Hos Mommer

9. september 2021

Ferie slut! Vi arbejder igen …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:06
Tags: , , , ,

Hjemme P1030408igen. Vi skal have huset fuldt på lørdag; to kommer allerede i morgen, og tre bliver til søndag, så der bliver løbet lidt i dag for at være parat til afslapning fra i morgen eftermiddag, men nu er det meste okay, og vi kan slappe af resten af dagen.
Rejsen hjem gik aldeles smertefrit; vi skulle vise coronapas i begge lufthavne, men det var alt. John var ved at gå lidt i panik, fordi han ikke kunne indlæse sit i Kastrup. Han prøvede nærmest alt, indtil jeg spurgte om han stadig havde telefonen i flytilstand. Det havde han selvfølgelig …

Skiltet til højre så vi, da vi gik rundt i Hidcote Gardens. Umiddelbart syntes jeg det var meget sødt, men så kom jeg til at tænke på, at det faktisk ikke er særlig godt, at det åbenbart er nødvendigt at sætte et sådant skilt op! Opfører folk sig virkelig så ubehageligt? I Heathrow lufthavn, da vi skulle igennem den megalange pas- og testkontrolkø, var der også med korte mellemrum sat skilte op med, at man ikke måtte overfalde personalet! Jamen altså …

Det var selvfølgelig skønt at være der i otte dage, selv om det føltes som otte timer.
I løbet af den tid lærte jeg, at jeg vist alligevel godt kan lide hunde. Nogle hunde. I hvert fald én bestemt hund. Jeg kan stadig ikke lide store hunde, som fælder og ikke mindst savler. Jeg hader hundesavl. Jeg er ikke bange for store hunde; bryder mig bare ikke om dem, men den lille cavapoo, de havde erhvervet sig, var godt nok nuser. Livlig, klog (selvfølgelig …), meget aktiv og meget tillidsfuld. De har i hvert fald ikke købt den for at få en vagthund!
De drillede mig lidt og sagde, at nu varer det nok ikke længe, før John og jeg har en hund mage til, men det sker ikke. Dertil er vi for meget væk hjemmefra. Måske en dag, når vi ikke er så mobile mere. Måske, sagde jeg. Den bro krydser vi, når vi når til den.

P1030338AubreyAnna og Pebbles

Herover tre krølhårede og en glathåret. Hunden skal snart klippes lidt omkring øjnene, og Aubrey er allerede blevet klippet, for så langhåret må han ikke være i skolen. Det passer ham dårligt – han har det lige så slemt som Samson, når krøllerne ryger, så han kan godt være lidt mut op til det sker, og det er aldeles lige meget hvor meget vi påstår, at han også er en nydelig ung mand, når han har kortere hår. Heldigvis er han for det meste af tiden en glad fyr med nemt til latter.

P1030442

New Forest, som vi kørte til i tirsdags, er ikke kun skov; det er også store hedearealer, hvor lyngen netop er begyndt at blomstre. Om en uge vil det hele være ét stort, smukt lilla tæppe, men vi var her desværre lige tidligt nok til at opleve det. Der går flere tusinde heste og flere tusinde køer frit på det store areal, plus en hel del æsler og svin, hvilket gør det til et spændende område at køre igennem. Tit må vi holde tilbage, fordi heste eller æsler bruger vejen og ikke har tænkt sig at flytte sig, bare fordi der kommer en bil.

28 kommentarer

 1. Det er en sød hund, vi regner med, at vi har vores sidste hunde nu, for det kan ikke nytte at have hund, når man er så gammel, at man ikke kan gå tur med dem. Jeg tvivler på, I får hund. Har de pasningsmuligheder til hunden, når de skal til Dk? I 1975 da vi flyttede til Samsø for at være med til at starte en efterskole op, var alle drengene langhårede, det var der ikke nogen, der blandede sig i, men nu var det jo heller ikke England. Nogle gange var det svært at se, hvem der var drenge og hvem der var piger. Det pæneste hår sad på en dreng 🙂

  Kommentar af Lisbeth — 9. september 2021 @ 19:58

  • Næh, den skal jo luftes – eller også skal man have plads nok til, at den kan røre sig og løbe frit.
   Jeg tror nu heller ikke, at vi får hund. De har en meget sød hundedame til pasning, når de er på ferie, hvor de ikke kan have hunden med.
   Det er nok også kun på engelske privatskoler, man blander sig i hårpragten, og de forlanger da heldigvis ikke, at han skal være helt korthåret.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 10:58

 2. Åh det er hårdt for den unge mand at følge normerne.
  Men godt at I opmuntrer ham så.

