Hos Mommer

24. januar 2012

Visse ting er bare for fristende…

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:25
Tags: , ,

Jeg burde ikke. Men det trækker for meget i mig.

Manden kan jo ikke gøre for det. JO, han kan! Og jeg håber dæleme, at en god sprogskole får lov til at pudse hans sprog lidt af.

Det har jo ikke noget med politik at gøre. JO det har.

Man må ikke hænge folk ud offentligt. Arh, hvorfor ikke? Det gør politikerne da selv i rigt mål over for hinanden. Hvis bare de husker at sige ‘Hr’ eller ‘Fru’ inden de nedsættende udtalelser, så er alt tilladt.

Med andre ord: jeg er simpelthen nødt til at flashe denne massemail, der cirkulerer for tiden, og som min søster sendte til mig:

Willie

The out of country minister is taking a motherfather on the flyingmachine

Jeg forlanger ikke, at en udenrigsminister skal være flydende i engelsk, men det vrøvl, der nogle gange kommer ud af munden i dette åbne ansigt, gør mig, mere end pinligheden i sig selv, bekymret for, hvad han kan få forårsaget fordi han måske ikke helt forstår, hvad der bliver sagt. Eller at andre misforstår, hvad han mener.
Han burde hellere åbent indrømme, at han har brug for en tolk, fordi han ikke behersker engelsk godt nok til at føle sig tryg ved det, når man har en så vigtig post, som han har.
Det ville jeg kunne respektere, for det er ærlig snak, hvorimod jeg ikke kan respektere, at han opfordrer os til, at vi ‘bare skal abstrahere fra hans dårlige engelsk og i stedet lytte til budskabet’ (ordvalget er hans eget).
Man kan jo slet ikke undgå at fokusere på hans tåkrummende sprog – og mht. budskabet … jamen … har han noget?

29 kommentarer

 1. Jeg klapper i mine små hænder og giver dig ret. En motherfather. Den må ku bruges i another afsnit 🙂

  Kommentar af Susanne — 24. januar 2012 @ 17:42

  • Hehe – The Julekalender har virkelig haft en afsmittende effekt her 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 18:14

 2. Åhhhh nej Ellen det gjorde du bare ikke.. 😀 Fedt…. hahahahaaaaa
  Jeg har også fået den, men skyndte mig at slette den, det var alt for fristende at have den liggende i indbakken.. 😉

  Kommentar af Inge — 24. januar 2012 @ 18:10

  • Jo jeg gjorde sgu! Jeg har ikke den benhårde selvdisciplin, du har 😉

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 18:15

 3. Tjah, det kan man alvorligt tvivle på. Lad mig sige det sådan – ikke et jeg har den mindste lyst til at høre på, uanset hvor godt eller nærmere skidt engelsk det så bliver sagt på 🙂

  Kommentar af Deborah — 24. januar 2012 @ 18:36

  • Sådan kan man selvfølgelig også udtrykke det 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 18:41

 4. Mouahhahahahhahahaaaaaahahahahahahahahaa……….(hiver vejr ind) ouahahahahhahahahaahahahha
  Ej men hvad er det også lige der sker for den regering altså..

  TAK Ellen – jeg er jo ikke helt med i alle de dersens vittigheder om de danske!

  Kommentar af Kong Mor — 24. januar 2012 @ 20:38

  • Selv mouhaha og velbekomme … dit grin var ikke svært at forestille sig – må have lignet det, min søster påstod at være brudt ud i, da hun så billedet og teksten 😀
   Med fare for at blive meget upopulær hos et flertal (eller er det allerede blevet til et mindretal?) af den danske befolkning, skal jeg da med største fornøjelse holde dig opdateret, når der løber nye ind af slagsen 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 20:55

 5. Nej, imponeret kan man ikke være, af det man har hørt. Efter sigende skulle han tale hollandsk og spansk, men det har jeg til gengæld ikke hørt. Jeg hørte (og hører stadig lejlighedsvis) Anders Fogh Rasmussen tale engelsk. Det var/er lidt mere korrekt (i hvert fald talerne, som andre har læst korrektur på), men lyder stadig som en arm, der er brækket flere steder og afstedkommer voldsomme smerter. Manden er aldeles tonedøv, når det kommer til sprogets musik. Lene E. tror jeg aldrig, jeg hørte sige noget på udenlandsk, men mit bud er, at accenten har være uhjælpeligt aalborgensisk. Måske hun er bedre til mallorcansk.

