Hos Mommer

4. december 2021

Ikke kø der – men her …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:04
Tags:

ENDELIG!!!
Jeg har forsøgt hver dag, med undtagelse af i går, at booke vaccinetid direkte på vacciner.dk, men hver gang blev jeg brutalt verfet væk med ordene: Du har endnu ikke modtaget en invitation til et vaccineforløb.
Nånånå. Det har jeg da. For længst, endda. Det var en lidt fjollet formulering, for jeg er vel i et “forløb”, når jeg har fået to vaccinationer og går og venter på den tredje?
I dag er der gået præcis seks måneder siden jeg fik det andet stik, så i morges klokken 8:20 loggede jeg på vacciner.dk (ingen ventetid) og fik at vide, at nu kan jeg booke tid til 3. stik, så det gjorde jeg fluks – ingen kø, ingen ventetid, så jeg snuppede den først mulige, som er i Næstved på onsdag. YES! Den når jeg så at have ni dage til at få til at virke så godt som muligt, inden vi tager til England.
Vaccinen er måske, måske ikke, vildt effektiv mod omikronvarianten, men jeg vælger at tro på, at et eventuelt sygdomsforløb vil blive mindre dramatisk. Jeg er ikke nervøs for at tage til England – heller ikke selv om den åbenbart voldsomt smitsomme nye coronavariant florerer. Vi skal bare være hos Charlotte og skal alligevel være i isolation der, indtil vi kan stille med en negativ PCR-test.
Og varianten udtales ‘Omikron – med tryk på det første o. Det skal lyde som når man siger Parthenon. Næsten. Det skal i hvert fald IKKE rime på telefon! Jeg ville ønske, der var en, der kunne fortælle diverse reportere og tv-oplæsere, hvad den korrekte udtale er. Det irriterer mig at høre begge udtaler i den samme tv-udsendelse.
Omikron er et bogstav i det græske alfabet. Både de små og de store bogstaver lærte jeg i gymnasiet. Ikke fordi jeg havde oldgræsk; jeg skulle jo ikke være bibliotekar, men fordi vi i matematik og fysik brugte samtlige (som jeg husker det) både små og store græske bogstaver til alle de svære formler, vi skulle kunne. O(mikron) i modsætning til o(mega) går på udtalen; ikke på om det er et lille og et stort græsk o, som vist mange tror.
(I al fortrolighed var jeg en del bedre til at huske det græske alfabet end til at huske, endsige forstå, de sommetider helt umulige og kilometerlange formler.)
I dag kl. 11:28 løb ‘invitationen’ ind i min e-boks, men da havde jeg jo selv klaret den lille sag flere timer forinden.

Kø på Strandvejen (3)

Det gik som nævnt aldeles smertefrit – den eneste kø, jeg har oplevet de seneste dage, er køen ude på Strandvejen, fordi der er sat et trafiklys op. Næstved kommune er ved at kloakere, så vi skal snart nedlægge septiktanken.
De er sikkert gode til at lægge kloakledninger ned, de gode mænd, der arbejder på sagen, men de viste sig også at være gode til at grave elkabler over. I går var vi uden strøm i nogle timer.
Godt man har en brændeovn …
Man bedes bemærke den manglende sne. Det lille Danmark var virkelig delt i to den dag – jeg læste ovre hos Lene, hvor slemt det havde været i Nordjylland.

19 kommentarer

 1. Tillykke med prikketiden, jeg forstår din glæde. Selv må jeg vente t0 dage fra i dag. Jeg deler sine overvejelser om vaccinen og den nye variant og er spændt på, om det nyeste, gamle bogstav virkelig giver et mildere forløb, som der er forlydender om – det ville være fantastisk godt for hele verden.
  Det ville være dejligt at være snefri som hos jer. Villavejene i Aalborg har et tykt lag sne, som bilerne har kørt til is, og mange fortove er ikke bedre. Som vejrudsigten ser ud, går der nok nogen tid, før cyklen kan blive luftet – det er alt for farligt, ØV!

  Kommentar af Eric — 4. december 2021 @ 18:05

  • …10 dage, ikke t0

   Kommentar af Eric — 4. december 2021 @ 18:05

   • Jamen, du er jo også væsentlig yngre end mig, Eric, så det er da kun rimeligt, at du skal vente seks dage mere 😉
    Det ville være SÅ fint, hvis den er ved at mutere til en banal forkølelse, men man tør næsten ikke håbe på det allerede.
    Puha, jeg misunder jer ikke – fornuftigt at holde sig inden døre! Der er ingen grund til at løbe nogen risiko for brækkede lemmer eller revnede hovedskaller!

    Kommentar af Ellen — 4. december 2021 @ 18:28

 2. Her er masser af strøm og ingen sne. Ideel vinter indtil videre.
  Jeg er den 20. december 6 måneder fra 2. vaccine; men har ikke fået indkaldelse til 3. vaccine endnu. Jeg håber den snart viser sig i boxen.
  I teorien burde de milde virusmutanter vinde frem.
  En mild virus har mulighed for at sprede sig til flere end en virus der tvinger offeret i sengen. -For slet ikke at tænke på typer som ebola, der virker næsten øjeblikkeligt dræbende.

