Hos Mommer

25. september 2021

Det var som syv …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:59
Tags: , ,

Jeg må sige, at jeg blev overrasket i går, da jeg fik en mail fra ExpressTest om, at de beklagede den lange svartid, men de ville refundere pengene, jeg havde betalt for de forkerte test.
Efter jeg havde angivet de efterspurgte oplysninger vedr. kortholders navn, de sidste fire cifre på kortet og det indbetalte beløb, fik jeg kort tid efter en ny mail om, at nu var pengene indsat på kortet, og at der ville gå 3-5 hverdage inden det ville figurere på min konto.
Jeg var af flere årsager helt sikker på, at det ikke var en svindelmail; oplysningerne jeg skulle afgive, var mere en kontrol fra deres side på, at jeg var mig, og at de sendte pengene til den rigtige.
Det er såmænd ikke de 158 pund, selv om det bestemt også er en slags penge; det er mere princippet, og jeg synes det er fint, at de tog min særdeles knotne mail alvorligt.
Miraklernes tid er ikke forbi – jeg havde vinket farvel til de penge.

Der løb også en anden mail ind i går. Der løb sådan set en hel del ind, men jeg skal skåne jer for indholdet i de resterende.
Det var en notifikation fra Røde Kors om, hvor meget nørkletøj de har sendt ud den seneste dekade.
Det er da helt vildt, hvor meget tøj der er sendt til Hviderusland!
Jeg kan ikke forstå, hvorfor der tilsyneladende ikke er behov for tøj andre steder i verden, men med de udsendte ca. 43 tons kan jeg da godt se, at de stakkels børn i Hviderusland må have et kæmpestort behov. Og jeg gad vide hvorfor blev der ikke sendt mere ud i 2015?
I er muligvis fløjtende ligeglade med sådan en graf, men jeg bliver en anelse eftertænksom, når jeg ser tallene. Det er altså meget tøj, og jeg er glad for, at jeg er en del af de mange, der er med til at bidrage.

Udsendt nørkletøj 2010-2020
Jeg yder dermed min beskedne indsats. Jeg betaler også faste, månedlige ydelser til SOS Børnebyerne, UNICEF og Red Barnet. Med andre ord støtter jeg verdens børn. Det bruger jeg de penge på, jeg nu engang har besluttet mig for at bruge på den slags, og det er bevidst, at jeg har valgt børnene til og alt andet fra, hvorfor jeg konsekvent siger nej, når de ringer fra Kræftens Bekæmpelse eller hvem det ellers måtte være, der vil have min uvurderlige støtte. Ingen kan redde hele verden, og slet ikke jeg.
Jeg har, af to årsager, fravalgt at være fadder for et barn: 1) Jeg vil ikke involveres personligt i et enkelt barn ud af de mange millioner, der lider nød. 2) Hvad nu, hvis jeg pludselig bliver kørt over af en lastbil eller dør af anden årsag? For det sker jo på et tidspunkt. Hvad så med det barn, som formentlig er blevet mere eller mindre afhængig af min månedlige ydelse?
Jeg havde en kollega, som havde et sådant ‘ekstra’ barn i Brasilien, og som hun besøgte engang. Hun syntes det var en dejlig oplevelse, men hun var også en smule chokeret over, hvor afhængig hele familien faktisk var af de penge, hun sendte hver måned, så hun fik de samme tanker: Hvad nu, hvis …?
Næh, så hellere lade mine penge forsvinde i den store pulje, så det ikke går ud over enkeltpersoner, når jeg stiller træskoene.

16 kommentarer

 1. Jeg tror, at de veldædige organisationer på forhånd udvælger de områder, de vil hjælpe. Det betyder, at ikke nødvendigvis de områder, der har mest behov, får hjælpen. På den anden side set er man nødt til at vælge ud på forhånd, hvis man ikke skal kvæles af logistiske problemer. Hviderusland har sikkert haft rigeligt med brug for hjælp, så på den måde er det godt nok.

  Jeg havde i min ungdom et “adoptivbarn” i et afrikansk land. Jeg blev syg og måtte opgive mit job i samme periode, så jeg forstår så rigeligt din aversion mod at påtage dig et adoptivbarn. Heldigvis fandt jeg en person, som kunne overtage mit fadderskab. Ellers ville det slet ikke have været til at leve med.

  Kommentar af henny@stewart.dk — 25. september 2021 @ 15:30

  • Du kan sagtens have ret mht. bevæggrundene, og vi får nok ikke sandheden at vide, men som du siger, er det nok også lidt lige meget, bare det kommer nogen til gode.
   Min frygt er åbenlyst hverken ubegrundet eller unødvendig. Hvor var det godt, du var i stand til at finde en afløser til din forpligtelse.

   Kommentar af Ellen — 25. september 2021 @ 21:16

 2. Den slags mails med penge i enden er rare at få.
  Velgørenhed har heldigvis mange kanaler, og man kan vælge det, der passer en bedst. For år tilbage, da jeg stadig handlede hos Amazon, kunne jeg vælge, hvilken velgørenhed en del af pengene skulle gå til, og nu får jeg kvartalsvise opgørelser over, hvor meget MIN velgørenhed har fået. Det er så vildt mange penge, at jeg undrer sig over, hvorfor Amazon ikke bare betaler en ordentlig løn.

  Kommentar af Eric — 25. september 2021 @ 16:38

  • Det lyder jo meget bedre – tror Amazon og sikkert også andre – at de giver mange penge til en velgørenhed, som kunden oven i købet selv vælger. Jeg er ganske enig i, at det ville klæde dem at lønne de ansatte bedre. På den anden side behøver godgørende organisationer også hele tiden penge.

