Hos Mommer

9. juli 2022

Hvor er de henne alle sammen?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:40
Tags: , , ,

Da vi var i Jylland i sidste uge, undrede vi os lidt over, at der var så få mennesker rundt omkring, hvor vi kom frem. Det var lige meget, hvor vi var, så kunne vi på ingen måde mærke, at det var lige midt i højsæsonen, med Søndervig og Hvide Sande som de eneste undtagelser.
Ikke, at det generede os, tværtimod, men det var da underligt. Er de alle sammen fløjet sydpå nu, hvor stort set alle coronarestriktioner er ophævet? Men tyskerne kører da nordpå, til de vestjyske strande, gør de ikke? Bevares, der var turister, men tidspunktet taget i betragtning så vi forbløffende få.

Strøby Ladeplads (3)

I dag kørte vi nordpå. En smule nordpå … vi ville op til Thymes planteskole i Herfølge og derefter havde vi booket bord til en sen frokost på Gjorslev traktørsted på Stevns. De har en fin buffet, og jeg er stadig så mæt, at jeg sandsynligvis først indtager mit næste måltid i morgen ved frokosttid.
Herover ses stranden ved Strøby Ladeplads. Ikke Danmarks bedste strand, men dog en udmærket strand, som ikke ligger så langt fra Køge. Der var ikke en sjæl at se. Husene ligger skønt; lige på den anden side af vejen, så man kan gå herned på to minutter. Men det gjorde man altså af en eller anden årsag ikke. Ikke i dag, i hvert fald.

Vi ville til Thyme fordi det var længe siden vi havde været netop der. Det er en dejlig planteskole, som gør det nemt at få nogle behov til at opstå. Det skete dog ikke i dag, hvor jeg kun kom hjem med det, jeg kom efter – heriblandt en fairy-rose, som skal stå i en krukke ude foran, ved siden af hoveddøren. Jeg håber den kan overvintre i krukken, men det skulle den kunne.
Derudover skulle jeg have mere Ferramol, noget tomatgødning og lidt kobbertape. Jeg er i gang med en udmattelseskrig mod dræbersnegle og plettede voldsnegle, som jeg har i nogenlunde lige mængder i haven. Udover den kemiske krig mødes vi ansigt til ansigt på slagmarken en del aftener. Dræbersneglene bliver klippet over, og voldsneglene bliver enten trådt på (de små) eller kylet over i sivene (de store) på den anden side af vejen.
Der er specielt tre steder, hvor jeg er nødt til at komme Ferramol på hver anden dag, så hurtige er de til at spise det – og eftersom de dør af det, må der gemme sig virkelig mange i haven. De tre steder er ved hhv. en lille, næsten nyfødt blåregn, som der skal nurses godt om, to kermesbær og en hosta. De kan lide alle mine hosta, men der er specielt én, som må være ekstra lækker, og hvis ikke jeg kigger efter alle tre steder dagligt, bliver planterne lynhurtigt spist. Det kan de overleve én gang, men ikke gentagne gange.
Disse tre slags planter er så lækre, at selv dahliaerne får lov til at stå nogenlunde i fred. Der bliver spist Ferramol ved dem også, men langt fra i de mængder, der indtages de tre andre steder. Jeg bliver nærmest ruineret af alt det Ferramolkøb, så i sidste uge bestilte jeg noget i England, som Charlotte tager med til mig – derovre koster det kun det halve, og det er præcis det samme middel, som jeg køber herhjemme. Desuden har de også noget effektivt svampemiddel til roser, som jeg ikke kan få herhjemme.
Hvor er det godt, man har sine forbindelser …

Advertisement

14 kommentarer

 1. Sikken dog en uhyggelig fortælling. Om dræbersnegle og mennesketomme strande. Minder om dystopisk Aldous Huxley science-fiction😁

  Kommentar af Ib Hansen — 9. juli 2022 @ 22:24

  • Jamen dog … jeg er dog langt fra i hans liga, men kan godt se hvad du mener. Har I ikke dræbersnegle på jeres kanter? Vi har virkelig mange, desværre, ligeledes af de plettede voldsnegle, som også regnes for en invasiv art.

   Kommentar af Ellen — 10. juli 2022 @ 10:46

   • Vi har også en del dræbersnegle. De giver anledning til jagt med spade morgen og aften. Har vænnet mig til at se de halve snegles sorte indhold. Endnu er det lykkedes at forsvare afgrøderne.

    Kommentar af Ib Hansen — 10. juli 2022 @ 22:14

    • Nå, så I har dem også. Ja, man vænner sig til at være en nådesløs sneglemorder.

     Kommentar af Ellen — 11. juli 2022 @ 0:16

 2. Jeg er opvokset ved Vestkysten. Skulle passerer A11 mange gange dagligt. Mine forældre havde campingvogn. Dengang var de første 2 – 3 uger af sommerferien stille, når vi ramte midt juli, kom menneskemylderet. Det er noget med ferien i Tyskland lå senere. Ved ikke om det stadig er sådan.
  Har også hørt at Danhostel’s siger højsæsonen er lidt uge 28 ellers uge 29 – 31.
  Jeg kører kun til Søndervig i lavsæsonen nu. Vi har kortere til Fjand eller nogle af de lidt mindre ukendte steder,hvor der er et WC, men ikke isbod. Det er der mange “lokale” der foretrækker. Vi vil ikke mylderet.

