Hos Mommer

18. juli 2021

Ferietid

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:42
Tags: , ,

Jeg går ellers rundt og bilder mig selv ind, at der for vores vedkommende ikke er forskel på ferie og ikke-ferie, når vi ikke direkte er ude at rejse, men et eller andet sker der åbenbart her i juli, for det gik pludselig op for mig, at det var fem dage siden jeg postede et indlæg; et interval, der hører til sjældenhederne for mit vedkommende.
Jeg har simpelthen ikke haft tid!
Og hvorfor har jeg ikke haft det? Det kan jeg ikke svare fyldestgørende på, og det behøver jeg da heller ikke, men noget af det skyldes, at vi – for fjerde gang – har været på gourmetophold på Christies i Sdr. Hostrup. Der kom igen et tilbud vi ikke kunne modstå. Det undrede mig, at det skulle være fra fredag til lørdag midt i en feriesæson, men det var først i går, jeg ærgrede mig over det. Holdddnuop, hvor tog det lang tid at komme hjem. Det var lørdag og dermed sommerhusskiftedag; der var kø nordpå fra Tyskland; der var kø over Fyn, og der var kø over Storebælt. Heldigvis bestod køen ved betalingsanlægget åbenbart langt overvejende af turister, som ikke havde anden mulighed end at bruge et betalingskort, for til de opmarchbåse var der laaaange køer, hvorimod vi kørte direkte til en af PayByPlate-banerne og sparede derved en del tid. Alligevel tog det en time længere end beregnet at komme hjem. Der var også en næsten stillestående feriekø fra Slagelse, gennem betalingsanlægget mod vest og videre over broen. Feriemyldretid, så det baskede.
Det gode er, at en bil er det absolut bedste sted at opholde sig, når temperaturen overstiger det behagelige. I fredags rundede vi hele 33° udenfor, mens vi i bilen følte det dejligt køligt. Det var ikke specielt rart, når vi var nødt til at forlade bilen.

Den Geografiske Have (2)

Bog- og spilbyggeskabVi lagde hjemvejen forbi Den Geografiske Have i Kolding – Ditte og Peter havde ikke set den, og det var ti år siden, vi havde været der, så vi regnede med, at der var sket en del, hvad der da også var … den er et besøg værd, hvis man skulle komme forbi. Temperaturen var nogenlunde okay, og der var mange pausebænke på skyggefulde steder, så det gik.
Frokosten sprang vi over. Vi havde fået et rigeligt morgenmåltid på kroen, og fordi det var varmt, var sulten nærmest ikke-eksisterende. En kopkaf fra Starbucks rakte fint.
Vi var hjemme ved 17-tiden, så vi riggede til til det ostebord, jeg havde planlagt inden vi tog afsted. Jeg vidste nemlig, at uanset hvornår på dagen vi kom hjem, ville jeg ikke have lyst til at stå og kokkerere selv et simpelt aftensmåltid – ikke engang til gode venner.
Da jeg havde ydet førstehjælp til drivhuset (nogle af planterne var voldsomt tørstige, selv om de var blevet vandet om morgenen dagen før), var jeg glad for den dejligt nemme løsning, for så gad jeg egentlig ikke lave meget mere den dag.
Feriedovenskaben længe leve … og ost er altid godt!

Hvad der ikke er godt er, at England er blevet til et rødt land. Det er simpelthen bare for meget! Her kan I roligt sætte de værste bandeord ind, I kender – jeg vil undlade at gøre det, da dette skal forestille at være en stueren og sober blog, hvilket ville gå midlertidigt fløjten, hvis jeg satte de ord på, som jeg har lyst til i denne situation.

14 kommentarer

 1. Ja, vi droppede udflugt efter globryllup netop fordi det var en lørdag.. Og så er det kun tåber der kører ud til vestkystruten!
  Kan lige forestille mig trængsel og trængsler på hovedruterne i øst.
  God plan med ostebord (for ostespisere) Jeg vælger pålægsbord 😉
  Åh.. Jeg tænkte så meget på jer, da jeg hørte at England var i rødt. Kan man indsætte emojis? 🤬😡🤬😡🤬⚡⚡⚡jeg fatter bare ikke hvad Boris og politikerne har gang i!
  Ej heller at danskere overraskes over at de kan blive smittet, når de er på ferie!
  Jeg er noget skeptisk over for udviklingen mod efteråret…

