Hos Mommer

10. maj 2021

Sommeren faldt på en mandag i år

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:51
Tags: ,

Sommeren faldt på en mandag i år, så jeg benyttede mig af det fantastiske vejr og fik alle dahliaerne i jorden. Næsten alle … der er altid nogle knolde, der falder af og som jeg derfor ikke ved om er levedygtige eller ej. De kommer i jorden på steder, hvor det ikke gør noget, hvis ikke de kommer, og gør de, kan de eventuelt flyttes et andet sted hen.

MyggenetVi har rekordmange myg i år. Millioner af dem. Vores naboer, som begge underviser på Marjattas Steiner-seminarium, sagde, at der er ikke millioner; der er milliarder! På trappen foran en af administrationsbygningerne lå de en morgen i så tykt et lag, at folk gled i dem, og de sad så tæt på en væg, at den var myggegrå i stedet for den sædvanlige lysegule. Addr. Hos os sværmer de i tætte, tætte flokke, så for en gangs skyld er jeg glad for, at vinden tager lidt til i løbet af dagen, så de ikke selv kan bestemme hvor de vil flyve. Vi købte myggenet til vores Tilleyhatte til sidste sommers alaskatur, som aldrig blev til noget pga. coronapesten, så det outfit bar jeg i formiddagstimerne, indtil myggeplagen aftog lidt. De Marjatta-børn, der gik forbi ude på vejen, mens jeg arbejdede i bedet ude foran iført hat og net, kiggede en ekstra gang – sådan noget underligt noget havde de vist ikke set før, og disse lidt ‘specielle’ børn har ikke altid noget filter, så de kigger aldeles uhæmmet nysgerrige og ugenerte på mig – men det er da fint, hvis jeg har givet dem noget at tale om. Jeg kan tåle det …

Det er lidt lige som en ny version af nogle af Ægyptens ti plager, dette her: Coronapest, arktisk kulde og nu myg i et antal så voldsomt som de bibelske græshoppesværme. Vi ved ikke, hvorfor det er så slemt netop i år, men alle vi taler med, er enige i, at der aldrig før har været så mange myg her i området.

Men sommeren blev brugt fornuftigt og udnyttet fuldt ud. Dahliaer i jorden, køretur til Kværkeby i et ærinde, jeg fortæller om senere; så en tur til Thymes planteskole i Herfølge for at købe i hvert fald nogle af årets krukkeblomster.
De bliver forhåbentlig sat i krukker i morgen, hvis ikke det regner for meget. Die zwei anderen Mädchen kommer på torsdag, så jeg har hujende travlt med at gøre haven bare nogenlunde præsentabel til besøget.
Sommeren er åbenbart allerede overstået, men John har købt en terrassevarmer, så vi kunne jo håbe på, at den vil være effektiv nok til at holde kulden stangen i tilstrækkelig grad til i hvert fald at kunne sidde ude og drikke eftermiddagskaffen. Det vil med størst sandsynlighed blive umuligt at indtage aftensmaden udendørs – terrassevarmer eller ej.
Uanset vejret, så har alle Die Drei Mädchen ikke mødtes i langt over et år, så vi glæææder os alle tre til at være sammen fra torsdag til lørdag. Der skal speedsnakkes, skal der!
Stakkels John, men han må klare sig så godt han kan … han er nok glad for, at lydbøgerne er opfundet …

20 kommentarer

 1. Vi har i hvert fald haft et par dage med flot vejr, og det var dejligt, du fik dahliaerne i jorden.  
  Hvor er det mærkeligt, at I har mange myg, men nu har I fornøjelsen af   myggenet til jeres Tilleyhatte.
  Her er der ikke en eneste myg –  de kan selvfølgelig nå at komme endnu. 

  Kommentar af Madame — 10. maj 2021 @ 20:32

  • Ja, vi har, og dem har vi stornydt 🙂
   Det er meget underligt – godt vi har udstyret. Det bliver spændende, om det bare er os hernede, der har myggeår i år.

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2021 @ 21:24

 2. Vi havde mere sommer i går end i dag. Her har det været skyet og blæsende, men det er flot i aften. Myg dernæst Præstø trængte (jeg kunne ikke lade være 🙂
  Jeg kan godt forstå, at børnene kiggede noget, men det var åbenbart en nødvendighed med hat med slør. Her har vi ikke set meget til myg heldigvis.

  Kommentar af Lisbeth — 10. maj 2021 @ 21:25

  • Det var da ganske oplagt, dit bibelske citat 🙂 Jeg kunne se på radaren, at I havde et helt andet vejr end os.
   Jeg ved ikke, hvorfor vi tilsyneladende er de eneste i Danmark, der har myg!

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 10:37

 3. Det er godt at have de rette værnemidler! Jeg stornød terrassen søndag og mandag, det blæste noget, men der var lunt, hvor der var læ. Jeg har ikke set en eneste myg i år, og det klager jeg ikke over. Er det mon strandengene, der giver krapylet så gode betingelser hos jer?

