Hos Mommer

30. april 2021

Goddag, og velkommen til

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:37
Tags: ,

Ved ankomsten til vaccinationscentret i Herfølge lidt syd for Køge var der et massivt opbud af unge, selvlysende klædte mænd henne ved indgangen til kvægpassagen, som damen foran mig kaldte det. Hele fire unge fyre stod der … mon man forventer tumultlignende tilstande, når vi halvgamle skal ind for at vaccineres?
De bød velkommen med smil i øjnene og to af dem præsenterede sig ligefrem ved navn. “Velkommen til, og rigtig god fornøjelse!” Jamen tak, da.
Så gik ruten gennem en lang, hegnsafmærket ‘vej’ hen til hallen, hvor det skulle foregå. Det var undervejs her, damen sagde, at hun nu vidste hvordan kvæg måtte føle det, når de blev drevet gennem sådan et arrangement. “Hehe, ja”, sagde jeg, “men pyt med det, når vi ved hvad der skal ske” – hvilket hun var ganske enig i.
En kort kø hen til skanneren … “Det er strengt forbudt at anvende mobiltelefonen til opkald i hele vaccinationscentret – både udenfor og indenfor. Det er også strengt forbudt at fotografere eller videofilme i hele vaccinationscentret.”
Jamen dog … jeg havde ellers lovet John en sms, når jeg fik det tidspunkt, hvor jeg ville få lov at gå, men den måtte han så undvære. Jeg kunne lige som ikke ringe eller tekste, at jeg ikke måtte sende den sms … er en sms i øvrigt overhovedet et ‘opkald’?
Jeg nåede frem til skanneren, som jeg holdt sygesikringskortet under. Mit navn blev ikke angivet, men “Du har en tid kl. 15:40”, kunne jeg læse. Det kunne kontrollanten også: “Du er søreme på lige om lidt”, sagde han. “Velkommen til og vær sød at gå videre hen til køen.”
Køen var ikke lang, kun seks foran mig, og der var 18 bokse til vaccination. Præcis kl. 15:37 blev jeg kaldt ind og kl. 15:40 var det overstået.
Jeg fik en lille seddel, hvorpå der var skrevet 15:55 og fik at vide, at jeg kunne forlade hallen på det tidspunkt – hvis jeg altså havde det godt.
For enden af boksrækken stod endnu en kontrollant: “Tillykke med stikket. Værsgo at gå hen til baren.”
“Øhh, tak?”, sagde jeg og trådte om på den anden side af en midlertidig væg. Hvor der var en bar …
Vi kunne godt nok ikke bestille sjusser, selv om jeg fik at vide, at jeg bare kunne tage mig et glas rosévin, som de smilende kaldte det saftevand vi fik.
Det var da fint nok. “Vær venlig at tage plads på en af de grå stole derovre til venstre.”
Det gjorde jeg. Til højre var der blå stole. Jeg kunne ikke helt gennemskue det system, og der sad ingen på de blå endnu, så måske skifter de hver halve time?
I den del af hallen gik der tre personer rundt og kiggede på os en gang imellem – de skulle tydeligvis holde øje med, om nogen af os udviste tegn på at få det skidt.
Det fik jeg ikke, så 15:55 forlod jeg hallen, fik et “Farvel og kom godt hjem”, gik gennem den anden del af kvægpassagen og ud til John, som modtog mig med et “tillykke!”
På vejen hjem spurgte jeg ham, hvornår det var meningen, at jeg skulle få ondt i overarmen.
“Det fik jeg med det samme”, sagde han, og eftersom jeg endnu ikke har fået ondt eller bare er den mindste smule øm her to timer efter, slipper jeg måske? Jeg har ellers hørt flere sige, at de i et par dage havde det som om de havde fået et solidt knytnæveslag på overarmen.
Nu bliver det lidt spændende, om jeg får nogle af de andre mulige reaktioner eller bivirkninger, som er nævnt på det A4-ark, jeg fik udleveret.

Der var 100 % styr på det fra først til sidst; bookede tider blev overholdt nærmest på sekundet, og den gode stemning og de mange smil (som man godt nok ikke kunne se pga. mundbind, men som var i øjnene) var imponerende. De må sige det samme mange hundrede gange på en dag, men hver enkelt af os må have følt det, som var man dagens første.
Respekt for alle dem og for et system, som bare fungerer!

