Hos Mommer

22. december 2021

Det nåede at blive en tand for spændende

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:59

John og jeg havde fået PCR-svar tidligt fredag morgen, inden vi skulle afsted. For at gøre en lang og ondt i maven-givende historie kort, så fik Merete først sit svar en time inden vi var ved havnen i Hoek van Holland. Vi havde nået at lægge både en plan B og C, men stemningen i bilen var mere end en anelse trykket. Det endte dog godt, og vi ankom alle tre som planlagt. Vores dag 2-test kørte også på skinner, så nu må vi færdes frit i England.
Det blæste vi dog lidt på, da vi den første aften kørte op på Salisbury Plain i landroveren for at se, om vi kunne opleve deres sorte sol.
Det kunne vi. Lidt. Stærene havde desværre flyttet sig i forhold til, hvor de plejer at slå ned for natten, så vi så kun mindre flokke flyve ind, men så dem ikke samle sig i de velkendte større flokke.
Det gjorde nu ikke noget, for the plain var i sig selv smuk og ‘mystisk’ i sit disede fuldmåne-tusmørkeskær.
Vi holdt os til vejen – vi så ingen grund til at risikere at udsætte os selv for en vejsidebombe …

Dagen efter gav Tim en tur i deres nye, 84 år gamle Rolls Royce. Det var så pokkers tåget, at vi kunne ikke se ret meget, men søndag var den eneste dag han havde tid til at køre en tur.
Så nu har vi også prøvet det … en førstegangsoplevelse for os alle tre.

I dag kørte John og jeg ud for at handle de varer, der i første omgang blev glemt, men nu burde vi havde alt til faget hørende både til lillejuleaften, den danske juleaften og den engelske juledag d. 25, hvor Tims bror, mor og dennes mand kommer. På vores sidste hele dag herovre, den 26. december, står den på restemad – vi har formentlig alle fået mere end rigeligt at spise de foregående dage.
Dagene foregår ved at lave så lidt som muligt. Landsbyens nærområde er blevet travet tyndt, fordi vi går lange ture med hunden.
Vi bor smukt i Den Stråtækte og vil ikke bytte, men Charlotte og Tim har flere muligheder for at variere turene, så det ikke er den samme hver dag – og de er alle smukke og langt væk fra alfarvej.
På den ene af ruterne var parret, der ejer jorden, ved at bygge noget oven på et væltet træ lige ved siden af floden (som er en af flere Avons i England). Da C spurgte hvad han havde gang i, lød svaret: Oh – it’s just a place to contemplate.
Det vil man bestemt heller ikke have svært ved lige på det sted!

Nu har jeg tænkt mig at slappe mest muligt af fra alle andre tanker end hvad der skal til for at få os en god jul alle sammen.
Hvad der skal til for at få lov til at vende tilbage til Danmark, vil jeg tænke over den 26.
Det har nemlig vist sig at være ret heldigt, at vi har en kviktest liggende herovre, som var blevet bestilt inden det blev et krav med PCR-test, for den skal bruges for at blive lukket ind i Holland … sammen med en emigration declaration. Alt det skal vi, selv om vi ER vaccinerede OG testede OG bare er i transit i landet i højst tre-fire timer. I en lukket bil.
De er skøre, de hollændere.
Det er altså ikke alle coronatiltagene, der giver mening for mig, men som sagt vil jeg de næste fire dage ikke tænke på corona.
Jeg.vil.ikke.sagde.jeg.
Jeg vil bare nyde livet, familien, det hyggelige hus, den smukke natur og ditto solop- og nedgange. Herunder den fra i morges.
Der kommer sandsynligvis ikke mere fra min side før vi er i Danmark igen, så jeg vil hermed ønske en glædelig jul til alle, der læser med her.

22 kommentarer

 1. Også en rigtig glædelig jul til dig og familien. Dejligt, at alt lykkedes med juleturen til England. Tak for dine mange gode, humoristiske og inspirerende indslag, som jeg værdsætter meget. 🎄🧑‍🎄

  Kommentar af Fru Moll — 22. december 2021 @ 15:13

  • Tak, fru Moll, og tusind tak for de søde ord 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. december 2021 @ 18:11

 2. TAK i lige måde🌲❤️!!2

  Kommentar af Karen-Vibeke Olsen — 22. december 2021 @ 16:30

  • 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. december 2021 @ 18:11

 3. Godt at tingene faldt i hak, så I kan nyde det.
  Herhjemme er der nu forslag om testkrav ved indrejse til DK. Det skal lige vedtages af udvalget i Folketinget først, men tjek for en sikkerheds skyld op på de danske krav, før I vender snuden hjemad.

  Kommentar af Eric — 22. december 2021 @ 16:42

  • Det lettede meget!
   Vi skal nok tjekke inden hjemrejse, men mon det også gælder for danskere, der skal ind i Danmark? Sådan plejer det ikke at være, men der er jo så meget, der bliver ændret hele tiden.

