Hos Mommer

26. november 2021

Færdig med julegaverne?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:48
Tags: ,

Jeg har ofte på denne tid, sidst i november, kunnet prale med at være færdig med årets julegaveindkøb, men det er ikke sådan i år – og det, selv om Charlotte klarer dem til Anna og Aubrey for os. Af flere årsager, hvoraf den ene er, hvis det, mod forventningerne, skulle blive os forbudt at tage til England alligevel. Sker det, får børnene dermed under alle omstændigheder en gave fra os. Godt nok er de næsten 15 og næsten 16, så det er såmænd nok mig selv, der vil have det dårligst hvis de skulle sidde en juleaften uden at få gaver fra mormor og morfar. Men det vil altså heller ikke ske.
Jeg mangler at finde to gaver, så er det overstået for i år. Johns er netop klaret her fra min pc – den var nem, for vi har aftalt at give hinanden oplevelsesgaver, og min til ham bliver et årskort til Moesgaard Museum. Det kan jeg roligt skrive, for han læser kun min blog, når vi er ude at rejse. Et pensionist-årskort, hvor han må tage en gæst med ved hvert besøg – det var da en god ide, ikke sandt? Vi skal bare nå derover to gange til næste år, så er det årskort mere end tjent hjem – og hvad der er endnu bedre: Det er en god motivation til at følge med i, hvad der sker på det fantastiske museum og så reelt komme afsted, hvilket normalt godt kan knibe en smule for os.

P1000627Det er et underligt limbo, vi befinder os i. Der er købt billetter til England, samt betalt og booket dag 2-testen, men vi ved ikke, om vi får lov at tage afsted. Om man begynder at lukke grænser. Om vi får lov til at køre igennem Tyskland og Holland. Sidstnævnte er stadig lige fjollede og kalder England “a country with a virus of concern”. Kom dog ind i kampen, Holland – ALLE har den samme virus of concern.
Vi satser stædigt optimistisk på, at vi kommer afsted. Indtil videre virker det som om alle er indstillet på ikke at lukke ned; at de vaccinerede skal have lov til at færdes nogenlunde frit. Jeg ville så gerne nå at få boosterstikket inden vi tager afsted, men jeg synes de er lidt længe om at komme med invitationen, og der er først gået seks måneder for mit vedkommende den 4. december. John skal have det på tirsdag; så behøver han ikke tænke mere på det.
Skulle det gå så galt, at vi må blive hjemme, får jeg travlt med at forberede til julen. Min søster og hendes yngste datter skal med til England, så går det galt, skal der arrangeres jul for os fire. Vil jeg tro. Uvisheden irriterer mig virkelig … selv om jeg har valgt at tro på det, sidder der jo en lille orm og gnaver.
Det er ikke et problem, at jeg måske skal arrangere en juleaften i Den Stråtækte – det er nemt nok. Det rigtig ærgerlige er, hvis vi heller ikke i år kommer til at fejre julen sammen med vores englændere.
Jeg er (og her kan man indsætte bandeord efter eget temperament og valg) træt af coronapesten, men jeg er ikke den eneste. Vi var på Mejerigården i aftes – vi var otte gæster. Folk tør ikke gå ud og spise, og de havde allerede fået flere afbud til julefrokoster. Det bliver hårdt for dem og rigtig mange andre igen i år, og der er ingen hjælpepakker, for der er jo ikke noget, der er forbudt. Vi er bare blevet rådet til “at tænke os om”. Det gør de fleste såmænd også, men der er jo nogle klumper derude, desværre.

25 kommentarer

 1. Efter et liv med frit valg til alle hylder nårsomhelst synes jeg, at uvished er det værste i denne situation.
  Jeg hader virkelig, når jeg ikke selv kan gøre/beslutte noget… Jeg har altid haft et stort behov for planlægning, så det her er en større udfordring end mundbind, corona pas, vacciner og hvad folk ellers mener, griber ind i deres personlige frihed.
  Jeg går også og venter på 3. stik. 30. nov er der gået 1/2 år.. Jeg er klar!
  Håber virkelig, det lykkes at holder samfund og grænser åbne. Både for erhvervsliv og borgere!
  Julegaverne er også næsten i hus her.
  Årskortet er da genialt 😉 Jeg har et.. Jeg glæder mig til udstillingen om vikingerne i øst
  En Juletur til Kbh blev konverteret til Aalborg. Dels pga smittetal, dels pga et lændehold… Jeg kan bedre klare turen i bil og vi er mere fleksible i aktiviteter.
  Håber 🤞🤞🤞🤞 I kommer af sted til UK.

