Hos Mommer

26. oktober 2021

Det er typisk

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:12
Tags: , , ,

Dårligt vejr ved Vesterhavet. Det var godt.
Smukt vejr på Sjælland. Det var også godt.
Faktisk er det svært at finde noget at klage over vedrørende mine englænderes længe ventede besøg i Danmark.
Vi tog til Sagnlandet Lejre, fordi de gerne ville se den store kongehal. Vejret var perfekt – ikke kun for os, men ikke mindst for alle de mange, der havde taget varer med til vikingemarkedet, som blev afholdt. Og kongehallen imponerede unge som ældre, ganske som forventet.

Charlotte i KongehallenP1030592

Da Merete fandt ud af, at de, fordi det var så længe siden sidst, og de også gerne ville bo nogle dage i Den Stråtækte, blev her længere end normalt, spurgte hun om vi så ikke skulle prøve at samle hele familien om søndagen. Det kunne godt blive hos hende; samtidig er det geografisk lidt i midten, så man slap for at køre helt ned til os. God ide …

Da vi, via en Doodle, skulle finde en dag til at samle samme familie til en julekomsammen, kunne det først lade sig gøre at samle alle den 23. januar!
Jeg spåede, at nu hvor det var med så kort varsel, kommer de sikkert hele bundtet.
Og ganske rigtigt: Med bare ni dages varsel sagde alle ja tak, de ville meget gerne komme. Alle repræsentanter, i hvert fald … to mænd prioriterede fodbold højere, en skulle på arbejde og en var nødt til at pleje nogle gedigne tømmermænd. Min yngste søster skulle komme direkte fra Sverige og derfor først til aftensmaden, men holdt så længe stille på motorvejen pga. en voldsom ulykke, at de gav op og kørte hjem i stedet for, hvilket reducerede antallet til 18, men alligevel pænt mange.
Typisk, ikke? Man giver langt varsel, og det er svært at finde en dato, hvor alle kan. Med kort varsel kan man derimod godt få samlet tropperne. Det er ikke første gang det er sket.

Halloween hos Merete 2021 (3)

Merete havde købt græskar til alle under 18 år. Det var en rigtig god ide, og alle gik til den med stor entusiasme. Alle, undtagen Aubrey, måtte have lidt hjælp undervejs. Der skete dog et mindre uheld med den ene af græskarmonsterets to tænder, så det til hans ærgrelse endte med kun at have én tand.
Den lille Valdemar gjorde sig vældig umage med at tegne, men det viste sig at være noget af en udfordring at skære ud efter anvisningerne.
Han holdt ellers skarpt øje med, om moderen nu gjorde det ordentligt. Da hun var færdig, spurgte han, hvor skorpionen var henne?
Camilla havde ikke helt gennemskuet, at det var en skorpion, der skulle blive resultatet af de røde streger, så det hoved, der kom ud af det, var lidt skuffende for den lille mand.
Halloween hos Merete 2021 (7)Halloween hos Merete 2021 (5)

P1030604I søndags var det stadig fantastisk vejr, så vi opholdt os på terrassen lige til kl. 17:30. Iført overtøj, selvfølgelig, men ingen af os nænnede at gå ind, før der skulle rigges til til aftensmaden, som bestod af hjemmelavede flæskestegsburgere. Udover en stor flæskesteg i den elektriske ovn, havde Meretes kæreste haft en anden steg på Webergrillen i 12 timer, fordi han havde lyst til at lave pulled pork til os. Det skulle han bestemt ikke høre noget for – han havde også lavet coleslaw til mindst 50 personer. Der var rødkål, icebergsalat, hjemmelavet agurkesalat og diverse dressinger/marinader i rigelige mængder, så alle kunne lave lige præcis deres egen yndlingsburger.
Merete og jeg fik denne glimrende ide med burgere, fordi jeg ikke kunne lide, at hun skulle have alt for meget arbejde bare fordi hun var så sød at at lægge hus til. Sådan en hjemmegjort burger kan alle lide, og kokkereringsarbejdet er til at overse.
Især når kæresten laver det meste, men det var nu ikke Meretes og min plan … han er bare en smaddersød fyr.

