Hos Mommer

18. juli 2012

Nu skal man ikke gøre en myg til en elefant …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:13
Tags: , , , , , , ,

Men det er sandelig og overhelehovedet heller ikke nødvendigt her i Norge – det klarer de helt selv. De er MEGAstore, myggene heroppe … en elefant ville løbe skrigende bort, hvis den skulle komme på tværs af en af disse nordnorske myg. Nogle få af dem ville kunne tappe mig for blod på forholdsvis kort tid, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor meget kløende gift, de kan få pumpet i mig på ingen tid, så jeg halvt vanvittig kradser mig til blods og dermed bliver tappet for de sidste dråber, der måtte være tilbage.
Godt jeg har investeret i litervis af antimyggemidler – plus en næsten tilsvarende mængde antiklømiddel. Jeg er dog ikke blevet stukket endnu.

P1040129

Smukt er her stadig overalt – uanset vejret. Vi har kravlet af sted langs en af de allervestligste veje i Norge det meste af dagen … vej 771, hvis nogen skulle være interesseret. Gennemsnitshastigheden har vel været omkring 40 km/timen. Men smuk, smuk, smuk. Gentager jeg mig selv?

Vejrudsigt BrønnøysundVejret i dag har været temmelig halvmørkt og temmelig regnfuldt. Jeg troede, vi var i midnatssolens land? Men okay … det er i det mindste lyst det meste af døgnet; det er bare den sol, der helst ikke vil vise sig. Hvis jeg går i seng omkring klokken 23, behøver jeg ikke lys til at læse ved. Det er faktisk meget heldigt, for der er ingen lampe oppe på pigekammeret …
Her til aften er det endelig ved at klare en smule op, så vi er fulde af optimisme mht. dagen i morgen, hvor vi kører ud til Torghatten, som er et hul i en klippe – sikkert Norges mest fotograferede hul.

Vejrudsigten for i morgen ser aldeles glimrende ud – fuld sol i morgen eftermiddag. Måske ikke ligefrem hedebølge, men det er ganske underordnet, bare det ikke regner, når vi skal op og klatre for at finde hullet i klippevæggen.
Den dér labre brise blev jeg nødt til at slå op – det lyder forjættende, men betyder såmænd bare frisk brise på meteorologdansk.

Frokosten blev også i dag indtaget indendørs, men igen med udsigt til et nydeligt land- og søskab.
P1040138 

Pludselig begyndte vandet at blive turkisfarvet i stedet for blygråt, hvilket vi tog for at være et godt varsel.

P1040151

Vel ankomne til en så lille campingplads, at den end ikke er nævnt i vores guide, sidder vi nu og slapper af efter dagens anstrengelser og hele to færgeoverfarter.
Det er turens billigste plads indtil nu, og udsigten er måske ikke noget at prale af, men vi får det hele for 200 kroner …  bad, internet, strøm og læ for labre luftninger. Det kan vist ikke gøres billigere, så vi kan lige så godt blive her i to nætter, hvilket betyder, at vi har hele dagen til torghatudflugten i morgen. Man skal jo passe på ikke at stresse, ikk’?
Det er altså ikke fordi, vi skal eller vil spare på overnatningspladserne, at jeg hele tiden skriver, hvad de koster; vi tager dem, som de kommer, uanset prisen – det er mere for at fortælle, at det ikke nødvendigvis er de dyre pladser, der er de bedste – snarere tværtimod …

En tidsel fødesMin yndlingstidsel

Min yndlingstidsel – man ser dem overalt i grøftekanterne; nogle steder står de meget tæt og danner næsten en hel tidselskov. Er den ikke smuk?

31 kommentarer

 1. Det lyder lidt voldsomt med SÅ store myg.. er du smurt ind i “lad-mig-være-i-fred-dumme-myg” eller kan de slet ikke lide dig..??
  Wauuu den farve kan jeg li’ på vand, håber I finder det berømte hul, så du også kan få billeder af det, og vi andre der ikke kommer så langt nordpå, kan se det.

