Hos Mommer

27. september 2021

Endelig!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:14
Tags: ,

Normaltilstande er stærkt på vej tilbage. Danmark definerer nu Covid-19 som en ikke-samfundskritisk sygdom. Det samme gør Norge – i hvert fald har de helt ophævet restriktionerne.
Det er der mig bekendt ikke andre lande der har, men det kommer vel. Det er ikke mange sammenlignelige lande, der har så få nye smittetilfælde som os. Selv Norge har lidt flere.
Jeg har derfor sat gang i opfyldning af rejseskuffen. Vi kan så godt lide at have noget at glæde os til, og det har vi nu.
Vi lægger ud med en uges efterårsferieophold i et fedt, vestjysk sommerhus sammen med englænderne. De ved endnu ikke helt, om de kører hertil eller de flyver – det kommer lidt an på hvor fjollet Holland opfører sig med hensyn til transitrejsende fra England, og om de skal testes her i Danmark for at få lov til at rejse tilbage gennem Tyskland og Holland, hvilket de ikke skal, hvis de flyver direkte mellem England og Danmark.
Dernæst kommer en julerejse til England for John og mig. Det bliver den sædvanlige tur fra Hoek van Holland til Harwich. Hvis verden igen bryder sammen i coronakramper, kan den afbestilles og blive fuldt refunderet indtil få timer før afgang, men det håber vi så sandelig ikke bliver nødvendigt!
Vi har en firedages tur til Tyskland i april, som er blevet udsat ad en del omgange siden april 2020.
Endelig har jeg netop strikket en tur sammen til … Norge, såmænd. En nordlystur først i marts, hvor selve nordlysarrangementet bliver på min fødselsdag, idet jeg naturligvis satser på, at vejret bliver perfekt lige netop den dag. Vi skal også denne gang bo i Tromsø, men på et andet hotel end sidst. Lidt forandring må der til. Vi blev nødt til at tage fire nætter, fordi der ikke var et passende fly hjem efter tre nætter, så vi skal finde på noget fornuftigt at foretage os. Måske leje en bil en dag, hvis vejret er fint? Måske en hvalsafari, hvis der er sådan en på det tidspunkt? Der er muligheder nok; det drejer sig bare om at beslutte sig.
En af de (få) gode resultater af coronapesten er, at man generelt har ændret lidt på diverse afbestillingsbetingelser.
Hotellet kan omkostningsfrit afbestilles indtil kl. 16 på ankomstdagen – sådan har det dog altid været, selv om tidspunktet kan variere lidt.
Vores flybilletter kan også ændres eller afbestilles uden det koster os noget.
Nordlysturen kan afbestilles og fuldt refunderes indtil dagen før den skal finde sted. Det er nyt, for det har tidligere kostet et gebyr at afbestille, men hvis nogen skal have solgt noget som helst, er de nok nødt til at give de betingelser – ellers afholder man sig bare fra at booke noget.
NLMinibus-200218-07447

Jo, vi var på nordlystur i februar 2020. Ja, vi vil igen her allerede to år efter. Nordlys kan vi nemlig ikke blive trætte af at kigge på, og denne gang bliver det med en firehjulstrækker og dermed en mindre gruppe end sidst … som nu heller ikke var specielt stor, men igen: Vi kan lige så godt prøve en anden udbyder, for jeg kan ikke forestille mig, at det kan blive ringere end første gang. Det er så ikke ment som det kan lyde, for første tur var aldeles fantastisk, men det tror jeg, at de alle er, og anmelderne af denne med firehjulstrækkeren kan overhovedet ikke få hænderne ned og giver fem stjerner ud af fem. Ingen firere, treere, toere eller ettere, men lutter femstjernede anmeldelser. Man må så bare håbe, at arrangøren ikke selv har skrevet dem alle sammen, men så skal de i givet fald være meget gode til at imitere engelsk skrevet af folk med hhv. tysk, hollandsk og norsk baggrund.

Der er dejligt fyldt op i rejseskuffen, og vi har ikke engang planlagt sommerferie endnu. En tur til England i maj er i støbeskeen, men endnu ikke bestilt.
Vi venter, på trods af brugen af ordet ‘normaltilstande’, lidt endnu med de mere eksotiske rejsemål. Jeg gider ikke flyve langt iført mundbind – det var alt rigeligt til England.

14 kommentarer

 1. Endelig kan I komme af sted igen, det bliver rart. Vi håber coronaen holder sig på et meget lavt niveau. I må jo have været af sted først i marts i 2020, lige inden coronapesten kom.

  Kommentar af Lisbeth — 27. september 2021 @ 22:24

  • Vi var i England og kom hjem 9. marts – den 11. lukkede Danmark og det meste af verden ned, så vi var heldige at få vores englændere at se i allersidste øjeblik 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. september 2021 @ 8:51

 2. De forbedrede muligheder for afbestilling er nok en nødvendig pille for rejsebranchen at sluge. I det mindste har coronaen lært os, at det hele kan vende rundt på et øjeblik.
  Lad os håbe, at smitsomme dødelige sygdomme ikke dukker op lige med det samme igen.
  -Men jeg har bemærket at håndtryk -og sågar dette med at kaste sig om halsen på hinanden- er på vej retur. Man burde, efter min ringe mening, have lært så meget om smittespredning, at dette nymodens fænomen var lagt i graven for stedse.

