Hos Mommer

15. september 2021

Lige nu blev det efterår

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:04
Tags: ,

Den regn, vi blev lovet allerede i torsdags, da vi var hjemme igen fra England, er netop begyndt.
Jeg kunne da ellers godt have tænkt mig, at årets Indian Summer kunne have varet en god uges tid endnu, men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, og vi skal nok bare være glade for, at det holdt fint tørt i lørdags, så vi kunne sidde i haven hele tiden … vi indtog dog middagen inden døre.
Aftensmaden var en buffet fra Gaudium, som jeg bestemt kan anbefale. Jeg havde taget deres Prestigebuffet, som på bestillingstidspunktet var på tilbud til 165 kroner pr. kuvert. I dag har de deres Gourmetbuffet og deres Supremebuffet på tilbud med samme prisangivelser. Der er kun en minimal forskel på de tre buffeter, så at kalde dem noget forskelligt for at have to stort set ens buffeter på tilbud og en til normalpris kan måske virke lidt fjollet. Selvfølgelig ved jeg godt, at hvis man bytter timian ud med løvstikke på de ristede kartofler, så bliver smagen en anden, og i virkeligheden er det jo nok vældig smart at være en lille smule forskellige og meget ens, for man sparer sig selv for en masse arbejde, samt at det må være nemmere at forfine de enkelte retter, når der ikke er en hel masse forskellige, der skal laves hver dag.
For de 165 kroner fik vi rigtig god mad til pengene, men normalprisen på 345 kroner ville jeg have syntes var lige i overkanten.
De er også gode til at beregne hvor meget vi spiser, for der var ikke nær så meget tilovers som jeg havde regnet med. Den største rest var kød; af det andet var der ikke engang til to personer bagefter. Merete og jeg blev enige om, at det må være et tegn på, at folk vitterligt er begyndt at spise mindre kød end normen ellers har været.
Forretten og desserten skulle portionsanrettes, så det duede ikke at bestille færre kuverter end antallet af personer, hvilket min erfaring ellers er, at man roligt kan gøre, fordi der altid er alt for meget mad.
Mit småbrokkeri betyder på ingen måde, at jeg ikke kunne finde på at bruge Gaudium en anden gang, for det var alt sammen yderst professionelt, og de havde 100 % styr på tingene hele vejen igennem.
ChokolademoussekageChaufføren, der kom med maden, kom med ind i køkkenet for at gennemgå serverings- og opvarmningsprocessen med mig – måske ville han bare helgardere i det tilfælde, at jeg skulle være analfabet, for der var vedlagt en lille manual med grundige instruktioner, skrevet i kronologisk rækkefølge.
Der var også vedlagt to smukt trykte (ikke bare inkjet- eller laserprintede) menukort, så gæsterne kunne se, hvad de skulle have at spise.
Desserten (som var mørk chokolademoussekage med knas af hvid chokolade og drysset med frysetørrede jordbær), var helt og aldeles uforskammet god! Men som sagt: Det var alt sammen virkelig godt.
Jeg vil også fremhæve brødet, som var det bedste jeg har fået i meget lang tid.
Jojo, Gaudium er inde i varmen hos mig – hvilket er heldigt nok, for jeg havde oprindelig bestilt 21 kuverter (til da hele familien skulle have været samlet i forbindelse med sommerens englænderbesøg, som ikke blev til noget) og eftersom jeg kun skulle bruge 12 kuverter i lørdags, så har jeg ni til gode til en senere lejlighed. Tænk hvis det havde været noget uspiseligt junkfood!

14 kommentarer

 1. Heldigt det var god mad, når du har mere til gode. Jeg blev helt lækkersulten, da jeg så billedet af chokolademoussekagen 🙂

  Kommentar af Lisbeth — 15. september 2021 @ 21:31

  • Den var altså også bare überlækker 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. september 2021 @ 9:52

 2. Det et altid en slags lotteri, når nye køkkener afprøves.
  Det er i øvrigt en god idé, at leverandøren giver en mundtlig gennemgang. Det er langt fra alle, som evner at læse en brugsanvisning, og hvis noget kikser, er det leverandøren som får skylden.

  Kommentar af natural2222 — 16. september 2021 @ 3:34

  • Ja … især når man ikke engang har hørt om dem før, men denne gang var jeg heldig.
   Hmmm. Det har du jo nok ret i. Jeg skulle bare tage mig sammen for ikke at føle mig talt ned til, for sådan tror jeg ikke, han mente det.

   Kommentar af Ellen — 16. september 2021 @ 9:54

 3. Den dessert ser da virkelig uforskammet lækker ud! Også din beskrivelse af den får tænderne til at løbe i vand. Gaudium er skrevet bag øret til en eller anden god gang.

  Kommentar af conny — 16. september 2021 @ 9:38

  • Tjek deres website ud – det er måske ikke det store repertoire, men det er gode ting, hvilket er vigtigere, synes jeg.