  Kommentar af natural2222 — 4. december 2021 @ 22:27

  • Hehe, ja, god vinter 🙂
   Jeg fik så først lov til at bestille tid på selve 6-månedersdagen.
   Sådan er det heldigvis med vira, og vi må håbe, at omikronvarianten er et skridt på denne vej. Ebola er en underlig undtagelse fra den regel.

   Kommentar af Ellen — 5. december 2021 @ 12:30

 3. Det var en interessant oplysning, at man kan bestille så snart, der er gået 6 måneder, det må vi prøve. Godt det lykkedes dig at komme igennem, så I kan nyde julen med familien.

  Kommentar af Lisbeth — 5. december 2021 @ 8:05

  • Invitationen kom jo så også i e-boksen på 6-månedersdagen, men du kan jo altid forsøge dig om morgenen på den dag 🙂
   Nu skal vi bare over alle test-hurdlerne … 🙄

   Kommentar af Ellen — 5. december 2021 @ 12:31

 4. The Guardian skriver, at rejsende til UK skal have en max 48 timer gammel PCR-test ved ankomsten. Gældende fra 7. december. Se: https://www.theguardian.com/world/2021/dec/04/international-arrivals-to-england-will-need-to-take-pre-departure-covid-test

  Kommentar af Eric — 5. december 2021 @ 9:02

  • Tak for info. Jeg havde set den komme, og nu har jeg bestilt testtider til John og mig. Det er da heldigvis gratis, i modsætning til dem i UK, som koster 84 pund stykket!

   Kommentar af Ellen — 5. december 2021 @ 12:32

 5. Jeg fik invitation og har tid til 3. stik på torsdag!
  Og så afventer jeg udviklingen og informationerne om Omikron.. Og alle de andre…
  Utroligt så forskelligt vinteren kom inden for dette lille land.
  Jeg oplevede det på køreturen til Grenå d. 1.12. Jeg skulle hente sønnen… Og vejret OG føret skiftede totalt undervejs!

  Kommentar af Anne Holtegård — 5. december 2021 @ 16:15

  • Dejligt!
   Man er meget bekymret. Eller … pressen er ude på at gøre os bekymrede … man hører jo ikke om nogen alvorlige tilfælde med omikron. Endnu, i hvert fald.
   Ja, der er sandelig store forskelle!

   Kommentar af Ellen — 5. december 2021 @ 20:01

 6. Næsten ikke til at forstå, det er et foto fra starten af december – så lyst og grønt, der er.

  Kommentar af tingats — 5. december 2021 @ 20:25

  • Det er så fint – og jeg har ikke engang snydt 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. december 2021 @ 20:34

   • Det ville jeg skam heller aldrig have tiltroet dig 🙂

    Kommentar af tingats — 6. december 2021 @ 14:46

    • Du er nu meget sød, Anne Marie 🙂

     Kommentar af Ellen — 6. december 2021 @ 16:25

 7. Det var godt at du nu endelig kom igennem med bestilling. Man må kunne tåle meget, tre af mine bekendte har fået Corona og to er ved at være raske igen.

  Det er fantastisk meget det giver at komme afsted og se enten familie, gamle venner eller noget nyt, og selv om det er “isolation” hos familien, så er det en “luftforandring”.

  Mon de har samme problemer med udtale i andre lande? Omikron er trods alt et låneord, den slags som i næsten alle lande skaber lydlig forvirring. Når det er sagt må jeg tilføje at det gør mig ondt at høre hvordan danske journalister uden at genere sig laver sådanne udtale-ændringer (fejl).

  Kommentar af Donald — 7. december 2021 @ 13:26

  • Man kan vist ikke vide sig sikker for smitte nogen steder – slet ikke med omikronvarianten. Brostrøm har dog lige her til eftermiddag konfirmeret, at indlæggelserne hovedsageligt er ikke-vaccinerede, så jeg er glad for, at jeg skal have mit stik i morgen.
   Danske journalister er – meget generaliserende, og det er nok især de yngre af slagsen – for dårlige til dansk, både i skrift og tale. Det er synd, for de vil i sagens natur stå som en slags sprogguruer, hvilket så resulterer i, at denne slags smitte også spreder sig.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2021 @ 17:50

 8. Nutidens (og den forrige generations) bibliotekarer skal ikke kunne oldgræsk, bare til information 😂

  Kommentar af fiberfryd — 9. december 2021 @ 13:07

  • Haha – det har måske ikke været et krav, bare et tilfælde, men de fire fra min årgang i gymnasiet, der havde valgt oldgræsk (og udvidet oldtidskundskab), ville alle fire uddanne sig til bibliotekarer 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. december 2021 @ 13:24


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.