Hos Mommer

31. december 2022

John Lennon får det sidste ord

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 10:22
Tags: , ,

For mig er en af de bedste julemelodier John Lennons So This Is Christmas.
I den modsatte grøft ligger Whams Last Christmas, som jeg får heeelt vildt mange røde knopper af. Jeg er tæt på at tromle folk ned omkring mig for at komme til at slukke, når den dukker op i æteren. I 2021 klarede jeg hele julemåneden igennem uden at høre mere end de første strofer af den, og i år blev jeg gudskelov kun tvunget til at høre hele nummeret en enkelt gang.

LHRMine englændere kom godt hjem. De er faktisk aldrig kommet så hurtigt gennem London Heathrow som de gjorde denne gang – jvf. den indsatte besked fra hende.
Der er 12 elektroniske ‘pasudgange’; altså hvor der ikke sidder et menneske og kigger på vores pas. Man scanner det selv og skal kigge ind i en linse. Der er bare normalt aldrig mere end fem af dem åbne, fordi ham, der står for enden af den ENE, men meget lange kø dertil, står og fortæller hver enkelt, at nu må vedkommende gå til en eller anden given scanner/udgang. Som om vi ikke selv kan se, hvornår den næste er ledig. Denne metode har altid undret mig.
Militæret, som de havde sat ind, havde simpelthen åbnet alle 12 scannere og lavet 12 køer – ikke kun én, og det gik lynhurtigt i forhold til normalen.
De betjente paskontrolbokse var også bemandet alle sammen. Dette sidste kan jeg godt forstå ikke altid er tilfældet, for paspolitiet må have et begrænset personale, mens hæren vel nærmest må siges at være ubegrænset.
Men altså … så åbn dog altid alle bokse til elektronisk registrering, for pokker.
Vi frygter dog, at der ikke læres noget af militærets måde at håndtere det på.

Og nu er det nytårsaftensdag. Vi har nok 300 kilometer til gode at skulle gå for at få julemaden forbrændt.
Det kommer ikke til at ske, men vi kan holde lav madprofil. Vi to gamle har ganske enkelt fået alt for rigeligt med mad, mens englænderne var her. Siden de tog afsted, har den stået på rester af forskellig art, og maden i aften bliver også holdt enkel og ikke-fedende. Vi har aftalt med os selv, at vi ikke hopper med på Den Store Nedtælling Til Klokken 12, men nøjes med at se en selvvalgt film og går sandsynligvis i seng inden midnat.
Holddaop, hvor er vi kedelige. Vi ved det godt.
Vi kommer os helt sikkert over madleden igen, men lige nu det ikke den store spiselyst der præger billedet. Den skal bare nå at komme igen til sidst i januar, hvor vi skal til Nørre Vissing Kro på (endnu et) gourmetophold – men det er den også. Kommet igen. Vi ved det af erfaring.

Tilbage er bare at ønske jer alle sammen et godt nytår. Jeg behøver sikkert ikke at skrive, hvad jeg ønsker for 2023. Der er mere end én ting, men noget er vigtigere end andet.

AHappy New Year 2023 Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download very merry Christmas
And a happy New Year
Let’s hope it’s a good one
Without any fear
War is over over
If you want it
War is over
Now

Advertisement

20 kommentarer

 1. Her bliver det en stille og hyggelig aften. Menuen er valgt ud fra “hvad får man ikke ude i udlandet”… Brændende kærlighed m råkost og citronfromage til dessert. Alt i passende mængde… Ellers går det ud over de allerede påbegyndte minimeringer!
  Jeg gider heller ikke gå xxx km! Hellere tilpasse indtaget og nyde maden.
  Godt nytår til jer og englænderne 🎉🍾🎊
  Vi satser på gensyn med London i august… Og plads til udflugter, oplevelser og samvær gennem 2023…
  Livsnydelse!

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 31. december 2022 @ 11:09

  • Det er et godt princip, du har med at tilpasse indtaget. Det prøver vi også, men det er altså svært!
   Du kan sikkert næsten ikke vente til august 😄 – det har været en alt for lang Londonpause for jer, tror jeg!
   Tak, og i lige måde til dig 🥳

   Kommentar af Ellen — 31. december 2022 @ 16:14

 2. Vi skal også have en kedelig nytårsaften, det kan vi bedst lide. Vi har ikke fået for meget i julen, vi har nemlig slet ikke fået julefrokost overhovedet, det er fint med os. Vi går ikke tidligt i seng i aften, der bliver desværre meget fyrværkeri, så vi kan lige så godt vente, for hundene vil gø som gale, det gør de ved det mindste skud. Godt nytår til jer.

  Kommentar af Lisbeth — 31. december 2022 @ 14:22

  • Så har I ikke så meget at skulle af med igen … men okay, så er det heller ikke værre for os; vi føler bare, at vi har spist hele tiden i juledagene.
   Det er slemt med alle de dyr, der reagerer på skyderiet. Vi gav vores kat en (dyrlægeordineret) sovepille inden det rigtig gik løs nytårsaften. Det havde både den og vi det særdeles godt med, og den ene aften om året kan man sagtens forsvare det, synes jeg.
   Godt nytår til jer også!

   Kommentar af Ellen — 31. december 2022 @ 16:20

   • Der er nok at tabe af i forvejen 😉 Hundene er ikke bange for fyrværkeri, de gør bare helt vildt af det, det er træls, når vi vil sove. Nej det er meget værre for Bellis at køre i bil, så er den panikslagen.

    Kommentar af Lisbeth — 31. december 2022 @ 21:51

    • Haha, så er der da endnu mere grund til at stikke dem en sovepille, så I kan få lidt nattero 😄

     Kommentar af Ellen — 1. januar 2023 @ 13:56

     • De vænner sig til det, vi hørte ikke en lyd hele natten.