   Kommentar af Ellen — 16. september 2021 @ 9:55

 4. Hm… 165 kr. for en prestigemenu, nåede jeg at tænke. Men forklaringen kom jo i samme sætning – at det var et særtilbud.
  Længe leve nysgerrigheden. Selvfølgelig var jeg inde på deres hjemmeside, og du har ret. Der er ikke meget forskel på menuerne. Men så må man jo beslutte, om man er mest til perlebyg eller hvedekorn og slå til, den dag menuen med den bedste sovs er på tilbud.
  Jeg så, at firmaet har adresse i Rødovre. Det er en stor leveringsradius, de har.
  Jeg lod mig lokke og håber, jeg vinder månedens gevinst på 10 gratis menuer. Tanja har købt lejlighed i Carlsbergbyen, så hun kan godt have brug for en gratis buffet til indflytterfesten. For nu er der ikke flere penge på kistebunden 🙂
  Og du slap for lakrids i desserten. Heldigvis fik vi lakrids-panna cottaen på Christies. Jeg er stadig vild med lakrids i alle retter.
  Hele deres menu var i øvrigt meget velsmagende, og alle retter havde netop det lille tvist, der gav dem lidt ekstra. På papiret så menuen ellers forholdsvis ordinær ud.
  Hele tre af vinene blev jeg begejstret for. En vinkender ville nok have fundet dem for søde, men de faldt i min smag. Jeg, som sjældent nyder vin, måtte næsten kravle op ad trapperne til værelset. De var gavmilde med opskænkning og spurgte lettere forskrækket, om vi ikke kunne lide vinen, da vi takkede nej tak til genopfyldning.

  Kommentar af tingats — 16. september 2021 @ 12:27

  • Det var da et fedt sted at have en lejlighed 👍
   Jeg håber I vinder!
   Havde der været lakrids i alle desserter, havde jeg fundet en anden leverandør!
   Hvor godt, at I havde en god oplevelse på Christies. Vi kommer der helt sikkert også igen. Jeg er forbavset over, at du tog en vinmenu, og nok mere over, at du kunne lide dem 😉🍷- og det var vist godt, at I skulle overnatte 🤪

   Kommentar af Ellen — 17. september 2021 @ 10:15

 5. Ellen, du min altid klippefaste go-to person, når det gælder sprog. Hedder det corona-pandemi med eller uden bindestreg, eller er det i to ord? Og hvad med corona lockdown? Skal der bindestreg ind eller er det to rod? Jeg er ved at redigere en rapport, hvor det står rigtigt mange gange, og alle har skrevet det på sin måde. Og både sst.dk og Sproget.dk skriver det både med og uden bindestreg, så jeg har ingen retningslinjer.
  (og så lige en kommentar til dit indlæg: Jeg plejer at være på vagt, når der ALTID er tilbud til 165 kr., for så normalprisen vel aldrig være gældende…?? Men det er dejligt at høre, at det kan bruges, for så lokale som de er, ift. mig, så skal jeg da vist ha’ gjort brug af et af deres evige tilbud)

  Kommentar af Mette L — 16. september 2021 @ 14:15

  • Undskyld det sene svar.
   Det er i hvert fald ikke i to ord på dansk, men på engelsk er corona lockdown i to ord.
   Jeg ville vælge at skrive coronapandemi i ét ord, men det kan afhænge af hvem målgruppen er, for det kan godt forsvares at bruge bindestreg her. Uanset hvad du vælger, er det vigtigste at være konsekvent, hvilket jeg altid prædikede for dem, jeg læste korrektur for. Det er vigtigt, at man læser det samme ord hele vejen igennem en rapport. Inkonsekvens kan tolkes som sjusk.
   Jeg tænkte lidt det samme mht. deres tilbudspriser, men de er gode nok til at bruge dem alligevel 😊

   Kommentar af Ellen — 17. september 2021 @ 10:01

   • Tak, Ellen. Jeg fjerne bindestregen i coronapandemien. Vi er vist heller ikke så glade for bindestreger i dansk skriftsprog i forvejen, så lad os endelig undlade den. Og så tror jeg, jeg vil beholde corona lockdown i to ord, som englænderne. Og når så det skal kvalitetssikres af vores kvali-team (med bindestreg), så må vi se, hvad der kommer retur.
    God ferie og god fornøjelse på Fanø 🙂

    Kommentar af Mette L — 17. september 2021 @ 11:33

    • Velbekomme. Jeg kan godt lide din beslutning om ingen bindestreger 😘
     Og ja: coronanedlukning eller corona lockdown.
     Tak og tak. Jeg har lige købt garn for en mindre formue 🤫

     Kommentar af Ellen — 17. september 2021 @ 15:41

 6. Jeres mad lyder lækkert og nu er du nok allerede ved at nyde lækker hjemmelavet mad på ferie kombineret med strik 🙂

  Kommentar af Lene — 17. september 2021 @ 8:21

  • Det var jeg nemlig, da du skrev, og nu er vi på vej til Ribe og senere Fanø 😊

   Kommentar af Ellen — 17. september 2021 @ 10:03


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.