Hos Mommer

19. august 2021

Nu er vi færdige med at trøstespise

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:36
Tags: , , ,

Vi er på flere måder færdige med at trøstespise.
For det første behøver vi ikke længere at trøstes – medmindre noget går galt, så vi ikke kommer afsted til England, men det gider jeg ikke tænke på.
For det andet er vi blevet alt for kræsne og kritiske. Det kan vi ikke have, så nu holder vi en gourmetopholdspause. (Tænk, at man kan skrive ‘ophold’ og ‘pause’ i det samme ord, uden det er en pleonasme.)
Vi har tilbragt to nætter på Hotel Troense på Tåsinge. Den første aften fik vi to retter og den anden aften fik vi fem.
Det der ‘gourmet’ er ved at være lidt for devalueret. Maden var okay, men så heller ikke mere. Første aften glemmer vi, og de fem retter dagen efter bestod af én varm og fire kolde. Meget kolde. Iskolde, faktisk. Kokkene er tilsyneladende nødt til at økonomisere med deres tid (eller også er hotellet nødt til at økonomisere med kokkene), for de fire tallerkener, vi hver fik, var tydeligvis blevet anrettet tidligt på dagen og så opbevaret i køleskab indtil servering. Der er altså forskel på en kold ret og så på en iskold ret, hvis man spørger mig – mad mister noget af smagen, hvis den er for kold. Det mest positive var kalvemørbraden, som var helt utroligt mør og dejlig. De må have en god slagter. Sovsen dertil var intetsigende; ligeledes de tilhørende Pommes Anna, som smagte af dampkogte kartofter og ikke andet.
Vinkortet var relativt omfattende, men man tilbyder altså ikke en 5-retters menu uden også at tilbyde en vinmenu. Jeg har en mand der ikke drikker vin, hvorfor jeg vil kunne købe vin pr. glas og ikke i hele flasker, så det var ikke i orden, at jeg kun kunne vælge mellem to hvide og to røde vine.
Ingen klager over hotellet, dog. Det er et godt hotel med venlige ansatte, og de havde husket, at jeg som den annoncerede velkomst havde bedt om hvidvin i stedet for ‘bobler’ på værelset, hvilket i øvrigt, viste det sig, var det samme rigtig gode og store værelse med den skønne udsigt, vi havde sidst. Det havde vi altså ikke bedt om, men det hører åbenbart sammen med de lidt mere luksusprægede ophold.

Tåsinge og Fyn aug 2021 (5)

Vi kørte lidt rundt på Tåsinge, hvor vi pludselig måtte standse fordi der sad en lille flok svaler på vejen. De ignorerede stort set vores tilstedeværelse, så vi holdt lidt og ventede på, at de forføjede sig. Vejen var heldigvis meget lidt trafikeret, men det vidste de åbenbart. Vi listede meget langsomt frem og kom helt tæt hen til dem … de var stadig ret ligeglade med os. De fløj godt nok op flere gange, men de landede igen og igen lige foran vores bil. Det kunne vi ikke gennemskue. Hvorfor pokker var det mon så interessant at sidde lige præcis lige der? De sad der bare og kiggede alle i samme retning …

Tåsinge og Fyn aug 2021 (2)

Vi så flere fugle – her en flok hjejler, men det kunne vi ikke selv se. Kikkerten, vi altid har i bilen, kunne ikke trække dem nok ind til, at amatører som John og mig kunne bestemme dem. Det kunne en dame, som også standsede og stillede en monsterkikkert op. Sådan en har vi jo også, men den befandt sig hjemme i Den Stråtækte …
Møgkikkert, sagde John, den er lige til at kassere.
Som sagt, så gjort, og da vi var på vej hjem, kørte vi ind til vores gode kikkertbutik og købte en langt bedre kikkert til bilen. På den måde fordyrer man en miniferie.
På kikkertfronten er vi nemlig også blevet krævende. Vi ser måske heller ikke så godt som i vores yngre dage, men det vælger vi at fortrænge og skyder i stedet skylden på udstyret.

18 kommentarer

 1. Vel er I ej for kræsne og kritiske. Når et sted reklamerer med “gourmet***”, forpligter det, og et gourmetkøkken serverer ikke iskold mad, medmindre det er is.
  Hvis de alle kiggede i samme retning, havde de måske fået øje på en svalebajer.