      Kommentar af Lisbeth — 1. januar 2023 @ 15:31

 3. Vi oplever sjældent paskontrol, men undrer os næsten hver gang over de forskellige rehler i sikkerhedskontrollerne. F.eks. er der forskel på, om computer og kamera skal op af håndbagagen.
  Vi fejrer også nytåret i stilhed, men jeg har da planlagt en mousserende Loire-vin til hummersuppen 🙂

  Kommentar af Eric — 31. december 2022 @ 14:36

  • Altid op med computer, tablet og telefon; aldrig kamera eller powerbank, og vi har faktisk kun oplevet enighed vedrørende dette, også i de mere ‘eksotiske’ lufthavne. Det er underligt, at I har oplevet det anderledes.
   Hummersuppe! Mmmmm 🍾 … nu får du mig alligevel til at blive lækkersulten! Hyg jer, I to – det lyder som om det er planen 😄

   Kommentar af Ellen — 31. december 2022 @ 16:26

 4. Godt nytår til dig og dine 🎇🎆🎉✨🧨
  Der er mange ting der kunne løses langt mere smidig med scanningsmulighederne. Dog er jeg måske en smule ambivalent her, for ja, det er også dejligt med muligheden for den personlige service. Jeg tager altid selvbetjeningskassen/app når der er få varer i vognen, når der er mange, vælger jeg kasselinjen.
  Jeg har det med Abba´s Happy New Year som du har det med Whams Last Christmas. Derfor tænder jeg for min egen playliste, her op til nytår, så er det begrænses, troede jeg, desværre er der mange der vælger den i deres Stories på FB og IG. Heldigvis er det muligt at zappe.

  Kommentar af Abildjyden — 1. januar 2023 @ 9:39

  • Tak, og i lige måde.
   Det med servicen deler nok vandene lidt, for jeg ville hellere nøjes med den, hvor det er mere nødvendigt, fx i plejesektoren, og så klare mig selv i supermarkedet, men så nemt er det jo desværre ikke; alene fordi det er forskellige uddannelser, vi taler om.
   Vi har alle vores hademelodier – godt man har opfundet tænd/sluk/pyt/scroll osv. 😬

   Kommentar af Ellen — 1. januar 2023 @ 14:00

 5. Så er I snart klar igen. Nørre Vissing Kro – hvis det er den nær Skanderborg, så skal I ned og gå en tur rundt om Knudsø og besøge Alling Kirke, og hvis der stadig er appetit til en frokost på hjemrejsedagen, bliver Knudsø Badehotel meget rost.
  Din værtindegave er blevet meget beundret af alle, der har været i huset hos os. Men jeg kan endnu ikke nænne at tage dem i brug. Så de pynter bare.
  Godt nytår til jer begge.

  Kommentar af tingats — 1. januar 2023 @ 14:05

  • Jeg måtte lige ind og kigge på Knudhule Badehotel (som må være det du mener, for det ligger ved Knudsø), og det ser mildt sagt godt ud! Vi skal på Moesgaard, så frokosten den dag bliver nok der, men det gør ikke spor, for Knudhule er i stedet lige kommet på gourmetopholdslisten, så tak for anbefaling 😀
   Tak – det glæder mig, at du kunne lide den lille gave, men tag dem endelig i brug – jeg kan bare lave flere 🙂 (og de burde kunne tåle vaskemaskine).
   I lige måde til jer to!

   Kommentar af Ellen — 1. januar 2023 @ 14:21

   • Jeg kan også anbefale Knudhule Badehotel – jeg ved ikke så meget om gourmet, men de var gode til en guldbryllupsfest med overnatning, hvor jeg (næsten) fra sengen havde udsigt ud til vandet. Det ligger virkelig fint og er superhyggeligt.

    Kommentar af conny — 2. januar 2023 @ 13:45

    • Tak – det er altid rart at høre en anbefaling fra flere … selv om jeg nu ikke tvivlede på Anne Marie 😀

     Kommentar af Ellen — 2. januar 2023 @ 14:55

 6. Gid det var så let: Sæt militæret ind, så er problemerne løst.

  Nej det er ikke det, du mener, det ved jeg godt.

  Det er en smuk julesang, og selv om det ikke er så let at vi får fred hvis du bare ønsker det, så er det et skridt på vejen at begynde med hvad vi hver især kan gøre! Godt Nytår! ❤

  Kommentar af Donald — 1. januar 2023 @ 22:13

  • Hvis bare visse andre lande også brugte deres militær til så fredelige formål, ville verden se anderledes ud …
   Godt nytår til dig også 😀

   Kommentar af Ellen — 2. januar 2023 @ 11:45

   • Godt sagt! Og TAK i lige måde!

    Kommentar af Donald — 3. januar 2023 @ 11:57

 7. Også godt Nytår til dig og dine herfra.
  Vores jul blev meget anderledes i 2022, idet vi havde strømafbrydelse fra midnat 23/24 december og indtil klokken 18:30 den 25. I har sikkert hørt om snestormen i Buffalo, som jo kun er en halv times kørsel herfra, og vi havde konstant “whiteout” her fra den 23. om morgenen og til sent på aftenen den 24. Så vi to gamle sad her alene med kun lidt elektricitet fra generatoren, som gik på fuld tid med ribbenstegen og andebryster i køleskabet. Ovnen havde ingen strøm fra generatoren og vores børn og børnebørn kunne ikke køre ned til os i det vejr.
  Nå, ikke mere om det her, jeg vil sende dig og John en email snarest.
  Knus Lene

  Kommentar af Lene — 3. januar 2023 @ 16:54


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.