  Nej jeg tror heller ikke at I får hund, men derfor kan man jo godt nyde andres hunde, det er min søn god til, lejlighedsvis hundepasser.

  Kommentar af Donald — 9. september 2021 @ 21:47

  • Lidt medfølelse er godt 😉
   Det tror jeg heller ikke, at vi gør, men de skal være velkomne til at tage den med til os, når de er i bil.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 10:59

 3. Ordet “Forest” er en del af et utal stednavne. I Skotland bruges ordet også om hedestrækninger. Det dækker formodentlig over, at områder har været skovdækkede inden rydning, overgræsning og opdyrkning uden tilførsel af gødning.
  Herhjemme er det stednavnet “Hede” som bruges, uden at der i dag er nogen form for hedelandskab i nærHEDEN 🙂 .

  Kommentar af natural2222 — 10. september 2021 @ 4:31

  • Det er jo nok det samme fænomen, som at der i Danmark er en del stednavne, der ender på ‘skov’ – og ja, også ‘hede’.
   Kender du denne hjemmeside? https://danmarksstednavne.navneforskning.ku.dk/ – den er ret interessant at kigge i.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 11:08

   • Ja, det er en af mine morgentidrøvere. Ikke alle forklaringerne tilslutter jeg mig, men spændende er det!

    Kommentar af natural2222 — 10. september 2021 @ 17:47

    • Hehe, jeg tror ikke, der er mange andre end os, der hygger sig med at læse den slags 🤓

     Kommentar af Ellen — 11. september 2021 @ 7:12

     • Tak for link! Vi snakker ofte om, hvorfor det sted hedder sådan? Og hvor mange ens stednavne er der?

      Kommentar af Anne Holtegård — 12. september 2021 @ 10:44

      • 🙂

       Kommentar af Ellen — 12. september 2021 @ 11:38

 4. Jeg har fulgt med fra sidelinjen, dejlige billeder, dejlig familie og børnebørn, skønne gaver i form af strik. Jeg kan godt forstå, det føles alt for kort og nu må vi bare krydse fingre for, at I ses snart igen 😁
  Jeg forstår dig til fulde mht hunde, jeg er selv reserveret overfor store hunde, som savler og opfører sig vildt, også selv om de formentlig blot er glade. Store hunde skal være ekstremt velopdragne for at falde i min smag. Men denne hund er virkelig sød 🙂.

  Kommentar af Henriette — 10. september 2021 @ 7:22

  • Tak, Henriette, og vi krydser alt hvad vi kan.
   Vi er helt på linje hvad hunde angår. Da Charlotte var 3-4 år, fik et vennepar et Skt. Bernhardshund! Det var jo en hest! Vi kom der ikke ret tit, mens de havde den. Kan du forestille dig hvordan det er, når den springer op ad én? Den var højere end mig, så 😯

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 11:11

   • Jeg ved, hvordan det er! Min bror havde en, men den boede heldigvis i laden på hans gård og kom ikke i stuerne 🙂
    En af mine barndomsveninde havde en stor, overvægtig, ualmindelig glad og slet ikke opdraget labrador, som hun nød at slippe løs på mig, fordi det var så sjovt…! Måske for hende, men ikke for mig, som har haft et anstrengt forhold til store hunde, men især labradorracen siden.
    Heldigvis er alle hunde jo ikke sådan og man skal jo huske, at det som regel er ejerens skyld og ikke hundens.

    Kommentar af Henriette — 10. september 2021 @ 20:48

    • Man kan måske undskylde din veninde med, at hun var for ung til at forstå, hvad hun gjorde, for det var da ualmindelig tankeløst og dumt. Jeg ville også have fået traumer af det. Ja, det er ejernes skyld, lige som det er forældrenes, hvis børn er rædsomme, men det gør ikke oplevelsen bedre, og det er jo hunden eller barnet, man automatisk tager afstand fra.

     Kommentar af Ellen — 11. september 2021 @ 7:17

 5. Lad være, siger jeg bare 🙂 der er altid bøvl med at finde hundepasser, som man har tillid til. Og jeg ved godt at det formentlig er nemmere med små hunde, men alligevel.
  Og vupti så var i hjemme igen, inden jeg havde nået at kommentere på det sidste indlæg.
  Tænk at der er restriktioner på hårlængden i engelske skoler.
  Velkommen hjem og rigtig god fest i weekenden

  Kommentar af Lene — 10. september 2021 @ 7:53

  • Vi lader være, så 🙂
   Det er bare et godt eksempel på, hvor hurtigt tiden flyver afsted!
   Der er kun hårrestriktioner på de private skoler – disse er ikke altid så hurtige til at følge med tiden. Det var jo Anna, der for et par år siden fik indført, at pigerne må gå i lange bukser!
   Tak og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 11:14

 6. Velkommen hjem! Det har været skønt at læse om jeres tur og store glæde. Og det har fået mig til at påskønne i endnu højere grad at bo tæt på mine børn og børnebørn.
  Hund skal man kun få, hvis man synes, man ikke kan lade være, og hvis man kan se hunden som en del af familien og hverdagen – det er min mening. Derfor får vi aldrig hund.

