Hos Mommer

1. juli 2021

My handyman can

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:18
Tags:

Det er en dejlig fornemmelse at skulle indrette et nyt køleskab med tilhørende fryser – en perfekt lejlighed til at tænke over, om ikke det kan gøres mere praktisk.
I princippet er det det samme køleskab som det gamle, men lidt er der naturligvis sket hen over årene.
Dog ikke nødvendigvis til det bedre, viste det sig, men vi havde reelt ikke noget valg, fordi 1) køkkenet er i sin tid nærmest bygget uden om et Samsung, og 2) det skulle være hvidt.
Det gamle havde ekstra holdere på siderne og i døren, så man selv kunne bestemme, hvor hylderne skulle sidde i forhold til hinanden – eller købe en ekstra, som jeg gjorde fordi jeg synes det er meget upraktisk at skulle stable ting, man har i køleskabet. Murphy siger, at man altid skal bruge det, der står nederst.
Det gamle amerikanerkøleskab blev båret ud og det smukke, men hyldefattige nye blev båret ind og monteret.
Hvorfor i alverden nogle af hvidevarefirmaerne ikke vil levere netop amerikanerkøleskabe andet end ‘til kantsten’, går over min forstand: Næsten alle andre hvidevarer ville vi og de fleste andre kunne håndtere selv, men ikke et sådant monstrum af et køleskab, og det hører endda ikke til de største af slagsen. Det ville de færreste kunne bakse med, tror jeg. De pågældende firmaer kan da ikke sælge mange amerikanerkøleskabe?
Punkt1 ville gerne sørge for både bortskaffelse af det gamle og indbæring af det nye, samt montering. Det koster selvfølgelig, men det kan vel næppe komme bag på nogen.

Nyt køleskab (2) Nyt køleskab (3) Nyt køleskab (1)

Da jeg skulle have tingene på plads i det nye køleskab, løb jeg ind i problemer, da jeg nu manglede hyldeplads og en lille, flad, meget anvendelig skuffe, som kunne betragtes som en beholder, fordi den sluttede relativt tæt til hylden ovenover.
Hvem designer køleskabe? En, der ikke selv bruger et køleskab til ret meget?
Hvem synes, det er smart med så meget plads mellem hylderne, som det ses på det andet billede? Der er ikke engang mulighed for at sætte ekstra hylder ind, hverken i skabet eller i døren. Hrmpf.
Stålristen (hvorpå æggebakken står) fandt John oppe på loftet. Den kunne hænge fint på en hylde og som da gav en smule mere plads, men det var ikke nok. Jeg skulle have taget den ud inden jeg tog det første interiørbillede, for man ser ikke tydeligt den store spildplads, der er over hylden.
Vi havde gemt både to dørhylder og to glashylder fra det gamle køleskab, men dem kunne vi ikke bruge i det nye, desværre.
Troede jeg.
Jeg havde midt i al ærgrelsen glemt, at jeg er gift med en handyman.
Han forsvandt et stykke tid og vendte tilbage med to ‘afskårne’, gamle dørhylder og en af de glashylder, vi havde gemt.
Han havde ganske enkelt skåret enderne af, satte nu det resterende op i siderne og lagde en hylde ovenpå. Stålhylden kunne stadig hænge og gøre nytte, og vupti havde jeg den hyldeplads, jeg manglede.
Nu behøver tingene ikke at blive stablet, og der er ikke nær så meget spildrum i køleskabet.
Hurra for min kreativt tænkende John!
Det er okay, at jeg mangler en hylde i døren, for de er dybere i det nye køleskab, så jeg kan have det samme, måske endda mere på dem.

19 kommentarer

 1. Godt du har en handyman, det har jeg heldigvis også. Men det er altså lidt dårlig stil med sådan et dyrt køleskab, som alligevel ikke fungerer ordentligt. Det er da også ringe, at der kun leveres til kantsten. Her på vores ø, løber vi også ind i “kun til brofaste øer” vi gider ikke at have en bro, sådan er det. Heldigvis har vi fundet et firma, der leverer fragtfrit, selvom vi ikke er brofaste.

  Kommentar af Lisbeth — 1. juli 2021 @ 19:03

  • Handymen er guld værd!
   Den med de brofaste øer ser man tit, men jeg forstår udmærket, at I ikke vil have bro til Samsø.

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2021 @ 10:03

 2. Tillykke med det nye køleskab. Du er heldig med din handyman.

  Kommentar af Betty — 1. juli 2021 @ 20:57

  • Tak, jeg er meget privilegeret at have John 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2021 @ 10:03

 3. Det er dog fantastisk rart at få løst sådan et behov, godt at du har en, der kan udtænke kreative løsninger! Hurra for det!
  Jeg kan godt se på billedet, hvad han har kreeret, det ser fornuftigt ud, men jeg kan ikke lige se at det er afskårnt dørhylder; er det dem, der fungerer som “hyldeknægte”?

  Kommentar af Donald — 2. juli 2021 @ 1:38

  • Tilføjelse: Tillykke med det nye køleskab, det er en af de mest nødvendige ting for at lave god husholdning og god mad! 🙂

   Kommentar af Donald — 2. juli 2021 @ 1:57

   • Tak, og ja, hurra for det 🙂
    Det er de afskårne dørhylder, der fungerer som en slags hyldeknægte, men det er så fint lavet, at man ikke tænker over det.