  Kommentar af Inge — 18. juli 2012 @ 18:45

 2. Vi har mirakuløst kunnet holde megamyggene ude af camperen om natten, så jeg har ikke engang været smurt ind. Myg elsker mig ellers højt …
  Vi skal nok finde hullet 😉

  Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 19:02

 3. Den der ormer sig gennem hullet bliver sikkert en laber larve.

  Kommentar af Eric — 18. juli 2012 @ 19:43

  • DET må da simpelthen afprøves! Skøn teori – det er meget bedre end at kysse frøer 😉

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 19:59

 4. Finns det andre typer mygg? Enn de med to motorer?

  Kommentar af Kamelrytterske — 18. juli 2012 @ 20:10

  • Jeg ved nok ikke præcis hvad du mener, så det kan jeg ikke helt svare på 😉

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 20:56

 5. Måtte bare kommetere myggen. 🙂 Det er bare for amatørmygg å regne det dere har truffet hittil. Bare vent til Karasjokk og Kautokeino, der er de grovt regnet like store som et av dagens jagerfly som militæret bruker. Og det er flere av dem enn all verdens typer fly og akkurat der dere befinner dere om de finner det for godt. Myggen har to jetmotorer og en snute som gjør at den går rett gjennom kroppen. Det virker i alle fall slik.

  Men vi har mer å by på av denne sorten her i landet. I følge en fra Lesja, lengre sør i landet, skal myggen der være så store at de går over telefon og strømlinjer. Akkurat det har jeg bare hans ord å gå etter. Men de i Karasjokk har jeg opplevd for mange år siden. Hullene er der fortsatt i kroppen og danner gjennomtrekk på vindfulle dager, tror jeg. Eller de dukker opp når jeg snakker om det og med en forferdelig smerte. Dere kan bare glemme frokosten ute. Dere skal vel innom Karasjokk og Kautokeino? Det synes jeg dere burde, uansett mygg. 🙂

  Kommentar af karlhalvorsen — 18. juli 2012 @ 21:32

  • Sig mig … er du ude på at skræmme os ud af Norge? 😉 Ja, vi kører nok via Sverige hjemover.

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 22:01

 6. Hvorfor er norske myg større end andre myg? Hvad med et billede af sådan en mammutmyg? Du tør måske ikke komme tæt nok på?

  Kommentar af Rasmine — 18. juli 2012 @ 22:15

  • Det skal jeg ikke kunne sige 🙂 – og et billede er jo kun noget værd, hvis der er noget at sammenligne med sådan rent størrelsesmæssigt … men hvis der skulle sætte sig en på mig, lover jeg at få John til at tage et billede 😉

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 22:40

 7. Den labre luft er for morsom. Det lyder sjovt norsk gør det! Jeg elsker at høre dem “synge”!
  Sikke en masse flotte billeder du har taget. Jeg troede at Emil boede i Sverige 😉 det ligner ellers hans hus!

  Studser også noget over en emailadresse hvis der ingen dækning er.. Hmmm

  Kommentar af Kong Mor — 18. juli 2012 @ 22:38

  • Ja, det gør … det er godt nok ikke lige nu, jeg synes tidspunktet er passende til at grine af det norske sprog – det lyder nemlig rigtig dejligt, når de ‘synger’, som du siger.
   Emil kan bo mange steder i Norge – de har de skønneste huse.

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 22:45

 8. Hvor er det dejligt at se billeder fra skønne Norge. Og hyggeligt at læse om jeres oplevelser. Hvis du nu hyller dig ind i et myggenet …

  Kommentar af betty — 18. juli 2012 @ 22:45

  • Ja, Norge er bare det dejligste land … og myggenet er heldigvis ikke nødvendigt, så længe vi kan holde dem ude fra camperen om natten 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2012 @ 22:46

 9. Måske de norske myg kan læse? Siden de på den måde tager afstand fra dig og dine heftige antimyggemidler 🙂
  Hvor er det fantastiske billeder. Norge gør sig altid godt efter min mening, uanset vejrlig. Det er lidt hyggeligt med færger, ikke? Jeg husker vores tur på den sydligere del af Norges vestkyst, hvor vejen bare sluttede. Punktum. Og så kom der på et givet tidspunkt en færge, hvor vejen så fortsatte 😉

