Hos Mommer

23. juni 2022

Det lignede sig selv

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:02
Tags: ,

“Jeg skrev lige, at vi aldrig kommer derop mere, men lur mig, om ikke vi på et tidspunkt kommer til at gøre os et ærinde i nærheden, så vi kan snige os til at se, om der er sket store forandringer.”
Dette er et citat fra indlægget den novemberdag i 2018, hvor vi overdrog nøglerne til de nye ejere af ødegården. Vi har længe talt om at køre en tur derop for at se, hvor meget der er sket med hus og have, men der har været en coronapest i vejen de sidste par år.
Charlotte spurgte, om vi nu også var sikre på, at vi ville se det igen? Om det ikke var bedre at have vores eget billede af stedet? Jeg sagde, at vi var sikre, at vi var ret nysgerrige og endelig, at vi jo aldrig har fortrudt, at vi solgte, hvilket også har noget at sige – hvis vi havde været tvunget til at sælge, havde det været noget andet.
Vi lagde vejen omkring den hyggelige Kristianstad og spiste frokost der, inden vi kørte mod vores gamle home away from home.

Besøg 22 juni 2022 (5)Besøg 22 juni 2022 (3)

Der var næsten ingenting sket, så de må have kunnet lide huset som det var – hvilket de nu også sagde dengang, men det kunne snildt have været usandt. Det var nye vinduer i hele den gamle del, men for det første er køberen ‘vinduesmand’ og for det andet trængte de til udskiftning. Der var også et par andre småting, der var ændret, men det var netop … småting. De har sikkert også sat nyt køkken ind, for det var vi selv meget tæt på at gøre, da vi så i stedet besluttede os for at sælge.

Besøg 22 juni 2022 (2)Besøg 22 juni 2022 (1)

Udsigten ned mod åen var væk; hele det store stykke, som Verdens Bedste Nabo havde fældet og slået ned, var sprunget i krat, fordi det havde fået lov til at passe sig selv. Det kom ikke helt bag på os, for han bliver heller ikke yngre og kan ikke hvad han kunne før, og i øvrigt var han ked af, at vi rejste. Måske har han ikke fået et lige så godt forhold til de nye, men det er rent gætteri – vi traf ham ikke i går.
Det var godt vi solgte, mens den dejlige udsigt var der …
Porse er der heller ikke blevet mindre af, så jeg plukkede til en portion porsesnaps. Det er længe siden, vi har haft det i huset.

Vi har savnet det gode, svenske svinekød, så på vejen hjem handlede vi i City Gross i Höör, hvor de til min glæde havde netop den slags udskæringer på tilbud, som jeg helst ville have. Der blev således købt halvstort ind. En Västerbottenost blev det også til, plus andre ting, vi ikke kan få derhjemme.
De er desværre ved at komme lidt for godt med derovre, hvad priserne angår. Der var engang, hvor prisen på den samme slags vare var temmelig ens i danske og svenske kroner, så med en kurs på (dengang) omkring 80 var der penge at spare. Nu er kursen 70, og priserne er steget meget på de 3½ år – hvilket vel næppe heller er overraskende. Vi glæder os i stedet over, at kødet er så meget bedre – og så var det jo altså tilmed på tilbud.
I aften står den på grillede, svenske koteletter med selvdyrkede kartofler og salat fra naboen, som ikke selv kan spise alt det de har, så vi indgik en tuskhandel med agurker.
God Sankt Hans, derude – nyd livet, ganske som vi gør det, mens nætterne stadig er lyse og lange. Det går alt for hurtigt den anden vej igen.

22 kommentarer »

 1. Det er altid lidt spændende at se ens gamle sommerhus! Vi har lige besøgt vores tidligere sommerhusnaboer på Helgenæs og så jo også vores gamle sommerhus! Det lignede sig selv og så dejligt ud!
  Vi har nu ikke fortrudt byttet med et stråtækt muret hus ved Vesterhavet!

  Kommentar af Fru Moll — 23. juni 2022 @ 11:19 | Svar

  • Vi har det vist på samme måde med vores forhenværende huse, Fru Moll 😊
   Det var da i øvrigt et skønt sted at have haft sommerhus, men det er dejligt, at I ikke har fortrudt salget. Stråtækte huse er da også bare vidunderlige 😍

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2022 @ 13:41 | Svar

 2. Ajjjj ku’ I ikke ha’ ventet nogle dage med at køre derover.. vi er der fra i morgen aften indtil torsdag i næste uge, og gæstehytten er SÅ klar 🥰🥰

  Kommentar af Inge — 23. juni 2022 @ 13:54 | Svar

  • Øv. Vi talte om jer, da vi kørte forbi hvor I bor, men i næste uge har vi kun mandag ‘fri’, så det havde desværre alligevel ikke kunnet lade sig gøre – det kunne ellers have været hyggeligt! Vi vil også snart gerne ud at sejle en tur med jer 😘😎

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2022 @ 15:37 | Svar

 3. Det ser ud til at være et fint hus, men i vores alder er to huse nok rigeligt. Det kom noget bag på mig, at svensk svinekød er bedre en det danske, men så blev jeg klogere. Priserne stiger jo desværre alle vegne. God Skt. Hans med svenske koteletter.

