Hos Mommer

13. september 2021

Godt, vi snart skal på ferie …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:07
Tags: , , ,

Englandsrejsen blev ret spontant besluttet lige inden Danmark fjernede den røde farve fra verdenskortet, og en væsentlig grund til, at vi kun var derovre i otte dage var, at vi skulle lægge hus til en for længst aftalt fætter-/kusinesammenkomst i lørdags. Et par af jyderne ville ankomme om fredagen og blive til søndag, så det var nødvendigt for os med et par dage inden til forberedelserne.
Vi blev ikke så mange i år – kun 12 – men det var til gengæld den eksklusive kerne, som altid møder op, uanset hvor i landet det måtte foregå.

Det var, også som altid, meget hyggeligt at mødes igen. Vi sidder ikke ligefrem lårene af hinanden, idet mange af os kun mødes hvert andet år. Snakken går derfor livligt fra start til slut, da der altid er en del at opdatere hinanden med om vores liv siden sidst.
Vi er derfor en anelse sløve i dag, så den står på ren dovenskab. Tre overnattede hos os til søndag, og samme søndag skulle vi have besøg af vores yngste niece og hendes kæreste, som ville komme til en sen frokost.
Så jo, vi er lidt trætte, men det er en god træthed, når den skyldes hyggeligt samvær med personer, man holder af.

P1030357

Godt, vi snart skal på ferie.
På torsdag, helt tilfældigt på vores 32-års bryllupsdag, vender vi atter en gang næsen mod Vestjylland, hvor vi har lejet et sommerhus i en uge. Ditte og jeg skal lige over for at se den sidste strikkefestival, arrangeret med Christel Seyfarth som initiativtager, der vil finde sted på Fanø. Det tager ikke hele ugen, men så finder vi nok noget andet at foretage os. Jeg kunne ikke finde noget at leje fra midtuge til midtuge på selve Fanø, men det kunne jeg i nærheden af Oksbøl, så vi er nødt til at tage frem og tilbage til øen. Jeg synes det er for fjollet at skulle have sommerhusskiftedag lørdag, når strikkefestivallen foregår fredag, lørdag og søndag, og jeg forstår nok ikke helt, hvorfor ikke flere udlejere giver den mulighed på Fanø.
Fjorten dage efter dette er der webstrikfestival i Svendborg; denne gang med flere deltagere end vanligt, men jeg tror folk trænger til ekstra meget samvær efter coronapesten. Sidste år blev den gennemført, men der var nogle, der ikke ville komme, fordi pesten stadig huserede, og der stadig var en del restriktioner.
Med to sådanne begivenheder er der dermed lagt op til at komme hjem med en masse nyt garn, som John ikke kan forstå, at jeg har brug for, men det har jeg. Helt sikkert …

P1030363

Rent billedmæssigt er vi stadig i England. Det er lidt som at være der endnu, når jeg sidder og kigger på billederne. Lidt …
Herover er det en af de syv River Avons i England; denne er River Avon, Hampshire, running from Pewsey to Christchurch (also known as Salisbury Avon).
Der er yderligere tre i Skotland og en i Wales. Grunden til de mange River Avons er formentlig, at avon er et gammelt ord for flod, så deres River Avons er tautologier, fordi det betyder flod flod.

17 kommentarer

 1. Selvfølgelig har du brug for mere garn, man skal aldrig gå ned på lager. God tur!

  Kommentar af Eric — 13. september 2021 @ 14:33

  • Nemlig! Og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. september 2021 @ 16:37

 2. Jeg er spændt på at se og høre om det sommerhus i nærheden af Oksbøl. For mig lyder det som in the middle of nowhere. Men der er gode naturområder længere ud mod kysten. Blåbjerg, f.eks. og Kvie Sø. Tirpitz har I vel allerede besøgt. Ellers må I derud.

  Der er da også et stykke vej, hvis i skal køre og sejle flere gange til Fanø. Men der må jo være fuldt flow på sommerhusene ved kysten og på småøerne , når de ikke tilbyder alternative udlejningsperioder. End ikke så langt henne på sæsonen. Det er der nok. Vi var på Rømø i sidste uge. Der vrimlede med tyskere.