  Kommentar af Eric — 19. august 2021 @ 17:20

  • Tak, Erik – det er beroligende at få at vide, at vi ikke er blevet alt for arrogante.
   Ahh, det var da det, de havde … vi kunne bare ikke se den, så den har virkelig kun været for svaler 😉

   Kommentar af Ellen — 19. august 2021 @ 19:27

 2. Endnu en gourmet skuffelse, det er da ærgerligt. Så hellere spare sine penge og spise hjemme. Godt I fik et godt værelse og en god oplevelse på Langeland.
  Mon ikke I kan klare jer nu til den 31. august.

  Kommentar af Lisbeth — 19. august 2021 @ 19:20

  • Ja, det var lidt ærgerligt, og ja, nu kan vi klare os, så vi venter med den næste, til vi har været i England!

   Kommentar af Ellen — 19. august 2021 @ 19:28

 3. Ærgerligt, når klassifikation gourmet bliver devalueret… 😕
  Meeen ærgrelsen blev svalet af på vejen videre… tø hø😉
  Spøjst med svaler på vejen. På min tur i går fløj de så lavt, at jeg var bange for at blive torpederet!
  Ikke gå ned på udstyr… Kikkerten skal jo passe til formålet. Det går ikke med en lille “teaterkikkert” til fuglekiggeri!
  God fornøjelse med et bedre udsyn fremover.

  Kommentar af Anne Holtegård — 19. august 2021 @ 20:01

  • Ja, tøhø 😜
   De kan virkelig flyve lavt sommetider, har vi også set.
   Det må man nemlig ikke gå ned på, og nu kan vi se langt og klart igen – forhåbentlig også hjejler og andre interessante fugle.

   Kommentar af Ellen — 19. august 2021 @ 20:39

 4. Svaler skal hvile mellem fluejagterne, og helst et sted hvor ræve og andre sultne ikke lige kan ligge uset på lur.
  I vel omkring 100 år havde svalerne el- og telefonledninger at hvile sig på, før den tid brugte de halv- og heldøde træers grene til hvil.
  Den slags træer fældes i stor stil i vore dage, da skovejere har ansvar for, hvis dødt ved falder ned på skovgæster, som gratis anvender den skov og de skovveje, som ejerne betaler ejendomsskat og vedligehold af. (Nå, så kom den lige ud mellem sidebenene 🙂 ).
  Tillykke med den nye kikkert.

  Kommentar af natural2222 — 20. august 2021 @ 6:26

  • Kan svaler virkelig ikke finde ud af at flyve ind mellem bladene på et træ? Det har jeg aldrig tænkt over.
   Jeg kan godt forstå, at den skulle ud. Jeg synes selvfølgelig det er fint nok, at man må gå på privatejede skovstier om dagen, men jeg synes da også, at det må være på ens eget ansvar!

   Kommentar af Ellen — 20. august 2021 @ 8:29

 5. Og så er det vel knap en uge side, du skrev Der sker ingenting 🙂 I har da i den grad været på farten 🙂
  Og så venter den helt store tur lige om hjørnet.

  Jo oftere man har fået virkelig gourmetmad, des sværere bliver det for de næste kokke at imponere. – Og I havde ellers været på stedet en gang tidligere?

  Det kan godt være svært også for gode steder at leve op til tidligere oplevelser.
  Da jeg stadig arbejdede , tog Ib og Tanja to gange på fødselsdagsmiddag på Kokkeriet i København. Da jeg så endelig fik mulighed for at komme med den tredje gang, var jeg helt overstadig over stedet – både menu og betjening, mens Tanja syntes – nåh ja – men det var ikke så godt som tidligere. Man bliver vel forvænt. Og man kan måske også møde op med lidt for skyhøje forventninger.

  Heldigvis levede Kadeau Bornholm til fulde op til Kadeau København – ja oversteg forventningerne. Det havde nok også noget med placeringen og det fantastiske – og uventede gode – sommervejr at gøre.

  Kommentar af tingats — 20. august 2021 @ 10:12

  • Joh, lidt sker der jo også – men ikke nok til daglige indlæg 🙂
   Ja, vi havde været der før, men det er nok en blanding af blaserthed og ægte kritik af et efterhånden lidt fortærsket ord. Det var interessant at læse om din gode førstegangsoplevelse sat over for Ibs og Tanjas tredjegangsditto. Måske burde man nøjes med at besøge hvert sted én gang – men på den anden side bliver mulighederne så hurtigt lidt for begrænsede, synes jeg.
   Det var godt, at Kadeau kunne overstige selv høje forventninger, men stemningen har også noget at sige 🙂
   Vi skal i øvrigt til Vestjylland (mellem Varde og Oksbøl) midt i september med Ditte og Peter. Har du nogle spisesteder inden for en 30-km-radius, du kan anbefale?

