, satsede jeg på. Jeg tror godt, du kan tage lidt gas. Ellers ville jeg ikke have skrevet, som jeg gjorde 😀😀😀

    Kommentar af tingats — 16. juni 2022 @ 16:02 | Svar

    • No offence at all – selvfølgelig kan jeg tage det … jeg tog det faktisk som en slags kompliment fra din side 🙂

     Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 22:12 | Svar

     • Godt du læste mig rigtigt 😀

      Kommentar af tingats — 17. juni 2022 @ 7:19 | Svar

 8. Din Alchymist er fantastisk! Min fik stængelsyge sidste sommer og måtte klippes helt ned til podestedet. Den nåede at komme lidt igen inden vinteren, og nu er den to meter høj og fuld af knopper, så jeg glæder mig. Her lidt nord for Århus er vi lidt bagud med udspring. 😉

  Kommentar af Marianne Kruse — 14. juni 2022 @ 17:35 | Svar

  • Uha, stængelsyge havde jeg ikke hørt om før nu, men det lyder ikke rart – hverken for rosen eller dens ejer! Men den kom åbenbart ud af krisen, og det er jo bare en fantastisk rose.

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 12:06 | Svar

 9. Dine roser er da så smukke, og det med tiden var flyver af sted sådan er det også her.
  Men rart at der sker noget og hyggeligt med turer , der er smukt i Danmark.

  Kommentar af Jonna — 16. juni 2022 @ 19:34 | Svar

  • Tak – og vi må bare huske, at det trods alt må være bedre, at tiden flyver, end at den føles lang!
   Ja, vi bor i et dejligt land 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 21:23 | Svar

 10. Skriv du bare om have og pensionistliv, jeg nyder at læse med 🙂 Sikke skønne billeder af dine roser.

  Kommentar af Lene — 16. juni 2022 @ 20:01 | Svar

  • Tak for de søde ord, Lene – jeg bliver ved lidt endnu – lige som du forhåbentlig også gør 😘

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2022 @ 21:24 | Svar

 11. Selvom jeg endnu ikke er pensionist, så synes jeg også at tiden flyver afsted og inden jeg får set mig om, så er der gået et par uger siden jeg selv fik skrevet på bloggen. Præcis som du, så skriver jeg heller ikke længere om så meget af hverdagen, for det er jo i bund og grund den samme 😉 Jeg kan god lide at se billeder fra din have og specielt nu hvor alting sår så smukt i fuld flor 😀

  Kommentar af Catarina — 26. juni 2022 @ 8:30 | Svar

  • Tak for de pæne ord om min have 🙂
   Ja, hverdagene er relativt ens – det er sådan set i orden, men mindre interessant for andre at læse om …

   Kommentar af Ellen — 29. juni 2022 @ 16:22 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.