Hos Mommer

18. oktober 2021

De kom flyvende med..

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:39
Tags: , , , ,

Det Høje Hus

De kom flyvende, ikke med storken, men med et BA-fly fra England. Et fly, de var kommet for sent til, hvis det ikke havde været for den gamle mommer Ellen her. Charlotte og jeg talte kort sammen fredag om de sidste ting, inden de skulle flyve lørdag formiddag. Hun sagde, at vi lige kunne tales ved igen lørdag morgen, for de kørte først ved halvotte-otte-tiden.
– Hvad?? Skulle I ikke flyve kl. 10?
– Jojo …?
– Men så skal I da også være i lufthavnen kl. otte og skal dermed hjemmefra kl. seks, så du har overhovedet ikke tid til at tale med mig i morgen!
Der blev helt stille i nogle sekunder.
– Holddaop, mor. Det er for længe siden vi har været ude at flyve. Jeg havde bare i hovedet, at vi skal afsted hjemmefra to timer før. Det var søreme godt, vi lige fik talt sammen.
– Det er også rigtigt – når du skal hente os, men så sandelig da ikke, når I selv skal ud at flyve …

De nåede fint flyet, men C blev godt nok noget svedt ved tanken om det kedelige resultat, hvis ikke vi lige havde talt sammen om fredagen.

Anna ved Vesterhavet 2021

Bortset fra det, gik alt planmæssigt.
I København viste Charlotte sit engelske pas (fordi hendes covid-vaccination er elektronisk knyttet til det), så paskontroldamen spurgte hvorfor de var rejst til Danmark. Charlotte svarede på dansk:
– Vi er her for at besøge mine forældre … jeg er dansker, som du nok kan høre, men jeg bor i England.
– Jamen, har du så ikke også et dansk pas?
Det har hun, så det blev hevet op af tasken og vist.
– Det bør du altid vise, når du ankommer til Danmark; så bliver du ikke spurgt om noget, og vi skal ikke stemple i dit pas. Rejs på dit danske pas til Danmark og rundt i Europa, og brug først dit engelske, når du skal ind i England igen. Så slipper I alle nemmest igennem alt – også selv om din familie har engelske pas.
Flink dame.

Aubie fotograferer hajæg

Efter bagageudlevering satte fire sig i Johns bil og Charlotte og jeg i min bil. Begge biler var nu fyldt til bristepunktet, for seks kufferter og diverse livsnødvendigheder til en uges sommerhusferie ved Vesterhavet fylder en del (alene seks par gummistøvler!), men det gik, og nu tilbringer vi tiden i det højtbeliggende hus på øverste billede. Et spændende hus, som dog er en smule slidt efter en lang udlejningssæson, men englænderne elsker det heldigvis, og at vi kun har 150 meter til vandet, gør det ikke mindre godt.
Bølgerne er høje og humøret ligeså. Det er tre år siden, de sidst har været med os ved vestkysten, så det var i høj grad savnet.
Normalt tager de direkte hjem igen fra Jylland, men fordi det er så længe siden de har været i Danmark, tager de med til Den Stråtækte for at blive der i nogle ekstra dage. Herligt …

Aubrey har valgt Photo som et af tilvalgsfagene i år, så han går rundt og finder på kreative ideer til billeder. Herover lægger han an til at fotografere et rokkeæg (eller hajæg? Det er ret sort), som han har fundet ved vandet og lagt på sandbanken, som ligger som en lang, to meter høj ‘klint’ langs kysten. Ægget skal så være i fokus, med Vesterhavet som en lidt udflydende baggrund.
Den dreng elsker simpelthen at gå i skole. Der er nu uendelig langt til den skoletrætte, bange og kuede Aubie, som den forfærdelige underskole-lærerinde skabte. Heldigvis er han kommet sig helt over hende, og selvtilliden er i top. Han spiller wordgames, han læser virkelig meget og han skriver helt frivilligt på lange opgaver, som han finder det spændende at arbejde med.
Jeg har to skønne børnebørn, som trives fantastisk godt i en fantastisk god skole.
Hvad er dog det???Hvad er dog det???

Jeg synes de to unger ved meget mere end jeg vidste da jeg var i deres alder, men de underlige tingester herover kunne de ikke hjælpe mig med.
De var geleagtige og dem vi fandt (der var en del), var alle ‘monteret’ rundt om en temmelig død mågefjer.
Google Lens kunne ikke hjælpe mig.
Kan I? Hvad er det? Det er da ikke bare en slags tang, er det?

24 kommentarer

 1. Nej hvor dejligt at de er ankommet, og puha godt du fik dem af sted så de nåede flyet, det andet havde været nederen for nu at bruge ungdommens sprog.
  Jeg sad netop og tænkte på, om de da ikke også skulle hjem til jer, men det skulle de heldigvis. Jeg kunne tænke mig, at det ville de gerne, når det er så længe siden.
  De underlige tingester kender jeg ikke. Fortsat godt og hyggeligt samvær med familien.