Nu er englænderne taget afsted. John er ved at være hjemme fra at have kørt dem i lufthavnen. Som altid er her pludselig meget stille, men det har været skønt at være sammen med dem i hele 11 dage. Vi ses igen allerede til jul, så alt det forsømte er godt i gang med at blive indhentet.

24 kommentarer

 1. Dejligt, at vejret var med jer, ihvertfald på Sjælland! Jeg er jo vokset op ved Danmarks vestkyst og elsker, når havet viser tænder, så jeg ville ikke klage over en rask lille storm, når jeg ellers kunne fortrække til et varmt og tørt hus 😁
  Flæskestegsburgere er et nemt hit, som stort set altid gør lykke og man slipper for meget besvær, som den traditionelle tilberedning giver.
  Håber der ikke kommer yderligere restriktioner og at i snart får jeres englændere at se igen.

  Kommentar af Henriette — 26. oktober 2021 @ 14:42

  • Vejret var skam også med os i Jylland, for vi ville helst have blæsevejr og høje bølger, så vi ville også kun have klaget, hvis det havde været vindstille. Eller – som vi har prøvet en enkelt gang: østenvind!
   Jeg tror man skal være vegetar for ikke at kunne lide en flæskestegsburger, og ja, det er jo supernemt for værten.
   Vi gider ikke restriktioner mere! Slut med det og lad os vende tilbage til en normal tilværelse. Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. oktober 2021 @ 16:19

 2. Det lyder som en hyggelig dag, som alle 18 har nyt. Ja der bliver stille, når alle har forladt huset og er rejst hjem, men der er ikke længe til jul, og coronaens trængsler er næsten glemt.

  Kommentar af Lisbeth — 26. oktober 2021 @ 18:38

  • Der er ikke længe til jul, nej, men jeg tror desværre ikke, at vi er færdige med at bekymre os om coronaen. Måske ikke så meget her i DK, men andre steder.

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2021 @ 9:58

 3. Det er netop de mennesketomme rum og stilheden, som præger billedet lige efter sådan et stort slag. Lidt legetøj er havnet under skabet og et par lånte skåle er på vej retur. De sidste rester ud til hønsene. Hunden er ved at falde til ro igen.
  Yngstesønnen og hans familie blev lige 12 islændinge færre om bordet i går. Lørdag var der 50 voksne samt 21 børn og unge til spisning i huset.

  Kommentar af natural2222 — 27. oktober 2021 @ 5:14

  • Hold.da.OP, hvor kan I rumme mange! Stilheden efter en sammenkomst af den kaliber er da endnu mere larmende end min, så at sige. Men hvor må det dog have været dejligt, at det kunne lade sig gøre.

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2021 @ 10:01

   • Det er et ret rummeligt stuehus, der er til den gård Yngste og hans familie bor på.
    Vi sad uden besvær 71 personer i de tre stuer med fløjdøre imellem. Der er på den gode side af 300 m2 i grundplan samt fuldt udnyttet 1. sal og kælder.
    Den tidligere ejers oldefar var en særdeles velhavende bybo. Han kunne ikke se sin datter i et almindelig bondestuehus selvom det trods alt var en velanset proprietærgård, så i bryllupsgave i 1928 fik parret et nyt stuehus i røde sten og med glaserede tagsten. I skunken var sat så mange ekstra tagsten, at det først i orkanen 1999 lykkedes at komme i bund med dem.

    Kommentar af natural2222 — 27. oktober 2021 @ 18:22

    • Jeg er behørigt imponeret og kun en anelse misundelig – det må virkelig være dejligt at kunne bænke så mange mennesker.
     Og fint forudseende med alle de ekstra tagsten 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2021 @ 9:23

 4. Det er så dejligt med disse familiekomsammener. Og jeg nikker også genkendende til at invitere med kort varsel – og alle kommer.
  Jeg er ikke vegetar, og jeg kan altså ikke se fidusen ved flæskestegsburger 😉 Pulled pork er ok, men (tør) flæskesteg i en tør burger og evt. med en utyggelig svær på stegen??? Niks. Men sådan er vi jo forskellige.