   Kommentar af Ellen — 22. december 2021 @ 18:13

   • TV2 skriver bl.a.: “Hvis man bor i Danmark, skal man tage en test, senest 24 timer efter at man er kommet ind i landet.” Se: https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-12-23-danmark-indforer-fra-mandag-testkrav-ved-indrejse

    Kommentar af Eric — 23. december 2021 @ 16:16

    • Tak for info. John så det i går aftes og vi kom til at smile en lille smule … hvilke instanser i Danmark mon ved, at vi har haft taget bilen til England via Holland? Og mon der vil være nogen, der tjekker om vi tager den test? Men okay: Der kan jo være kommet grænsekontrol, selv om vi ikke så noget af den art overhovedet, da vi skulle ind i Tyskland og Holland. Men vi tager testen, inden vi tager hjem, så vi skal nok være søde og lovlydige – det virker bare lidt fjollet 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. december 2021 @ 20:01

 4. Også god jul til jer. Og vær du glad for, at I kørte i en lukket bil og ikke gjorde ophold i Holland. Vores niece, som (sammen med sine forældre) skulle fejre jul hos os, er lige kommet hjem fra Holland med corona. Så nu skal vi sidde alene i Kolding, og de skal sidde alene i Århus.

  Kommentar af tingats — 22. december 2021 @ 19:40

  • Det er vi så hermed glade for … sikke da noget hø med din niece. Det er synd for jer alle sammen. Den forbandede coronapest!

   Kommentar af Ellen — 23. december 2021 @ 13:48

 5. Åh jeg var så spændt på, om I kom af sted, det gjorde I heldigvis. Det er vist spændende i alle lande med det sk— corona, men vi og du må bare glemme alt om det. Jeg er sikker på, at I får en dejlig jul med jeres kære. Så hører vi nok om, hvordan det går med at komme hjem igen.
  Rigtig glædelig jul her fra Samsø.

  Kommentar af Lisbeth — 22. december 2021 @ 19:54

  • Der var spænding på lige til sidste minut, næsten … men ja, lad os glemme det for de næste dages vedkommende.
   Tak, og i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 23. december 2021 @ 13:49

 6. Salisbury Plain står for mig som et helt magisk sted. Flot billede med de sarte nuancer og disen over sletten. Godt, at I rigtig får hygget jer. Glædelig Jul.

  Kommentar af Ib Hansen — 23. december 2021 @ 7:05

  • Det er et specielt sted … med dens henges – både Stonehenge og Avebury.
   Tak, i lige måde til jer.

   Kommentar af Ellen — 23. december 2021 @ 13:51

 7. Godt, I nåede derover uden forhindringer. Skulle I blive sinket på vejen hjem, er det vel ikke nær så slemt som slet ikke at være kommet af sted. Jeg må godt nok sige, at Coronahelvedet gør det vanskeligt at være en international familie. Jeg kan så rigeligt sætte mig ind i behovet for at være sammen med familien, mens badeferien i Thailand godt må tage bagsædet for mig.

  Kommentar af henny@stewart.dk — 23. december 2021 @ 11:20

  • Det var godt, og nej, det er ikke lige så kritisk på vej hjem, bortset fra at John ikke har ubegrænsede mængder med af sin medicin.
   Der er vist mange internationale familier, der kan være kommet mere eller mindre i klemme denne jul – og nej, badeferien i Thailand behøver vi på ingen måde.
   Men vi savner at rejse og håber virkelig, at sommerferien 2022 kan blive en rejseferie. Men lad os se. Familien er ganske rigtigt vigtigst.

   Kommentar af Ellen — 23. december 2021 @ 13:55

 8. Corona og brixit. Jeg skal da lige love for, at familien er flyttet længere væk uden brug af flyttebil. Med lidt ekstra benarbejde, viljestyrke og passende mængde held lykkedes det dog med juleturen. Glædeligt!
  -Og glædelig jul her fra et snedækket julemorgenlandskab i 9 graders frost.

  Kommentar af natural2222 — 25. december 2021 @ 6:03

  • Ja … vi må nok sige, at det er blevet mere besværligt alt sammen. Corona rammer alle, men Brexit er virkelig noget hø, når man fx skal sende pakker over.
   Men lykkes kan det, og vi gør vores til det!
   Tak, og i lige måde fra et lunt England.

   Kommentar af Ellen — 25. december 2021 @ 12:22

 9. Hvor er det godt, I er kommet frem i god behold, og nu har nogle dage til at hygge jer med familien. Jeg håber, jeres hjemtur går planmæssigt .

  Kommentar af Betty — 25. december 2021 @ 23:04

  • Ja, det var dejligt, og nu er vi ved at tage hul på den sidste hele dag herovre, så det er bare med at nyde det så længe vi kan 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. december 2021 @ 9:13

 10. Det var den dejligste jule-post, man kan tænke sig, tak for denne smukke jule-hilsen. Ja, det er nok godt at lægge det hele væk og lave ingenting en gang imellem, og altså virkelig prøve på at lade bekymringerne blive derhjemme, når man er ude.

  Jeg håber hjemturen gik godt! ❤ 🙂

  Kommentar af Donald — 29. december 2021 @ 1:11

  • Velbekomme. Vi prøvede, og det lykkedes bare at nyde det hele og glemme resten.
   Vi kom godt og problemfrit hjem, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2021 @ 11:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.