  Kommentar af lisbeth — 18. oktober 2021 @ 16:18

  • Det ville virkelig have været nederen!
   Vi er alle glade for, at de bliver lidt længere – og tak for gode ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:03

 2. I ønskes en rigtig dejlig ferie fyldt med gode aktiviteter. Skønt at høre om Aubreys interesse for skole og viden.
  Er det noget frugtagtigt noget på dine to billeder, som bare har ligget længe i sandet?

  Kommentar af conny — 19. oktober 2021 @ 12:42

  • Der er sket meget med ham, siden børnene begyndte på privatskolen.
   Jeg tror ikke, der er – eller har været – en frugt, men mystisk er tingesten.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:05

 3. Det var da en flink paskontrollør – fornem info-service.
  Og en solstrålehistorie med Aubrey og skolen. Læreren KAN betyde rigtig meget. Min fransklærer i gymnasiet mobbede de svagere elever så groft, at nogle brød i gråd – det var skrækkeligt.
  Jeg har ingen anelse om, hvad gele-dimserne er for noget, men det er sjovt at finde den slags. Med vejrudsigten for i morgen får I brug for gummistøvlerne, hvis I vover jer ud, men Vesterhavet er godt i al slags vejr, når man har ferie.

  Kommentar af Eric — 19. oktober 2021 @ 12:52

  • Hun var meget flink, i modsætning til en eddikesur mand i boksen lige ved siden af. Mine englændere forlod hans kø og tog hellere en anden og lidt længere kø, da de havde observeret, hvor sur og langsom han var.
   Den slags lærere skulle altså have smæk – jeg forstår ikke, hvorfor den slags personager overhovedet er blevet lærere.
   Der er vist desværre ingen der kan hjælpe mig med de tingester, men du fik ret i det med gummistøvlerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:10

 4. Fint, at knægten er begyndt at kunne holde til at gå i skole. Skoler er ellers, generelt set, ikke for drenge -kan en mand med 3 sønner skrive under på.
  Det med skolelivet er noget underligt noget. Nu, hvor drengene er over 30 år er det så dem, der ind i mellem lå på kanten til at blive smidt ud af skolen, som har de små artige 12-talspiger ansat under sig til 2/3 løn eller mindre. (Stærkt generaliserende, men blot til trøst, hvis leden ved skolegang skulle vende tilbage.)

  De geleagtige dimser med indbygget mågefjer er jeg helt blank på.
  Mit bedste bud er, at de er af plastik og udlagt af turistforeningen for at give strandens efterårsgæster lidt hovedbrud. 🙂
  Vejrudsigten tyder på, at I får en rigtig god gang regn og vind de næste par døgn. Det absolut bedste vejr at opleve Vestkysten i -og så er der rav på stranden bagefter!

  Kommentar af natural2222 — 20. oktober 2021 @ 3:49

  • Hvorfor mon det er sådan med de drenge? Jeg har hørt det før – især får de mindre drenge ikke tid nok til at rende krudtet af sig.
   Jeg ved ikke helt, om det er nogen trøst, Farmer – vel snarere tværtimod. Tænk, at vi ikke er nået længere …
   Jeg havde ellers satset stærkt på din store naturfaglige viden, men du er jo trods alt ikke marinebiolog 😉 Plastic er det dog ikke 😀
   Vejrudsigterne har holdt stik, men vi har desværre ikke fundet noget rav.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:16

   • Jeg brugte 18 år i skolens bestyrelse for -uden nævneværdigt held- at forandre skolen i retning af større “drengevenlighed”.
    “Knold og Tot” brugte jeg tit som billede på problemstillingen: Lærerinden, frøken Tippe, har pigen Mitte, roligt stående med sin slikkepind, som sin kæledække; men reelt er det Knold og Tot, som skaber opfindelserne og dermed handlingen/udviklingen.
    Deres virkelyst kan nok så mange prygl/uudholdelige år i skolen ikke fjerne.

    Kommentar af natural2222 — 21. oktober 2021 @ 6:23

    • Knold og Tot er et glimrende eksempel på de iderige drenge med krudt i numsen.
     Der er forskel på drenge og piger, og det må der også gerne være i mine øjne, men at vi kvinder ikke kan få den samme løn for udførelse af det samme arbejde kan jeg ikke acceptere.

     Kommentar af Ellen — 21. oktober 2021 @ 15:15

 5. Hvor er I heldige. Visit ved Vesterhavet i en uge med rigtigt vesterhavsvejr. Med besøg af de længe savnede. Med løselige og uløselige naturgåder. Spændende hvad løsningen er på gele-gåden.

