Hos Mommer

7. december 2022

Vi keder os ikke!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:29
Tags: , ,

Christies i Sdr.Hostrup kom igenigen med tilbud, vi ikke kunne modstå, så mandag morgen gik turen for femte gang til den hyggelige sønderjyske kro. Vi tog bare en enkelt overnatning, for der sker lidt meget for tiden, men denne tur ville vi have med. Så kunne vi samtidig køre syd for grænsen og billighandle lidt. Det må man nemlig godt, når man kun vil spare ‘for sjov’ og ikke er en stakkels kontanthjælpsmodtager, der bliver hårdt straffet for at spare på de penge, der ikke er for mange af i forvejen. Holddafast, hvor blev jeg vred, da jeg hørte den nyhed. Jeg fik sådan en lyst til at ruske den pågældende skrankepave og råbe SÅ OPFØR DIG DOG ORDENTLIGT!!!
Jamen hvad er det da for noget? EU? Åbne grænser? Ét er, at man som kontanthjælpsmodtager ikke må “tage ophold i udlandet”, men de komplet tåbelige administratorer i Sønderjylland har da totalt misforstået konceptet.
Nå. Det var slet ikke det, jeg ville skrive om. Det problem er der forhåbentlig nogle fornuftige mennesker, der tager hånd om.

VinglasholderFørst gik opvaskemaskinen i udu; så smadrede jeg komfuret. Sidstnævnte er installeret og fungerer fint, og førstnævnte var der tekniker på i dag. Han blev modtaget med åbne arme, for vi har skullet vaske op i hånden i næsten to uger! Heldigvis er John god til at tage den tjans, for det er virkelig en hadeopgave for mit vedkommende.
Den meldte en fejl, hvortil der bare stod “Tilkald service”. Nådada … det lød alvorligt. Vi fik maskinen den 6. juli i år, så vi syntes det var lige tidligt nok at nedlægge arbejdet, men servicemanden havde en god forklaring, og nu virker maskinen igen. Det er bare en af den slags ting, der kan ske, og det var naturligvis dækket af garantien. Han spurgte, om vi ellers havde nogen spørgsmål, så John nævnte, at han da var lidt ked af, at vores høje vinglas ikke kunne være i denne ellers vældig gode maskine – faktisk den bedste vi nogensinde har haft, men det var kommet lidt bag på ham, at han var nødt til at vaske dem af i hånden.
Det var der råd for! Han fik solgt os to indsatse, som er løse og dermed kan bruges efter behov, og som hver kan tage fire glas op til 24,5 cm i højden. Vores er 23,5 cm. Det tror jeg vil vise sig at være en god løsning, for det er tynde og dermed sarte glas, som John (og jeg, men mest John) er lidt bange for at komme til at smadre, når de skal tørres. En opvaskemaskine er klart bedre til dem.

P1000643I morgen skal jeg til en damejulefrokost, søndag og mandag skal vi til Nordsjælland, på tirsdag til nørklefrokost, onsdag bliver vi 18 (= alle på vejen, inklusive to teenagere, som søreme også gider) til gløgg og æbleskiver og den 21. kommer englænderne. Herfra kan vi så bare slappe af. Bortset fra at lave al den mad, der nu engang hører julen til, men det er jo kun rigtig hyggeligt, når jeg har alle dem omkring mig, som betyder mest for mig.

Huset er julepyntet, den udendørs vinterbelysning er sat op og alle gaver er købt. Endnu ikke i hus, men købt. Charlotte har nogle med, og Johns kommer med Postnord en af dagene.
Charlotte har fødselsdag på mandag, men det er også klaret pr. fjernbetjening. Hvad gjorde vi dog før internettet?
Nu mangler jeg bare at lave konfekt og bage småkager, men det er for tidligt endnu. Juledekorationerne er heller ikke lavet, men det bliver de i næste uge, vil jeg tro.
Eller i weekenden.

Og nu kom sneen. For en halv time siden skinnede solen, men nu vælter sneen ned. Det er lidt spændende, hvor meget vi får.
Rent madmæssigt kunne vi såmænd godt sne inde i en halv snes dage, men vi har jo en del aktiviteter uden for hjemmet den næste uges tid.

12 kommentarer

 1. Skulle du have flere end fire vinglas, der skal vaskes op på én gang, fandt jeg metoden til at undgå, at man vrider dem itu. Viskestykket må ALDRIG være fugtigt, for så ‘binder’ det på glasset. Dét råd kom for sent til min bror, som nåede at ødelægge tre af min mors smukke krystalglas; de må ikke vaskes i maskinen.

