Hos Mommer

4. maj 2021

Aarøsund Badehotel – bare perfekt!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:11
Tags: ,

Dette indlæg bliver én lang madanmeldelse.
Vi har boet på Aarøsund Badehotel i to nætter, hvor hovedvægten blev lagt på det gastronomiske, og hvis man ellers er til den slags oplevelser, så kan dette på det varmeste anbefales.
Værten, Hans Harvest, smed samtlige tv-apparater ud, da han overtog forpagtningen af det Jebsen-ejede badehotel. De kun 12 værelser er holdt i 30’er-stil, så vi opfattede vores som værende spartansk, men sengen var god og badeværelset meget moderne med regnvejrsbruser. De havde dog wi-fi … ellers tror jeg heller ikke, man overlever i dag. Vi har ingen klager – tværtimod var det vores næstbedste madoplevelse nogensinde. Måske den bedste – Aarøsund Badehotel og Norsminde Kro kæmper lige nu om førstepladsen.
Søndag aften stod der tre retter på vores menu: Laks, skovkylling og … noget, jeg ikke kan huske hvad de kaldte, men det var bl.a. is og grankogler!
P1020923P1020924

Dette var ubetinget den bedste laks, vi har fået til dato. Ovenpå var der syltede sennepskorn, agurkekugler og tallerkensmækkerblade. Det brune, flydende var æble-gastrik, som fik det hele til at gå op i en højere enhed. Kuvertbrødene lignede små formfranskbrød; det ene hvidt, det andet maltmørkt. Anretningen af dem delikat og sjovt tænkt.

P1020925P1020926

Skovkyllingebrystet var flankeret af en hvid asparges, hvorpå der var smeltet en kraftigt smagende ost. Saucen kan jeg ikke huske, men det var en slags musseline. Kartoffelmosen med bacon og et eller andet smulder var røget! Det var nytænkning, skulle jeg mene … hørøget var det. Næste dag skulle det vise sig, at det var et koncept, som de to michelinkokke, de har været heldige at få kapret til hotellet, er ret glade for. Meget anderledes, men overraskende delikat.
Desserten var et kapitel for sig. Den lidt noprede, yderste skal forsvandt på et mikrosekund inde i ens mund, kun efterladende et smagsspor. Ikke noget flydende, ikke noget fast; det var bare væk! Det var en spøjs fornemmelse, som jeg ikke kan forklare nærmere. Bunden var en nytænkt marcipanbund, indmaden en superb mellemting mellem sorbet og flødeis, og ovenpå lå der bronzefennikel og mini-grankogler indsmurt i noget sødt. Dem var John ret vild med – jeg syntes nok, det smagte lige lidt for meget af granskov. Men resten … jeg mangler ord … fantastisk var det.

Morgenmaden

Morgenmaden var portionsanrettet. Udover alt dette på ét bræt (croissanter, to slags ost, laks, skinke, pølse, ‘hvid’ morgenmad, lidt hindbær og hjemmelavet marmelade) kunne vi få scrambled egg med bacon og/eller pandekager. ‘Røræg’ er åbenbart for ordinært, men jeg må så også sige, at der intet ordinært var ved smagen. Det var vitterlig bare røræg med bacon (og til John også en pølse), men det bedste ever! Ligeledes pandekagen, som trods alt fik lov at blive kaldt for pandekage, var den bedste morgenmadspandekage, jeg har fået i hele mit lange liv. Hvordan pokker de bærer sig ad, ved jeg desværre ikke. Brødet, æblemosten og kaffen var også i topklasse.

P1020930P1020931

Efter den første aften og dette overdådige morgenbord var vores forventninger til mandag aftens firerettes-menu skruet helt op i de højereliggende luftlag. Det ville blive svært at leve op til, og – lad det være sagt med det samme – det lykkedes, men også kun lige. Faktisk var det nok den første aften, vi fik det bedste mad, men alt har været en kanon oplevelse.
Første ret var rejer med mayonnaiseklatter tilsat en god smag, brøndkarse og inde i midten lidt dildolie. Kuvertbrødene var samme koncept som aftenen før.
Jeg var vild med det.
Anden ret var hørøgede (der var den igen …) kammuslinger med sprøde jordskokchips og en yoghurt-purløgssauce til. Himmelsk …

P1020932P1020933

Tredje ret glemte jeg at forevige, inden jeg begyndte at spise, så det er ikke kokkens skyld, at det ser rodet ud. Det var rimmet torsk med grillet hjertesalat og en cremet hyldeblomstsauce til.
Ovenpå torsken noget crumble, jeg ikke kan huske, men som smagte lidt som pulveriseret flæskesvær. Meget alternativt, men meget lækkert.
Desserten var syltede hindbær og hindbærsorbet lagt i … æhhh … noget grønt … (sorry); overhældt med en hvid chokoladesauce, som fik englene til at synge.
Man vil have bemærket, at alt – undtagen desserten, selvfølgelig – stammede fra havet, så den vinmenu, vi begge tog, bestod af hvide vine. Undtagen dessertvinen, som var rød!
Lidt uventet, men det var en mousserende rød vin, som havde hindbærnoter og derfor passede fint til maden.

Aarøsund Badehotel (1)

Hvis nogen skulle være i tvivl, så synes vi, at dette ophold var alle pengene værd. Det var ikke luksus, hvad værelset angik, men som nævnt er forpagterens mening, at det er et badehotel i gammel stil, og den skal holdes. Hans ambitioner går mest på det madmæssige – han håber at hotellet bliver optaget i The White Guide – og vi må sige, at gourmetoplevelsen i vores øjne på ingen måde blev skuffende, så spørger man os, fortjener de til fulde at blive nævnt i den.