  Kommentar af conny — 19. juli 2012 @ 9:24

  • Jeg ved søreme ikke, om de har ikke-analfabetiske myg her …
   Johhh, i mine øjne er det nok mere nødvendigt end hyggeligt … det sinker en del, synes jeg – især når man kommer og lige når at se den sejle, og der er to timer til den kommer igen :-)- men det ville være nogle gevaldige omveje man skulle ud på, hvis ikke alle de færger var der.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2012 @ 15:35

 10. Tak fordi du slog laber op. Her i huset bruger vi den norske vejside, den er bedre til at forudsige vejret i Nordjylland end DMI 😉 Og jeg har tit grinet af den labre brise.

  Der er så smuk i Norge, og man kan miste mælet sommetider, selv om det kan være surt at tro 😉
  Fortsat god tur

  Kommentar af Lene — 19. juli 2012 @ 14:22

  • Altså svært ikke surt 😉

   Kommentar af Lene — 19. juli 2012 @ 14:23

   • Hehe – og du mener nok også vejrside 😉 Vejsiden bruger I nok først, når I er i Norge …
    Men ja, hvis det er yr.no, du mener, så er den rigtig god, har vi erfaret.
    Det er i bogstavelig forstand et bjergtagende land. Og tak 🙂

    Kommentar af Ellen — 19. juli 2012 @ 15:37

 11. Uha uha…er ikke vild med disse blodsugere. Da jeg var barn blev jeg suget ‘næsten’ helt tør..hehe, og min lemmer voksede til skipperskræk dimensioner, så lysten til at opsøge sådanne steder er lig nul. Smukt ser det, og mon ikke et kæmpe myggenet kan holde dem ude om natten ;-D…god ferie.

  Kommentar af Gitte - RAV OG KRAT — 19. juli 2012 @ 17:33

  • Det er slet ikke nødvendigt med myggenet – vi er overhovedet ikke plaget af dem og har faktisk kun set et par stykker … de var så godt nok også store 😉
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2012 @ 17:43

 12. Som kamelryttersken og karlhalvorsen skriver: i Finnmarken har vi mødt dem med 2 motorer. A Hitler lod sig inspirere af dem til lyden i sine Stuka-fly, man bliver totalt vanvittig bare af lyden. Men i år havde jeg åbenbart vænnet mig til dem, og de stak heller ikke så meget, OG de stik klør heller ikke mere: jeg må være blevet immuniseret.
  Dine yndlingstidsler har vi også set, store skove endda: men de har jo ingen torne, er det så tidsler?
  “Ingen tidsler uden torne, ingen grise uden orne” hedder det jo på landet. Jeg tror, det er knopurten, du har fanget.
  I det hele taget: sikke et blomsterhav, vi er kørt og gået igennem: lupiner, margueritter, knopurt, forglemmigej, digitalis, gederams: det har bare været så flot! Vi plejer jo at rejse der nordpå senere på sæsonen, så vi kan få friske bær til morgenmaden, så vi havde næsten glemt, hvor mange blomster grøftekanterne og fjeldet kan fremvise.
  For øvrigt: skulle I til Nordkap i år? Gør jer selv en tjeneste: tag vejen mod venstre nogle kilometre før, mod Gjesvær: alene turen over fjeldet er så smuk! Og book en tur med Ola’s fuglesafari: vi boede hos ham, og fik rabat på turen, men selv den ordinære pris på ca 600 kr pr snude er turen værd: vi fik havørne i dusinvis!! Lunder, suler, lom, lomvier, mallemukker, en masse andre plus sæler! Og varmt tøj til turen i en lækker båd. Noget for fuglefotografen. Lige om lidt skal jeg tømme kameraet for de 1200 billeder, det blev til, jeg er spændt på fuglene, og elgen, og orkideerne: for dem fandt vi osse!!!