   Kommentar af Ellen — 25. september 2021 @ 21:19

 3. Jeg undrede mig også over statistikken, som jeg så forleden fra RK! Vidste godt, der blev sendt tøj til Hviderusland, men hvad med andre steder! Håber, du har modtaget de lovede penge?

  Kommentar af Fru Moll — 25. september 2021 @ 19:20

  • Kun de selv kender bevæggrundene for valget af tøjmodtagere, og jeg vil da håbe, at en del af det varme tøj ryger til flygtningelejre, som ligger på steder med vinterkulde.
   Jeg fik først mailen i aftes, så jeg kan ikke ‘se’ pengene før i næste uge.

   Kommentar af Ellen — 25. september 2021 @ 21:21

 4. Ja man er aldrig helt sikker på, hvor pengene ender, og endnu mere er man i tvivl om hvor det er bedst at donere. Jeg ved det ikke, har lige mistet en veninde til kræften og er også medlem af gigtforeningen og hjerteforeningen, men nu har pensionister jo ikke uanede mængder af penge. Har man først sagt ja, bliver de jo ved med at tigge om mere, det er ikke nemt.

  Kommentar af Lisbeth — 25. september 2021 @ 19:23

  • Man kan kun donere efter hjertet. Begynder man at bruge sin fornuft, tror jeg kæden hurtigt ryger af.
   Jeg valgte at lade være med at støtte foreninger, som beskæftiger sig med den vestlige verdens sygdomme, fordi samme vestlige verden har råd til at forske. Burde i hvert fald have, når man kan smide penge afsted til rumforskning.
   Især SOS Børnebyerne blev ved med at ringe til mig og bede om mere, og det er ganske rigtigt svært at sige nej, men til sidst mistede jeg tålmodigheden og bad dem om at tilføje mit navn et notat om, at jeg ikke mere vil ringes op for at blive bedt om forhøjelse af mit bidrag, og hvis ikke det skete, ville jeg helt stoppe med min støtte. Det hjalp faktisk – de har ikke ringet til mig siden.

   Kommentar af Ellen — 25. september 2021 @ 21:28

 5. Vi kan ikke redde hele verden, men må vælge hvad vi gerne vil støtte.
  Det minder mig om en kollega, jeg havde, som ‘fik et barn’ i SOS Børnebyerne. Han samlede ind til, at børnene fik varmt vand, som var en stor sjældenhed på de kanter. Det var virkelig rørende at høre ham fortælle.

  Kommentar af Madame — 26. september 2021 @ 12:19

  • Og det vælger vi så 😉
   Det er virkelig rørende historier, man hører fra SOS Børnebyerne – det skærer mig i hjertet, når jeg hører om de mange forældre- og hjemløse børn, der må leve på gaden.

   Kommentar af Ellen — 26. september 2021 @ 13:26

 6. Skønt at blive overrasket på den gode måde.

  Kommentar af conny — 27. september 2021 @ 10:29

  • Absolut! Det gider jeg ikke brokke mig over 😃

   Kommentar af Ellen — 27. september 2021 @ 11:14

 7. Det er nyt for mig at SOS børnebyerne ikke slår alle penge sammen i en pulje. Mon det er for at folk skal få mere følelse for sagen?

  Det er også underligt at strikketøj fra 10 år er gået til Hviderusland – og ikke andre steder, eller er der noget jeg har misforstået? ja det er der. Søjlediagrammet viser jo med små bogstaver de andre lande, som har modtaget flere tons strikketøj, og så er det sidste søjle, der er på 42 tons til Hviderusland. SÅ er der jo endnu mere vildt end jeg først læste det (42 ton over 10 år).

  Jeg kan godt forstå at du er glad for at være med til at bidrage!

  Jeg tænker også ofte at jeg ikke er den, der er i stand til at bidrage så det kan mærkes. Det er små beskedne beløb, der drypper herfra til Læger Uden Grænser.

  Kommentar af Donald — 27. september 2021 @ 11:12

  • Jeg er sikker på, at det er for at få så mange med som muligt, for der er givetvis nogle der foretrækker at blive personligt involveret, fordi de så oplever, at deres penge gør direkte nytte.
   Jeg undrer mig også over den graf, for da jeg tænkte nærmere over det, så er vi altså kun 5500 nørklere i DK, hvilket vil sige, at hver af os i snit skulle producere 7,8 kg tøj. Det tror jeg ganske enkelt ikke på! Jeg tror jeg skriver til Røde Kors …
   Og så er dit bidrag, uanset hvor beskedent det er, lige så meget værd som alle andres, hvis du betaler hvad der er muligt for dig. Ingen mindreværdskomplekser her, tak 😘

   Kommentar af Ellen — 27. september 2021 @ 11:21

 8. Det er godt at blive positivt overrasket 🙂 Jeg valgte af samme grunde at støtte SOS byerne med et byfadderskab, så jeg støtter en SOSby i Vietnam.
  Mit holdepunkt i forhold til alle de steder, jeg kunne støtte, blev de sygdomme, som familien er ramt af og så SOS børnebyerne.

  Kommentar af Lene — 27. september 2021 @ 18:34

  • Det er det 🙂
   Jeg forstår din måde at vælge organisation(er) på – vi har nok hver især forskellige metoder til at vælge det rigtige for én selv. Dit valg med et byfadderskab kan jeg fint tilslutte mig – så sker der jo heller ikke alverden, når støtten stopper.

   Kommentar af Ellen — 27. september 2021 @ 19:42


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.