  Kommentar af natural2222 — 28. september 2021 @ 5:26

  • Ja … som jeg hele tiden har trøstet mig selv med, så har coronapesten ikke alene været for det onde, men jeg må nok sige, at antallet af fordele er til at overse 🙂
   Det kom retur også lidt før jeg havde regnet med, men dog (heldigvis) ikke det med “at kaste sig om halsen på hinanden” på stort set fremmede for en. Jeg krammer dem, jeg har savnet at kunne kramme i 1½ år, og det synes jeg er i orden. Jeg tror egentlig også, at der er andre faktorer der spiller en større rolle mht. at undgå smittespredning; som fx at man ikke møder syg på arbejde – og selvisolation i det hele taget, når man har symptomer. Vi har lært en del om håndhygiejne, og det håber jeg holder ved.

   Kommentar af Ellen — 28. september 2021 @ 8:57

 3. I får da fart over feltet på rejsesiden. Det skal nok blive godt. Også for os, der følger med på sidelinjen 🙂

  Kommentar af conny — 28. september 2021 @ 8:46

  • Vi har en del at indhente, synes vi, og vi har desværre alderen imod os, så vi vil ikke ligge på den lade side 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. september 2021 @ 8:59

 4. Jeg skal love for, at I gør noget ved den ophobede rejsetrang – det er skønt, at man som pensionist kan gøre, (næsten) som man vil. Også vi har planer, men de er endnu på tegnebrættet – vi vil godt have en afklaring på 8-månedersgrænsen for vaccinationens “gyldighed” og udsigten til evt. boosterstik, før vi bliver mere konkrete med rejser uden for DK.

  Kommentar af Eric — 28. september 2021 @ 9:58

  • Det er nemlig skønt, så vi må hellere benytte os af det 🙂
   Vi har også otte-måneders-reglen i tankerne, men satser på, at ‘nogen’ får helt styr på det, inden vi alle sammen begynder at udløbe, så at sige.

   Kommentar af Ellen — 28. september 2021 @ 11:33

 5. Ej, hvor lyder det dejligt med alle jeres rejseplaner. I har også ventet længe.
  Jeg har en god coronahistorie. Efter et stort sportsstævne for børn for et par uger siden, blev 11 børn fra 4. og 5. klasser på en bestemt skole her i området testet positive. Alle børn og forældre tilhørende skolen blev testet, og en far til et barn var også positiv. Ingen af børnene var syge. Heller ikke den voksne, der var vaccineret. Jeg træner sammen med en farfar til et af børnene. Fra ham har jeg detaljerne.
  Det får mig til at tro, at coronavirus ikke er så potent mere?? At vaccinerede ikke bliver syge. Eller i hvert fald kun lidt syge. At børn ikke bliver syge. Jeg vil gerne vide, hvem der er indlagt for tiden? Vist omkring 80-85 stykker. De er selvfølgelig meget syge, ellers var de ikke indlagte.
  Men rigtig god fornøjelse til jer. Det bliver godt.

  Kommentar af Betty — 28. september 2021 @ 12:55

  • Ja, det var en god coronahistorie. Vi hører ellers, at det nu er de yngre der bliver syge og indlagt, fordi vi gamle for langt de flestes vedkommende er vaccineret, men det er godt at erfare, at det nok ikke står så slemt til. Det understøtter tallene jo heldigvis også.
   Vaccinerede kan godt blive smittet, men de/vi bliver ikke syge. Jeg kender tre på vores alder, som har været testet positive i forbindelse med smitteopsporing, men de havde ingen symptomer, så vaccinen virker. Det regnede jeg nu også med 😊
   Og tak – vi glæder os til alt det, vi skal.

   Kommentar af Ellen — 28. september 2021 @ 19:23

 6. Hu hej hvor det går! Sikke mange planer.
  Ja, alderen får også mig til at gøre “noget” og ikke udskyde det, som før.
  Nærvær og nydelse! Det være sig nordlyset eller nærområdet.
  Glæder mig til at læse om jeres oplevelser. Det er altid berigende at følge med på bloggen.

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. september 2021 @ 7:06

  • Man må aldrig gå ned på planer! Og du har også lært af alder og desværre jo også sygdom, at det gælder om ikke at udskyde noget.
   Berigende, ligefrem … jeg rødmer, men tak for de søde ord 😘

   Kommentar af Ellen — 29. september 2021 @ 10:10

 7. Det er frustrerende at det skal være så svært at rejse fra England via Holland/Tyskland til sin Mommer.
  Men ærligt talt, fly sikkerhed og pas og attester i lufthavnen er ☆☆☆også☆☆☆ helt absurd frustrerende.
  Jeg sidder i Fuengirola, Malaga, Spanien, efter en helt afsindig checkin og boarding procedure, selv om jeg havde alting i orden og havde printet og gjort ved. Men OK, detcer en oplevelse 🙂

  Kommentar af Donald — 29. september 2021 @ 19:18

  • Det er SÅ frustrerende!
   Jeg føler med dig – alt det lufthavnsbøvl er noget så irriterende, men jeg håber du får en rigtig god ferie dernede. Den er dig vel undt, Donald 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. september 2021 @ 21:30


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.