  Kommentar af AagePK — 19. juli 2012 @ 22:50

  • Vi har heldigvis kun set et par af stukaerne 🙂
   Har de ingen torne? Det har jeg slet ikke lagt mærke til, men det hedder altså ingen ROSER uden torne osv.; det stod der på Orne-Kurts bil 😉
   Vi har set 10 millioner af lige præcis de blomster du nævner; de er der overalt og hele tiden – det er så smukt.
   Nej, vi når ikke til Nordkap denne gang. Langtfra, faktisk, for vi har været meget længe om at nå bare hertil, og vi skal aflevere camperen allerede på næste fredag. Vi tager den bare med ro her i området, hvor vi er – her er simpelthen så skønt.
   Men tak for rådet om Gjesvær – det er noteret, for det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi drager så højt mod nord 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2012 @ 23:10

   • Nå, men så et andet råd: kommer i til Østersund på hjemvejen: Woolpower, før: Ullfrotté, har fabriksudsalg, og vi køber gerne lidt merino til de lange vinteraftener. denne gang fik jeg bl.a. en jakke i grønt for 399.
    Og frokostbuffetten lige nord for Vilhelmina er bare SÅ lækker, med 5 slags laks, 5 slags sild plus en masse mere. Vi sparede aftensmaden den dag!

    Kommentar af AagePK — 19. juli 2012 @ 23:56

    • Tak – det er – igen – noteret, men så sent som her til aften har vi besluttet at tage E6 gennem Norge tilbage til Sverige. Den rute er, iflg. Google Maps, kun 1½ time længere fra Narvik, og med dette vejr er det aldeles ligegyldigt, om vi har solen i øjnene eller ej på vores færd gennem Norge – den er der jo alligevel ikke det meste af tiden – og derfor gider vi ikke køre gennem et par tusind kilometer svensk skov for tredje gang … 😉
     Men kommer vi helt til Magerøya igen, er vi nødt til at tage den hjem over Finland/Sverige, da der ellers bliver for langt at køre.

     Kommentar af Ellen — 20. juli 2012 @ 0:04

     • Tjahh, syd for Narvik er jeg totalt blank, desværre. Så det må vi få gjort noget ved.
      Men er man på Magerøya, og man har travlt med at komme ned til Svarta Bergen, ville jeg fra Alta tage 93’eren til Palojoensuu og derfra E8 til Tornio, og så E4 til Gävle. Før Falun går 68 over Avesta til ca Lindesberg, udmærket vej næsten uden trafik.
      Inlandsvägen fra Vilhelmina er ikke så meget skov, så det gør ret meget; til gengæld er der de der myriader af bobiler, så man ikke kommer nogen vegne. Opturen på 2466 km tog tre dage, nedturen (!) pga bobiler og smal vej det dobbelte.
      Frokostbuffetten før Vilhelmina hedder for øvrigt M Bergmanns Fisk, og han får leveret fra flere lokale producenter, jeg bliver helt “sugen” ved mindet.

      Kommentar af AagePK — 20. juli 2012 @ 12:17

      • Ja, nu må vi se, hvor resten af turen viser sig at gå hen – vi har improviseret meget i år … det er heller ikke så ringe endda 🙂

       Kommentar af Ellen — 20. juli 2012 @ 17:04

 13. Øv, Ellen – jeg har jo sagt, at du skal købe The Body Shops “Hemp hand creme”……. så skal myggene nok holde sig på afstand. Det tør jeg simpelthen garantere. Og sådan en creme koster ikke en formue. Jeg er faktisk ret sikker på, at det er meget billigere end antimyggemidlerne. 😉

  Kommentar af Jens — 20. juli 2012 @ 20:03

  • Det har du da også, Jens – undskyld 😳 – men myggene er så absolut ikke slemme heroppe; jeg tilskriver det, at vi er ude ved kysten, hvor der altid er en del vind.

   Kommentar af Ellen — 20. juli 2012 @ 20:09

 14. Måske de norske myg har nogle fættre i Canada? Det kan det godt se ud til.
  For hulen da, hvor er det smukt overalt, hvor du fotograferer.

  Kommentar af Salix-Lene — 21. juli 2012 @ 22:00

  • Det kan da godt være, men her ude ved vestkysten er der hel
   digvis stort set ingen myg.
   Ja, her er smukt, ikke? – der er bare så eventyrligt i Norge 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. juli 2012 @ 23:26


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.