Hos Mommer

13. juli 2021

Kroner én, kroner to, kroner tre …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:41
Tags: , ,

For nogle år siden, hvor jeg fik fat i nogle drueagurker, investerede jeg også i nogle dildkroner – det hører sig til, når man sylter på gammeldaws maner. Det er bevidst, at jeg skriver ‘investerede’, for jeg skulle op med den store tegnebog for at betale for både agurker og dildkroner. Man skulle tro, at sidstnævnte var lavet af det pure guld! Agurkerne var også hammerdyre, så jeg blev enig med mig selv om, at godt nok er det hjemmelavede bedre end det købte, men der må være en grænse, og hvis et glas kommer op på det dobbelte eller tredobbelte af prisen for et færdiglavet produkt, så er jeg stået af.
Så vidt jeg husker, gav jeg 12-15 kroner pr. krone. Det er jo helt til grin!
Jeg har derfor, hvis jeg ellers husker rigtigt, lige høstet for en formue i min minimalistiske køkkenhave. Der var godt nok endnu ikke mere end et par stykker af de helt store kroner, men da jeg også ville kunne bruge selve dilden, valgte jeg at høste nu, inden den bliver for kedelig.

P1050843

Det blev til en bakkefuld kroner og seks poser hver med, hvad der svarer til et stort bundt dild. De er nu lagt i fryseren og jeg satser på, at der som minimum er til det næste halve års tid, idet det ikke er dild jeg bruger mest af. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for jeg kan virkelig godt lide smagen.
Nogle af de små kroner befinder sig allerede i de tre glas med agurkesalat, jeg lige har lavet.

Corona betyder som bekendt også krone.
Endnu mere dyrebart end selv platinkroner ville have været, er mine englændere. De kommer snart, men regner ikke med, at de får lov til at køre hertil i bil – de tør i hvert fald ikke satse på det – så de har bestilt flybilletter og ankommer sidst på måneden.
Håber jeg da … smittetallene stiger voldsomt derovre, men det er især nordpå; deres område er ikke erklæret rødt, så vi krydser fingre. Hvis det bliver det, får de nok stadig lov at flyve, men de skal testes et par gange og i isolation (heldigvis hos os) efter ankomst – også selv om Tim og Charlotte er færdigvaccinerede. Det har ingen af os specielt meget lyst til.
Vi er ikke bekymrede for de stigende smittetal, for der er næsten ingen hospitalsindlæggelser og dødstallet er lavere end det var BC (Before Corona).
Nu må de altså se at få set på det hele én gang til. Holde tallene op mod, hvad der normalt florerer af sygdomme. Det debatteres meget i England, men som det er lige nu, stopper alle restriktioner den 19. juli. Det er da også nu, mens det er sommer, at det skal gøres og få en masse smittet. Nu, og ikke til efteråret, hvor det i givet fald med stor sandsynlighed vil komme til at virke værre. Næsten 68 % af englænderne er vaccineret; de er det land i Europa, der ligger højest rent procentmæssigt.
Jeg synes det er på tide, vi vender tilbage til normale tilstande – så normale, som de nu kan blive, for verden bliver nok ikke helt den samme igen, men de eksempler vi hører herhjemmefra med fx kirker, hvor ikke engang den nærmeste familie må deltage i en barnedåb, fordi de så bliver for mange, samtidig med, at man ser de store folkemængder der samles i fodboldrus, uden der bliver reageret på det.
Det hænger bare ikke sammen.

13 kommentarer

 1. Desværre stiger tallene igen også her i landet, jeg håber virkelig, at en familiesammenføring lykkes denne gang, jeg krydser fingre.

  Kommentar af Lisbeth — 13. juli 2021 @ 19:04

  • De stiger alle steder, men man bliver ikke så syge, og man dør ikke, så det er okay. Og tak for kryds – jeg håber bare SÅ meget 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2021 @ 21:40

 2. Hvor skønt! min (ex-) Charlotte har også fået ryddet et bed til køkken- og krydderhave, og havde så meget dild, at jeg har brugt dild i næsten alt den sidste uge.
  De vokser godt, når de ikke er i potte, men kan sende tynde rødder dybt-dybt-ned. Angående guld-høst! haha – jeg kan godt huske hvordan priserne svingede og hvordan der nogle gange var helt vildt urimelige priser på grønt. Når jeg går i supermarkedet sender jeg altid de højere magter en bøn om at priserne ikke pludselig stiger igen.

  Men for lige at sætte det i perspektiv: Uden at blinke betalte jeg 40 kr. for 1kg. kartofler (eller måske 1½kg) i en hjemmedyrke-have i Kolsbæk, og selv om de var fremragende, smagte vidunderligt og ikke havde en eneste svampeplet, så var det lidt dyrt synes jeg. Ikke desto mindre rundede jeg op og købte bl.a. en fennikel til 20kr og squash à 10kr. !!!

