Hos Mommer

7. september 2021

Lidt om øvre og nedre, og lidt om noget der er hurtigere end lyset

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:51
Tags: ,

Børnene er i skole igen, så Charlotte, John og jeg har det meste af dagene for os selv. Tim arbejder godt nok ikke så meget mere som han har gjort, men arbejde gør han dog, plus at de har håndværkere for tiden, så der er god tid for os tre til at køre lange ture. Og lange bliver de, som nævnt i et tidligere indlæg. Vores aktionsradius bliver større og større, fordi vi er kommet her gennem så mange år.
Det er, som vi kender fra Midsomer Murders (Barnaby), meget brugt i England at ‘genbruge’ stednavne indenfor et givent område.
Fiktivt som i Midsomer Abbas, Midsomer Barrow, Midsomer Barton, Midsomer Chettham, Midsomer Cicely, Midsomer Deverell, Midsomer Florey, Midsomer Herne, Midsomer Holm, Midsomer Langley, Midsomer Magna, Midsomer Malham, Midsomer Mallow, Midsomer Market, Midsomer-in-the-Marsh, Midsomer Mere, Midsomer Morchard, Midsomer Mow, Midsomer Newton, Midsomer Norton, Midsomer Oaks, Midsomer Parva, Midsomer Pastures, Midsomer Priors, Midsomer Shallows, Midsomer Sonning, Midsomer St. Claire, Midsomer St. Michael, Midsomer Stanton, Midsomer Vertue, Midsomer Vinae, Midsomer Wellow, Midsomer Worthy og endelig Midsomer Wyvern. Er I med endnu?

P1030414P1030415

I virkeligheden som i fx Lower Slaugters og Upper Slaugters. Billederne er fra førstnævnte, hvor der er en rigtig ford, som vi vist kun kender dem fra England. På et skilt stod Deep ford; access only, dvs. kun ærindekørsel, men der var heldigvis en der havde et ærinde, så vi kunne se ham køre igennem.
SÅ dyb var den så heller ikke, men det var meget engelsk og meget hyggeligt …
P1030419P1030420

Både den lille hund og Charlotte nød at få kølet hhv. poter og fødder – vandet var koldere end man skulle tro, ifølge C, og jeg troede hende … havde intet som helst behov for at tjekke.
I får, apropos de mange Lowers og Uppers i England, et skønt citat fra Barnaby, som mine englændere nyder at se for tiden. De har ikke set den før, for børnene har været for små, men nu nyder hele familien den dejlige og meget engelske serie.

Troy: “I thought we were going to Upper Warden.Tom: “Yeah, we are. Upper Warden is down the hill; Lower Warden is up the hill.Troy: “That doesn’t make any sense.Tom: “Troy, this is Midsomer!Troy: “Sorry, I forgot”

Der kunne lige så godt have stået “Troy, this is England!”
Jeg elsker den serie! Jeg elsker i det hele taget bare England, og nu er der allerede gået en uge herovre.
Jeg har simpelthen fundet noget, der overgår lysets hastighed.
Det gør tiden nemlig. Tiden er den fjerde dimension, og den er ikke en fysisk størrelse, men holdnuop, hvor kan den flyve hurtigt alligevel.
Vi skal hjem allerede i morgen! Suk. Heldigvis har vi hele formiddagen inden vi skal afsted.
Det var alt, alt, ALT for kort tid, men vi satser på at det holder stik med kun seks uger til vi ses igen – i Danmark.
Det der næsten varmer allermest er, at børnene siger, at vi ikke må rejse allerede, for de har slet ikke været nok sammen med os endnu.
Det varmer, fordi de er 14 og 15, og jeg har en ide om, at i den alder gider man ikke de gamle i familien.
Det gider de heller ikke normalt, siger de, men de gider godt os.
Bliver man så ikke bare glad? Vi gør!

P1030448

I går var vi i Hidcote Gardens og i dag havde vi barnet med i Nyskoven (New Forest), hvor John lærte Charlotte noget om at tage spændende billeder ved at lege med blænde og fokus.
Lyngen blomstrede; det var 29 grader, himlen var høj og blå.
Livet er godt. Særdeles godt.

8 kommentarer

 1. Ja en uge går hurtigt, når man er i godt selskab, og det er alt for lidt, når det er så længe siden, I sidst har set hinanden. Jeg krydser fingre for, at I ses i Danmark om 6 uger.
  God tur hjemover.

  Kommentar af Lisbeth — 7. september 2021 @ 22:34

  • Ja, og det vidste vi jo godt, at den ville gøre, men SÅ hurtigt!?
   Tak for kryds og gode ønsker- vi krydser også 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. september 2021 @ 9:15

 2. Så skønt at læse om jeres besøg og tilføje finurlige oplysninger om England. Vi har jo ikke haft mulighed for at besøge bare en brøkdel af, hvor tit I har været der, så det er dejligt at nærmest få oplysningerne serveret fra en person, som jeg kender og ved, har de samme interesser og/eller synspunker, som jeg har.
  Ha en rigtig god tur hjem igen. Så vidt jeg ved, er der ingen trælse corona tests osv going home.
  Og ja, tiden flyver afsted og 6 uger synes bare som 6 dage ;O)

  Kommentar af Lene — 8. september 2021 @ 12:10

  • Jamen vi leverer hellere end gerne lidt nyttig turistinformation 😊
   Tak, og ja, vi kan ganske rigtigt bare hoppe ombord på flyet, fordi vi begge er vaccineret.
   Også tak for opskrift – jeg skriver til dig, når vi er hjemme igen … håber jeg får tid inden weekenden, men vi skal have gæster fra fredag t.o.m. søndag, så der bliver en anelse travlt ☺️

   Kommentar af Ellen — 8. september 2021 @ 12:40

 3. Hvor skønt at blive taget med til steder i England og at få forklaret de mærkværdige stednavne 🙂 Jeg kan godt forstår, tiden flyver for jer. Dejligt, I snart skal ses i Danmark.

  Kommentar af Betty — 8. september 2021 @ 20:42

  • Stednavne i England morer vi os tit over, men der er jo også flere danske stednavne, der er ret pudsige.
   Den tid fløj alt for hurtigt, men ja, vi ses forhåbentlig snart igen.

   Kommentar af Ellen — 9. september 2021 @ 13:17

 4. Midsomer murders – ja det er et herligt sted, hvor der hver uge bliver myrdet 3 personer! God serie, ja, i den grad.

  Jeg har set et vadested lavet på den måde at træbjælker og sten lå mellem hinanden, og meningen var at det skulle være stabilt, når et regnskyl gjorde strømmen vild.

  Hvor var det dejligt at I kunne sidde og nyde både kølende vand, billeder, vadested!

  Kommentar af Donald — 9. september 2021 @ 21:44

  • Det er jo et (fiktivt) county, altså en slags amt, så det er over et stort område, der bliver myrdet alle disse mennesker 🙂 Det ved du nok godt, men jeg har mødt mange, der har troet, at Midsomer var én by.
   Vadesteder er åbenbart forskelligt opbygget, men de er meget hyggelige.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2021 @ 10:55


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.