Hos Mommer

27. november 2022

Og hvornår smadrer man lige …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:24
Tags:

Hvornår smadrer man lige glaspladen på sit keramiske komfur?
Det gør man ti minutter i lukketid på Black Week-søndagen.
Du GOdeste, hvor jeg bandede, da jeg tabte noget ned på pladen, så der kom et lille hul og et ret stort stjerneformet ‘sår’ på glaspladen over den ene kogesektion. Jeg var træt og øm i hænderne/fingrene efter at have flyttet rundt på omkring et ton champignonmuld, så et lille, fjollet krydderiglas smuttede ud af mine hænder og faldt ned på komfurets glasplade.
Goddammit.
Dækker vores forsikring?
Nej, det gør den ikke, for vi har valgt ‘pludselig skade’ fra.
Hvorfor i himlens navn gjorde vi det? Det skal vi have ændret, men det hjælper ikke noget på dagens skade, for jeg ændrer ikke forsikringen og venter en uge med at melde skaden.
Det lugter lidt for meget af svindel, hvilket det da også ville være, så det gør vi ikke.
Der er nok kun én vej: Find et nyt komfur og æd den omkostning selv. Surt, surt, surt, men nødvendigt.
Så jeg kigger lige på komfurer … nu kan jeg jo lige så godt få et, der er rigtig godt, men hvilket? Det kræver research.
Jeg kender mine ultimative krav, men dem er der flere mærker, der opfylder, så hvordan finder jeg ud af hvilket komfur jeg vil være gladest for?
Det er mit valg og mit alene – den ene gang om måneden, hvor John laver spaghetti carbonara, har udelukket ham fra at skulle have noget at sige hvad komfurvalg angår, men han overlader vist også glad og gerne både research og den endelige beslutning til mig.
Jeg kan godt bruge de tre andre plader på komfuret, og jeg kan selvfølgelig bruge ovnen, men jeg skal nok være meget forsigtig og holde godt øje, så der ikke koger en gryde over.
Nogle af BW-tilbuddene gælder til og med i morgen, men vi skal tidligt ud ad døren og er først hjemme igen onsdag eller torsdag.
Nogle er heldige.
Jeg har lige været ret uheldig.
Goddammit.

Advertisement

32 kommentarer

 1. Argh hvor irriterende…. Og udskifte glaspladen koster næsten det samme som et nyt komfur… har selv lige fået et nyt (Blomberg) som jeg skal vænne mig til.(ikke pga revnet glasplade)
  Den har flere interessante ovnfunktioner som jeg lige skal lære…

  Kommentar af Annette Lyngby — 27. november 2022 @ 21:49

  • Det bliver nemlig et nyt komfur, men ærgerligt er det.
   Tillykke med dit nye Blomberg … men du ved åbenbart ikke endnu, om du kan anbefale det eller ej 😅
   Jeg kigger og kigger, men holddaop, hvor er der mange at vælge imellem!

   Kommentar af Ellen — 27. november 2022 @ 21:54

 2. Min mand arbejder hos Køle Møller. Hvis du smider mig en PM via Messenger med info om, hvilket komfur du har, så kan han da lige høre, hvad en ny glasplade koster – hvis altså ikke du allerede har besluttet dig for et nyt komfur 😉.

  Kommentar af Lisa Th. Poulsen — 27. november 2022 @ 22:41

  • Det er sødt af dig, men jeg ved, at en ny glasplade koster mellem 1100 og 1400 kroner. Lige nu ligger jeg i forhandlinger med mig selv, om det er det, jeg gør 😊
   (Du må være min forhenværende kollega, ikke sandt? Hyggeligt 😘)

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 8:54

   • Nemlig 😉. Pøj, pøj, med projekt nyt komfur 🙏🏻

    Kommentar af Lisa Th. Poulsen — 28. november 2022 @ 12:18

    • Tak, Lisa. Jeg håber mit valg er rigtigt … 😏

     Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 12:24

 3. Det var godt nok uheldigt! Æv.
  Held og lykke med at finde et nyt. Jeg er ret glad for mit Gorenje Classico med ekstra stort ovnrum, det fåes både i cremefarvet og sort. Modellen passer godt til et gammelt hus og køkken, men er givetvis ikke det mest økonomiske, hvad angår strømforbrug – selv om det godt nok varmer lynhurtigt op…
  Godt tur, hvor i nu skal hen 🙂

  Kommentar af Henriette — 27. november 2022 @ 23:39

  • Ja, æv!
   Vi har en Gorenje nu, og jeg har set det, du nævner – den har nemlig en rigtig flot låge 😀
   Men det er cremefarvet og ikke hvidt, så jeg ved ikke …
   De er vist sådan cirka ensforbrugende i strøm, alle nyere komfurer, så det er ikke noget problem.
   Tak – vi skal ikke så langt 😊

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 9:03

 4. Nej, hvor surt!
  Jeg går ud fra, at du vil have induktionsplader?

  Kommentar af Kirsten — 28. november 2022 @ 8:10

  • Ja!
   Det kan jeg ikke helt finde ud af om jeg vil, men jeg kan se, at Eric herunder er glad for det. Jeg har prøvet det hos min søster og har vist ikke rigtig set induktionslyset, så at sige.

