Hos Mommer

27. april 2021

Hvem vander have om vinteren?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:11
Tags: ,

Verden er af lava – som nogle tror det hedder. Hvis den var det, så ville der nok ikke herske “vaskeægte polartemperaturer”, som vejrvært Søren etellerandet hævdede i forgårs.
Men den er en lille smule af lave. Det er hundehamrende koldt med frostvejr om natten.
Jeg har hentet årets (kommende) høst hos Gartneri Toftegaard, men den skal godt nok pusles om for ikke at dø en alt for tidlig død. To olielamper kan heldigvis klare natarbejdet for mig og lige netop holde temperaturen over frysepunktet inde i drivhuset, så indtil videre har det hele overlevet fint – selv agurken, som vist er den sarteste af dem alle.
Dahliaerne ligger stadig i kasserne på loftet. Sidste år kom de i jorden 24. april, men det tør jeg ikke i år, så de må vente lidt endnu.
Blodkløveren er spiret, ligeledes spinaten i ‘køkkenhaven’. Hvidløgene er kommet fint i gang, men resten lader vente på sig, ganske som de ønskelige højere dag- og nattemperaturer.
April er ofte årets tørreste måned, så uagtet de rekordlave temperaturer har jeg været nødt til med jævne mellemrum at vande de tilsåede arealer. Det virker helt forkert …
Smårestetaske nr 5 (1)Hvad gør man så, når man ikke rigtig kan nyde udelivet?
Man kører fx med John til Slagelse til hans sidste stik, selv om jeg bare kan sidde i bilen og vente. Og strikke.
Man kan også sy. Dog ikke i bilen …
Jeg syede fire tasker af rester, men fik ikke lov at beholde nogen af dem selv, så jeg fandt de røde farver frem og syede en femte taske. Jeg kan lige så godt lide rødt som blåt, så jeg er glad for denne taske, selv om jeg altså måtte skille mig af med begge de blå.
I øvrigt har jeg hentet et nyt, gratis, fotoredigeringsprogram: Gimp. En test kårede det som værende det bedste, fordi det læner sig op ad Photoshop, som John har, men som jeg ikke gider sætte mig ind i. Gimp har rigeligt med features til mig – egentlig for mange, faktisk, men det bliver det, jeg vil bruge fremover.
Denne lille effekt med at highlighte selve tasken fandt jeg i dag. Der bliver fulgt en kontur inde i billedet i stedet for bare at lave en skygge, der følger billedets rammer. Me like

På Pinterest så jeg en, der havde syet bagagemærker – og tilligemed havde været så venlig at fortælle hvordan.
Det var da en sjov ide, så jeg gik i gang … sikke noget pillearbejde, hvis det skulle blive pænt, hvilket det helst skulle, men også til dette lille projekt kan jeg få anvendt selv de mindste rester stof, så glorien blev pudset lidt samtidig.
Det med mit navn på var pilotudgaven, som bestemt ikke blev særlig pæn, men jeg lærte af det, så de næste tre blev lidt bedre.
Bagsiden har ikke vinylvindue, så de supplerende oplysninger kan gemmes på indersiden af mærket – der er ingen grund til at skilte alt for tydeligt med adresse, telefon og mail.

Bagagemærker (2)Bagagemærker - bagside

Som sagt har John nu fået 2. vaccination, så han er en glad mand.
Jeg skal have mit første stik på fredag, og pudsigt nok skal Charlotte også have sit første samme dag.
De har 11 uger imellem, så mens jeg er færdig 4. juni, skal hun ikke have sidste stik før 16. juli.

25 kommentarer

 1. Ja endelig kan vi blive vaccineret, jeg skal i morgen og Bent i næste uge, det er fint. Vi har været af sted med mundbind i dag, en time hver vej + i forretningerne, det er rimelig træls, men desværre en nødvendighed. Det er også nødvendigt med noget regn, men det får vi ikke noget af så må vi selv. Frost får vi til gengæld for meget af, det er øv, øv, øv 😦 vejret kan vi ikke bestemme over.

  Kommentar af Lisbeth — 27. april 2021 @ 16:22

  • Ha, vi har skrevet næsten det samme til hinanden på helt samme tid 🙂
   Vi glæder os til mundbindene kan smides væk, og vi glæder os til nattefrosten bliver helt overstået for denne sæson!
   Må du også lave regnvejr i din have? Det er noget værre noget alt sammen …

   Kommentar af Ellen — 27. april 2021 @ 16:25

   • Jeg er ikke begyndt at lave regnvejr her endnu, men det varer ikke længe. Iflg. DMI skal I have 8 mm torsdag og 10 fredag, så I er heldige, hvis det altså kommer.
    Men hvis det gør, bliver jeg misundelig 🙂

    Kommentar af Lisbeth — 27. april 2021 @ 18:45

    • Vi kunne godt bruge lidt regn, men jeg har da heldigvis ikke så meget at vande 🙂

     Kommentar af Ellen — 27. april 2021 @ 18:55

 2. Dine bagagemærker er utroligt flotte – og også taskerne.
  Jeg skal køre Uffe til hans 2. vaccination om få dage, så nu kan vi også snart ånde lettet op 🙂
  Ja, hvor er det dog ærgerligt med kulden, der ødelægger eller forsinker så meget i dette forår.

