Hos Mommer

12. marts 2017

Long time no see, but I saw the sea – I saw no seesaw, though

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:50
Tags: , , ,

P1060012Sikke noget sludder i overskriften, men lidt mening giver det dog. For mig …
Der var engang, da blogtræf var noget, der kunne ske op til flere gange på et år. Det ebbede efterhånden mere og mere ud for nu nærmest at have stoppet helt, men for nogen tid siden kom der en mail fra Lene, som havde fået lyst til at se bloggere, instagrammere og andre, hun kendte fra den virtuele verden. Lene kendte selvfølgelig alle; nogle af os kendte en eller få af de andre IRL og måske lidt flere via blogland, men inden dagen i går var omme, kendte vi alle hinanden. Det var alle tiders initiativ, og der kunne ingen tvivl herske om, at vi alle 10 hyggede os i hinandens selskab. Inge var en anden af de inviterede, og hende, Hasse, John og jeg blev hurtigt enige om at lave det om til en weekendoplevelse, så vi drog mod Aalborg fredag morgen og er først lige kommet hjem.
John og Hasse måtte klare sig uden deres koners selskab lørdag eftermiddag, men da de kom og hentede os, blev de inviteret indenfor, og det endte med, at de blev, så vi var ni, der fik rester fra den gode frokostbuffet + nogle lækre hjortepølser, som Landmanden lige grillede som supplement.
Det var virkelig svært at bryde op og finde Aalborg, men det lykkedes dog til sidst …

Inge og jeg havde fået den snedige ide at kontakte Eric for at få en anbefaling eller to til, hvor man kunne forestille sig at indtage aftensmaden under Aalborgbesøget. Det blev til Taverna Zorba, som Eric har skrevet om flere gange på sin blog, og vi blev da bestemt heller ikke skuffede – det var god og enkel, men rigelig mad … calamerien blev anrettet på en for os ny og dekorativ måde. Til hovedret valgte John og jeg en mixed grill. Det var der, det rigelige kom ind i billedet – jeg kunne ikke spise meget mere end halvdelen, men det var ikke fordi det ikke var godt!

P1050992P1050996

Lørdag kørte vi tidligt afsted for lige at nå at snuse til Vesterhavet og køre en tur på stranden ved Blokhus, hvor vi så en lille fiskerbåd blive trukket på land af en traktor. Fiskerne havde ikke haft fiskelykken med sig, så der var et par potentielle kunder, der måtte gå skuffede hjem igen.

P1060002

P1060014P1050990Vi boede på hotel Phønix, som er et gammelt, men udmærket hotel. Morgenmaden her var så absolut også god og rigelig, men vi undrede os dog en kende over, at der ingen bacon var, når der var både røræg, stegte pølser og stegte tomater.
Aalborg viste os masser af flotte gavlmalerier – jeg fik dog kun nogle få af de imponerende motiver i kassen … og som Inge sagde: De har store ører i Aalborg!
Jeg kan godt lide teksten til billedet af den frodige kvinde: Fred og forsoning (underskrevet Kvinder for fred). Den 8. marts hedder International Women’s Day ude i den store verden, og som samme verden ser ud, bryder jeg mig på ingen måde om vores betegnelse for dagen: Kvindernes internationale kampdag. Jeg ved naturligvis godt hvorfor den bliver kaldt sådan, men kunne man ikke fjerne kampen?

38 kommentarer

 1. Vesterhavssnus er et must! Det lyder som en vidunderlig dag! ❤️

  Kommentar af www.skøreliv.dk — 12. marts 2017 @ 18:11

  • Naturligvis, når man nu er så tæt på – og ja, det var en herlig dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2017 @ 18:33

 2. Det var et godt selskab 🙂 Hvis det kan være en trøst, kan jeg også sjældent spise op på Zorba.

  Kommentar af Eric — 12. marts 2017 @ 18:21

  • Det kan jeg godt forstå! John kunne, men han var også meget mæt bagefter 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2017 @ 18:34

 3. Whaw, et blogtræf. En sjældenhed nu om dage. Det har da vist været en særdeles herlig og skøn week-end.
  Skønt initiativ af Lene.

  Kommentar af Kisser — 12. marts 2017 @ 19:01

  • Vi klager ikke et sekund over det gode initiativ 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2017 @ 20:34

 4. I er gode til at fylde oplevelser i i rammen af en tur til det nordjyske. Glæder mig over at læse om jeres dejlige dag til blogtræf. Krydret med god mad og udvidet selskab om aftenen.