22 kommentarer

 1. Herligt levende beskrivelse! Generelt er det mit indtryk, at der er rigtig godt styr på vaccinationer, tests og alt det løse. Det kan vi godt være stolte af, selvom VI blot er brugere.

  Kommentar af Eric — 30. april 2021 @ 18:16

  • Tak – det er også mit indtryk. I dag fik jeg det i høj grad bekræftet, og vi kan godt tillade os at være stolte.

   Kommentar af Ellen — 30. april 2021 @ 18:20

 2. Det kunne have været min beskrivelse , sådan foregik det også her i Nykøbing F. Jeg fik min vaccine kl.10 og først nu, her til aften er jeg en smule øm omkring stikstedet.

  Kommentar af ihlefeldt — 30. april 2021 @ 18:33

  • Dejligt, hvis det kunne være gældende for hele landet, men det tror jeg faktisk, at det er.
   Nå, okay. Så kan jeg altså nå at blive øm endnu – det er dog ikke sket endnu 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. april 2021 @ 19:32

 3. Tillykke – hvor er det dejligt, at det er overstået,  og at alt fungerede så fint :-)Jeg har jo prøvet turen et par gange, men i Næstved, og i morgen er det Uffes tur i Holbæk. 

  Kommentar af Madame — 30. april 2021 @ 18:38

  • Tak, og ja, dejligt, så mangler jeg bare lige det sidste stik, men nu er der jo desværre fem uger imellem dem.
   God fornøjelse til Uffe – jeg håber han også får en god oplevelse med det.

   Kommentar af Ellen — 30. april 2021 @ 19:34

 4. Hvad mon der er sket siden jeg blev vaccineret? Jeg fotograferede et par gange uden at nogen sagde noget.

  Men godt at du kunne spøge med damen. Og godt at køen ikke var for lang.

  Kommentar af Donald — 30. april 2021 @ 19:20

  • Jeg tror der er forskel på stederne, men hvorfor ved jeg ikke. Det var heller ikke forbudt, da John var i Slagelse.
   Jeg fik også en fin sludder med en anden dame på vej ud. Vi er jo alle i samme båd, så det er nemt at komme i snak.

   Kommentar af Ellen — 30. april 2021 @ 19:36

 5. Ha ha så højtideligt var det ikke her på øen, men vi blev da taget pænt i mod og behandlet pænt. Her var kun 3 bokse, men vi er jo heller ikke så mange herovre. Jeg fik stikket kl. 10.20 og fik ondt i armen hen under aften, ret ubehageligt, men dog udholdeligt, torsdag var det knap så slemt, og i dag mærker jeg det ikke mere. Jeg havde svært ved at løfte armen over brysthøjde den første dag. Jeg er glad for, at det gik hurtigt over, når jeg skulle have familien hjem her i dag. Det er gået fint.

  Kommentar af Lisbeth — 30. april 2021 @ 20:24

  • Hvis du har opfattet det som værende højtideligt, så har jeg vist udtrykt mig for floromvundet 🙂 Det var det ikke; det var bare hjertevarmt, men pyt nu med det, det vigtigste er, at vi har haft en god oplevelse i forbindelse med vaccinationen.
   Jeg har stadig ikke ondt … jeg er vist billigt sluppet! Godt, at du kunne ovekomme familien, da de kom 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2021 @ 8:09

 6. Ja, ønheden kom først dagen efter hos mig. Det var nu kun, når jeg løftede på armen, akkurat som Lisbeth beskriver det, at det gjorde ondt. Derudover var jeg godt træt på andendagen, men det er jo småtterier. Heroppe i Hillerød var der også fin stemning og smilende ansigter hos de mange hjælpere, men mon ikke også langt de fleste ‘gæster’ er både glade og lettede over at det endelig er deres tur?

  Kommentar af fiberfryd — 30. april 2021 @ 21:50

  • Jeg kan stadig intet mærke!
   Jo, jeg tror nemlig, at alle er glade og lettede, som du skriver. Der er slet ingen grund til sure miner eller brokkerier over systemet – og hvor er det skønt at opleve 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2021 @ 8:11

 7. Det fungerer bare. Her var der nu ikke fri bar, vi måtte vente til vi kom ud!
  En tidligere skole bliver brugt, så klassevætelserne og opholdsarealer fungere som samlebånd…
  Jeg var var også godt øm i skudarmen. Det gik over på et døgn.
  Har fået at vide, at reaktionen efter 2. vaccine er mere markant.

