Hos Mommer

26. maj 2022

Eksplosioner

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:50
Tags: ,

Vi kom hjem i aftes ved nitiden – omkring tre timer efter planen, fordi der var kø, kø og atter kø i Tyskland – især, som altid, omkring Hamburg. Jeg hader de køer, og det er ikke engang mig, der sidder bag rattet, men min stadig udholdende og faktisk rigtig seje mand. Han kørte hele turen uden at bede mig om at afløse ham. 13 timer, kun afbrudt af de nødvendige pauser, hvoraf ingen var særlig lange – efter hans eget ønske, skal lige siges.

Vejen til Harwich gik nord om London, med den gamle by Lavenham som delmål. Den har vi besøgt nogle gange, men Ditte og Peter havde ikke set byen med de skæve, men ret charmerende huse. Byen var engang rig pga. uldproduktion, men det marked faldt sammen på samme måde som tulipanboblen i Holland, og så havde man ikke længere råd til at bygge til og om, hvilket vi har glæde af i dag, for den gamle del af byen står i store træk som den gjorde for 5-600 år siden og betragtes, med sine 340 fredede bygninger, som den bedst bevarede middelalderby i England.

Lavenham 1Lavenham 2

Det hvide hus herover er toldboden; ved siden af The Crooked House.
De hvide og lyserøde herunder er bare … to middelalderhuse … men mere skævt kan det vel næsten ikke blive. Ikke uden at falde sammen, ville jeg tro. Gad vide, hvordan gulvene ser ud i alle de huse?

A walk around Lavenham | Suffolk Norfolk Life Magazine

Og herunder Harry Potters fødehjem. Det er i øvrigt til salg – kan erhverves for £ 950.000, hvis det skulle have interesse.

På vej fra Lavenham til Harwich skete der det, der bare ikke må ske: Peter og Dittes bil punkterede. Vejene i England er ofte meget dårlige, og han kom til at køre i et kloakhul. Det kunne dækket ikke tåle.
Den korte historie er, at de først kom med færgen hjem et døgn efter os, for det tog laaaang tid for SOS International at skaffe bugsering. De stakkels mennesker sad og ventede i bilen i mange timer på hjælp. Heldigvis lykkedes det i går at få et nyt dæk; de er i skrivende stund på vej op gennem Tyskland og forventes hjem i aften.

En anden og mere grøn eksplosion var sket hjemme i vores drivhus og i haven.
Det er da helt vildt, som alting havde groet i de 17 dage, vi var væk. Tomaterne og agurkeplanten trængte i stor grad til support, selv om jeg havde (troede jeg) sørget for det inden vi rejste, men der skulle mere til nu.
De bede, som var fint ryddet for ukrudt inden vi tog afsted, kan jeg godt begynde forfra med nu. Jeg nåede ikke at plante de forspirede blomster ud, og nu har alskens ikke-ønskede vækster indtaget den plads, de ellers var tiltænkt.
Nå. Det er jo altid rart, at man ikke bliver arbejdsløs lige med det samme. Der er også stadig en halv snes krukker, der skal have fine blomster at pynte sig med.
Sneglene skulle også have ‘mad’ – en af mine squashplanter var næsten ædt af den dræbersnegl, som brutalt blev klippet over her til formiddag, men der er flere hvor den kom fra, er jeg sikker på.
I drivhuset var tre agurker blevet store og fine, så i aften står den på årets første hjemmelavede tzatziki.
Jeg har travlt. Det er godt, jeg lige har haft ferie …

18 kommentarer

 1. Ja nu er der jo kommet regn og dermed mere ukrudt. Uha med bilkøer og punktering. Det er noget værre end færgen, derfor bliver jeg hjemme.
  Men I har garanteret haft nogle dejlige dage, det har tomater og agurker så ikke, eller måske lige netop. God arbejdslyst.

  Kommentar af Lisbeth — 27. maj 2022 @ 6:42

  • Der skal mere til end den slags til at få mig til at blive hjemme, men vores rejselyst er vist meget forskellig 🙂
   Jojo, alle mine grønsager har haft det helt perfekt; ellers var de nok ikke vokset så voldsomt, men nu er der styr på det meste igen – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2022 @ 11:31

 2. Det er da helt vildt med husene i Laverham – det er ikke der, man skal slå sig ned som vaterpasforhandler!
  Da vi kom hjem fra ferie for en uge siden, var græsset umanerligt langt, men jeg fik det heldigvis slået, inden regnen satte ind. God arbejdslyst med den grønne eksplosion.