  Kommentar af Anne Holtegård — 12. marts 2017 @ 21:36

  • Når man kører så langt, kan man lige så godt få mest muligt ud af det, men dagen hos Lene havde været hele turen værd i sig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:04

 5. Ha, saa hyggeligt, jeg havde helt glemt om blogtraef. Dagen lyder skoen. 🙂

  Kommentar af Tina - omme i London — 12. marts 2017 @ 23:03

  • Det er også længe siden, der har været et – bortset fra dette hos Lene var det sidste jeg kender til, et hos mig selv i september 2015 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:05

 6. Fint initiativ med et blogtræf.
  Godt billede af moderniseret kystfiskeri. Det fik mig til at genlytte temaet fra filmatiseringen af “Fiskerne”. (Ja, jeg ved godt, at romanen handler om fiskere, som netop havde forladt kystfiskeriet for at blive fjordfiskere, men alligevel….)

  Nu håber jeg mit link kommer til at fylde en masse rent fysisk her på kommentarfeltet. I så fald bedes du rette til. Det er – synes jeg- et flot stykke musik.

  Kommentar af natural2222 — 13. marts 2017 @ 5:28

  • Pudsigt nok kunne jeg ‘høre’ musikken, inden jeg startede dit link – det må virkelig have brændt sig fast dengang! Den var også det bedste ved Fiskerne … ikke fordi det var en dårlig serie, jeg havde det bare svært med al den religion og al den dobbeltmoral.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:08

 7. Det var så dejligt at se jer. Og det gavlmaleri med den frodige kvinde har jeg ikke set før, så det må jeg på udkig efter.

  http://www.underet-er-at-vi-er-til.blogspot.com

  Kommentar af Lene — 13. marts 2017 @ 7:48

  • Jeg er næsten sikker på, at det var det i Sankelmarksgade ikke langt fra Taverna Zorba 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:09

 8. Det lyder, som om Phønix er blevet gennemrestaureret, siden jeg boede der forrige jul og syntes, det var så ramponeret, at det nærmest var deprimerende. Havde de mon også taget sig sammen til at lægge dug på de triste borde (brune melaminplader?) til morgenmadsbuffeten?

  Da jeg var barn, plejede vi at holde sommerferie iBlokhus, og det var altid en oplevelse at se fiskerbådene blive trukket op på stranden, dengang ikke med traktor. Vi flyttede til Hvidovre, da jeg var 11, og da jeg skrev om det i en stil om Vestkysten, påstod min dansklærerinde håednakket, at det var længe siden, at man havde gjort sådan. Jeg måtte have læst det i en bog, der var forældet, så det trak ned. Det glemmer jeg naturligvis aldrig!

  Kommentar af Rasmine — 13. marts 2017 @ 8:38

  • Det er overhovedet ikke restaureret; det er ret slidt, men det er rent, og det er i mine øjne det vigtigste … jeg vil hellere bo på et gammelt (men stadig rent) hotel med masser af patina, end jeg vil bo på et moderne et af slagsen. Melaminborde havde dog ikke været særlig rart, men der var fine duge på alle borde 🙂
   Tåbelige lærer! Selv som 11-årig ville jeg have opponeret mod en sådan åbenlys uretfærdighed, og hvis hun havde holdt på sit, havde jeg involveret mine forældre! Den slags skal man ikke finde sig i.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:13

   • Jeg er jo en halv snes år ældre end du, og jeg var helt ny i klassen.

    I fordums dage – dvs. i min barndom – var Phønix byens fineste hotel. Jeg syntes, dets tilstand var deprimerende, og jeg mener ikke, at afslået maling overalt, et værelse, hvor simpelthen alt er skrammet, og store pletter på tæppet i gangen hører ind under patina. Det kan jo være, at de i det mindste har fået malet. Så kunne det da være, at jeg godt vil bo der igen. Ret skal være ret: Beliggenheden kunne ikke være bedre, og sengen var der absolut intet at udsætte på.

    Kommentar af Rasmine — 13. marts 2017 @ 11:08

    • De har muligvis fået malet, så – vi bemærkede ingen afskalninger. Heller ingen skrammede møbler, men de har næppe udskiftet inventaret i værelserne … og ja: sengen var rigtig god.

     Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 13:44

     • Jeg har aldeles ikke noget imod stilen – tværtimod – og det kan da lade sig gøre at udbedre skrammede møbler. Nu kunne jeg godt finde på at bo der igen bare for at se, om der er gjort noget ved den generelle ramponering – for grundlæggende er det jo et dejligt hotel med en eminent beliggenhed 🙂

      Kommentar af Rasmine — 13. marts 2017 @ 14:02

      • Det kan næsten ikke ligge bedre … du er næsten nødt til at bo der igen – så får vi også konstateret, om det bare er Inge og mig, der ikke ser, hvad du ser 😉

       Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 14:13

 9. Tak for hyggeligt samvær hos Lene, det er både underligt og dejligt at få ansigt på alle skriverierne.
  Jeg læser altid dine indlæg, men er ikke verdens bedste til at kommentere, jeg kan dog sige, at din overskrift er meget Ellensk.