  Jeg arbejder på en virksomhed, hvor der de senere år er talt og skrevet meget engelsk. Ikke alle er lige skrappe, og kommunikationen kan være tung en gang imellem og undertiden komisk; men det går endda, for folk har viljen til at forstå, og ingen gøres til grin. Mon ikke også Udenrigsministeriet og udenrigspolitikken klarer sig. Trods alt er det jo embedsmændene, der realiserer realpolitikken, mens ministrene poserer.

  Kommentar af Eric — 24. januar 2012 @ 21:33

  • Der er ikke nogen af de nuværende eller forhenværende folketingspolitikere (af dem jeg umiddelbart husker), der har kunnet skjule deres danske accent, men det er ikke så meget det jeg harcellerer over her – Villy Søvndals ‘taler’ ville have fået et gevaldigt løft, hvis der havde været en korrekturlæser ind over, så det i det mindste var de rigtige ord og den rigtige grammatik – så pyt med sprogmelodien, som de færreste alligevel behersker. Man kan i langt de fleste tilfælde høre, når det er en dansker, der taler engelsk. Eller en tysker. Svensker. Franskmand. Osv.
   Og embedsmænd … jah … herhjemme nok … men de ‘realiserer’ da ikke særlig meget under de direkte dialoger i udlandet, hvor man mødes face to face.

   Vi har også engelsk som ‘corporate language’ 🙂 Ikke alle er lige gode, men vores Villy’er bliver altså sendt på sprogkursus … de der har brug for at kunne forhandle eller fomidle på et højere niveau, klæder vi på til det.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 21:48

 6. Det er et bewonderingsværdigt eksempel på en morfar!

  Kommentar af Jørgen — 24. januar 2012 @ 21:44

  • Hehe, yes, my eyes were smelting so my tears ran 😆

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2012 @ 21:51

   • Det er gået op mig at “bewonder” er et engelsk ord, som nu ikke bruges så ofte, og slet ikke som navneord – beklager jeg gjorde mig lystig på hr. udenrigsministerens bekostning.

    Kommentar af Jørgen — 26. januar 2012 @ 16:03

    • Det skal du slet ikke beklage – jeg var selv SÅ tæt på at falde i samme grøft, men jeg fik slået ordet op i sidste øjeblik.
     Jeg tror dog ikke på, at han vidste, at ordet nu er arkaisk, og under alle omstændigheder brugte han det som et navneord 🙂 Faktisk tror jeg stadig ikke, at han overhovedet kendte ordet, vil det vil jo aldrig blive andet end en påstand fra min side.
     Bewonder er sidst set i en ordbog fra 1913, og så gammel er Søvndal altså heller ikke 😉

     Kommentar af Ellen — 26. januar 2012 @ 17:13

 7. Se, dette var aldrig forekommet med Lene Espersen!
  Hvorfor ikke?
  Fordi hun altid brugte militærets Dronningefly, når hun skulle besøge sin mor i Malaga.(Det blev godt nok camoufleret som officielle besøg hos kollegaen i Madrid; samtalerne varede dog ikke længe, så man nåede knap nok at slukke motorerne, inden flyet røg op igen!)
  Og Bendt Bendtsen fløj jo i vennernes fly, mens chaufføren halsede efter med geværerne. Ulovligt, godt nok, men hvorfor er man betjent?

  Kommentar af AagePK — 24. januar 2012 @ 23:30

  • Ja Aage, Bent Betjent er tosproget: Taler Nordfynsk og forstår dansk. 🙂
   Nu interesserer jeg mig overhovedet ikke for partipolitik; men det bør vel anføres til Betjentens ros, at han frasagde sig udenrigsministerposten af sprogmæssige årsager, selvom han dengang havde den på hånden efter “standardministerfordelingsreglerne” ligesom Villy havde det for nylig.

   Kommentar af Farmer — 25. januar 2012 @ 7:59

   • Farmer, egentligt er dette jo heller ikke et partipolitisk indlæg, men en konstatering af, at havde Villy brugt den forrige regerings foretrukne transportmidler ville “det almene folk” ikke have haft muligheden af at tage et billede af en sovende udenrigsminister. Der følger jo ikke en forklaring med, om det vitterligt var en morfar, altså en middagslur, eller om det var i natflyet fra Beijing. På turistklasse, så vidt jeg kan bedømme.

