Hos Mommer

15. november 2021

Er dette årets længste måned?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:59
Tags: , , ,

Det er mørkt. Hele dagen. Og der er over en måned til årets korteste dag. Suk. November er trist, og jeg kommer på forhånd med en undskyldning til jer, der har fødselsdag i denne måned – hvilket både min far og mor i øvrigt havde, men så lysnede den da også en smule, når vi så kom og fejrede dem.

Vi har ordnet drivhuset til vinteren i dag, så det står fint og lige parat til at plante det til igen til foråret. Nu kunne der ikke pines flere tomater ud af det, men det blev da også til over 37 kilo i år. Det er ret mange, faktisk, men jeg vil heller ikke have lige så mange til næste år, hvor jeg af hensyn til mine havepassere vil bestræbe mig på kun at have kapillærkasser i gang, så ikke de skal på arbejde hver dag inde hos os.
Det vil jeg bestræbe mig på, fordi vi skal på krydstogt i 17 dage i august. Hvis verden ellers arter sig …
Vi lægger ud med nogle dage i New York, hvorfra vi sejler først til det østlige Canada (jeg har længe ønsket mig at se Newfoundland), derefter til to destinationer i Sydgrønland og to destinationer på Islands nordkyst, for at slutte af med et døgn i Reykjavik inden vi skal hjem.
Jeg glæææder mig til at rejse igen – hvis vi da ellers får lov, men mon ikke vi gør? Jeg har besluttet mig for at være optimistisk, til nogen tvinger mig på andre tanker. Coronarestriktionerne er her desværre igen i et vist omfang, men jeg tror ikke, der er nogen, der tror på eller regner med deciderede nedlukninger, for det lader til, at vi, der er vaccinerede, får lov til at færdes næsten hvor vi vil.

Bryggerheste i Devizes

Udover denne spændende tur er rejseskuffen så småt ved at blive fyldt igen: England til jul og sandsynligvis igen til maj, Tromsø til marts, et par dage i Tyskland til april, plus det løse, som endnu ikke er planlagt, endsige bestilt.
Verden – og vi – trænger til normalitet, og normalitet er for os blandt andet at kunne drage ud og opleve noget. Coronapesten har taget noget fra de unge, det er sikkert og vist, men vi gamle, som er i den anden ende af livet, har ikke vildt mange aktive år endnu at give af, så det kan kun gå for langsomt med at kunne se verden udenfor igen.
Det varer dog nok lidt, inden vi begiver os til mere eksotiske steder – hvis vi overhovedet giver os selv mulighed for det mere. John er trods alt 76 år. Han er kvik nok i hovedet; det kniber mere med benene.
Selv om vi i princippet synes det kunne være fedt at rejse væk i vintertiden, hvor man alligevel hverken skal passe drivhus eller have, bliver det altså ikke endnu, vi søger til steder på den anden side af jorden, som da vi rundede Kap Horn for snart tre år siden.
Det går nok. Bare vi kommer afsted. Der er steder nok at tage af, og, corona eller ej, så er det altså også dejligt ikke at skulle på en tur, der kræver en vildt lang flyrejse med flere skift.

18 kommentarer

 1. Åh ja de længsler her jeg heldigvis ikke, coronaen rykker igen tæt på, jeg har en helt lille familie som alle 4 er smittet, heldigvis er de voksne vaccineret og børnene bliver ikke så syge, til gengæld er de hjemme hele tiden, det giver ekstra arbejde. Jeg ser dem jo ikke, så jeg kan ikke blive smittet. Jeg håber, det snart går den rigtige vej igen, så jer der har lyst kan komme ud og rejse. Vi kunne godt trænge til noget lys og solskin, men ellers synes jeg godt om denne rolige måned.

  Kommentar af Lisbeth — 15. november 2021 @ 17:52

  • Det er godt, at der er nogle som dig, der holder mest af at blive hjemme og passe på Danmark 🙂
   De er da godt nok lige blevet ramt i din familie, men som du skriver, er det på ingen måde alvorligt, og jeg synes det har for meget fokus efterhånden.
   Jeg forstår fint, at du nyder november efter et langt og travlt haveår 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. november 2021 @ 20:53

 2. Jeg synes november stryger af sted, og jeg kan slet ikke følge med, og da slet ikke med at finde adventsgaver, der skal sendes nordpå og arbejdsopgaverne på jobbet. Så jeg kunne godt trænge til at november tog den lidt med ro 🙂 Heldigvis har jeg også gode ting at se frem til. Det er dejligt for jer, for jeg ved jo at det betyder meget for jer, at kunne rejse udenlands, at I nu kan planlægge og drømme jer langt væk fra novembermåned i Danmark 🙂

  Kommentar af Lene — 15. november 2021 @ 19:18

  • Det er godt, at du har noget at se frem til midt i al travlheden. Skal I holde jul i Norge, måske? Eller kommer de til Nordjylland? Jeg kunne godt unde jer at opleve barnebarnets første jul, selv om han endnu nok selv er ret ligeglad med den – det bliver sjovere til næste år 🙂
   Det betyder ganske rigtigt en del for os, at vi har rejser at glæde os til. Det var okay at blive hjemme under coronapesten, for det var det der skulle til inden vaccinerne kom, men nu synes jeg, at både vi og resten af verden skal se at komme videre.

   Kommentar af Ellen — 15. november 2021 @ 20:58

 3. Avl juletræer og gå på jagt. Denne kombination får november til at forsvinde som dug for solen.
  God tur til sommer. Jeg troede ikke, at der nogensinde mere ville være krydstogtferier efter den tidlige coronatids tv-optagelser med dødgange af indespærrede passagerer.
  Coronaen er ikke forbi med vaccinen. Ved en 75-års fødselsdag her i nærheden for 2 uger siden med 100 gæster blev 58 efterfølgende testet positive. De 57 var vaccinerede og fik fra ingen til absolut senge-krævende symptomer. Den uvaccinerede er stadig indlagt. Smittekilden ukendt indtil videre.