  Kommentar af Helle K. — 13. marts 2017 @ 9:20

  • Tak, i lige måde, Helle – vi er jo så enige 🙂
   Hvis man skulle kommentere hos alle dem, man læser, kunne man bruge hele dagen foran skærmen, og det har vi ikke tid til!
   Hehe, overskriften er måske en anelse for ellentypisk 😉

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 9:25

 10. Rart at vide, at I har haft det godt, nu I sådan fløj under radaren i flere dage 🙂 Hvorfor skulle man dog fjerne kampen? Jeg synes egentlig hellere, man skulle tilføje kampen i den engelske version i anerkendelse af, at der stadig er meget at kæmpe for rigtigt mange steder i verden.

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. marts 2017 @ 10:29

  • Jeg er klar over, at to dage er tæt på at være for meget uden at melde det i forvejen 😉
   Du har selvfølgelig ret i, at kvinders vilkår lader enormt meget tilbage at ønske, og det skulle meget gerne ændres. Jeg bryder mig bare ikke om ordet kamp. Ingen ændringer bør ske via kamp, men via oplysning og argumentation.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 10:54

 11. Jeg er glad for, at Aalborg står øverst på vores hotelweekendliste – jeg skal i den grad ud at finde de gavlmalerier … og måske også spise græsk.
  Det var dejligt at se dig igen i Nordjylland sammen med de andre dejlige damer (og nogles mænd).

  Kommentar af conny — 13. marts 2017 @ 12:22

  • Nogle af dem var virkelig flotte, så jeg vil ønske jer god tur 🙂
   Tak, i lige måde, Conny.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 13:45

 12. Det var virkelig dejligt at møde dig (og alle andre) i virkelighedens verden og jeg kunne nu sagtens have tænkt mig, at der havde været flere timer til snak, men måske en anden gang. Det kunne være skønt 🙂

  Kommentar af Liselotte — 13. marts 2017 @ 13:12

  • Det var virkelig dejligt og hyggeligt – alle mine bedste anelser blev bekræftet 🙂
   Vi havde jo alle en masse at fortælle hinanden og at snakke om – jeg tror dette gode selskab kunne have tilbragt en uge i sommerhus uden at komme til at mangle samtalestof. Det kunne være, vi skulle aftale noget bofællesskab til en eller anden strikkefestival, så vi kan tage tråden op (tøhø), for ja, jeg synes også det kunne være herligt at mødes igen.

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 13:57

   • Tænk at sidde i sommerhus og bare strikke og tale om alt mellem himmel og jord. Jeg er helt sikker på, at der ville gå år, inden vi løb tør for emner at vende 🙂

    Kommentar af Liselotte — 13. marts 2017 @ 14:26

    • Jeg fornemmer næsten, at ideen ikke virker frastødende på dig 😉

     Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 14:32

     • Den er jeg med på, så medbringer jeg også mit lille stykke strikketøj 🙂 Lad os holde fast i den gode tanke og måske en dag gøre alvor af det. Jeg nød i den grad selskabet, og at snakken gik, uanset hvordan vi fik sat os.

      Kommentar af Mette L — 13. marts 2017 @ 16:55

      • Det var nemlig en af de ting, der gjorde det så godt: Ingen foretrak at tale med nogen bestemt – der blev simpelthen bare plapret løs hele tiden 🙂 Det var også så fint, at sommetider lyttede alle ni til én, og andre gange talte vi sammen i små grupper. Bare SÅ dejligt, og det er fint, at du er med på en mini-strikkefestival 🙂

       Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 17:41

 13. Jeg er så meget med på at fjerne kampen, Ellen. Og tak for indblik i en dejlig weekend i det nordjyske. Nu har jeg aldrig været hos Lene, men tvivler på at det kan være andet end mega hyggeligt! 🙂

  Kommentar af /ks — 13. marts 2017 @ 15:13

  • Tak! Kamp kan aldrig være noget godt!
   Det var det sandelig også … mega-hyggeligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. marts 2017 @ 15:22

 14. Det lyder som I har haft en fornøjelig tur.
  Jeg må snart se at komme en tur til æ haw eller hvordan det nu staves.

  Kommentar af Jørgen — 14. marts 2017 @ 14:18

  • Det havde vi, og en tur til a haw er aldrig tosset; der er så dejligt hele året rundt.

   Kommentar af Ellen — 14. marts 2017 @ 15:39

 15. Tak for en rigtig dejlig weekend.. 🙂

  Kommentar af Inge — 14. marts 2017 @ 16:16

  • Tak, og i lige måde, Inge 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. marts 2017 @ 17:47


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.