Hos Mommer

24. januar 2022

Var det den første eller den sidste?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:26
Tags: , ,

Vi er ved at være en stor familie, og nogles kalender er mere besat end andres, så det viste sig umuligt at samle alle i december. Den først mulige weekenddag var derfor i går, selv om vores Doodle startede allerede engang i november, men til gengæld kom alle (undtagen englænderne, naturligvis, og de to mænd, som var ude at sejle). Meretes ældste barnebarn var desværre stadig i isolation, og da der er hele tre af familierne, der snart skal på vinterferie, måtte han blive hjemme, staklen. Han har ikke engang været syg; kun testet positiv.
Fordi det er så svært at samle alle, blev vi enige om at gennemføre trods fraværet af de tre. Bedre sent end aldrig, og selv om det i princippet måtte være denne sæsons sidste julefrokost, var det også den første i 2022. For helt at mudre det til, havde Bodil, som lagde hus til, nægtet at kalde det julefrokost, fordi al julepynt var taget ned. Dugen var blå, og vi fik ikke juleservietter.

Januar 2022

Der var heller ikke meget jul over den udendørs badetur.
Du godeste, hvor de hyggede sig, da de først var kommet i, hvilket skete drypvis, tøhø, men efterhånden var alle, der havde taget badetøj med, i det dejligt varme vand. Jeg havde ikke taget badetøj med … havde på forhånd besluttet, at synet af Ellen i badedragt ikke er noget, hun bør udsætte nogen i familien for. Det kunne til nød gå i Den Blå Lagune i Island, hvor jeg var omgivet af lutter fremmede, men der er ingen grund til at udsætte de stakkels uskyldige børn for sådant et syn! Selv de interesserede firbenede tilskuere kunne risikere at få et chok. Jeg har ellers for et stykke tid siden (netop fordi vi skulle til Island) købt en badedragt med et lille skørt, men det gjorde på ingen måde sagen bedre – tværtimod syntes jeg, at jeg kom til at ligne balletdanser-flodhestene fra Disneys Fantasia …
Det var nu ellers en lille smule fristende … under disse omstændigheder kunne måske selv jeg lokkes til at hoppe i vandet midt om vinteren, men det må blive en anden gang.
Bodil fik vildmarksbadet af sin mand i 60-års fødselsdagsgave sidste sommer, og hun er meget glad for det.

Visnet majs

På vores tur ned til deres lille sø fik Annemarie øje på et af naturens egne kunstværker.
Bodil og Hans januar 2022 (9)Jeg har åbenbart aldrig før set set en død majsstængel på nært hold, for dens måde at klynge sig til jorden på overraskede mig – hvor er det dog smukt! Jeg fik helt lyst til at hive den op af jorden, for det må da kunne anvendes til et eller andet dekorativt. Bagefter ærgrede jeg mig over, at jeg ikke gjorde det …

En lille labradorhvalp bød huset også på i går. Jeg er ikke hundemenneske, men der må ske noget med alderen, for ikke blot synes jeg, at englændernes lille Pebbles er noget så nuser; det samme synes jeg om denne lille fætter her. Eller … kusine, for den hedder Sophie. Udtalt på engelsk. Alle otte hunde i kuldet blev kaldt noget med S. De har solgt de andre syv, men valgte at beholde hende her.
Den har lige den alder, hvor man – jeg – tænker, at man burde kunne give den en stoppille – den må aldrig blive hverken større eller mindre klumpedumpet end den er lige nu.

14 kommentarer

 1. Kalendergordiskeknuder er vist et vilkår i sag, hvor alt og alle skal fungere 24/7.
  Det har altid været noget bøvl, selv i vores mini familie! Med sygehusvagter, søvagter, rejseperioder…
  Vi kunne heldigvis samles til familiekaffe i lørdags. Ihh, hvor jeg nød det. Og snakken gik om stort og småt, svært og sjovt.
  Jeg kunne også fristes til at prøve sådan et varmt bad… Meeen… Jeg er nok mere til badeland version!
  Jeg er heller ikke hundemenneske.. De firbenede gik direkte hen til Erik som knuflede og pjattede med dem. Jeg fik lige et snøft!
  Altså, det er hundene, der fravalgte mig.. For jeg synes, de er dejlige.. Især i den hvalpede, klumpedaske størrelse😉

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 24. januar 2022 @ 15:37

  • Det er nemlig hyggeligt at mødes, når det kan lade sig gøre.
   Hehe, det badeland må du gerne beholde – så foretrækker jeg trods alt tønden 😀
   Hvor trist at blive valgt fra af hundene selv – jeg håber ikke, du har traumer over det 😌

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2022 @ 22:16

 2. Det er imponerende, at I kan samles så mange i disse tider, og dyrebørn er nuser uanset art (bortset fra slanger og andet kryb).
  Flodhesten er da yndig, og der er ingen, der siger, at du skal vælge den som nyt profilbillede.