  Kommentar af conny — 10. september 2021 @ 9:13

  • Tak – og jeg kan godt forstå, at du er glad for ikke at være så langt væk fra dine børn og børnebørn. Det har nu heller ikke føltes som et problem for os før her under coronapesten.
   Det var en god måde at sige det på – og jeg tror nu heller ikke rigtig på, at vi får hund.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 11:16

 7. The New Forest og egnen omkring er et spændende og interessant sted, hvis historie i skønlitterær form er mesterligt beskrevet af Edward Rutherfurd i hans murstensroman “The Forest”. Den er udkommet på dansk under titlen “Skoven”. Godt at høre, at I har haft en dejlig tur i det engelske.

  Kommentar af Ib Hansen — 11. september 2021 @ 6:09

  • Den er vist oversat til netop “Nyskoven”, tror jeg, men jeg læser dem også på engelsk. Rutherfurd har skrevet mange gode historiske romaner. Jeg har læst “The Forest” (og “London”, “Dublin” og “Sarum”). “London” var den bedste, synes jeg, men de er gode alle fire – man kan kun føle en stor respekt for hans kæmpestore researcharbejde i forbindelse med forfatterskabet. Jeg gik død i “China”, men jeg skal se at få læst “New York”. Kina har jeg aldrig interesseret mig for, så jeg skulle bare ikke være begyndt på den bog.

   Kommentar af Ellen — 11. september 2021 @ 7:32

 8. Sikke nogle dejlige billeder af de tre krølhårede og den ene glathårede. Min ældste datter er krølhåret og den yngste helt glathåret. Det er sjovt som hårtyper er fordelt. Jeg kan godt forstå, Aubrey ikke bryder sig om at få klippet hårpragten af. Sådan en ‘paryk’ er bare flot uanset pige eller dreng.

  Kommentar af Betty — 11. september 2021 @ 12:28

  • Ja, det er sjovt, så forskellige søskende kan være, selv om de deler de samme gener.
   Jeg synes heller ikke, det gør noget, at drenge er langhårede, og sådan har jeg haft det, lige siden The Beatles kom og revolutionerede hele verden 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. september 2021 @ 13:13

 9. Tak for turen.. Det smager altid lidt af rejse at læse med hos andre 😉
  Godt I kom hjem uden yderligere besværligheder.. Der må være nogle trælse oplevelser bag opsætning af de skilte. Trist, at det er kommet der til.
  Den er altså ret nuser, den hund. Overskuelig størrelse! Krøllerne passer fint til familien, i hvert fald til de fleste!

  Kommentar af Anne Holtegård — 12. september 2021 @ 10:51

  • Af en smule, ja – nok bedre end slet ingenting …
   Det er jo det, man tænker: Hvorfor er det skilt nødvendigt?
   Det er en sød, lille én 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. september 2021 @ 11:40

 10. Sikke en sød hund, familien har fået – og det er nogle skønne billeder af familien. Dejligt at I har haft en god ferie, Ellen, men det var da alt for kort tid 🙂

  Kommentar af Madame — 12. september 2021 @ 13:58

  • Jo, på en måde var det alt for kort tid, men hvis det går som det skal, kommer de til Danmark i efterårsferien, og der er heldigvis ikke så længe til. Og så skal vi derover til jul, så vi er forhåbentlig ved at vende tilbage til nogenlunde normale tilstande.

   Kommentar af Ellen — 12. september 2021 @ 17:10

 11. Dejligt at I har haft sådan en god ferie, og skøn lille hund de har fået. Det med hund vender op og ned på meget i livet; min nuværende Gussi er min første hund, og intet er som før. Det er slut med at gå på restaurant i Danmark f.eks. – i hvert fald indendørs – og besøg på museer og udstillinger foregår hver for sig. Men omvendt får vi spandevis af glæder og gode oplevelser på andre måder, og vi er udendørs aktive i langt højere grad end før. Givetvis sundt for os alle 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 22. september 2021 @ 10:01

  • Det bliver et helt andet andet liv end før de fik hund, men den kan nu godt tåle at være alene hjemme i nogle timer – og det med masser af meget mere frisk luft og flere gåture er i hvert fald helt rigtigt 😀

   Kommentar af Ellen — 22. september 2021 @ 17:17


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.