  Kommentar af conny — 27. oktober 2021 @ 11:19

  • Det er lidt en naturlov, at det er sådan med varsler 🙂
   Flæskestegen var ikke tør, burgerbollen kan smøres med et eller andet, både rødkål og agurkesalat giver lidt fugt og sværen var perfekt knasende sprød og ikke spor utyggelig 🍔
   Men nej, vi behøver bestemt ikke at kunne lide de samme ting – og hvis du nogensinde kommer hjem til os og spiser, lover jeg, at du ikke får flæskestegsburger 😄

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2021 @ 12:52

   • 🙂
    Det blev nok sat lidt på spidsen, men det korte af det lange er, at jeg foretrækker flæskesteg på tallerken med alt det gode tilbehør, du nævner.

    Kommentar af conny — 28. oktober 2021 @ 12:36

    • Sådan ville vi normalt også have serveret det, men nu skulle det gøres så nemt som muligt for Merete, og heldigvis syntes alle i familien, at det var en rigtig god ide 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2021 @ 12:41

 5. Hvor er det sødt at hun havde købt græskar til alle børnene!

  Og typisk at man kan samles ved sådan en (næsten) pludselig indskydelses-komsammen.

  Kommentar af Donald — 27. oktober 2021 @ 21:36

  • Ja, det var en god og sød tanke.
   Det er meget typisk – mon ikke de fleste af os har prøvet det?

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2021 @ 9:24

   • Jaeh, næææ … græskar var vist ikke noget da vi var børn eller dengang vi havde børn. 🙂
    Men tanken om 7 børn som skærer ansigter – altså i græskar! — det er en rar tanke.

    Kommentar af Donald — 28. oktober 2021 @ 11:36

    • Jeg tænkte nu også mere på det med det korte varsel, for nej: I min barndom udhulede vi roer, ikke græskar til Allehelgensaften 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2021 @ 11:56

     • Åh ja, det har jeg hørt om, roelamper!

      Kommentar af Donald — 28. oktober 2021 @ 18:32

      • Jaja – halloween er kun nyt, hvad selve navnet angår 😱

       Kommentar af Ellen — 28. oktober 2021 @ 21:40

 6. Hvor var det hyggeligt og typisk, at I kunne samles så mange. Det er som om at det spontane gør, at man vælger sammenkomsten til og selvfølgelig også at corona har hindret os i længe at være sammen.

  Kommentar af Lene — 29. oktober 2021 @ 21:05

  • Enig. Hvis man skal planlægge i god tid, så er man nok tilbøjelig til at helgardere og sige nej, hvor man måske egentlig godt kunne deltage. Og ja: Corona har fået os til at savne lidt mere og derfor nyde mere, når man endelig kan være sammen.

   Kommentar af Ellen — 29. oktober 2021 @ 21:43

 7. Det lyder hyggeligt, at I var så mange samlet! Men Farmer slår alle rekorder med 50 voksne plus 21 børn og unge til spisning.
  Hvor har vi længtes efter at kunne samles i større grupper, og nu håber jeg bare, at coronasituationen ikke forhindrer det igen.

  Kommentar af Madame — 31. oktober 2021 @ 7:39

  • Ja, Farmer slår sandelig alle rekorder!
   Vi har længtes og nyder at kunne være sammen igen, men jeg er også lidt bekymret over, så meget der rasles med kneblerne til lockdown-advarselsklokkerne 😦

   Kommentar af Ellen — 31. oktober 2021 @ 9:56

 8. Hvor hyggeligt, I kunne samles så mange med kort varsel. Men det er typisk, som du skriver. Det er sjovt for både børn og voksne at lave græskarhoveder sammen og godt tænkt, at der skulle være et til alle under 18.
  Det er godt, I har julerejse i kalenderen. Nu håber vi bare, corona kan holdes i ave, så vi ikke skal ud i restriktioner.

  Kommentar af Betty — 31. oktober 2021 @ 20:54

  • Det er meget underholdende for begge parter 🙂
   Vi glæder os – selvfølgelig til julerejsen, men ikke mindst til den dag, hvor den konstant lurende bekymring for hvad coronapesten kan nå at ødelægge, er noget, der hører fortiden til!

   Kommentar af Ellen — 1. november 2021 @ 10:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.