  Kommentar af Elsebeth — 7. december 2022 @ 17:49

  • Vi købte to indsatse, så vi kan vaske otte glas op 😊 – og så har du lige gjort mig glad for, at vi ingen krystalglas har, for det er så ærgerligt at ødelægge arvestykker, man er glad for. Det er rigtigt, at det er nemmest med et tørt viskestykke, men det vi frygter mest er at komme til at knække den spinkle ‘beholder’ og ikke så meget foden.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2022 @ 19:08

 2. Hold da fast, I kan sagtens få tiden til at gå, men hvor er det dejligt at I er klar til jul og bare kan nyde resten

  Jeg blev godt nok også vrissen i masken, da jeg hørte om kontanthjælpsmodtageren i Sønderjylland – det er jo helt væk fra vinduet, det der, og hvor småligt kan det snart blive?
  Dejligt at opvaskemaskinen fungerer igen – jeg glæder mig til det nye køkken, for jeg har aldrig haft en sådan en opvaskemaskine før, hvis man altså ikke medregner den nuværende, som er af tvivlsomt, tysk fabrikat!😂

  Kommentar af Henriette — 8. december 2022 @ 3:00

  • Hahaha, sådan en model har jeg også; den er bare af dansk fabrikat. Den har to programmer: Gider og gider ikke 😅
   Glæd dig til opvaskemaskinen! Når du først har fået den inden for dørene, vil du ikke kunne forstå, at du nogensinde har kunnet leve uden sådan en.
   Jeg håber virkelig, at de relevante kommuner får læst og påskrevet (og rettet ind) inden jul, for det har aldrig været meningen med den lov, at den skulle praktiseres på den måde!

   Kommentar af Ellen — 8. december 2022 @ 8:40

 3. Smart indsats! Må på overvejelseslisten!
  I får rigtig julehygget i december. Det lyder dejligt.

  Kommentar af conny — 8. december 2022 @ 10:41

  • Ja, den er smart! Jeg ville aldrig selv have fundet frem til den, for jeg anede ikke, at man kunne få indsatse specielt til de skrøbelige glas.
   December er hyggemåned 😊

   Kommentar af Ellen — 8. december 2022 @ 10:43

 4. Der er godt gang i den alle vegne, men her op til jul, klarer man det hele, forhåbentlig. Dejligt for dig, at få dine englændere hjem
  God jul – hvis vi ikke høres ved.

  Kommentar af Lisbeth — 8. december 2022 @ 13:24

  • Indtil videre klarer vi i hvert fald det hele. Det varer ikke ved, men den tager vi derfra …
   Tak, men mon dog ikke, vi ‘ses’ inden jul?

   Kommentar af Ellen — 8. december 2022 @ 17:18

 5. Reglerne, for hvad kontanthjælpsmodtagere må og ikke må, er stive nok i forvejen, der er absolut ingen grund til at stramfortolke.
  Da vi købte hus for mange år siden, var det et ultimativt krav, at der skulle være opvaskemaskine eller plads til en sådan. “Marie” er uundværlig, når hun én gang er kommet indenfor!
  En opløst opvaskemaskinetablet er i øvrigt suveræn til at fjerne belægninger i fx vinkarafler – det må være krasse sager.

  Kommentar af Eric — 8. december 2022 @ 16:07

  • Aldeles ingen grund, men sådan var det åbenbart ikke i Sønderjylland!
   Enig! Da jeg blev alene med Charlotte, da hun var bare et halvt år, ville jeg – til familiens store forargelse – også have opvaskemaskine, men livet (og især hverdagene) er simpelthen for kort til håndopvask.
   Det må virkelig være krasse sager. Det tager også belægningerne i en termokande, og de kan ellers være slemme at få has på. Også hvis noget skulle være brændt fast i en gryde: I blød natten over med maskinopvaskepulver gør rengøringen noget nemmere.

   Kommentar af Ellen — 8. december 2022 @ 17:23

 6. Du rammer lige plet, “skrankepaverne har misforstået konceptet” — de burde være glade for at en kontanthjælpsmodtager sparer så pengene rækker.

  Men det var ikke det værste. Den værste historie var ham der besøgte kæresten højst en km væk men på den anden side af grænsen. Dér var vi ovre i det umenneskelige forsøg på simpelthen at genere en kontanthjælpsmodtager ud fra en tankegang om at de ikke skal have det godt for så gider de ikke arbejde.

  Mon ikke der er mange af de gamle fordomme om at “folk gider ikke arbejde” -?- æv.

  Kommentar af Donald — 9. december 2022 @ 12:51

  • Ja! Jeg kan overhovedet ikke forstå den form for tankegang, som ‘paverne’ i Sønderjylland har 😡
   Oh ja – jeg havde jo også hørt om den med kæresten. Jeg mangler simpelthen ord for den slags umenneskelighed fra folk, der sikkert ser sig selv som gode og pligtopfyldende kommunalarbejdere …

   Kommentar af Ellen — 9. december 2022 @ 13:09


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.