  Kommentar af Abildjyden — 10. juli 2022 @ 5:15

  • Jeg tror Tysklands ferie er delt i tre, fordelt på nord, mellem og syd, men vi har nok været i Jylland inden det rigtig går løs, kunne det tyde på. Vi er ikke lokale – i hvert fald ikke i Jylland – men vi gider heller ikke feriemylder. Søndervig er blevet temmelig rædsom, synes vi. Bliver det ikke værre og værre?

   Kommentar af Ellen — 10. juli 2022 @ 10:53

   • Det er blevet meget værre. Lalandia med deres “grimme” byggeri huser jo mange ekstra turister. Ringkøbing er også fyldt op, det er ikke til at finde P-plads.
    Jeg savner stilheden.

    Kommentar af Abildjyden — 10. juli 2022 @ 11:20

    • Øv. Vi havde et sommerhus i Klegod i mange år hvert efterår fra 1990 i omkring 20 år. Dvs., at vi dengang kom meget i Søndervig og Ringkøbing. Der er sket meget på de godt 30 år. Men det skal der vel også – det er bare os andre, der ikke altid er så forandringsparate 😁

     Kommentar af Ellen — 10. juli 2022 @ 12:00

 3. jeg synes, der er rigeligt med turister herovre hos os. Jeg handler helst tidligt om morgenen, når de endnu ikke er stået op. At komme til Tranebjerg fra middag af og resten af eftermiddagen er ingen spøg, men de skal jo være her.
  Ja ferramol er dyrt, snegle er nogle bæster, jeg bruger mit tidsel/mælkebøttejern og kløver dem på midten, så er jeg fri for at gå og bukke mig.

  Kommentar af Lisbeth — 10. juli 2022 @ 11:50

  • Ja, I må have vildt mange turister i højsæsonen! Jeg handler også helst tidligt om morgenen – hele året rundt. Det er herligt at have supermarkedet næsten for sig selv 😊
   Vi er desværre nødt til at bruge de mange penge på Ferramol, for jeg kommer ikke ud hver aften – men det gør sneglene!
   Det er smart at bruge mælkebøttejern til at kløve dem med.

   Kommentar af Ellen — 10. juli 2022 @ 12:04

 4. Det må være som Abildjyden skriver, antallet af turister må have noget at gøre med tyskernes ferietidspunkter. Vi er jo ikke alle sammen pensionister, der kan tillade sig at holde ferie året rundt — eftertanke: Man havde kun 3 ugers sommerferie, da jeg var barn, ikke sandt? Bryggeri-arbejdere, B&W, de små jernstøberier, byggepladser, glarmestre og VVS arbejdere – osv – havde (kun) tre ugers ferie og så måtte man ellers glæde sig ekstra meget over helligdage og 1.maj – var der mere end det?

  Husker jeg rigtigt, så var der også mylder og trængsel på vejene til Nordkysten i 1971, min svigermors sommerhus lå på vejen til Liseleje og Melby Strand, og militæret satte vagt på bommen til Melby vejen, hvis P-pladsen var fuld måtte der ikke komme flere biler ind, som jo så parkerede alle umulige steder og lavede flere trafikpropper. Og — der er vist stadig et sted på Melby Overdrev hvor der er ensrettet for at undgå kaos.

  De minder …

  Tillykke med rosen, den er smuk. Jeg vidste ikke man kan have en rose i krukke, jeg håber den kan overleve vinteren!

  Kommentar af Donald — 11. juli 2022 @ 10:33

  • Før1953 havde man to uger; i 1953 fik man tre, fra 1972 fire, og fra 1979 fik man fem uger, men det var jo til hele året. Jeg mindes ikke, at der var nogen, der brugte alle deres tre uger på én gang, da jeg var barn. Det var dog ikke noget jeg tænkte nærmere over dengang, for mine forældre var landmænd og dermed altid hjemme. I 1969 var det første gang, de holdt en rigtig sommerferie, hvor vi kørte helt til Østrig 🙂
   Det med trafik- og parkeringskaos ved nordkysten hører man stadig om, synes jeg, men det har åbenbart været et problem i mange, mange år.
   Ja, den rose er smuk, og de kan sagtens stå i krukke, men den skal være stor! Jeg håber også, at den overlever.

   Kommentar af Ellen — 11. juli 2022 @ 18:37

 5. Det er da en voldsom snegleinvasion, I har. Jeg har også tidligere haft, så jeg ikke kunne dyrke georginer. Det har jeg opgivet, men tror, jeg skal prøve igen til næste år.
  I har været i Thy før det store tyske rykind. Jeg skal derop i næste uge og væbner mig med tålmodighed.
  Flot rose.

  Kommentar af Betty — 11. juli 2022 @ 20:22

  • Ferramol er meget effektivt – mine dahliaer har overlevet på trods af de mange snegle i vores have.
   Åh … det bliver åbenbart slemt i næste uge. Det er ikke særlig sjovt, når der er mange mennesker overalt, hvor man færdes, men jeg håber du får en god ferie alligevel 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. juli 2022 @ 7:56


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.