  Kommentar af Anne Holtegård — 18. juli 2021 @ 16:56

  • Lørdage holder fornuftige bilister sig langt fra turistruterne – men vi var så ufornuftige at tage imod det gode tilbud 🙂
   Ostebord/pålægsbord – lige meget, bare det er nemt 🙂
   Som du ser, kan man godt indsætte emojis – og tak for sympati. Jeg ved ikke, hvad alle andre har gang i, for jeg synes ikke, man behøver at gå i panik over den stigende smitte. I England er det hovedsagelig skolebørn (og selvfølgelig ikke-vaccinerede), der tester positive (folkeskoler har først ferie fra på mandag), og børn bliver ikke syge. De fleste over 40 år er færdigvaccinerede, og vaccinen virker – også på deltavarianten, så vi behøver ikke at frygte efteråret. Til gengæld forstår jeg fuldt ud, hvorfor man opfordrer unge/yngre til at tage sig sammen til at få bestilt tid til den vaccination, for de bliver, i modsætning til mindre børn, ramt og får ofte de ubehagelige senfølger.
   Norge er fornuftig – de siger, at ikke-vaccinerede skal i karantæne, men at vaccinerede er velkomne, og jeg synes det er sådan det bør være. Vaccinen virker, og det kan ikke understreges nok. Skeptikerne har selv valgt den fra, og så må de finde sig i at komme bagerst i køen.
   Undskyld den lange svada, men jeg bliver så træt i ansigtet, når det (for langt de flestes vedkommende) kan løses ved at få to små stik 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2021 @ 17:36

   • Vi er ret enige!
    Min skepsis skyldes også mest den træghed der er i at få den vaccine..
    Har man selv valgt vaccine fra, har man også fravalgt friheden..
    🤞 for jeres gensyn med familien.

    Kommentar af Anne Holtegård — 18. juli 2021 @ 17:43

    • Ja, vi er ret enige, så – men vi er jo også to fornuftige mennesker 😉
     Tak for kryds!

     Kommentar af Ellen — 18. juli 2021 @ 18:19

 2. Åh ja jeg har tænkt på jer omkring England, håber så meget, at det lykkes for jer at få dem hjem, xxx fingre.
  Uha det har været en fæl hjemtur, vi tager helst ikke nogen steder i juli og slet ikke på en lørdag, det er intet mindre end rædselsfuldt med lange køer på motorvejene.

  Kommentar af Lisbeth — 18. juli 2021 @ 18:45

  • Så længe det er rødt, får de ikke lov at komme til DK, men tak for kryds 😰
   Det var også dumt at tage tilbuddet med hjemrejse lørdag, men det gik da …

   Kommentar af Ellen — 18. juli 2021 @ 19:21

 3. Jeg tænkte på dig og din familie i England, da det blev rødt i fredags. Det er godt nok synd for jer allesammen.

  Ja, folk skal bare tage og blive vaccineret så hurtigt som muligt. Vi har netop booket tid til den yngste på 13. Så er vi snart vaccinerede, alle 5.

  Kommentar af Pernille — 18. juli 2021 @ 22:54

  • Tak for sympati. Det varmer og hjælper en lille smule, for jeg er virkelig ked af det.
   Og hvor er jeg derfor glad for at læse, at du er så fornuftig, hvad vaccination angår. Jeg ville heller ikke tøve med at lade børnene vaccinere, hvis jeg havde nogen. Charlotte (og A&A) vil også, men vaccination af børn debatteres endnu i England, og ingen af os forstår hvorfor.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2021 @ 8:37

 4. ØV for de længere udsigter til gensyn med englænderne.
  Mon de snart kan genkende jer nede på Christies?
  Vi fravalgte Den geografiske Have, da vi var i Kolding – fordi en weekend ikke er længere, end den er; men der er jo ingen, der siger, at vi ikke kan komme tilbage til en dejlig by.