  Jo! jeg synes man skal støtte lokale iværksættere 🙂

  Kommentar af Donald — 14. juli 2021 @ 15:20

  • Man kan ikke få for mange krydderurter! Det er så fedt bare at kunne gå ud og plukke alt, hvad man har brug for.
   Det var godt nok dyrt for de kartofler – også selv om de var pæne. Det er nok fordi, det er i Nordsjælland – jeg giver kun 25 kroner kiloet for ‘hjemmekartofler’ i Tappernøje 🙂
   Og jo: Man skal støtte de lokale – dog ikke for enhver pris 😉

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2021 @ 17:52

   • 🙂 ☻

    Kommentar af Donald — 14. juli 2021 @ 18:17

 3. Hvor dejligt med så meget dild. Og hvor pragtfuldt at jeres englændere snart kommer på besøg. Nu må det kunne lade sig gøre.
  Jeg blev mindet om i går, at den onde virus stadig er i omløb. I lørdags havde jeg været på min frivillige vagt. I går blev jeg ringet op, at Styrelsen for patientsikkerhed havde meddelt, at en gæst i lørdags var syg af covid. Men eftersom vi ikke er særlig tæt på gæsterne, og eftersom vi er færdigvaccinerede, var der ikke nogen anbefaling om test eller isolation. Heldigvis. Jeg nåede lige at se en aflyst sommerhusferie for mig. Kun hvis jeg fik symptomer, skulle jeg lade mig teste. Jeg er ikke nervøs for det. Men det var en påmindelse om, at virus findes.

  Kommentar af Betty — 14. juli 2021 @ 18:02

  • Det håber vi virkelig på nu, Betty, men vi er desværre også blevet mindet om, at den forbaskede virus er kommet for at blive … tallene stiger voldsomt i England nu, men vi håber ikke, at området, de bor i, bliver erklæret for rødt, for så bliver det muligvis problematisk, med isolation, fx, efter ankomst.
   Det er rart at læse, at man ikke bliver hysteriske ovre hos dig, fordi der har været en smittet person. Vi skal jo lære at leve med, at Coronavirus er til stede altid og overalt. Vi er bare glade for, at vi er vaccinerede 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2021 @ 21:34

 4. Ja vi skal have fundet en balancegang hvor vi undgår alvorlig syge og at folk ikke udstille, fordi de ikke ønsker vaccine.
  Du har helt ret, det giver ikke mening med de forskellige tiltag.
  Åh hvor jeg håber for jer, at I snart ser hinanden igen

  Kommentar af Lene — 14. juli 2021 @ 21:44

  • Den balance håber jeg virkelig snart, man kan blive enige om! Som det fungerer nu, mister man respekten.
   Tak, Lene. Vi håber og krydser fingre for, at deres område ikke når at blive erklæret rødt, men de har nu hele tiden kunnet holde tallene pænt nede der, hvor de bor.
   Nu er der gået et helt år uden vi har set hinanden IRL, og vi længes alle sammen 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2021 @ 21:48

 5. Dild er godt. Vi får fra mine svigerforældre. De er jo kun hhv. 89 og 87 år, så de producerer grøntsager til 4 genrationer.
  Dild selvsår villigt her på stedet. Vi mistede dog dilden, da vi flyttede køkkenhave i forbindelse med at vi fik nyt maskinhus.
  Mon ikke det lykkes at få englænderne til Danmark i denne omgang?
  Med to uforudsigelige faktorer, politikerne og corona, kan alt dog ske.
  Vi har en barnedåb i familien ultimo oktober, hvor Yngstes svigerfamilie fra Island gerne skulle komme. Intet kan planlægges. Det skulle dog gerne lykkes, hvis ikke knægten skal kunne gå til døbefonden selv. Han er født i januar, og dåben har været udskudt 2 gange allerede. Dåbskjolen fra 1888 har Fruen måtte tilpasse i ærmerne, så drengens arme ikke bliver blå under dåbshandlingen.

  Kommentar af natural2222 — 15. juli 2021 @ 4:46

  • Man kan kun håbe på at være lige så friske som dine svigerforældre, når tallene starter med 8!
   Der kan desværre stadig gå noget galt, men vi håber måske alligevel lidt mere denne gang, selv om jeg ikke rigtig tør tro på det, før de er her.
   Jeg håber også for jer, at det kan lykkes at samle familien – for jer alles, men ikke mindst for drengens skyld 😉
   Begge mine børnebørn gik dog til døbefonten selv, så det er forekommet før, men de var også blevet seks og syv år …

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2021 @ 7:32

 6. Lækkert med dild – det er nok min favorit blandt krydderurterne.
  Min brors mand har lige haft Covid19, trods vaccine. Det varede ikke mange dage og han var ikke særlig sløj. Hvor han har reddet sig den, ved de ikke. Muligvis via min bror, som kører taxa og derfor er i kontakt med en del mennesker. Jeg håber at det lykkes at se familien denne gang.

  Kommentar af fiberfryd — 15. juli 2021 @ 12:04

  • Det er et bevis på, at man godt kan blive smittet efter vaccination, men det er beroligende, at han blev så lidt syg, som tilfældet var. Vi må kunne tillade os at konkludere, at vaccinen trods alt virker.
   Åh, hvor vi også håber …

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2021 @ 7:36


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.