Hos Mommer

7. oktober 2021

Det er tid igen …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:30
Tags:

Det er tid igen. Det er efterårstid, og det er influenzavaccinationstid. Vi meldte os til et forsøg, hvor man afprøver hvor godt en højdosis virker i forhold til den almindelige dosis. En høj dosis vaccine er ikke ukendt, men normalt giver man den kun til folk på 82 år eller mere. Nu vil man altså prøve, om det har en bedre effekt også på os, der er mellem 65 og 82 år. Hvis ikke der er forskel, er der ingen grund til at give den noget dyrere højere dosis. Når man har identificeret sig på vaccinationsstedet, bestemmer systemet ud fra en randomisering, om man får normal eller høj dosis. Jeg fik førstnævnte og John sidstnævnte. Placeboeffekten regnes åbenbart ikke for værende af betydning her.
Lidt øv, at jeg ikke fik den høje dosis, men jeg er under alle omstændigheder influenzavaccineret nu, så det er okay. Hverken John eller jeg mærker den mindste smule til vaccinationen. Min to år gamle vaccination mod lungebetændelse virker endnu. Nu må jeg da snart være helgarderet – mangler bare det ‘boost’ med coronavaccinen, som skulle komme sidst på året.

P1030539  P1030534

Det har været meget tåget hele formiddagen, og da solen endelig brød igennem, afsløredes det hvor voldsomt mange edderkoppespind der er overalt. På den gammeldags vandpost, på blomster, på græs og i bølgedalene på taget af brændeskuret. Sjovt nok var der kun et enkelt i den store rosmarinbusk. Kan edderkopper ikke lide lugten af rosmarin? Det burde man næsten prøve af inden døre!
Dahliaerne er fine nu, og jeg satser på, at det varer en rum tid inden nattefrosten indfinder sig, så vi kan have glæde af dem i lang tid endnu, for de var længe om at tage sig sammen til overhovedet at gide blomstre i år.
Hobbithuset – oprindeligt navn er bådehuset, men der er ingen både derinde – er på sit skønhedsmaximum lige nu.
Det sker hvert eneste år, og hvert eneste år er jeg lige betaget af de røde blade. Bare en skam, at det varer så kort, inden de er væk igen.

 P1030538

Da vi stod op, var det så tåget, at vi knap kunne se tværs over vejen, men da den var næsten væk – og også helt væk, selvfølgelig – var fjorden et meget, meget smukt syn, som den lå fuldstændig spejlblank hen. Når der kommer en lille flok gæs, som flyver et langt stykke kun så meget over vandet, at man ser deres spejlbilleder … ja, så er jeg næsten lykkelig.
Hvert år tænker jeg det samme: At efteråret er en tid i melankolsk mol, fordi vinteren er nær, men selv om jeg bedst kan lide dur, kan [farve]tonerne heldigvis nydes alligevel, når der er dage som i dag, med høj, klar og dybt blå himmel. Der kommer stadig flere farver til – skovene står ikke helt i flammer endnu, men de orange og røde farver er så småt på vej, kunne vi se i går, da vi kørte hjem fra Hårlev.

P1030537

14 kommentarer

 1. Meget, meget smukt hobbithus!
  Vi slap for tåge i Aalborg, og vejret har været en fornøjelse hele dagen. Jeg har også fået i-stikket. Jeg gik på det lokale apotek i dag og ventede max tre minutter. Det er jo en slags forsikring, selvom der er en vis “selvrisiko,” og hvis der er bivirkninger, har jeg endnu til gode at mærke dem – jeg er end ikke øm på indstikningsstedet, som var almindeligt med covid-vaccinen. Det er spændende, hvad de finder ud af med dosisforsøget.

  Kommentar af Eric — 7. oktober 2021 @ 16:39

  • Ja, det kan vi godt holde ud at se på!
   Det er lidt underligt, at så mange (= alle jeg kender) blev så øm på indstikningsstedet af covid, og så intet kan mærke ved denne influenzavaccination.
   Men det er da fint, at vi ingen bivirkninger har – og de siger, at vi bliver informeret pr. mail om udfaldet af forsøget.

