Hos Mommer

13. maj 2022

Tiden flyver – også i England

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:42
Tags: , ,

Holddaop – det er otte dage siden jeg har blogget. Det er også otte dage siden jeg har haft tid til at kigge over til andres blogge. Beklager, men min tid har været besat næsten 24/7.
Vi er i England; vi fulgtes herover med Ditte og Peter, som i tre nætter boede hos Charlotte og Tim, men i dag er draget videre mod Cornwall og tilslutter sig os igen, når vi skal hjem.
Nu har vi så tre dage hos mine englændere, inden vi drager et smut til Wales i nogle dage inden retur til familien i de sidste dage inden hjemrejse.
Det er også længe siden. 4½ måned, og selv om adskillelsestiden føles lang, føltes det alligevel som om vi tog afsked for kort tid siden.
Det er godt det er sådan.

P1040131

Vi har naturligvis gået den gode og smukke tur med hunden. Til venstre i billedet herover har C set isfugl et par gange, men så heldige har vi ikke været – endnu, men vi håber stadig. Aubrey tilbød at lege isfugl, men virkningen var der ikke helt …
I et par dage har vi leget turistførere for Ditte og Peter, så der har ikke været så meget nyt for os, men det har været sjovt at lege eksperter i et land, der ikke engang er ens eget. Selv om det dog efterhånden næsten føles som om det er det.

P1040153

Den primære årsag til, at netop dette tidspunkt blev valgt, var de bluebells, jeg efterhånden har skrevet om nogle gange. Den primære årsag til selve rejsen er naturligvis at se mine englængere, men bluebells er her nu. Cirka. De er desværre næsten væk igen – vi skulle have været her for 1½ uge siden, men det kunne ikke lade sig gøre. Mellem en tredjedel og halvdelen af dem er afblomstret, så de blå tæpper var ikke så tætte, som vi har set dem før. Synet var nu smukt alligevel.
I det hele taget er synet af England i maj smukt. Alt er aldeles dejligt lige nu; jeg elsker forårets farver.
Stauderne (og meget andet) er 2-3 uger foran sammenlignet med Danmark, så nogle af Charlottes bede ser helt sommerlige ud.

Vi har nået at spise på pub to gange; en gang til frokost og den anden gang i aftes, så en af de væsentlige ting på “Det skal vi altså nå”-listen er vinget af.
Jeg kunne fortælle meget, men lader være, for kommer jeg først i gang, bliver indlægget alt for langt. Dette var faktisk lige så meget for at sige, at blogstoppet ikke skyldes, at jeg er død – tværtimod er jeg i højeste grad i live og har det så perfekt, som jeg overhovedet kan have det.
Hvor skriveflittig jeg bliver fra Wales vides ikke endnu, men der vil det, selv om det stadig er ferie, så bare være John og mig, så muligheden vil nok i højere grad være der end tilfældet er/har været den sidste lille uges tid.
Livet er godt.

18 kommentarer

 1. God ferie, det lyder dejligt!

  Kommentar af PernilleLS — 13. maj 2022 @ 20:09

  • Tak. Det er sandelig også dejligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 8:55

 2. Ja men det er da rart at vide, at du er i live endnu 🙂 jeg synes nu godt, man kan holde pause, når man hygger sig med familien, som man ikke ser så tit.
  Jeg kan fortælle, at blåklokkerne blomstrer livligt i min have nu, der er også hvide og lyserøde, men så hedder de nok ikke blåklokker, det er nu de blå, der er flest af.
  Hyg dig med familien.

  Kommentar af Lisbeth — 13. maj 2022 @ 21:04

  • Jeg mener, at de hvide i England hedder White Bluebells, men det er altså et lidt fjollet navn.
   Det er egentlig ikke fair fra min side at mene, at de blå tæpper er smukkere end vores egne anemonetæpper, men jeg er meget fascineret af bluebells – måske fordi synet ikke er almindeligt for mig. Anemoner har jeg jo kigget på i snart 70 år 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 9:02

 3. Nyd det, og hvor er det dejligt at kunne føle sig hjemme i et land, som ikke er ens land. Jeg ved jo lige nøjagtig hvor meget dit hjerte fryder sig hver dag ved at være sammen med dine kære 😊❤️

  Kommentar af Lene — 14. maj 2022 @ 7:36

  • Ja, på det punkt er både du og jeg eksperter 🙂
   Det er bare om at nyde det, og det gør jeg bestemt også i fulde drag!

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 9:05

 4. Det er meget smukt selv om det så ikke lige var sæson stadigvæk.
  Bluebell i wikipedia viser at der er flere planter med det navn, den almindeligste er nok //Hyacinthoides_non-scripta// som har udbredelse fra middelhavet til “British Isles”, men der er også en skotsk – som ikke er samme slægt. Det er forvirrende (Skotland er jo også “British Isles”.)

  Kommentar af Donald — 14. maj 2022 @ 13:27

  • Det kan tit være forvirrende, når man først begynder at gå i dybden med sine undersøgelser – men under alle omstændigheder stornyder vi de mange bluebells hver gang vi er i England i maj.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 16:59

   • Ja det billede der er i Wikipedia er meget smukt, og det er ikke altid at oplevelsen bliver bedre af at man kender et navn.

    (Fx en smuk gul blomst bliver ikke kønnere af at få betegnelsen “mælkebøtte” — og så er der endda mere end 200 under-arter! haha!)

    Kommentar af Donald — 14. maj 2022 @ 17:02

    • Oplevelsen er den samme, men jeg har det bedre med at kende navne på ting, jeg støder på i naturen. Hurra for Google Lens 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 23:17

 5. Jeg glæder mig over, at I er i UK ❤️
  Nyder turen fra min stol og drømmer om at vi kommer af sted næste år!

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. maj 2022 @ 19:14

  • Tak – men I kan såmænd sagtens tage afsted allerede i år – der er ingen coronarestriktioner tilbage i England, så det er stort set som BC (Before Corona) 😷

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 23:19

 6. Hvor dejligt for jer at være i England hos familien. Mine bluebells i haven blomstrer nu. Hvert år graver jeg nogle op, selv om de er skønne, men de breder sig alt for meget i en lille have. Det må være et smukt syn, hvor de har plads til netop at brede sig.

  Kommentar af Betty — 14. maj 2022 @ 20:56

  • Tænk, breder de sig så hurtigt? Det vidste jeg ikke, men det er selvfølgelig heller ikke, som du skriver, et problem i en skov – og ja: Det er virkelig et smukt, blåt tæppe.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2022 @ 23:20

 7. Dejligt med tid til familien, og de har tid til jer, så forstår godt tiden på bloggen lige bliver tilsidesat.

  Kommentar af Abildjyden — 15. maj 2022 @ 10:48

  • Ja, bloggeriet må vente lidt – vi ser dem ikke så tit, som vi gjorde dengang børnene var mindre.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2022 @ 22:14

 8. Fortsat god tur – i forhåbentlig fint vejr.

  Kommentar af conny — 16. maj 2022 @ 12:40

  • Tak – lidt blandet vejr først, men nu er det fint 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2022 @ 19:38


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.