    Kommentar af AagePK — 25. januar 2012 @ 9:25

    • … og det er jo også fuldkommen ligegyldigt, hvilket fly det var, eller på hvilket tidspunkt af døgnet. Det er jo ikke det det handler om, når man vil lave en vits, men det, der ligger bagved – så griber man chancen, hvilket vist gælder alle politiske fløje 😀

     Kommentar af Ellen — 25. januar 2012 @ 11:18

     • Hhmm, hvilket sprog bør en dansk udenrigsminister egentligt beherske? Hvis vi follower the money, bør det jo være tysk og kinesisk, i nævnte rækkefølge, men først og fremmest vel dansk: der er jo simultantolkning hver gang han skal tale officielt i embedet, af hensyn til protokol og bindende udsagn osv.
      Men som havehyrden nedenfor gør opmærksom på, så skal vi da prise os lykkelige over, at Helle Thorning-Smith sidder i EU’s formandsstol: hendes engelsk kan de færreste her i landet vel leve op til.

      Kommentar af AagePK — 25. januar 2012 @ 11:37

      • Han/hun SKAL ikke beherske noget fremmedsprog. Bare erkende egne mangler og lade være med at gøre sig til grin…
       Det er da godt at Helle Thorning er god til noget 😉

       Kommentar af Ellen — 25. januar 2012 @ 12:11

       • Damn, hvor er du hård, Ellen: de må ikke gøre sig til grin! Det har ingen kunne leve op til endnu, se bare efter hos Bo Bojesen, Roald Als m.m.fl. gennem de sidste 50 år, hvor jeg har fulgt med. 😉

        Kommentar af AagePK — 25. januar 2012 @ 12:16

        • Okay – forkert formuleret: der manglede et ‘så meget’ efter ‘sig’ 😉

         Kommentar af Ellen — 25. januar 2012 @ 12:19

         • I Guder – så får vi da aldrig Lille Lars fra Græsted tilbage til at dirigere internationale møder, or what? 😉

          Kommentar af AagePK — 25. januar 2012 @ 14:54

          • Når man tænker sagen, med billede og tekst og det hele: findes ordet “skadefryd” egentligt på engelsk?
           Har du tænkt på det? 😉

           Kommentar af AagePK — 25. januar 2012 @ 16:03

          • Meget a propos: her til morgen viste TV2-Go’morgen et billede af en meget snorksøvnig Lars ved COP-mødet, hvor han helt tydeligt drømte noget i retning af “I am dreaming of how to bang without a hammer!”

           Kommentar af AagePK — 17. februar 2012 @ 9:58

 8. ja desværre er vi enige. Og du ved jo nok at jeg er meget glad for partierne til venstre for midten. MEN Søvndal burde aldrig havde været udenrigsminister, ikke pga hans udtale med pga hans manglende diplomatiske evner og hans udtalelser om ting han ikke har undersøgt grundigt. Men det gælder jo så mange ex-ministre også.
  Mht udtale og ordforråd så syntes jeg nu ikke det er helt så slemt som du skriver. Jeg minder hvor pinlig Lars Løkke var under COP 15. Ikke blot var hans engelske dårligt, men han var også en elendig diplomat. Jeg sad og krummede tæer næsten hver gang han var på skærmen.
  Jeg syntes generelt at tonen i dansk politik er blevet meget dårlig. Kristian Jensen fra Venstre har også lagt billedet ud på sin facebook profil, med en nedladende kommentar under og jeg syntes bare at det er så dårlig stil. Det er useriøs politik og efterhånden kan jeg ikke tage nogle af politikerne på Christiansborg alvorlige.

  Kommentar af havehyrden — 25. januar 2012 @ 10:58

  • Vi er såmænd ike uenige i, at det gælder mange, og at dette ikke nødvendigvis er rødt eller blåt – man kan altid finde kasteskyts med eksempler fra den fløj, man ikke selv tilhører. Der er jo dog en grund til, at Søvndal er den, der til alle tider er den, der er blevet hængt mest ud for sproglige mangler – derfor røg jeg også med på vognen, for jeg er sprogmenneske og synes dette er tragikomisk.
   Jeg skal ikke gøre højrefløjen til engle, for det er de ikke – allesammen … jeg skal heller ikke gøre dette til en politisk blog; det har jeg slet ikke lyst til – er også enig i den manglende respekt for politikere generelt … 😉

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2012 @ 11:29

 9. Nå forstår jeg hvorfor han heter Søvndal, tror jeg??
  Han sover 🙂
  Takk for oppklaringen, jeg har undret meg meget over hans navn.
  Jeg trodd han hadde kommet fra en dal hvor alle var i søvn. .
  Ha en deilig kveld 🙂

  Kommentar af mormor — 25. januar 2012 @ 16:21

  • Haha – ja det er da derfor … han ligner nu også en, der er meget søvnig 😀
   God aften herfra også 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2012 @ 21:53


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.