  Kommentar af Eric — 24. januar 2022 @ 20:37

  • Enig – jeg kan heller ikke rigtig komme i tanke om andre end de allerede nævnte, som ikke er nuttede og søde.
   Ha – nej, det kunne jeg jo selvfølgelig lade være med. Det kunne oven i købet være, at det kunne trække nogle flere læsere til. Måske dog nok ikke af den ønskede slags 🙄

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2022 @ 22:20

 3. Hvis du ikke havde skrevet en forklaring på majsbilleder, ville jeg have troet, det var et billede af en mangroveplante. Hestene havde vist også lyst til at gå i vildmarksbadet. De ser i hvert fald meget interesserede ud.

  Kommentar af Ib Hansen — 25. januar 2022 @ 7:53

  • Det kunne ligne en mangrove, ja, men så meget er middeltemperaturen endnu ikke steget i Nordsjælland 🙂
   Hestene kunne i høj grad også trænge til et bad, men de var vist ikke velkomne sammen med dem, der allerede var i …

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2022 @ 10:10

 4. Nej det er ikke nemt, når så mange skal mødes, men der var heldigvis mange samlet. Jeg kender godt, betragtningerne om, om man nu skal udsætte andre for synet af en selv i badedragt, jeg lader også helst være. Men sådan et vildmarksbad må alligevel friste lidt. Hunden kunne jeg også blive fristet af, men som hvalp – labrador er for stor i fuldvoksen tilstand. Jeg har kun haft små hunde hele mit liv.

  Kommentar af Lisbeth — 25. januar 2022 @ 17:01

  • Haha, jeg kan godt forestille mig, at mange i vores alder har de samme skrupler mht. legemsbeskuelse iført badedragt 😀
   Med færre personer kunne jeg sikkert godt hoppe i det store badekar-
   Jeg er bestemt heller ikke til store hunde. Jeg er ikke bange for dem, men de er bare ‘for meget’ på en måde, jeg ikke helt kan forklare. Og for mange af dem savler!

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2022 @ 20:22

 5. Sikke et dejligt billede af de badende deltagere ved 2022s første julefrokost.
  Den plante ser virkelig eksotisk ud. Tænk, at det er en majs.
  Jeg har set muslimske kvinder bade i en pyjamas lignende dragt. Noget med lange ærmer og lange ben. Men det er også at gå til yderligheder, hvis vi gjorde det 🙂

  Kommentar af Betty — 25. januar 2022 @ 21:48

  • Tak – de råhyggede i hvert fald!
   Jeg ærgrer mig stadig over, at jeg ikke hev den op 🙂
   Enig. Enten trækker jeg i flodhesteskørtet, eller også går jeg slet ikke i bad. Ingen pyjamas til mig – medmindre jeg skal i seng 😄

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2022 @ 22:00

 6. Dejligt, at det lykkedes at mødes og ikke mindst med mulighed for vildmarksbad! Jeg har også engang forsøgt mig med sådan en badedragt med skørt og den gør – efter min mening – ikke noget godt for nogen 😂
  Jeg er dog ikke så hensynsfuld overfor andre, at jeg undlader at hoppe i baljen for at skåne andre for synet 😁

  Kommentar af Henriette — 25. januar 2022 @ 23:23

  • Det med det lidet klædelige skørt ville jeg godt have vidst, inden jeg købte badedragten 😞
   Jeg ville gerne kunne have det som dig – men nu tror jeg altså også, at du i forvejen ser væsentlig pænere ud end jeg gør 😘

   Kommentar af Ellen — 26. januar 2022 @ 11:59

 7. Dejlige oplevelser – ja det er en stor familie. Tænk at det kunne lade sig gøre at samle.

  Den majs-stængel er virkelig smuk.

  Kommentar af Donald — 26. januar 2022 @ 13:31

  • Det er altså også svært, grænsende til umuligt. Vi tre søstre med børn, ægtefolk/kærester og børnebørn udgør i alt 25 personer, så det er mange at samle.
   Majsen er så smuk 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. januar 2022 @ 14:54


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.