  Kommentar af Ib Hansen — 20. oktober 2021 @ 6:03

  • Ganske enig, Ib. What’s not to like?
   Løsningen får jeg vist desværre ikke. En billedsøgning hjælper ikke spor. Jeg må have fundet en marinebiolog …

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:18

 6. Pyyyh🙊🙈 Den slags tidsforskydninger er min store skræk, når jeg skal noget!
  Jeg sidder og regner baglæns med papir og blyant! Og plotter det ind i min Google kalender. Det har været min redning flere gange.
  Godt de nåede frem..! Og I kan nyde det meget friske vesterhavsvejr! Håber der også bliver nogle dage med opklaring, så kontrasterne mærkes.
  Glæder mig på Aubreys vegne. Både plads til viden og kreativitet. Mon foto kan give nye kreative udfordringer….
  Fotointeressen kan han da dele med flere i familien. 📸

  Kommentar af Anne Holtegård — 20. oktober 2021 @ 11:54

  • Vi har hver vores metoder. Charlottes var bare ikke den optimale, må man sige 😉
   Vi tror ikke på, at vi får fint vejr, mens vi er herovre, men det gør ikke så meget, for skal vi vælge, vil vi helst have blæsten frem for solen Det behøver dog ikke at regne hele tiden, men det gør det så heller ikke.
   Han har vist ganske rigtigt ikke sin fotointeresse fra fremmede, og i denne uge nyder han godt af Johns store viden på den tekniske del af det 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 14:22

 7. Hvor er det dejligt, at det lykkedes, trods lovlig meget spænding til det sidste. Hilsner og knus til jer alle fra Peter (der er hjemme nu 👍🏻) og undertegnede.

  Kommentar af fiberfryd — 20. oktober 2021 @ 17:08

  • Ja, det var godt – og det er godt, at Peter har klaret det hele så flot.
   Knus fra os alle herfra 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 22:41

 8. Godt at I fik snakket sammen. Jeg er modsat, tjekker alt hundrede gange for at sikre mig at intet er glemt. Nok også fordi det er sjældent, at jeg rejser med fly eller færge udenlands.

  Lige nu er vejret skønt her ved min del af Vesterhavet, så jeg håber på, at alle går ind ved aftenstid, så jeg kan komme ud 🙂

  Rigtig god ferie og familienydning. Det er så godt for jer alle.

  Kommentar af Lene — 20. oktober 2021 @ 17:13

  • Det ville heller ikke have været sket for mig, Lene 🙂
   Jeg håber du kom ud til aften – det har været flot, men blæsende her.
   Tak. Det er nemlig godt for os alle; vi nyder det SÅ meget 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2021 @ 22:43

 9. Hvor er det dejligt, det endelig lykkedes, at få jeres englændere hertil. Længe har vi ventet og meget har vi savnet :-). Og hyggeligt at blive mindet om Kim Larsen og de smukke unge mennesker i din overskrift 🙂
  Det er en rigtig solstrålehistorie med Aubreys skolegang. Sjovt, I kan dele interesse for fotografering. Måske har I forladt Vestkysten? Så vil jeg ønske jer gode feriedage hjemme hos jer selv.

  Kommentar af Betty — 21. oktober 2021 @ 14:11

  • Du kan sandelig også tro, at vi alle nyder det 🙂
   Jeg har altid været meget glad for Kim Larsens frembringelser, og denne lå jo lige for.
   Tak – vi forlader vestkysten i morgen lige efter frokost, så vi kan nyde blæsevejret og bølgerne et døgns tid endnu.

   Kommentar af Ellen — 21. oktober 2021 @ 15:17

 10. Kan det være indtørrede vandmænd, som har klistret sig på fjeren, mens den flød på lavt vand, først én, så er der kommet flere til fordi fjeren med den første ikke bare flød væk? Jeg ved det selvfølgelig ikke.

  Der er faldet mange kommentarer til den dygtige paskontrollørdame (og ligeløn), men det er skole-historierne, som interesserer mig mest. Du har sikkert observeret, at der har været stemmer fremme, som forsøger sig med en skældud-fri zone (en skole i eller ved Aarhus). Det har jeg virkelig kæmpet for, men for 25 år siden var der stadig mange, som mente at man skulle skælde ud.

  Kommentar af Donald — 21. oktober 2021 @ 20:43

  • Det er heller ikke indtørrede vandmænd, men de skal nok ses i virkeligheden, for jeg er dårlig til at forklare fornemmelsen ved at tage den i hånden.
   Jeg har hørt om den skældud-frie skole, og det er en god ide – det må kunne lade sig gøre at opdrage og irettesætte uden direkte at skælde ud – det er da i hvert fald også sådan vi (de fleste af os …) opdrager vores børn.

   Kommentar af Ellen — 22. oktober 2021 @ 10:22

   • Ja – på den lille familietur fredag kom vi bl.a.til at tale om det, og Charlotte sagde skarpsindigt, at der er forskel på at skælde ud og nedgøre.

    Og det er jo de nedgørende skældud, som er de værste, og som jeg har oplevet at børn er blevet mærket af.

    Kommentar af Donald — 24. oktober 2021 @ 1:43

    • Charlotte har helt ret. Og der er også en gradsforskel på at belære og at skælde ud. Man er jo nødt til at have lov til at fortælle poderne, når de er på gale veje og lignende … så kaldes det opdragelse 😉

     Kommentar af Ellen — 24. oktober 2021 @ 10:10


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.