  Kommentar af Anne Holtegård — 26. november 2021 @ 19:03

  • På alle forretningsdrivendes vegne kan jeg næsten ikke bære tanken om flere nedlukninger, men aflysningen af julefrokoster er slemt for restaurations- og cateringbranchen, så lad os krydse fingre sammen og håbe på det bedste vinterforløb for alle.
   Årskortet er nemlig en rigtig god ide, og jeg glæder mig også allerede til udstillingen RUS.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 9:42

 2. Igen denne usikkerhed, det er bare så træls ikke at vide, hvad man kan og må. En jul mere på denne måde er frustrerende, men vi kan ikke gøre noget ved det.
  Jeg håber, det lykkes for jer at komme af sted.

  Kommentar af Lisbeth — 26. november 2021 @ 22:17

  • Nej, vi kan desværre ikke gøre en pind ved det, men frustrerende er det altså i høj grad!

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 9:43

 3. God idé med årskort til Moesgård – der er så mange gode udstillinger! Og så får man 10% på køb i butikken og ikke mindst i cafeén, hvor man spiser rigtig godt, eller I kan gå/køre til Skovmøllen, der ligger lige i nærheden!
  Håber, det lykkedes at komme til England!

  Kommentar af Fru Moll — 27. november 2021 @ 0:42

  • Ja – Moesgaard er et af Danmarks bedste museer, synes vi … det har været lidt en hindring for os, at det ligger i Jylland, men nu har jeg besluttet, at det ikke må være mere 🙂
   Tak – vi håber også!

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 9:45

 4. Jeg tror desværre, vi i lang tid fremover skal lære at leve med uvisheden som et vilkår. Irriterende for os, der godt kan lide planlægning. Det gælder om i situationen at få det bedst mulige ud af det. Det er I jo gode til. Hvis vi ikke kan samle gode oplevelser på den ene måde, må vi samle på den anden måde.

  Kommentar af Ib Hansen — 27. november 2021 @ 6:53

  • Du har ret, Ib, og vi skal nok også få det bedste ud af det, men savnet af barn og børnebørn er der ikke rigtig noget, der kan rette op på eller kompensere for. Næsten alt andet kan jeg bedre finde ud af at indrette mig efter.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 9:46

 5. Check! Jeg klarede julegaverne over nettet i løbet af de sidste dage, hvilket ikke er anseligt, for vores gaveregn er behersket og vi mangler, dybest set, intet.
  Et årskort til Moesgaard Museum lyder som en god ide. Jeg vil så gerne se det nye museum og en eller anden dag lykkes det nok også. Min far var fra Aarhus og ret arkæologisk interesseret, så en stor del af min barndom blev tilbragt på Moesgaard.
  Jeg håber for jer, at det lykkes at holde julen med familien i England, men jeg har også en lumsk mistanke om, at nye restriktioner truer, desværre. Jeg krydser fingre for jer!

  Kommentar af Henriette — 27. november 2021 @ 12:53

  • Uanset om man skal købe få eller mange gaver, er det skønt at have det overstået 🙂
   Jeg kan kun anbefale, at I tager en tur til Moesgaard! Alene at se det udefra er betagende – især første gang, selvfølgelig – men både den permanente og de skiftende udstillinger er vildt godt sat op.
   Tak – vi håber selvfølgelig også. Jeg er optimist til det sidste!

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 13:33

 6. Glimrende ide med årskortet. Jeg har købt julegaver, men det kan da godt være, at jeg finder en mere. I så fald skal det være snart, for corona eller ej kan jeg ikke fordrage vrimlen de sidste dage før jul.
  Uvished er træls i alle livets forhold, men coronaen har hældt et skvat mere i usikkerhedens bæger. Som du skriver, kommer det givetvis til at koste med aflyste julefrokoster og nedsat aktivitet. Vi var ude at spise i går, og der var dog fuldt hus. Selvom jeg nød det, var der en orm, der gnavede og spurgte, om det nu var smitte-fornuftigt. Det var det sikkert ikke, men jeg vil synde, før jeg går i kloster.
  Lad os håbe, at jeres tur til englænderne ikke går i vasken – andet kan vi ikke gøre.

  Kommentar af Eric — 27. november 2021 @ 13:07

  • Sådan har jeg det også med julemylderet – og det har netop intet med corona at gøre!
   Jeg har besluttet mig for ‘bare’ at være fornuftig mht. afstande og alt det der. Jeg gider simpelthen ikke gå og være konstant nervøs for at blive smittet, men satser på, at skulle det ske, vil vaccinen beskytte mig mod at blive slemt syg. Restriktionerne kan vi jo intet stille op imod hvis de kommer, men indtil da vil jeg forsøge at lade være med at tænke for meget på det og på, om vi kommer afsted, for vi kan ganske rigtigt kun håbe.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2021 @ 13:37

 7. Positiv oplevelse herfra: Vi har 2 jagtgæster fra Polen (Med Coronapas naturligvis) i disse dage. De overnatter på et fuldt booket Bogense Hotel, hvor vi har spist aftensmad sammen med dem de seneste to aftener i en ligeledes fuldt optaget restaurant. Der var bestemt ikke tegn på afmatning.
  -Men det bliver godt nok spændende at se hvilken indvirkning den nye variant vil få!