20 kommentarer

 1. Det var dog helt fantastisk – I må have været i den 7. himmel.  Jeg har aldrig set noget lignende. Man kunne godt bruge et lille opskriftshæfte, ikke? Hvor er I gode til at komme ud og få denne slags oplevelser. 

  Kommentar af Madame — 4. maj 2021 @ 15:46

  • Vi var absolut i den 7. madhimmel – vi elsker den slags oplevelser og opsøger dem relativt ofte. Men denne gang var det af alt for kendt årsag ekstraordinært længe siden.

   Kommentar af Ellen — 4. maj 2021 @ 16:34

 2. Jeg savler …

  Kommentar af Eric — 4. maj 2021 @ 15:55

  • Det kan jeg godt forstå …

   Kommentar af Ellen — 4. maj 2021 @ 16:34

 3. Flot ser det ud, og det lyder godt, men som du nok har gættet, er det ikke lige mig, jeg er og bliver kedelig madmæssigt 😉

  Kommentar af Lisbeth — 4. maj 2021 @ 18:24

  • Næh, jeg er godt klar over, at du ikke bliver grøn af misundelse, når du læser dette indlæg 😀

   Kommentar af Ellen — 4. maj 2021 @ 19:38

 4. Selv om jeg nok aldrig kommer til at tage på hotel for at få gourmetmad, så løber mundvandet alligevel ved din dejlige beskrivelse af lækker mad. Hvor var det dejligt at det nu lykkedes jer at komme af sted og så med fuld valuta for pengene og ganen 🙂

  Kommentar af Lene — 5. maj 2021 @ 5:01

  • Man ved aldrig, hvad der sker for jer, når først I ikke arbejder mere 😀 – jeg har altid holdt meget af lidt anderledes mad; for John er det først kommet inden for de sidste år, men han er lige så vild med det som jeg er nu .

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2021 @ 9:31

 5. Jeg har kun drukket kaffe på Årøsund Badehotel med en gateau Marcel til. Den var også god!

  Kommentar af Kirsten — 5. maj 2021 @ 7:56

  • Det tror jeg gerne – den kage er bare skøn!

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2021 @ 9:31

 6. Jebsen igen – han kan noget med de hoteller, han overtager. Maden var da vist i absolut særklasse – efter dine billeder og tekst at dømme.
  Kom I også lidt omkring, indimellem måltiderne? (Eller har jeg bare læst for lidt op på bloggen …)

  Kommentar af conny — 5. maj 2021 @ 8:34

  • Han kan noget med alt, han overtager. Han skaffer en bunke arbejdspladser og han bruger mange penge på at sætte stederne flot i stand. Lad ham endelig overtage alt det, han har lyst og råd til 🙂
   Vi kom omkring, men jeg har ikke skrevet om det 😉

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2021 @ 9:33

 7. Det ser spændende ud. Der skal vi da vist køre ned en sommeraften. Kolding er en udørk, når det kommer til kreative, nytænkende spisesteder.
  Men blev I mætte? Portionerne ser små ud for en storspisende sønderjyde 🙂
  Og hvad er en skovkylling i sammenligning med en almindelig kylling??

  Kommentar af tingats — 5. maj 2021 @ 10:46

  • I er så heldige, at I har en del skønne gourmetsteder inden for en acceptabel afstand.
   Vi blev faktisk mætte … hvilket også overraskede os 🙂 Vi talte om det, da vi fik anden ret (hovedretten) den første aften, men vi følte os mætte på en god måde, da vi gik fra bordet. Det samme gjaldt for aftenen efter.
   Jeg måtte simpelthen også spørge dem om den skovkylling, og de hævdede, at sådan en har rendt rundt og hygget sig i en skov hele sit liv. Hvordan de holder ræve og andre rovdyr væk, meldte historien intet om 😉

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2021 @ 10:56

 8. Åh, hvor ser og lyder det fantastisk. Stedet er straks plottet ind på ‘spisekortet’. Jeg savner i den grad kulinariske oplevelser, men det her ser ud til at kunne tilfredsstille alle krav. Hvor var det godt, at I fandt endnu en perle.

  Kommentar af fiberfryd — 5. maj 2021 @ 23:41

  • Jeg er temmelig overbevist om, at Aarøsund Badehotel snildt ville kunne figurere på jeres spisekort 🙂
   Vi må snart ud at spise sammen. Mejerigården? Sidst i maj?

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2021 @ 9:58

   • Uh, det lyder lækkert! Jeg skriver til dig på WhatsApp …

    Kommentar af fiberfryd — 6. maj 2021 @ 14:40

    • 👍👍👍

     Kommentar af Ellen — 6. maj 2021 @ 14:58

 9. Det er en mundvandsfremkaldende beskrivelse. Og på billederne ser maden helt perfekt ud. Jeg tror, jeg ville blive overmæt. Men portionerne er måske ikke så store?

  Kommentar af Betty — 6. maj 2021 @ 16:54

  • Maden var perfekt! Du kan vist næsten fornemme på billederne, hvor små portionerne var. Vi troede ikke engang, at vi ville blive mætte, men det gjorde vi, selv om vi på ingen måde var overmætte.

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2021 @ 18:36


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.