Hos Mommer

8. august 2022

New York

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:22
Tags: , ,

P1040505Vi var 1½ time om at komme igennem pas- og immigrationskontrollen i Newark lufthavn, men det kunne have været værre. Da vi endelig nåede frem til en skranke, ville han ikke se vores ESTA og han ville kun have mine fingeraftryk, ikke Johns. Jeg må have set mistænkelig ud.
Til gengæld stod kufferterne og ventede på os. Alle kufferter var der, men en af dem var revet i stykker. Ikke vores …
Det tog 45 minutter at køre ind til vores hotel, som lå lige i yderkanten af The Garment District, hvor en som min datter ville gå helt i selvsving, for her findes forretninger med ALT, man kan forestille sig inden for sybranchen. Som i virkelig alt og så lidt til, som man ikke engang kan forestille sig. Ved siden af har vi Hell’s Kitchen, hvor stort set hver eneste ‘forretning’ i hele området er en restaurant.
Vi gjorde dog ikke meget ud af måltiderne mens vi var i NY, for vi vidste jo, at vi de næste 12 dage har rig lejlighed til at spise os en pukkel til. Og den pukkel sidder lige foran!
Vi gik igennem Central Park, som er et dejligt og meget stort åndehul i den evigt pulserende by. Vi startede i Strawberry Fields, som ligger lige overfor Dakota Building, Hvor John Lennon boede i og blev skudt foran. Lidt længere væk sidder H.C. Andersen og læser op fra Den Grimme Ælling – og nej, det er ikke Danny Kaye, der har sørget for at rejse statuen, men en gruppe danskere.

P1040493P1040494

P1040496P1040497

Videre til Ground Zero, som ikke var færdig, da vi var her i 2016. Nu er Fugl Føniks færdig, både ud- og indvortes, og selve Ground Zero er et firkantet hul, hvorfra vand strømmer langs de fire sider og videre ned i et sort hul. Navnene på alle de omkomne er indgraveret langs siderne.
Det lyder ikke af noget og ser også tamt ud på billederne her, men det var faktisk ret forstemmende at stå og se på navnene, mens man kigger ned mod hullet. Alle er bare stille – selv amerikanerne glemmer helt at være højrøstede.

P1040551

The NY Skyline bliver man vel aldrig træt af at se på. Om lørdagen, som var til egen disposition, tog vi en 2½ times sejltur rundt om hele Manhattan. Den højeste bygning er One World Trade Center, som er bygget i stedet for de to tårne i det oprindelige World Trade Center, som blev udslettet hin 11. september.
Skyskraberne i denne by er for manges vedkommende helt fantastiske at se på, så når man ser Bjarke Ingels’ værk, som ikke er særlig højt, men så meget mere imponerende, og guiden kalder ham for “en genial dansk arkitekt” – ja, så bliver man en lille smule stolt over at være dansker.

P1040565

Vi boede på 23. etage. På 36. var der A Rooftop Bar, hvor vi var oppe hver aften. Den sidste aften sagde New York pænt farvel til os i form af en nydelig solnedgang.

P1040574

Jeg købte et glas hvidvin, som blev serveret i et plasticglas; John fik en øl, som var i en glasflaske, og han fik intet ‘glas’. Nu er vi jo i USA, så bartenderen sagde til mig, at vi altså ikke måtte kaste flasken ud over rækværket, når den var tømt! Jeg har nok set yderst forundret ud, da jeg sagde No, of course not!, for hun undskyldte og sagde, at det havde hun altså fået besked på at sige. Jeg smilede bare sødt og sagde ikke mere.

Vi befinder os nu på skibet, og det meste bærer præg af, at alt har været lukket ned i et par år, og der derfor er nyt personale stort set hele vejen igennem. Dermed er der ofte ikke engang nogen, dette uerfarne personale kan spørge til råds. Det går dog alligevel; vi har fuld forståelse for, at det må være svært, og vi er ikke i tvivl om, at alle gør deres bedste, og så kan ingen forlange mere, men mere om det i næste indlæg.

12 kommentarer »

 1. Det er altså spændende! Glæder mig til at høre om den videre tur på havet ;O)

  Kommentar af Lene — 8. august 2022 @ 20:46 | Svar

  • Lige nu sker der ikke særlig meget, men i morgen er vi i Halifax 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. august 2022 @ 21:23 | Svar

 2. Spændende at høre om jeres oplevelser, jeg følger med.

  Kommentar af Lisbeth — 8. august 2022 @ 22:47 | Svar

  • Det er jeg glad for, Lisbeth 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2022 @ 22:39 | Svar

 3. Den er godt nok flot, den Bjarke Ingels-bygning. Skyline er flot, solnedgang er flot, Ground Zero SKAL man vist opleve.
  Jeg tror nok, vi ville kunne få en tur derover til at gå … det er et af de første punkter, når vi engang skal ud at rejse igen.

  Kommentar af conny — 9. august 2022 @ 12:21 | Svar

  • New York er en spændende by – jeg kan godt forstå, hvis I har lyst til en tur. Men vent til det bliver lidt køligere …

   Kommentar af Ellen — 9. august 2022 @ 22:41 | Svar

 4. Spændende start på en spændende ferie. Beskeden om ikke at smide flasken ud over rækværket er meget beskrivende – de er skøre, de romere!

  Kommentar af Eric — 9. august 2022 @ 14:34 | Svar

  • De er godt nok skøre, de romere 😀

   Kommentar af Ellen — 9. august 2022 @ 22:42 | Svar

 5. jeg er vild med Bjarke Ingels-bygningen. Godt at I kom ind i landet med kufferter og uden at det trak i langdrag.

  Kommentar af Lene — 12. august 2022 @ 19:46 | Svar

  • Den er også flot! Og ja, det gik heldigvis godt, det hele.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2022 @ 20:03 | Svar

 6. Det er spændende billeder fra NY – sikken en historie med paskontrol og indrejse – godt at du kender til den slags, især da du nu åbenbart ser så skummel ud at man tager dine fingeraftryk (!!!) (haha!) (uha-ha!)

  Kommentar af Donald — 13. august 2022 @ 23:14 | Svar

  • Ja … det er altså ikke helt smart at ligne en terrorist 😀

   Kommentar af Ellen — 14. august 2022 @ 1:57 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.