  Kommentar af natural2222 — 28. november 2021 @ 4:43

  • Det er jeg glad for at læse! Jeg blev godt nok ked af det på Mejerigårdens vegne i torsdags.
   Det bliver spændende, ja … lige nu har journalisterne mest travlt med at gøre os nervøse – dramaet kan ikke blive for stort … 😨

   Kommentar af Ellen — 28. november 2021 @ 11:59

 8. Jeg kan mærke hvert år, at jeg bliver stresset ved synet af en overskrift som din 🙂 Mine børn er ikke gode til at sende ønskesedler i tide, det er vi så heller ikke, så de har det ikke fra fremmede. Og da de er de eneste plus svigerdatter og barnebarn, der skal have gaver, når vi det nok. Og vores julegaver er nok aldrig blevet købt i november, men altid i december, også dengang vi havde flere at give gaver.
  Uvisheden er sværest at takle, jeg håber inderligt at I kommer af sted, ellers er mit råd igen, at I flyver, så pyt med alt det, der skulle med.

  Lige nu ved jeg ikke hvordan min juleaften bliver, vi får se. men jeg håber at jeg rejser til Norge sammen med min datter om 12 dage 🙂

  Kommentar af Lene — 29. november 2021 @ 10:54

  • Det var da ikke min mening at stresse dig, Lene 🙂
   Vi ved jo så til gengæld alle sammen, at det er en rigtig god ide at være i god tid med julegaverne, hvis nogle af dem skal sendes.
   Jeg ved ikke helt det med at flyve. Det bliver helt vildt dyrt – omkring 6500 kroner per person, fordi vi nu er ved at være sent ude!
   Ih – om 12 dage! Betyder det mon, at der er en chance for, at du og bebsen kan tilbringe hans første jul sammen? Det ville da bare være så dejligt for jer – selv om han nok er lidt sjovere til næste år 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. november 2021 @ 12:32

 9. Jeg har set på nettet, at nogle har fået tid til 3 stik, selvom de ikke har modtaget invitation. Måske et forsøg værd 🙂

  Kommentar af Else Rasmussen — 29. november 2021 @ 15:49

  • Tak, Else – ja, det er et forsøg værd. Jeg vil kontakte min læge 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. november 2021 @ 15:58

 10. Vedkommende søgte på linket hvor man bestiller tid, og kom igennem, ikke hos lægen.

  Kommentar af Else Rasmussen — 29. november 2021 @ 16:09

  • Tak igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. november 2021 @ 18:04

   • Den gik desværre ikke – jeg fik følgende besked: “Du kan ikke booke tid, da du endnu ikke er tilmeldt et COVID-19 vaccinationsforløb!” 😥
    Det var da forsøget værd 🙂

    Kommentar af Ellen — 29. november 2021 @ 18:11

 11. Jeg håber virkelig at du får invitation til “det sidste stik”, og at I kan rejse som planlagt.

  Du skriver køre gennem Tyskland og Holland, kan man ikke længere tage en færge fra Esbjerg? Det forekommer mig at den var overvejet nedlagt, men alligevel blev stående — nå jeg kan vel slå op — måske Esbjerg Immingham kl.20.30, men det er nok dyrt.

  Det er godt at du har sikret dig at der er julegaver, det er der mange, som lægger stor pris på.

  Ja Moesgaard – god idé, og må det så blive en corona-fri sommer.

  Kommentar af Donald — 1. december 2021 @ 22:52

  • John hørte, at hvis man ikke får invitationen efter seks måneder efter andet stik, kan man blive vaccineret hos egen læge, så der er åbenbart en anden udvej.
   Færgen fra Esbjerg til Harwich (og omvendt …) sejlede sidste gang i september 2014 – og holdnuOP, hvor vi savner den!
   Esbjerg-Immingham er da vist kun en fragtrute? Jeg har kigget, men det er ikke muligt at købe nogen billetter.
   Jeg tror desværre ikke på en coronoafri sommer, men jeg håber, virussen er reduceret til noget, der ligner en banal forkølelse.

   Kommentar af Ellen — 1. december 2021 @ 23:02

 12. Nu er der gået så mange dage, så du er nok blevet vaccineret? Forhåbentlig. Men hvor er det irriterende med den nye omnikron variant. Vi trænger sådan til at blive coronafri. Jeg håber virkelig, virkelig, I får mulighed for at komme til England og fejre jul med jeres englændere.

  Kommentar af Betty — 2. december 2021 @ 8:44

  • Jeg er ikke blevet vaccineret, desværre – jeg har ikke engang modtaget en invitation, som de så forkert kalder det, når nu de på det skarpeste opfordrer alle til at lade sig vaccinere!
   Ja, vi trænger, gør vi, og tak for håb – forhåbentlig lukker man ikke grænser.

   Kommentar af Ellen — 2. december 2021 @ 9:48


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.