Hos Mommer

21. maj 2022

Livets gang i …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:08
Tags: , ,

Der sker ikke en pind og vi laver så lidt som muligt. Gudskelov for det, for det er lige præcis sådan vi ønsker det lige nu.
Vi sidder på terrassen og ser gartnerne arbejde.
Charlotte har fået gartnere. Hun havde det ikke helt godt med, at jeg ville offentliggøre dette på bloggen – var bange for, at folk ville tro, at hun intet laver selv, nu hvor hun både har rengøringshjælp og gartnere.
Jeg lovede at fortælle, at hun stadig arbejder meget (okay, mest i haven, ikke med at gøre rent), men alene de kedelige og meget rutineprægede ting var ved at vokse hende over hovedet, så da hun fik muligheden, engagerede hun to gartnere til at komme tre timer hver anden uge. Faktisk er det ikke meget med gennemsnitligt tre mandetimer om ugen, men fordi de er professionelle, er det nok til at tage det grove således, at Charlotte har mere tid til alt det sjove ved haven. Og den er stor – jeg kan sagtens forstå, hvis arbejdet med den var ved at kvæle hende.

P1040274

Vi ved jo alle, hvor stor en forskel det gør, at staudebedes kanter er trimmede. Det tog damegartneren alle tre timer at trimme kanterne på de seks coronabede, som de bliver kaldt, fordi de blev anlagt i 2020 under den første lockdown.
Alene de mange vejledninger, råd og tips, Charlotte får af de to, er alle pengene værd, hævder hun. Det tror jeg gerne … at kunne lide at have en pæn have er bestemt ikke ensbetydende med, at man ved alt om alle planter; hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre.

P1040146

Billederne herover og herunder er fra den dag, vi legede turistguider for Ditte og Peter. Det er langs Kennet & Avon-kanalen, vi her går en kort tur, dels for at vise idyllen og dels for at se på de mange mere eller mindre charmerende barges, eller narrowboats, som ses overalt på de engelske kanaler. Nogle er de rene ruiner; andre er små kunstværker, både ude og (tilsyneladende) inde. Man er vel lidt af en voyeur – jeg vil så gerne se, hvordan de forskellige har indrettet sig, men de fleste af dem værner forståeligt nok om deres privatliv og har nedrullede gardiner.

P1040145

Vi smuttede lige en tur til Whitehall Garden Centre i går, fordi det regnede. Der ligger en mindre Whitehall tæt på, men ved Lacock ligger der en KÆMPEstor en, som har alt til faget hørende – og så lidt til … de har tøj, de har køkkenudstyr, de har … ja, stort set alt; inklusive en rigtig god restaurant, hvor vi indtog frokosten. Jeg elsker at komme i den store og bare gå og ose. Englænderne kan noget med havemøbler. Englænderne kan i det hele taget noget med haver!
Jeg nøjedes ikke helt med at ose i går, for undervejs opstod der en hel del behov for ting, jeg absolut ikke mente at kunne leve uden fremover.
I det hele taget køber jeg, når vi er i bil herover, altid en masse, som vi ikke kan få i Danmark. Denne gang er det (bl.a.) mel og olivenolie. Og jo, begge dele kan naturligvis fås i DK, men ikke de mærker og kvaliteter jeg køber. Med olivenolien gik jeg nærmest i hamstringsmode, for i de to Waitroses, jeg har været inde i denne gang, havde de en særdeles god olivenolie til nedsat pris. Folk hamstrer åbenbart også olier herovre, for de henstillede til, at man kun købte to flasker pr. kunde. Der var dog ikke tilnærmelsesvis tomme hylder, og den jeg købte, var ikke blevet hamstret, sikkert pga. prisen, for ½ liter koster 16 pund, så det er normalt ikke en, jeg tager flere flasker med hjem af. Lige nu er den sat ned fra 16 pund til 3,75 pund! Jeg købte to det ene sted og en det andet sted. Den har holdbarhed til februar 2023, hvilket måske forklarer prisnedsættelsen, men jeg skal nok få dem brugt inden da – og i øvrigt holder de sig snildt længere end angivet.
Slut for nu – vi skal snart på pub, fordi det skal være nem mad i dag – og hvad er nemmere end at få andre til at lave den?

12 kommentarer

 1. Hvor jeg forstår Charlottes brug af gartnere. Var jeg ikke så sløv i optrækket, gik jeg også den vej, men nok mere “all inclusive”.
  En god olie kan gøre forskellen, det er med at slå til!