  Kommentar af conny — 19. juli 2021 @ 9:33

  • Ja! Meget stort ØV 😪
   Jeg tror faktisk, at kroejeren kunne genkende mig, men det kan sagtens være noget jeg bilder mig ind. Jeg spurgte ikke, men undlod da ikke at gøre ham opmærksom på, at det var fjerde gang vi var der 😉
   Haven forsvinder sikkert ikke, så den når I nok at se engang.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2021 @ 10:16

 5. Så kom den nye bil på langfart 🙂
  Og i dag, så kommer der mange spørgsmål, Ellen 🙂
  For det første – skal vi ikke høre menuen? Og fandt I ud af, hvorfor i fik et weekendtilbud midt i sommeren? Er det de tyske gæster, de savner – og var der halvtomt?
  Det / de tilbud, du skriver om, er det nogen, du får specielt tilsendt (fordi du er stamgæst 🙂 ), så de er endnu bedre end dem, vi kan læse på nettet fra deal og andre? Jeg gik ind og kiggede, og der lå to forskellige tilbud fra Christies – et gammelt fra 20 med 4 retter og et nyere med 6 retter – til stort set samme pris. Det sidste gjaldt til langt ind i 22, men mulighed for køb var udløbet.
  Tidligere har vi ofte gået turen rundt i Geografisk Have, men ikke de senere år, hvor vi synes, at haven har været lidt i forfald pga. nedskæringer og deraf følgende manglende vedligehold. Hvordan mon I oplevede det? Forhåbentlig er det igen blevet bedre.
  Det røde England har jeg næsten ikke lyst til at kommentere, men så alligevel.
  I den lange periode, hvor alt og alle steder var lukket ned, har det jo bare været sådan, det var. Men nu, når alle rejser rundt og farer til alt muligt, og I har glædet jer sådan, og det er / var så tæt på, må det være særligt skuffende, hvis det går i vasken.

  Kommentar af tingats — 19. juli 2021 @ 9:37

  • Det gjorde den 🙂
   Menuen var rigtig god og skuffede ingen af os fire forvænte madører, men ikke i michelinklasse, og I er jo ekstra godt vant fra Kadeau 😛 – jeg tror dog ikke jeg skriver mere om det denne gang, men det betyder ikke, at jeg ikke kan anbefale stedet.
   Vi spurgte ikke, men undrede os over, hvorfor vi fik sådant et tilbud midt i sommerferien. Der var hverken hel- eller halvtomt, der var fuldt hus, men det var kun danskere, så måske er det de tyske gæster, de savner. Spiser de gourmetmad? Jeg har for længe siden meldt mig til at få deres nyhedsbreve, og det er via dem, jeg får tilbuddene.

   Vi tænkte ikke over, at det så misligholdt ud, så måske har de fået ekstra midler? Der blev sidste år (må det have været, for planterne var stadig ret små) anlagt en stor og flot rosenhave; væksthusene så okay ud udefra, men vi gik ikke ind, for det var det for varmt til, men alt i alt var det et okay sted at besøge.

   Denne gang troede vi virkelig på, at de fik lov at komme, for det havde de fået fra et orange land, men ved det røde var det slut. Jeg skal være enten død eller døende for at de bliver lukket ind. Så jo, det er helt vildt skuffende. Charlotte, Anna og jeg tog en lille tudetur i går, mens de tre mandfolk nøjedes med at sidde og skumle, for det hele blev bare for meget. Vi fatter simpelthen ikke, at vaccination OG en negativ PCR-test ikke giver adgang. Det giver ingen mening for os.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2021 @ 10:37

 6. At sidde i bilkø er SÅ træls, men heldigvis er det da ikke så dagligdags som i Tyskland.
  Smitteudviklingen i England er voldsk, og efter åbningen i dag kan det kun blive værre, men jeg fatter heller ikke, at man ikke kan lade fuldt vaccinerede komme ind – evt. med en frisk PCR-test i bagagen.

  Kommentar af Eric — 19. juli 2021 @ 13:03

  • Det var irriterende, men vi kunne jo også bare have ladet være. Jeg havde ikke forestillet mig, at det var så slemt, som tilfældet var.
   Det bliver kun værre, ja, men jeg forstår nu godt beslutningen om genåbning derovre (og andre steder), for corona er kommet for at blive, og vi skal lære at leve med den.
   Man kan godt blive smittet efter vaccination og kan derfor smitte videre, men som du siger, burde en negativ PCR i givet fald være bevis nok på, at man er ‘clean’.

   Kommentar af Ellen — 19. juli 2021 @ 13:40


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.