  Det er det, jeg siger. I er snart mere vest for Storebælt end øst for.

  Kender I Svendborg og omegn? Ja, det gør I nok. Der er rigtig dejligt. Der kunne man nemt bruge en uge.

  Kommentar af tingats — 13. september 2021 @ 16:12

 3. Hov, jeg mente Filsø.

  Kommentar af tingats — 13. september 2021 @ 16:17

  • Pyt med, om sommerhuset ligger midt ude i ingenting (det gør det dog vist ikke …), bare det er godt, og det ser det ud til at være. Vi har ikke noget imod at køre, og færgen til Fanø er der kun 30 km til. Tirpitz og Filsø er på to see-listen. Blåbjerg nok også.
   Hehe, ja, vi er temmelig tit vest for Storebælt, men det er da også hyggeligt 🙂
   Svendborg og omegn kender vi efterhånden temmelig godt. Det er tredje gang, jeg skal på webstrikfestival på vandrerhjemmet der, og John og jeg har også været i området flere gange.

   Kommentar af Ellen — 13. september 2021 @ 16:55

 4. Selvfølgelig trænger I til ferie efter mange gæster og andet hurlumhej. Hyggeligt med fætter-kusine komsammen. Ja strikkeriet er også godt, og selvfølgelig skal du have garn med hjem. Nu er det jo vinter snart og rigtig strikketid.

  Kommentar af Lisbeth — 13. september 2021 @ 19:30

  • Jeg tror i hvert fald ikke, at jeg er i stand til at deltage i to strikkefestivaller uden at erhverve mig noget nyt og spændende garn 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. september 2021 @ 21:30

 5. Rigtig god ferie med strikkerier som tema 🙂

  Kommentar af Lene — 13. september 2021 @ 20:10

  • Tak skal du have, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. september 2021 @ 21:30

 6. Når du er i det område er der også Ho Strik https://hostrik.dk/

  Kommentar af strikforsjov — 14. september 2021 @ 10:03

  • Ja. Dejlig butik. Jeg har været der et par gange, men det kunne du jo ikke vide 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. september 2021 @ 10:05

 7. Ved du, hvorfor Christel S. slutter nu?
  Endnu et forslag til strikkebutikbesøg på de kanter kunne være Flittiglise i Esbjerg (og Vejers Strand). Og hvis I nærmer jer Ribe er der jo Ribes Broderi & Garn
  Dagmarsgade 4, 6760 Ribe.
  I må hygge jer derovre.

  Kommentar af conny — 14. september 2021 @ 10:51

 8. Det var skæg, med så mange “River Avon” – jeg slog op og fandt at der er endnu flere! Australien! Canada! New Zealand!

  Wikip.: Avon is the Proto-Brythonic word meaning “river”.

  Det er en dejlig tur. Hvis hun har grund til at slutte, er det godt at få det markeret med besøg mv.

  Kommentar af Donald — 14. september 2021 @ 11:43

  • Der er nemlig en hel del i de engelsktalende lande, hvilket jo også passer fint sammen med, at avon betyder flod.
   Fanø er fin, og det er også fint, at vi lige får det sidste arrangement derovre med.

   Kommentar af Ellen — 14. september 2021 @ 16:18

 9. Ønsker jer en rigtig god tur.
  Der er da en del på tur listen!
  Hvad med Jacob A. Riis museet i Ribe..?
  Pitstop i Weis Stue?
  Ribe Broderi og Garn er specielt.. Ligner noget fra vores ungdom 🙈 Men de har meget og de ved hvad de har!
  God fornøjelse på Fanø.. Der bliver nok trængsel!

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. september 2021 @ 22:34

  • Tak – dine forslag er noteret og vil blive bragt op på gruppemødet 😉
   Jeg kunne godt frygte, at der blev lidt for meget trængsel, og det er ikke corona, jeg frygter, men jeg har aldrig været vild med at befinde mig i tætte menneskemængder. Vi får se. Jeg har jo lov til at forlade etablissementet igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. september 2021 @ 9:11


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.