  Kommentar af Eric — 27. maj 2022 @ 8:28

  • Hehe, næh, du ville hurtigt gå fallit med sådan en forretning, så 😊
   Nu kan dit græs så rigtig vokse igen, med al den regn vi/I har fået – jeg tror I har fået mere deroppe end nede hos os.
   Tak – den eksplosion er på vej til at være i kontrol.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2022 @ 11:49

 3. Det at være haveejer medfører mange glæder. “En særlig glæde” i denne tid er morgen og aften at gå rundt med en spade og halvere angribende snegle.

  Kommentar af Ib Hansen — 29. maj 2022 @ 6:36

  • Åh ja, de pokkers [dræber]snegle. Den tørre sommer 2018 gjorde det heldigvis af med de fleste af vores – og vi havde MANGE – således at vi nu kan holde bestanden nede på et håndterbart niveau. Jeg klipper dem over. Det tog mig lidt tid at vænne mig til den metode, men nu er det nærmest rutine for mig.

   Kommentar af Ellen — 29. maj 2022 @ 12:04

 4. Velkommen hjem. Tænk at bo i så skævt et hus, det må kræve en vis håndværkersnilde. Håber du snart er igennem første omgang ukrudtslugning, med det regne, der er kommet, så gror det nok lige så hurtigt frem igen 🙂

  Kommentar af Lene — 29. maj 2022 @ 16:36

  • Det må kræve noget, ja – og så må det også vær underligt at komme ud på lige veje og i andre lige huse.
   Jeg er halvt igennem, og det fylder næsten vores store trailer – men det bliver så pænt 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. maj 2022 @ 16:48

 5. Wauw.. De huse er godt nok… ikke i water! Og noget værre end Bangsbogård, som ellers også bugtede sig i bindingsværket.
  Grim punktering og træls afslutning på ferien😕
  Grøn eksplosion… Så kan du da se at det gror! Når man går og nipper, ser det jo aldrig så slemt ud
  God arbejdslyst med haven…
  Jeg nyder gartnerens arbejder i anlægget 😉

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. maj 2022 @ 20:35

  • Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man ser de huse 🙂
   Jeg skal da lige love for, at der er sket noget, når man ikke har ‘nippet’ i 17 dage! Så tak for arbejdslystønsker – der er brug for dem!
   Det er da også skønt at sidde og se på, at andre arbejder 😎

   Kommentar af Ellen — 29. maj 2022 @ 21:29

 6. Hvor er det dejligt at læse om oplevelserne på vej hjem – og hvor er det morsomt at se “Harry Potter’s House”, sikken en bygning, – den lyserøde mest skæve går lige en streg over hvad jeg synes er rimeligt; for at forklare: Sådan har en middelalderby ikke set ud, de byggede ikke skævt! Men de byggede heller ikke alle husene på én gang, og heller ikke så stabilt, sikkert, så de allesammen stod ranke og strunke.

  Jamen altså! – det er charmerende at huse får lov at stå som de stod i vores og vores forældres barndom, men det ville ikke genere mig at man rettede op på noget. Det ser faktisk ud som om at taget på det lyserøde hus er en senere bygning, hvor man så – selvfølgelig – har valgt at rette så meget at taget hælder regnvandet den rigtige vej (eller: Har lavet en vandret firkant hvorpå man har kunnet rejse et nyt tag?)

  Din historie om Peter’s Hjul gør mig bekymret, der er opstået nogle meget store og dybe huller her, og jeg glemmer at de er der. Og ingen har “tippet kommunen” eller også er det kommunen, som ikke havde en spand tjæregrus. Kanske man skulle køre derop og tage billeder og skrive til vej-afdelingen!

  Kommentar af Donald — 30. maj 2022 @ 12:18

  • Nej, de byggede ikke skævt, men hen over århundrederne har husene sat sig mere eller mindre, og jeg har lidt på fornemmelsen, at man ville gøre mere skade end gavn, hvis man forsøgte at rette op på de skævheder nu.
   Mon ikke de fleste tage er nyere end husene under dem? Jeg vil tro, at de oprindelige tage har været af strå, men det er ikke noget, jeg ved.
   Du må endelig ikke køre ned i sådan et hul, Donald! Men du må meget gerne undlade apostroffen i “Peters” 😘
   Man hører meget sjældent, at de moderne hjul punkterer, men dette var altså mere, end dækkene selv i deres meget nye bil kunne klare. Jeg synes det ville være en fin gestus fra din side, hvis du gjorde kommunen opmærksom på, hvor der er noget galt.

