Hos Mommer

17. november 2021

Man må selv medbringe kuglepen …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:09
Tags: , ,

De seneste dage har pressen haft travlt med at sige, at man selv må medbringe kuglepen til sit valgsted.
De glemte bare at sige, at 1) Den kuglepen ikke må være en kuglepen og 2) Ikke-kuglepennen skal skrive med rødt!
Vi gik først ind i rummet med ældrerådsvalget. Jeg håber sandelig, at ham, der skulle finde mig på valglisten, ikke stillede op! Tredje gang – TREDJE gang! – han gik listen igennem, fandt han mig. Hans briller var nummeret før hinkesten, så han var næsten blind, hvilket selvfølgelig er synd for ham, men han havde næsen helt nede i papirerne, så det var ikke så underligt, at han var længe om at finde mig. Jeg hviskede til John, at dette bare bekræftede min beslutning om at stemme blankt.
Næste bekræftelse kom umiddelbart efter: Jeg hev min (blå) kuglepen frem og sagde “jeg har selv en med”.
– Vi ser helst ikke, at du bruger fiberpenne.
– Det er ikke en fiberpen. Det er en kuglepen.
– Nå, men den skal også skrive med rødt, så kan vi bedre se krydserne. Vi må bede dig om at bruge vores. Vi spritter dem af efter brug.
Så stak de mig en tyk, rød farveblyant. Fint nyafsprittet, som lovet … og så brugte jeg den slet ikke …
Der var også udelukkende røde farveblyanter inde hvor vi stemte kommunalt og regionalt, men på de to sedler blev der sat et rødt kryds.
Gad vide, om det med de røde krydser var flere steder i landet? Eller i hele Næstved kommune, eller det bare var i vores lille forsamlingshus? Hvad har I andre oplevet?
Jeg har aldrig set andet end tykke grafitblyanter blive brugt på valgsteder.

Nå. Ikke flere brokkerier. November er trist nok endda.
I stedet vil jeg vise lidt imponerende ord-ekvilibrisme, som jeg har kopieret andetsteds fra for nogle måneder siden.
Der er sandelig en (eller flere?), der har været både dygtig og kreativ her – astronomer = moon starer. Flot.
Den eneste jeg ikke bryder mig om, er den med mother-in-law!

Leg med bogstaver og ord

Og nu har der været valg. Med vindere og med tabere. Med politiske studehandler og svinestreger. Med bagning af rævekager. Med nye og sommetider ret mærkværdige og for mig uforståelige alliancer til følge. Eller måske ikke så uforståelige endda: Det gælder om for enhver pris at komme til at bære borgmesterkæden; det er så vigtigt, at man svigter tidligere indgåede aftaler og indgår nye i sidste sekund, hvis man kan se sin fordel i det.
Jeg forstår hverken politik[ere] eller religion. Politikerløfter er lige så tvetydige som katolske præster, der siger, at de elsker børn!

Jordforbindelse

I må aldrig miste jordforbindelsen. Husk det!

16 kommentarer

 1. På vort lokale lokale valgsted måtte vi også medbringe skriveredskab til at stemme med – jeg havde så alligevel ikke et med i tasken – men fik så en på stedet – en alm blå kuglepen, som var afsprittet og efter valgtet kom i en kasse, til en omgang afspritning igen….
  men har nu ikke hørt om tidl. at skriveredskabet til valg skulle skrive “rødt” – det har tidl været en alm tyk blyant… men hovedsagen er jo at krydset er indenfor feltet og ikke rager ud over kanterne, så der kan opstå tvivl om hvor krydset hører hjemme (har været stemmeoptæller engang, hvor der var stemt på både “Fedtmule” og “mæ sjæl” – som så i sagens natur var ugyldige)

  Kommentar af Annette L — 17. november 2021 @ 15:49

  • Så I er også kørt med den tykke blyant indtil nu – men de var da mere fleksible hos jer!
   Hehe, der er vist mange ‘morsomme’ vælgere derude – jeg ved fra min far, som sad i sognerådet, senere byrådet, i over 30 år, hvor mange ‘alternative’ stemmesedler de fik ind.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 17:42

 2. Haha, det med pennen er da helt gak! Jeg satte mit kryds med min medbragte kuglepen (blåt, men ikke blåt). Valg til Ældrerådet er digitalt i Aalborg, men sidste gang tjekkede jeg, og det er en demokratisk narresut – i Aalborg havde de ikke haft indflydelse på noget som helst, så jeg stemte ikke.
  Herlige bogstavarrangementer!

  Kommentar af Eric — 17. november 2021 @ 16:16

  • Temmelig fjollet, ja!
   Ældrerådet har jeg heller ikke en pind fidus til; derfor stemmer jeg blankt. Det har i mine øjne ingen berettigelse … hvorfor så ikke også et ungeråd? Det giver lige så meget – eller lidt – mening. Jeg ville helst sætte min lid til, at de folkevalgte varetager alles interesser, uanset alder.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 17:46

 3. På vores valgsted i Østernarie var der også røde farveblyanter. Personligt synes jeg da at et kryds med blå kuglepen er mere synligt end det røde, men det er jo heldigvis heller ikke mig der skal sidde og tælle op.
  Jeg tager hatten af for alle dem der stiller op som hjælpere.