    Kommentar af Ellen — 2. juli 2021 @ 10:11

    • OK! Ja det er genialt!

     Kommentar af Donald — 2. juli 2021 @ 11:12

     • 🥳😊

      Kommentar af Ellen — 2. juli 2021 @ 11:15

    • Alt er stort i Amerika. Også spildplads og tomrum. Godt John, kunne effektivisere det flotte nye amerikanerkøleskab.

     Kommentar af Ib Hansen — 3. juli 2021 @ 6:06

     • Ja, især tomrummet i manges hjerner derovre er stort … men det er vist en anden snak, og det kan John desværre ikke gøre noget ved 😉

      Kommentar af Ellen — 3. juli 2021 @ 9:06

 4. Du er heldig at have en handyman. Jeg har også været ude for, at et hvidevarefirma kun leverede til kantstenen – men da jeg klagede, var svaret, at man skal bestille levering helt ind huset. Det kostede ekstra.

  Kommentar af Madame — 2. juli 2021 @ 7:08

  • Jeg er meget heldig 🙂
   Det er normalt, at alt kun bliver leveret til kantsten, medmindre man kan indgå en specifik aftale om andet, og så koster det altid ekstra, hvis de skal bære ind (og ud) og montere, hvilket er fair nok, fordi der er to mand på, som skal køre frem og tilbage og bruge tre kvarter alene på opgaven inde i huset. Problemet var, at det var de færreste forhandlere, der overhovedet ville indgå en sådan aftale, og det forstår jeg ikke – de får jo deres gode betaling for det, og de vil vel gerne sælge deres varer, må man formode.

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2021 @ 10:16

 5. Du er en heldig kvinde og John en heldig mand 🙂

  Kommentar af Lene — 2. juli 2021 @ 22:28

  • Det er da heldigt, at to så heldige mennesker lige kunne finde sammen 😍

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2021 @ 9:07

 6. Køleskabe er ikke alle praktiske. Jeg var ikke tilfreds med mit smarte Samsung i den gamle lejlighed. Søren arvede det og synes det er fint!
  Nu har jeg et Electrolux.. Med en ekstra hylde indkøbt fungerer det godt.
  Til min minimale husholdning!
  Godt med hjælp til handyman opgaver. Jeg var glad for hjælpen med boremaskine og praktisk tankegang!

  Kommentar af Anne Holtegård — 7. juli 2021 @ 14:23

  • Ja, hylder, hylder, hylder, som vi også ‘talte’ om ovre hos dig!
   Det er svært at undvære en handyman, og jeg forstår virkelig godt, at du savner din. På alle måder.

   Kommentar af Ellen — 7. juli 2021 @ 21:43

 7. Puh ha. Jeg har lige oplevet næsten det samme. Men også kun næsten.Vi fik leveret det nye fryseskab i formiddags, og så var det bare SÅ lille. Jeg kunne lige netop presse mine frostvarer ned, men det var en mængde, der blot lige halvfyldte den gamle fryser. Og på den måde – så sammenpresset – er det jo umuligt at skabe overblik. Der kunne jo ikke engang ligge en julegås i de små skuffer.
  Ib mente, det kunne løses ved at jeg ændrede mine indkøbsvaner, men efter et par timers overvejelser kunne jeg mærke, at det kunne jeg bare ikke leve med.
  Så jeg kørte ind til Skousen og var klar til at købe et andet og forberedt på, at pengene for det lille bare var spildt – med mindre jeg kunne sælge det privat, og det er vi ikke ret gode til, det med at sætte ting til salg.
  Men de var meget behjælpelige. Det skal vi da have løst, sagde vores søde sælger. Så han fandt et større et, og i morgen kommer de og udskifter uden beregning – altså – på nær den aktuelle merpris på skabene.
  Det er trods alt service. For godt nok var vi gået forkert af hinanden. Han havde lidt røde ører, men det var delvis også min egen fejl, at jeg ikke havde tjekket rumindhold ordentligt og bare godtaget hans ord for, at det var nogenlunde samme størrelse.
  Men jeg synes, at man oftere og oftere oplever det, du gjorde – at nye modeller / udgaver ikke er forbedrede i forhold til til egne behov

  Kommentar af tingats — 22. juli 2021 @ 14:41

  • Du skal da heller ikke ændre indkøbsvaner, fordi du har fået et forkert fryseskab! Jeg ville have gjort det samme som dig.
   Det er da helt fint, at sælgeren har følt, at det delvist var hans skyld, for det har nok motiveret ham lidt mere til at finde frem til en løsning, hvor I er helt tilfredse. Skousen er i øvrigt meget serviceorienterede – jeg lod engang et komfur gå retur (og vi købte det i stedet et helt andet sted), men det var altså også fordi sælgeren havde sagt noget, der ikke holdt stik, og da det var et af mine væsentlige kriterier for valget, ville jeg slet ikke have det komfur – og det accepterede han.
   Enig. Jeg synes det er underligt og forbrugeruvenligt, at der ikke engang er mulighed for selv at bestemme, hvor hylderne skal placeres. Ét er, hvis man selv skal tilkøbe ekstra hylder, men det hjælper jo ikke, hvis man ikke kan få dem i køleskabet.

   Kommentar af Ellen — 22. juli 2021 @ 16:50


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.