  Kommentar af Anne Holtegård — 1. maj 2021 @ 6:57

  • Det er så godt, at det bare fungerer – både med og uden bar!
   Jeg kan blive helt bekymret over, at jeg intet mærker, men det skal jeg nok ikke være.
   Det har jeg ikke hørt, og John havde det da også lige omvendt og mærkede ikke ret meget anden gang i forhold til første. Det giver nu også god mening, synes jeg: Første gang skal kroppen lære noget helt nyt; anden gang skal den bare arbejde lidt videre med noget, der allerede er lært 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2021 @ 8:14

 8. Tillykke med første stik. Angående det med 2. omgang af Pfizer, så er det fuldstændig korrekt som Anne skriver. Nærmest det meste af min afdeling var nedlagt efter 2. vaccine. De var syge med høj feber og virkelig utilpasse. De var sygemeldt i flere dage. Så min leder var glad for sin strategi om at få vaccineret os i hold. Andre afdelinger rendte ind i problemer med at dække vagter, fordi alle nærmest havde fået vaccinen på samme tidspunkt. Jeg var ikke syg, som i overhovedet ikke, jeg havde en øm skulder, men meget lidt. Jeg har hørt at det især er de unge, det går ud over.

  Kommentar af Lene — 1. maj 2021 @ 8:40

  • Jamen så tror jeg jer selvfølgelig – og nu er John og jeg jo heller ikke ligefrem årsunger … men jeg synes nu stadig, at det var en meget god forklaring, jeg kom med 😉
   Godt du ikke blev syg – det er da godt, at der bare er nogle få fordele ved at komme op i årene 🤭

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2021 @ 9:30

 9. Sikken en service med bar! Det var der ikke på mit vaccinationssted, og jeg fik heller ikke noget papir med eventuelle bivirkninger – men jeg fik så heller ikke nogen. Har siden hørt, at der vist er flest efter andet prik.
  Men smil var der over hele linjen, og der var ingen mobiltelefonforbud.
  Jeg gætter på at det med de to forskellige farver stole har noget med rengøring at gøre. For eksempel blå stole i ½ time, og imens bliver de grå tørret af, hvorefter det er omvendt.

  Kommentar af Kirsten — 1. maj 2021 @ 8:47

  • Du bekræfter hvad Anne og Lene siger mht. andet stik. men bemærk, at det åbenbart især er de unge, så vi satser på at gå fri, ikke sandt? Lige som John.
   Jeg undrede mig godt nok også over det mobilforbud – kan ikke forstå hensigten med det.
   Det lyder som en plausibel forklaring på det med stolene.

   Kommentar af Ellen — 1. maj 2021 @ 9:33

 10. Ja, det er imponerende så velorganiseret det hele er. At vi skal gå igennem “båse,” er en god måde at holde afstand på. Jeg har oplevet samme system i flere lufthavne – dengang for længe siden 🙂 Jeg læser ikke det advarselsskema om bivirkninger, vi får udleveret. Jeg kunne jo risikere at blive smittet 🙂 Jeg mærkede ingen ømhed i armen efterfølgende. Det bliver spændende med 2. stik på mandag, men jeg har sørget for ikke at have aftaler dagen efter.

  Kommentar af Betty — 1. maj 2021 @ 19:13

  • Du lyder som om du er sluppet billigt fra vaccinationen, så mon ikke du også slipper nemt over sidste stik? Det håber jeg for dig, men fornuftigt nok at undgå aftaler dagen efter 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2021 @ 7:43

 11. Din beskrivelse minder om det jeg har hørt fra andre “stukne”: Fine forhold, rettidighed, høflig og smilende betjening.
  Jeg ser frem til 4. maj kl. 17:20!!

  Kommentar af natural2222 — 2. maj 2021 @ 7:16

  • Jamen, er det da ikke bare dejligt at opleve, at det hele kører på skinner? Ikke engang journalisterne kan finde på dårlige historier at servere.
   Jeg vil tænke på dig på tirsdag kl. 17:20 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2021 @ 7:45


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.