  Kommentar af Kirsten Jensen — 17. november 2021 @ 16:19

  • Jeg er helt enig. Hvis der skulle sidde rød/grøn-farveblinde stemmeoptællere, kan de ikke se, at krydset er rødt, men de vil kunne se, at et blåt er blåt 🙄
   Jeg tror, at stemmeoptællerne og de valgtilforordnede synes det er dejligt med sådan en valgdag – de hyggede sig om dagen og havde altid en fest bagefter, ved jeg fra min far.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 17:51

 4. Ja men så har jeg en ganske anden historie, her på Samsø er vi nemlig så rige, at vi fik udleveret en rød farveblyant, som skrev rødt, det var den tidligere kommunaldirektør, som stiller op for liste A, som udleverede den. Så kan det da ikke være bedre (udover at vi fik lov at beholde farveblyanten :)))
  PS vi fik en venstreborgmester, men der er rødt flertal på 17 borgere, og her var også rævekager, men den gik ikke.

  Kommentar af Lisbeth — 17. november 2021 @ 16:23

  • Gavmild kommunaldirektør, må jeg sige – det er dejligt, at I er så rige derovre 😉
   Det var godt, nogen mislykkedes med at bage rævekager!

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 17:56

 5. Jeg fik udleveret en rød blyant.. Hvad jeg var noget overrasket over.. Der plejer bare at være en alm blød, sort blyant!
  Men farven hjalp åbenbart ikke på stemmetallet hos de røde!
  Vi havde ikke valg til ældrerådet her.
  Det har været interessant, spændende, skræmmende, tankevækkende at følge med i den store kommunale bagedyst!
  Det var ikke alle, der holdt jordforbindelsen..

  Kommentar af Anne Holtegård — 18. november 2021 @ 0:38

  • Også du! Gad vide, om det er noget socialdemokratiet har sat i værk 😜 – men så hjalp det ikke, som du siger …
   Jeg er imponeret over, at du har gidet/orket at følge med. Det er mange år siden, jeg har fulgt med i valgkampe; jeg foretrækker at måle dem på handling, ikke på valgløfter 😉
   Jeg ved godt, at jeg er sær!

   Kommentar af Ellen — 18. november 2021 @ 9:52

 6. Vi havde rød kuglepen (fastspændt med snor) til kommunal/regionsrådsval og stor, tyk, sort blyant (ligeledes fastspændt med snor) til Seniorrådsvalget.
  Seniorrådene er netop RÅDgivende, men SKAL dog høres. Og i nogle kommuner har man faktisk ungeråd også, som vel er lige så rådgivende som de ældre råd. Om ikke andet kan kommunerne bryste sig af at have hørt borgerne – om det så indvirker på beslutningerne, er en anden sag.

  Kommentar af conny — 18. november 2021 @ 10:52

  • I tog både det gamle og det nye med, hvad angår skriveredskaber 🙂
   Jeg har ærlig talt mine tvivl om, hvorvidt nogle af parterne bliver hørt, men jeg er nok også meget politikernegativ – og det burde jeg nok ikke være i så høj grad som tilfældet er, for lokalpolitik er ofte mere ‘menneskenær’ end landspolitik.

   Kommentar af Ellen — 18. november 2021 @ 13:38

 7. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man ikke venter til dagen efter valget i god ro og orden konstituerer det nye byråd i stedet for at konstruere alle mulige underlige aftaler/rævekager (nu også i kosteskabe), som så nogle gange bliver ændret dagen efter! Tror det til dels skyldes den meget ihærdige/insisterende hoben journalister!

  Kommentar af Fru Moll — 18. november 2021 @ 12:57

  • Ikke kun til dels, fru Moll! Jeg synes også, at journalisterne og dermed medierne har alt for hulens travlt altid. Jeg forstår det heller ikke, og jeg gider ikke beskæftige mig med, hvad tv og radio bringer af for mig ligegyldigt valgstof.

   Kommentar af Ellen — 18. november 2021 @ 13:42

 8. Jeg havde taget en skrueblyant og en permanent ink-marker med for en sikkerheds skyld, men da de havde sprittet tingene og skriveren grundigt af, så tænkte jeg ikke mere over det INDTIL jeg opdagede at den skrev rødt, hvorefter jeg udbrød HOV den skriver rødt!?!!!

  Ja det må den gerne sagde hun så, den valgtilforordnede. Men jeg undrede mig også. Jeg kan ikke huske at røde krydser var tilladt før, men det er jo også længe siden, jeg har været valgtilforordnet.

  Jeg ku’ ikk’ la’ vær’ å grine ad den mand med tykke brilleglas, der skulle læse vælger-listen. Det er synd at man sætter ham til det. Vi havde et system, så de, der var mest vant til den slags, tog de “tunge” vagter, så der ikke blev kø. Dengang var vi tilforordnede fra alle mulige partier da meget gode til at få det til at fungere hurtigt, synes jeg. Det var også en øvelse i at omgås hinandens forskellige synspunkter i frokostpauser og kaffepauser mv.

  Det er guld værd.

  Det sidste afsnit får det til at vende sig i mig. Jeg har mærket den magtbrynde og det begær, som følger med politikerjobbet, heldigvis ikke her i området, hvor de politikere jeg har kendt, var nogle gode mennesker (uanset partifarve). Men hvad skal man stille op? Hvis man vil ændre på systemerne og prøve at videreføre et godt samfund, er man jo nødt til at blande sig, og det kræver så at man forstår magt-mekanismerne. Jeg kan ikke klare det, som sagt, mit indre gør oprør. Så må man vel finde sig i at andre skærer med albuerne og så må man stemme på det mindst dårlige.

  Kommentar af Donald — 20. november 2021 @ 14:53

  • Jeg er ved at være temmelig sikker på, at 2021 er første år med røde krydser på valglisterne 🙂
   Det er såmænd nok ikke spor synd for ham, Donald – lur mig, om det ikke var hans eget ønske at sidde der, og vi var der klokken 10, helt uden for myldretiden – og mon ikke de har udskiftet ham, når den indtraf?
   Til dine sidste bemærkninger kan jeg kun være enig! I det hele 😪

   Kommentar af Ellen — 20. november 2021 @ 22:32


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.