  Kommentar af natural2222 — 16. november 2021 @ 3:43

  • Det tror jeg gerne, men jeg er nok for gammel til at begynde at tage jagttegn 😉
   Tak – jeg er ikke nervøs for at tage på krydstogt – nu ved man jo meget mere om corona end man gjorde sidste år. Jeg har hele tiden været – og mon ikke også alle efterhånden er blevet? – klar over, at den virus er kommet for at blive; vi skal bare lære at omgås den. Dit imponerende smittetal med en incidens på 58.000 er et fint bevis på, at vi ikke behøver at frygte det mere – hvis altså vi er vaccineret …
   Jeg kender efterhånden en del, fra hele aldersskalaen, der er blevet smittet. Børnene bliver sjældent syge, og de vaccinerede, unge såvel som ældre og gamle, bliver ikke eller kun lidt syge. Jeg synes ikke det kan understreges nok, at den vaccination er vigtig!

   Kommentar af Ellen — 16. november 2021 @ 11:06

 4. Jeg deler dit syn på november, men heldigvis er den mild i år. Også her suger rejsetrangen efter et par års overskud på rejsebudgettet, vi er blot ikke så langt fremme som jer med planlægningen. Men mon ikke vi får indhentet en del af det forsømte?

  Kommentar af Eric — 16. november 2021 @ 14:45

  • Jeg ville blive meget forbavset, hvis ikke I får indhentet det forsømte, for selvfølgelig savner I også at rejse 🙂
   November er dejligt mild, ja, med både roser og dahliaer i haven endnu.

   Kommentar af Ellen — 16. november 2021 @ 15:26

 5. Jeg synes, november stryger afsted. Halvdelen af måneden er allerede gået. Der er masser af lys fra guirlander rundt omkring, så vi er godt oplyste.
  Hvor dejligt, I kan lægge rejseplaner igen. Det 17 dage lange krydstogt lyder helt fantastisk. Det bliver uden tvivl en stor oplevelse. Jeg undrer mig lidt over, jeg ikke savner at komme ud at rejser? Men livet herhjemme er gået godt de seneste to år uden, så jeg ser, om rejselysten kommer igen. Måske i mindre målestok. De fjerne eksotiske rejsemål virker ikke fristende mere. Det lyder måske trist, men sådan føles det ikke.

  Kommentar af Betty — 16. november 2021 @ 22:59

  • Det kan jo være din rejselyst vender tilbage på et tidspunkt, men hvis ikke, er det da helt ligegyldigt – jeg synes ikke det lyder trist; vi er jo forskellige, og der er ingen grund til at bruge penge på noget, man i bund og grund ikke rigtig har lyst til.
   Men ja, dette krydstogt er lige noget for os 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 14:18

 6. Sikken en fantastisk tomathøst!
  November November … % … Jo hvis man sidder på en kontorstol og kører i mørke om morgenen og kommer hjem i mørke. Så er week-enden den eneste lysning. Vi fik i mit sidste arbejdsår en ordning så onsdag var der ½ times fælles motionstur rundt om den nærliggende (kunstige) sø lige udenfor RUC. Det var en dejlig ting.

  Kap Horn! Nej nej det må da have været forfærdeligt, der er næsten aldrig godt vejr.

  Jeg håber I får en god tur med Krydstogtskib næste år.

  Kommentar af Donald — 17. november 2021 @ 14:20

  • Det var helt klart værre, dengang man var arbejdsramt! Det var en fin løsning, I fandt hvor du arbejdede.
   Det halve af Sydamerika rundt, inkl. rundt om Kap Horn var en FULDstændig fantastisk tur, Donald! Den vil vi aldrig glemme … og det var ikke vildt dårligt vejr. Det skal jo gynge, når man runder Kap Horn, ellers er det ikke helt rigtigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 14:27

   • OK! der skal være bølgegang! 😀 😀 😀

    Kommentar af Donald — 17. november 2021 @ 14:57

    • Det skal der! Lige der skal der 🙂

     Kommentar af Ellen — 17. november 2021 @ 15:11

 7. Coronaen florerer i den grad igen. Magnus, Signe og Vilfred er ramt (og de voksne er vaccineret). Jeg er ikke sikker på, at den holder med at kun en ud af tohundrede vaccinerede bliver smittet. Der er adskillige bare inde i haveforeningen og de har fanget det forskellige steder, bl.a. via børnene (skolen), på Det Kgl. Teater og på Bogforum. Den sidste har vist resulteret i en hel del smitte, desværre. Håbet er lysegrønt og vi håber (igen, igen) 💚

  Kommentar af fiberfryd — 20. november 2021 @ 18:52

  • Ja, det gør den jo. Desværre. Men selv om vi vaccinerede bliver smittet, bliver vi ikke særlig syge – og netop i disse dage har man været en del inde på, at efter seks måneder virker vaccinen ikke specielt effektivt mere. John er blevet indkaldt til boosteren, og jeg håber jeg når det, inden vi skal til England. Hvilket jeg stadig tror på – jeg bilder mig ind at der skal virkelig meget til, inden de lukker grænserne endnu en gang.

   Kommentar af Ellen — 20. november 2021 @ 22:19

   • Jeg blev indkaldt i går og har fået tid den 4. december, så mon ikke du også når det?

    Kommentar af fiberfryd — 20. november 2021 @ 23:43

    • Det håber jeg, men sidste gang var I jo noget hurtigere oppe hos jer 🙂

     Kommentar af Ellen — 21. november 2021 @ 9:59


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.