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2021 @ 17:56

 2. Også vi blev vaccineret i dag og mærker ikke noget. Jeg havde bestilt tid hos lægen eller sygeplejersken, vi kom til med det samme. Samtidig fik jeg taget en blodprøve, jeg bestilte selv, så de ikke skal råbe på mig. Jeg får blodtryksmedicin, derfor måler de bl.a. saltbalancen.
  Jeg elsker efteråret, men det er du nok ikke i tvivl om.

  Kommentar af Lisbeth — 7. oktober 2021 @ 19:21

  • Influenzavaccinen er ganske harmløs – jeg har aldrig mærket noget til den, og jeg har fået den i mange år (mit firma gav den til de medarbejdere, der ville have den, og det ville jeg),
   Selv om det skyldes forhøjet blodtryk, må det være rart lige at blive tjekket en gang imellem.
   Det kommer i hvert fald ikke som nogen overraskelse for mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2021 @ 9:05

 3. Fantastiske farver på det hobbithus!
  Jeg elsker efterårets farvepragt og selv om jeg mest er til sol og megen varme, er efteråret alligevel tæt på at være min yndlingsårstid på grund af farverne.

  Kommentar af Henriette — 8. oktober 2021 @ 7:35

  • Jeg har det præcis lige sådan: Jeg elsker efteråret alene pga. farverne 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2021 @ 9:06

 4. Og sammen med dine billeder kommer der før eller efter reklamer med rynker og midlet til at reducere dem 😊 Jeg må lære at læse dine indlæg på computer i stedet for på mobil. Der får jeg kun en reklame til sidst, knap så forvirrende.
  Hobbithuset er fantastisk efterårssmart 🙂

  Kommentar af Lene — 8. oktober 2021 @ 8:00

  • Jeg var ikke klar over, at der på mobilappen vises reklamer over det hele, og det er helt bestemt vildt irriterende med dem, men jeg har alligevel ikke lyst til at betale for at få dem fjernet.
   Jeg er vild med vores hobbithus 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2021 @ 9:08

 5. Sikke nogle skønne billeder af spindelvæv. Tænk at man kunne bruge den slags materiale (eller inspireret af spindelvæv) til at lave skudsikre veste.

  Ja, jeg skal også vaccineres mod alt, hvad der kan vaccineres for. Men jeg synes at mit immunsystem trods alt ikke er så dårligt. Det er vigtigt at mængden af virus, man bliver smittet med, er afgørende for om immunsystemet kan nå at reagere specifikt imod den virus.

  Jeg oplevede den sidste uge at når jeg sov, fik jeg lidt ondt i halsen og når jeg var aktiv, forsvandt det igen. Det har undret mig, er det et eksempel på at “lysten til at leve” faktisk sætter fut i immunsystemet?

  Kommentar af Donald — 9. oktober 2021 @ 17:03

  • Ja. Verdens stærkeste materiale! Imponerende.
   Man skal aldrig sige nej til et godt tilbud, og det er vaccinationerne, så godt, at du også tager imod det hele 🙂
   Jeg skal ikke kunne sige det, men jeg tror du har ret. Mister man livsgnisten, forkorter man ofte livet (jeg tænker ikke på selvmord), hvorimod en stærk vilje til at leve dermed også har en positiv effekt på, hvordan man ‘tackler’ de mere alvorlige sygdomme.

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2021 @ 18:26

 6. Ja, jeg er jo så ung (:-D) og rask, at jeg må vente til efter den 23. oktober (eller mon det er den 21.) med at få en influenzavaccine. Det er mange år siden, jeg fik en sidst, men i år synes jeg, det må være – efter corona især.
  Efteråret er ofte meget smukt – for mig viser det bare livets cyklus. Jeg ved jo, at foråret kommer igen med dets skønne grønne farver.

  Kommentar af conny — 11. oktober 2021 @ 10:12

  • Bare det var mig, der var så ung 😉 – men jeg forstår godt, at du vil influenzavaccineres!
   Det har du da ret i, og jeg er jo heller ikke vinterdeprimeret, men det er nu engang den tristeste af vores årstider … synes jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2021 @ 13:00

 7. Når du siger, at det smukke vildvinsdækkede hus, ikke kaldes bådehus, da der ikke er en båd i det, vil det så sige, at I har en hobbit boende? 😝

  Kommentar af fiberfryd — 17. oktober 2021 @ 8:24

  • Jada … har du aldrig set ham? Han er også lidt sky 😉

   Kommentar af Ellen — 17. oktober 2021 @ 14:32


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.