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 9:06

   • Vi har haft induktion i mange år og vil aldrig have andet, hvis vi kan slippe for det. Det er for øvrigt også strømbesparende.
    Ulempen er, at det er vildt irriterende, når vi er i nogle sommerhuse, hvor der ikke er induktion.

    Kommentar af Kirsten — 28. november 2022 @ 20:16

    • Det er tydeligt, at du er meget glad for induktion 😊
     Jeg har dog bestilt et almindeligt glaskeramisk komfur. Som jeg har forstået det, bruger begge typer samme mængde kw, når pladen er blevet varm. Strømbesparelsen ligger i, at induktion er hurtigere om at varme op, men til gengæld kan man ikke bruge eftervarmen, hvorfor det i praksis ligger på godt 10 %, så jeg tror ikke besparelsen er så stor – det er nok mere et spørgsmål om man er til det ene eller det andet. Hvis man har været vant til gas, er induktion nok det bedste valg.

     Kommentar af Ellen — 29. november 2022 @ 9:55

 5. Surt, surt, surt! Det er ikke så længe siden, at vi fik nyt komfur, og jeg er vildt begejstret for induktion – det er hurtigt op/ned som gas.

  Kommentar af Eric — 28. november 2022 @ 8:38

  • Hmm, tak … Kirsten herover går ud fra, at vi vil have induktion, men som jeg skrev til hende, er jeg endnu ikke sikker på, hvad jeg vil. Det kræver, at mine gryder og pander kan bruge induktion, for jeg skifter ikke også alt det ud 🤔

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 9:20

   • Det er selvfølgelig en faktor. Du kan prøve magnettesten – er bunden magnetisk, kan den bruges.

    Kommentar af Eric — 28. november 2022 @ 9:24

    • Ja … alt skal lige testes inden induktion overvejes.

     Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 9:26

 6. ØV. øv, øv! Jeg ville aldrig kunne beslutte mig for så stor en post på ti minutter, så jeg kan godt forstå, at du skal have lavet research, opvejet fordele og ulemper osv. Jeg har ingen anbefalinger. Vi har keramiske kogeplader, der er 35,5 år gamle. Ovnen har vi til gengæld skiftet ud en eller to gange i den periode.
  Jeg havde en opvaskemaskine, som var stået af, havde lavet research, ringet til min normale forhandler, som også installerer. Den havde de ikke hjemme, og jeg kunne ikke overskue at vente længere, så valgte den de havde. Jeg ville ikke ofre mange penge, når jeg ikke kender vores fremtidsplaner, så det var kriteriet: den bedst mulige til den laveste pris. Nu skal jeg så leve med, at den ikke havde det jeg troede den havde (plads som min forrige) 😉 Og det går fint, men irriterer mig, når jeg har meget, der skal vaskes op.

  Kommentar af Lene — 28. november 2022 @ 9:56

  • Over 35 år!!! Respekt! Du har ikke de samme tilbøjeligheder som mig til at smide krydderiglas ned på pladen, kan jeg regne ud 😘
   Vi har så begge været gennem det sædvanlige dilemma mellem pris og kvalitet. Jeg gider hverken købe det billigste eller det dyreste, men hvor er så lige den optimale balance mellem de to?
   Opvaskemaskinens indretning er vigtigere, end man lige gør sig det klart. Vi købte ny i juli, og jeg følte jeg gik lidt på kompromis med mig selv, men det viste sig hurtigt at være den bedste maskine vi nogensinde har haft. Der kan være mere i, end jeg umiddelbart kunne gennemskue, hvilket skyldes den øverste, tredje hylde … man har også lov at være heldig 😀
   Og … jeg har lige besluttet mig for Henriettes anbefaling af Gorenje Classico – den vil passe perfekt i vores køkken, og Gorenje kender jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 11:19

 7. Uha, det er bare det, man ofte frygter, skal ske. I vores nye hus er der ikke krydderihylde over komfuret, og det er godt for mit vedkommende, for jeg er åbenbart ikke god til at ramme hylden 😉
  Jeg har lige googlet dit valg, og det komfur ser ud til at passe godt til jeres hus. Jeg håber, I (= du) bliver tilfredse.