  Kommentar af Eric — 11. maj 2021 @ 8:25

  • Det kan næsten kun være strandengene. Pga. mere frostvejr end normalt har der været mere stillestående vand end der plejer, så måske derfor? Det er vores hidtil mest sandsynlige forklaring, men hvorfor det så også er første gang selv for dem, som har boet her i mange flere år end os, er stadig en gåde.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 10:40

 4. Meget mygstisk – heller ikke her har vi set en eneste myg endnu.

  Kommentar af fiberfryd — 11. maj 2021 @ 8:44

  • I må gerne få nogle af vores! Vi har alt rigeligt …

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 10:41

 5. Træls med de mange myg – mon de forsvandt med sommeren 😉 Vi har (endnu) ikke set nogen her. Din beskrivelse af myggeplagen lyder da helt vild; jeg har sjældent hørt noget så vildt mht. myg i Danmark.
  Også hos os var det mandag, sommeren faldt – med en rigtig god forårsdag søndag. Du fik da virkelig udnyttet tiden; det hjælper at have en deadline til at få haven gjort pæn. Det må blive dejligt at mødes med veninderne igen.

  Kommentar af conny — 11. maj 2021 @ 8:57

  • Det gjorde de desværre ikke, men antallet er dog reduceret betragteligt, så forhåbentlig er de snart døde alle sammen.
   Det er en god gulerod, der er i spil her, og det bliver skønt at se dem begge igen.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 10:43

 6. Uh – jeg glæder mig ikke til at de myg der, de finder vej til Aalborg; jeg kradser mig selv komplet til blods, hver gang :p

  Kommentar af venterpaavinblog — 11. maj 2021 @ 10:55

  • Bare rolig … jeg tror det er hanmyg hele bundtet, for de stikker ikke; de er bare enormt irriterende 🙄

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 13:13

 7. Håber da ikke, at sommeren allerede er ovre ved Præstø, men så kan du forhåbentlig rydde et hjørne i drivhuset og inddrage det med et par stole, så haven kan nydes i tørvejr? Håber, I snart får fred for myg!

  Kommentar af Fru Moll — 11. maj 2021 @ 12:47

  • Det håber jeg sandelig heller ikke, at den er – og stole og bord har jeg – endnu – plads til i drivhuset 🙂
   Myggeplagen er ikke slem i dag, men det blæser også temmelig meget.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 13:14

 8. Jeg har ikke set så meget som skyggen af en myg endnu i år. Hvor heldigt du havde udstyret parat. Så håber jeg bare, I får anledning til at bruge nettene der hvor de er købt til. Vi havde en sommerdag i Midtjylland i søndags. Den sluttede brat med voldsomt regnvejr, lyn og torden, som jeg sjældent har oplevet.

  Kommentar af Betty — 11. maj 2021 @ 17:55

  • Vi ved ikke, om vi kommer til Alaska. Det var lidt sidste udkald i 2019, fordi det ikke ligefrem var en afslapningstur, men vi får se …
   Jeg så godt, både på radar og på tv, at I havde et voldsomt uvejr – på Djursland tordnede og lynede det vist hele natten!

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2021 @ 18:21

 9. Vi fik også sat dahliaer i det fine vejr i mandags – og hele haven tilsået – og siden har det bare været regn og kulde. Jeg fornemmer, det bliver en rædselsfuld sommer.
  Så mange myg i den kulde – er det ikke usædvanligt? For mig hører myg sammen med sol og sommer.

  Kommentar af tingats — 14. maj 2021 @ 8:45

  • Så vi har dahliaknoklet samtidig! Vi har dog haft noget bedre vejr end jer siden mandag, for vi har kunnet være ude næsten hele tiden. Og det bliver IKKE en rædselsfuld sommer! Udråbstegn!! Punktum. Den bliver god. Punktum.
   Myggene har faktisk noget med vejret at gøre, og vi har lige set, at det er en stor del af Danmark, der har haft problemet i rekordstort omfang, fordi “Koldt forår og pludselig varme giver mange myg”. Se evt. her: https://vejr.tv2.dk/2021-05-12-det-vrimler-med-dette-insekt-lige-nu-4

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2021 @ 0:36

 10. Det var da mærkeligt at man kan have så mange myg. Jeg er et let offer for myg, og har altid merapymin og andet til at afhjælpe, men eftersom der er tørt i haven nu, er der ikke så mange myg. Tagrenden kan være ynglested for myg så den må jeg hellere rense.

  Hvad er Marjatta Steinerseminarium?

  Vejret er godt nok til mig, og jeg håber du eller John finder en løsning, så man kan “forlænge sommeren” som man siger. Det bør være muligt at sidde ud. Om ikke andet så sørg for nogle tæpper.

  Har du registreret hvor mange fortovs-caféer der dukkede op i København gennem de sidste 20 år? Jeg er forskrækket, for nogle af dem ligger så tåbeligt at man bliver forgiftet af busrøg.

  Kommentar af Donald — 15. maj 2021 @ 16:16

  • Heldigvis traf vi ikke på nogen hunmyg, så jeg er mirakuløst nok ikke blevet stukket!
   Google er vores ven, Donald – jeg anbefaler at google “Marjattas Steinerseminarium” 🙂
   Vi har både tæpper og terrassevarmer, så vi kan godt sidde ude, men vi glæder os alligevel til de lune aftener.
   De gange, jeg har været i København de sidste 20 år, kan vist tælles på én hånd, så det har jeg ikke registreret, men det er jo vældig trendy at gå på café – men ikke rart at blive udstødningsforgiftet …

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2021 @ 20:08


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.