  Kommentar af Lisbeth — 23. juni 2022 @ 14:22 | Svar

  • Vi elskede den ødegård, men det var bedst, da vi boede i et lille rækkehus. To store huse og haver blev for meget for os.
   Min slagter – som i øvrigt gav mig ret i, at svenskerne har bedre svinekød – fortalte mig engang, at det var fordi dyrene ikke blev stresset på vej til slagteriet. Det kan man smage i kødet.
   Tak, i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2022 @ 15:39 | Svar

 4. Det var da godt, at huset ikke var forfaldet. Så var I nok blevet lidt kede af det, for der er jo noget gammel ven over sådan et hus, som man har oplevet så meget sammen med. Det overrasker mig lidt, at det svenske svinekød er bedre – jeg ville umiddelbart have troet, at deres produktion er lige så industrialiseret som her i landet, så det var ét fedt (om man så må sige).
  Det er skønt at sommeren endelig banker på – den har lurepasset længe.

  Kommentar af Eric — 23. juni 2022 @ 15:27 | Svar

  • Ja, så var vi nok blevet lidt ked.
   Vi fandt ret hurtigt ud af, at svenske svin smagte bedre, og forklaringen er – dels – den jeg skrev til Lisbeth herover, men de får vist heller ikke så meget medicin, som de danske gør.
   I dag og de næste dage bliver det dansk sommer, når den er bedst 😊

   Kommentar af Ellen — 23. juni 2022 @ 15:43 | Svar

 5. Det ser hyggeligt ud, jeres gamle svenske hus. Og der bliver passet godt på det. Når jeg kører forbi mit barndomshjem, glæder jeg mog altid over, det er så velpasset. Det er vigtigt at huse og steder vi har holdt af kommer i gode hænder.
  Hvor ser de forrygende ud på billedet, din familie i det forrige indlæg. Sikke en oplevelse, det må have været været.

  Kommentar af Betty — 24. juni 2022 @ 21:12 | Svar

  • Ja. Det er måske vigtigere, end vi normalt går rundt og bilder os selv ind, at det er. Jeg var i hvert fald glad for at se, at ‘vores’ hus lignede det vi forlod, så jeg forstår så glimrende, at du også glædes ved dit velholdte barndomshjem.
   Tak – de havde en meget fin dag alle fire 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. juni 2022 @ 22:39 | Svar

 6. Jeg plejer at være ambivalent med at vende tilbage…
  Men jeg var så klar til at flytte, at jeg bare nød gensynet med huset. Og synes de nye beboere har gjort det nutidigt med bemalingen. Nu er jeg spændt på at se, hvad de vil gøre med haven… Når jeg en gang går tur i den ende af byen…
  Den inflation sætter dybe spor! Vi kan huske, hvordan det var og bedre forholde os til det. Men de yngre, som ikke har prøvet finansielle udsving, må føle gulvtæppet skrider…

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 25. juni 2022 @ 16:38 | Svar

  • Man må selvfølgelig være forberedt på at blive skuffet, men min erfaring med mine tidligere boliger (inkl. barndommens gård) er, at det er interessant.
   Vi har prøvet det, ja, men stigningerne er store lige nu, synes jeg nok. Vi må se, hvornår og hvor det ender.

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2022 @ 14:30 | Svar

 7. Hyggeligt med en tur tilbage i tiden og godt at I ikke fortrød beslutningen om at sælge. Herhjemme er der ingen tvivl om at hvis jeg ikke protesterede så meget, så var vores sommerhus solgt. Det er jeg ikke klar til.

  Kommentar af Lene — 25. juni 2022 @ 18:54 | Svar

  • Det er helt klart bedst, hvis begge er klar til at slippe – men selvfølgelig nok heller ikke helt godt, hvis ikke I er lige glade for sommerhuset.

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2022 @ 10:33 | Svar

 8. Uha det ser sørme skønt ud og ja… man kan da ikke lade være med at kikke forbi, hvis man alligevel er i nærheden 😀

  Kommentar af Catarina — 26. juni 2022 @ 8:31 | Svar

  • Det kan man da bestemt ikke – og vi kørte endda derop alene for at se huset igen 😊

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2022 @ 10:34 | Svar

 9. Dejlige idyliske billeder!

  Til Sct. Hans i Hou havde vi 24 grader, og jeg stod også og nærmest på-forhånd-savnede de lyse nætter, velvidne om, de er på retur.
  Det er de smukkeste i Danmark.

  Kommentar af venterpaavinblog — 28. juni 2022 @ 10:31 | Svar

  • Ganske enig! Jeg elsker de lyse nætter – men jeg holder nu heldigvis også meget af de lune augustnætter. Man kan ikke få alt … i hvert fald ikke på én gang 😘

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2022 @ 10:37 | Svar

 10. Svenskerne har fremragende ost, svinekød, det vidste jeg ikke, men det tror jeg da på, og det skal da udnyttes næste gang jeg tager en tur.

  Hvor er det smukt beliggende, den ødegård. Selvfølgelig kan man ikke både have hus og have og sommerhus og børnebørn i det fremmede uden at det bliver for meget. Men godt at I fik den oplevelse med!

  Nu bliver nætterne lange – det er den eneste måde jeg kan se noget positivt i tiden efter Sankt Hans! 😀

  Kommentar af Donald — 28. juni 2022 @ 12:28 | Svar

  • Vi kan i hvert fald bedst lide svensk svinekød, og vores slagter i Danmark gav os ret i, at det er bedre på den anden side af sundet, fordi dyrene der er mindre stressede og ikke får så meget medicin.
   Nej, det blev for meget. I starten med Den Stråtækte havde vi tilmed campingvogn!
   Nætterne bliver længere, men også med lunere aftener. Det gør ikke spor 😊

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2022 @ 14:34 | Svar

 11. Altid dejligt at vende tilbage til fortidens glæder og gode oplevelser.

  Kommentar af Ib Hansen — 30. juni 2022 @ 22:00 | Svar

  • Ja … det er fint at dyrke nostalgien lidt.

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2022 @ 7:34 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.