  Kommentar af Eric — 21. maj 2022 @ 16:44

  • Haha, Erik – kan man virkelig være så lad, at man ikke orker at bestille hjælp til det, man ikke orker? 😀
   Der er nemlig stor forskel på olivenolie og olivenolie – jeg har altid flere at vælge mellem.

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2022 @ 8:40

 2. Jeg forstår også, at Charlotte har gartnere, det er en god ting, hvis man har råd til det, og det har du skrevet, at de har.
  Jeg forstår også godt, at du hamstrede olivenolie til den pris og kvalitet.

  Kommentar af Lisbeth — 21. maj 2022 @ 16:57

  • Jeg forstår hende også – vi overvejer selv at få hjælp til det kedeligste af havearbejdet, men det kan godt vente et år eller to endnu – håber vi …
   Man skal aldrig sige nej til et godt tilbud, ved du nok 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2022 @ 8:43

 3. Hvilken industri-,og kulturhistorie der ligger i de naturskønne engelske kanaler, der i flere tilfælde er æstetiske og ingeniørmæssige mesterværker.

  Kommentar af Ib Hansen — 22. maj 2022 @ 6:31

  • Ja. Kanalerne blev brugt flittigt, indtil jernbanerne blev anlagt.

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2022 @ 8:44

 4. Det var interessant, både det om gartnerne, der har styr på hvad der skal gøres i en have og som kan nå en masse på et par timer. Min Charlotte har en intuitiv viden om havearbejde, som jeg mangler, – vi er ellers begge by-børn, som er vokset op uden have.

  På Whitehall Garden Centres webside nr. 1 er der nogle “havemøbler”, som ærligt talt ikke egner sig til regnvejr. Ja, englændere kan noget med haver (det går lang tilbage) men jeg ved ikke rigtig om det gælder de havemøbler, som Whitehall Garden Centre har på forsiden!

  Angående husbåde og nedrullede gardiner: Første gang jeg var i Holland bemærkede vi at det var almindeligt at familier havde et udstillingsvindue ud mod vej eller gade – åbenbart stolthed over at man kunne indrette sig. Det var ikke alle steder, men det var markant nok. Jeg ved ikke om det stadig forholder sig sådan i Holland – det var før thermorudernes tid.

  Selvfølgelig skal man have lov til at trække gardiner for, hvis man bor med “indsigt”.

  Kommentar af Donald — 23. maj 2022 @ 6:22

  • WGC har også loungemøbler, som ikke egner sig til udendørs brug, så det er nok sådan nogle du så, men de fleste er af rattan, som tåler alt – bare selvfølgelig ikke hynderne …
   Jeg kan godt genkende det med udstillingsvinduet i bådene, men det er desværre ikke så mange, der gør det 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2022 @ 23:58

 5. Det må være skønt at have så god tid hos familien, at man bare laver ingenting. Ofte synes man jo, at nu skal gæsterne jo også se dit og se dat, nu de er her. Men bare at lave ingenting, sammen, det er en ret god form for samvær, efter min mening.

  Kommentar af conny — 23. maj 2022 @ 14:39

  • Det med stilletid sammen er vi så ganske enige om, Conny. Efterhånden har vi set langt det meste af både dit, dat og dut her i området, så vi har det fint med tid til også at lave ingenting.

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2022 @ 0:01

 6. Blev I ikke fristet til sådan en tur i “narrowboat”? Det må være en særdeles afslappende oplevelse – selv har jeg kun prøvet sådan en sejltur i en enkelt dag, og jeg var dødeligt udmattet bagefter. Strækket havde en del sluser, OG vi skulle ud og hjem samme dag (i forbindelse med en artikel havde vi lånt en båd). Men det skulle ikke forhindre mig i at tage turen igen, hvis vi havde god tid til den… 🙂 Kender du i øvrigt serien med Prunella Scales og Timothy West, der rejser rundt i sådan en båd? Den er virkelig værd at se…

  Kommentar af Mia+Folkmann — 23. maj 2022 @ 21:50

  • Både ja og nej, Mia. Vi har prøvet kanalbådsferie ii otte dage engang i Bourgogneområdet i Frankrig – med 34 sluser i alt, så vi blev hurtigt ret slusedygtige 😉 – efter de otte dage blev vi dog enige om, at det var fint nok, men det behøver vi nok ikke at prøve igen. Det var ikke desto mindre en herlig form form for ferie, og vi fortrød ikke at have prøvet den.
   Vi har set (og nydt) PS og TW på tur i Asien, men ikke i UK. Det er et meget sympatisk par, så jeg vil forsøge at finde den serie du nævner.

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2022 @ 0:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.