  Kommentar af conny — 28. november 2022 @ 12:10

  • Det er faktisk anden gang, jeg laver det lille nummer, men jeg har desværre ikke rigtig andre egnede steder til mine krydderiglas …
   Jeg håber virkelig på, at valget er rigtigt, for der er kun tre af disse komfurer på hovedlageret (jeg kunne i hvert fald ikke finde flere af præcis dette komfur hos nogen forhandlere), så det dermed ikke er en lagervare i nogen af butikkerne, og fordi jeg fik presset en hvidevareforhandler temmelig langt ned i pris, hævdede han, at jeg ikke ville kunne fortryde handlen – medmindre, selvfølgelig, at varen er defekt, men så er det en reklamation og ikke en fortrydelse.

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 12:23

 8. Øv hvor ærgerligt og ret surt. Vi kigger efter flere hårde hvidevarer, men du har ret, hvad er bedst. Vi har lidt længere tid at kigge efter det. Vi har handlet hos Whiteaway en gang imellem, men hvad der er bedst, ved jeg ikke, men jeg har fulgt med i alle kommentarerne, det kunne jo være, jeg kunne finde et guldkorn 🙂

  Kommentar af Lisbeth — 28. november 2022 @ 17:41

  • Det er da egentlig meget sjovt at kigge internettet igennem for de utallige muligheder der er – men det er svært at træffe et valg.
   Pøjpøj med jeres jagt. Jeg håber I finder lige præcis det allerbedste netop for jer.
   Kommentarerne er meget ofte lige så gode at læse som selve indlægget 😊

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 17:46

 9. Enig – tak for det. Der er meget at tage stilling til, når man skal flytte.

  Kommentar af lisbeth — 28. november 2022 @ 17:49

  • Det er der. Og meget arbejde!

   Kommentar af Ellen — 28. november 2022 @ 17:51

 10. Æv, æv. Hvorvuheldigt. Men tak for beskrivelsen. Det er en god advarsel at have i baghovedet. Komfurpladen ser så usårligt ud, så man helt kan glemme at passe på. Det glemmer jeg ikke nu efter din beskrivelse.

  Kommentar af Ib Hansen — 29. november 2022 @ 4:39

  • Sort uheld!
   Du er slet ikke i tvivl, hvis du glemmer at passe på – der skal ikke ret meget til at give glaspladen en revne, desværre.

   Kommentar af Ellen — 29. november 2022 @ 9:41

 11. Det er jo altid træls, når man presses til at foretage investeringer uden for skema. Men de fleste hvidevarer har det med at lade sig slå ihjel, når man mindst venter det. Mit eget komfur er kun 7 år gammelt, men det er med gammeldags kogeplader, for jeg var for nærig til at gå ud og købe nyt kogegrej. Nu er det nærmest lige meget. Vi får hver dag varm mad fra kommunens udmærkede centralkøkken, så hvis komfuret går til, kan det bare agere afsætningsplads, kan det!

  Kommentar af henny894 — 29. november 2022 @ 17:00

  • Det er så sandt – og så lige her op til jul! Det komfur, jeg først kiggede på, kunne de komme og installere 21. december! No way! Der kommer så en i overmorgen – de par dage kunne vi sagtens leve med.
   Man behøver ikke nyt kogegrej til glaskeramisk; kun til induktion, så du kunne godt have købt et glaskeramisk – men det er da fint, at du helt slipper for at lave mad, især hvis den er okay, den I får. Det er ikke tit, jeg hører, at nogen er tilfreds med det kommunalt udbragte, men det er skønt at se, at det kan lade sig gøre.

   Kommentar af Ellen — 29. november 2022 @ 17:42

   • Det kan det. Vi har såmænd nogle alternativer hver uge, så vi selv kan vælge. Man er ikke bundet af deres faste menu. Man kan oven i købet få det samme i flere dage, hvis der skulle være en livret på programmet. På den måde kan man sagtens komme uden om de retter, man evt. ikke er så begejstret for. Da jeg blev syg i januar, var jeg dels så svimmel, at jeg ikke kunne stå op længe nok til at lave mad, og jeg fik sådan en kvalme af det, at jeg ikke kunne kokkerere og spise samme dag. Så det har været noget af en velsignelse at få maden bragt i stedet.

    Kommentar af henny894 — 30. november 2022 @ 3:43

    • Jeg er ked af at høre, at du har været så syg, men glad for at høre, at systemet virker, og at det – i hvert fald ikke alle steder – er så dårligt, som det ofte fortælles.

     Kommentar af Ellen — 30. november 2022 @ 8:19

     • Som med så meget andet, er det nok sådan, at folk er tilbøjelige til at klage, når der er noget i vejen, men mindre tilbøjelige til at rose, når tilbuddet faktisk er OK.

      Kommentar af henny894 — 30. november 2022 @ 12:26

      • Ja. John siger, at utilfredshed statistisk set bliver videregivet med en faktor 10 i forhold til tilfredshedstilkendegivelse.

       Kommentar af Ellen — 1. december 2022 @ 8:47


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.