   Kommentar af Ellen — 30. maj 2022 @ 14:27

   • Åh undskyld! :mrgreen: jeg sad og tænkte på Peters Jul … og så glemte jeg de danske stavepreferencer.

    ork ja, jeg har også punkteret et dæk ved at køre over en kant! Jeg ved godt at det er farligt.

    Engang jeg var på værksted og snakkede med en der hed Allan sagde jeg også noget om at det var da mærkeligt sjældent at dæk punktere, og Allan smilede og sagde “så skulle du komme her en morgen … Vi har stribevis af punkterede dæk!”

    Jeg troede jo egentlig at nogen andre havde gjort opmærksom på det hul, for det var tydeligvis ikke nyt, men — ja man skal aldrig stole på at andre gør noget der kræver at man ofrer lidt tid og kræfter – vi kører helst bare videre, og jeg er ingen undtagelse fra DEN regel.

    Kommentar af Donald — 31. maj 2022 @ 3:55

    • Det er sikkert det, der ofte er problemet: “Det er der nok andre, der har fortalt rette vedkommende.” Og det er der så ikke … 😊
     Jeg var ikke klar over, at det åbenbart er helt almindeligt med punkteringer.
     Jeg opfattede godt dit fine hint til Peters Jul, men det er jo også en pæredansk udgivelse. Og jeg beklager, men det er ikke en dansk “stavepræference” – det er en grammatisk regel, der gælder for alle andre sprog end lige netop det engelske, som er det eneste, hvor der sættes apostrof i genitiv, og jeg skal blankt indrømme, at det irriterer mig, at der er utallige, både her og i maaange andre lande, der, aldeles blindt og ubegrundet, bruger den engelske regel. Engelsk er det eneste land, der bruger ‘s’ som flertalsbetegnelse, så selv om konteksten viser om det er genitiv eller flertal, så kan apostroffen trods alt forsvares her. Jeg undrer mig endnu mere over grunden til, at mange danskere tror, der skal apostrof i egennavnes genitiv, men ikke i navneords? De skriver uden at blinke “Peter’s hus”, men “husets tag” – logikken, hvis der nogensinde har været nogen, er pist borte 😫

     Kommentar af Ellen — 31. maj 2022 @ 8:45

     • Det er klart at jeg er tosset med at bruge den engelske genitiv, og så lige dér i det mest danske!

      Jeg er åbenbart så forhippet på ikke at lave fejl i engelsk at jeg klokker i det danske hvor det kun forekommer hvis man fx vil sætte Andreas i genitiv, og så behøver man endda ikke det andet s (men kan nøj’s med Andreas’ både og skibe).

      Hvad var det nu vi kom fra – det var Peters hjul, som var gået sønder, ja det er meget farligt, så sent som i går så jeg en gl. Saab, som tabte et hjul med et brag (men det var dog ikke ved hullet i vores lille by her).

      Kommentar af Donald — 31. maj 2022 @ 20:31

      • Hehe, det er vigtigt at kunne skelne sprogene – og de tilhørende regler – fra hinanden 👨‍🎓
       Du godeste – ligefrem tabte et hjul? Hvor dramatisk!

       Kommentar af Ellen — 31. maj 2022 @ 21:30

 7. Velkommen i den grønne lund … eller noget lignende. Så går tiden da med det, fristes jeg til at sige, med min salig bedstemors ord. En ganske ok undskyldning for at være ude i vejret, når det ikke er for vådt.
  Virkelig meget ærgerligt med Ditte og Peters punktering; efterfølgende kan de måske komme til at betragte det som endnu en oplevelse på rejsen.

  Kommentar af conny — 30. maj 2022 @ 13:11

  • Der går ret meget tid med det, men du kan jeg da se en ende på det. Som om … havearbejde slutter jo aldrig, men i det mindste ligner det ikke længere en jungle.
   Den dag kommer måske hvor de kan se det som en oplevelse, men jeg tror den ligger langt væk endnu … de syntes forståeligt nok bare ikke, det var spor spændende at sidde i bilen og vente fra kl. 17:30 til 02 på at blive bugseret væk! Og så i øvrigt opgive og ringe efter en taxa, så de kunne komme på et hotel …

   Kommentar af Ellen — 30. maj 2022 @ 14:31


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.