   Kommentar af Ellen — 20. august 2021 @ 11:18

   • Så er Henne Kro vist det oplagte valg. Hvis I vil betale prisen 🙂 Det er vist pebret, men det er det, alle taler om. Vi har ikke været der. Når vi er ved Vesterhavet, et det som regel en-dages-ture – uden spisning. Ved nærmere eftertanke er vi faktisk ikke ret tit ude og spise (fint) , undtagen når vi er i København.

    Kommentar af tingats — 20. august 2021 @ 14:19

    • Så skulle jeg alligevel have skrevet “MINUS Henne Kirkeby Kro” 😁 … for det første tror jeg det er for sent at få et bord, når vi kommer allerede om en måned, og for det andet nægter jeg – selv om jeg elsker spændende mad – at betale 3000 kr. pr. næse (okay, det er inkl. vinmenu). Det overskrider trods alt min nærighedsgrænse at betale 6000 kroner for nogle få timers oplevelse. Jeg tror ikke, jeg kommer til at opleve en michelinrestraurant. Medmindre jeg vinder et pænt stort beløb i Lotto, eller en eller anden vil forære mig oplevelsen, men det tror jeg næppe 😉
     Jeg har set lidt på Ho Kro – det er “gourmet på jysk” og måske slet ikke så tosset.
     Pudsigt, at I kun spiser fint i København – I har da mange glimrende steder vest for Storebælt.

     Kommentar af Ellen — 20. august 2021 @ 16:08

     • Selvfølgelig har jeg været inde og kigge på Ho kro. Det ser godt ud. Og så kom jeg i tanke om, at vi har været på Nymindegab kro for nogen tid siden. Det var lækker mad og prismæssigt nok ca. som Ho kro. Som jeg husker det dog ikke et specielt hyggeligt lokale – meget stort – men fin udsigt. – Hvis nu I skal ud og spise flere gange 🙂 Skal I i sommerhus? Hvide Sande er jo lidt langt væk, men skal I på udflugt, har vi fået gode frokostfisk på Cafe Marinaen. deroppe. – Men jeg kan se, den har fået meget blandede anmeldelser på det seneste. Men måske er der ikke længere så travlt i september.

      Kommentar af tingats — 21. august 2021 @ 10:13

      • Nu har vi booket på Ho kro – og på Høfte 4. Vi skal i sommerhus i forbindelse med den åbenbart sidste Fanø-strikkefestival. Hvert par har to maddage og så spiser vi ude to gange.
       Hvide Sande bliver måske på en af udflugtsdagene – vi har fået en rigtig god fiskebuffet der et par gange, og jeg kan finde restauranten igen, men ikke huske hvad den hedder 🙂

       Kommentar af Ellen — 21. august 2021 @ 14:56

 6. Ærgerligt med jeres gourmetoplevelse. I må hellere holde en pause, så smagsløgene kan nyde maden igen 🙂
  Hvor bliver det godt at se den engelske familie igen. Det slår alle gourmetoplevelser.

  Kommentar af Lene — 20. august 2021 @ 12:48

  • Vi holder pause – og ja, alverdens gourmetoplevelser kan godt pakke sammen, for du har ret i, at intet vil kunne slå at se mine englændere igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2021 @ 13:14

 7. Det med svalerne på vejen forbavser mig, det er som om jeg har set noget lignende, men ikke for nylig. I forgårs kørte jeg ad vores parkeringsvej forbi en due, som så ud til at være vant til biler, så jeg kørte bare langsomt udenom, og den lettede ikke. Det er morsomt at opleve sådan noget.

  Men svalerne, dér, det kunne være børnesvaler, der ikke er så erfarne med trafik og som synes at en tør, flad vej er et godt sted at holde udkigt mod rovfugle. Andet kan jeg ikke finde på. De samler sig inden de tager afsted sydpå, – er det allerede nu?

  Det er morsomt at læse hvordan man fordyrer en miniferie! Men til gengæld ikke så sjovt at læse om underbemanding og køleskabskolde retter.

  Kommentar af Donald — 20. august 2021 @ 21:30

  • De holder bare hvil, siger Farmer. Og duer er bare dumme 😉
   Jeg tror ikke der er så længe til de drager afsted igen – de skal jo langt …
   Det er meget nemt at fordyre en ferie, og vi hører netop nu i medierne, at det er svært at skaffe arbejdskraft stort set alle steder.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2021 @ 14:59


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.