  Kommentar af Madame — 27. april 2021 @ 16:41

  • Tak – og dejligt, at I snart også er færdige med at bekymre jer om corona … andet altså, end at alle restriktioner jo stadig gælder, men nu kan vi forhåbentlig se en ende på det.
   Ja, det er lidt ærgerligt, at vi skal have så koldt et forår.

   Kommentar af Ellen — 27. april 2021 @ 18:58

 3. Jeg har fået mit første stik i dag og skal næste gang den 19 maj. Det er rart og håber så på en sommer hvor jeg kan se flere mennesker, bliver så dejligt.
  Har jo en altan så hver aften hvor det er koldt tager jeg nogle af de sarte blomster ind, ud igen om morgen. Nå men der må da snart komme noget varme bliver rart.

  Kommentar af Jonna — 27. april 2021 @ 17:41

  • Du er heldig at være færdig så snart 🙂 – og jeg tror bestemt, du kan se alle dine venner i løbet af sommeren.
   Det er da heldigvis til at overse med en altan; det burde bare ikke være nødvendigt at tage planterne ind så sent i april.

   Kommentar af Ellen — 27. april 2021 @ 18:59

 4. Og min søster blev så misundelig på min flotte blå taske 🙂 Og var enig med mig, at det mindede om vores mors syslerier .-)
  Jeg håber snart de kommer til årgang 55, så Jørn kan få sit stik. Vi skal jo være parate til når Norge tør slippe udlændinge ind i landet igen 🙂
  Hvor er dine kuffertmærker fine.

  Kommentar af Lene — 27. april 2021 @ 18:41

  • Dejligt at høre, Lene 🙂
   Det er Jørns tur i næste hug, og ja, det er da bare med at være parat, når Norge melder, at de er deroppe … det er lidt spændende, hvem der kommer først!
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2021 @ 19:01

 5. April er til den kølige side, men slet ikke ekstrem. Nattefrost er normalen. Der er over årene ikke tal på de morgener, hvor såarbejdet først er startet henad kl 10 grundet frossen jord.
  Blodkløver som haveplante glæder jeg mig til at se. Jeg har en gang haft den i renbestand i en vildtager. Det smukke flor husker jeg tydeligt.
  Med georginer er det blot at vente til deres tid kommer. Der skal jo også være noget at glæde sig til.
  Overordnet er det godt, at stikkeriet rykker fremad trods de manglende vaccinetyper. Hos os er Fruen færdigvaccineret grundet hendes sygdomsforløb i fjor. Jeg er årgang 56, så der går nok nogen tid endnu.

  Kommentar af natural2222 — 28. april 2021 @ 3:27

  • Nok ikke ekstrem, men DMI siger, at det tyder på, at det bliver den koldeste april-gennemsnitstemperatur i 35 år og at vi har haft 20 nætter med frost mindst ét sted i landet, hvilket ikke er sket siden 1988, så lidt udsædvanligt er det – men dahliaerne og jeg må væbne os med tålmod!
   Det var netop en ren blodkløvermark, der ‘vækkede’ mig sidste år – den var så smuk.
   Jeg havde faktisk frygtet, at programmet ville være mere forsinket, end tilfældet er, men som du siger, er det godt det kører relativt fint – og det er din tur i næste omgang, så der er nok ikke så længe til start 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2021 @ 7:55

 6. Der er åbenbart forskel på, hvor i landet man bor, når det drejer sig om de eftertragtede stik. Min søster, der er 7½ år yngre end mig, bliver færdigvaccineret samtidig med mig. Uretfærdigt – der må være er et sted, man kan klage 😉 Bare for at være på den sikre side, så var det altså ironisk ment.
  Men helt seriøst, så har jeg lidt mere under mig-mig-mig brokkeriet end under ansigtsmaskerne. Jeg er simpelthen så træt af alle dem, der ikke kan forstå, at noget som helst skal gå ud over lige præcis dem. For at være på den sikre side: Det er IKKE møntet på dig, Ellen.

  Kommentar af Kirsten — 28. april 2021 @ 7:10

  • Øv, kom til at bruge det samme udtryk to gange i træk. Beklager det dårlige sprog.

   Kommentar af Kirsten — 28. april 2021 @ 7:15

   • Du skal da ikke beklage 🙂
    Jeg ved, at Region Hovedstaden har været hurtigere end Region Sjælland pga. færre ældre, der skulle vaccineres, så jo, der er forskel på landsdelene, desværre.
    Jeg er ganske enig og tog det skam heller ikke personligt 😉 – tænkte omgående på det tåbelige brudepar, der fremturede forleden og da helt bestemt syntes, at de skulle udgøre en undtagelse fra lukke-kl. 23-restriktionen, fordi et (læs: deres) bryllup jo var noget særligt. Det er et sølvbryllup vel også, så. Og en rund fødselsdag … jeg blev simpelthen så irriteret på bruden in spe og talte netop med John om mig-mig-mig-mentaliteten.

    Kommentar af Ellen — 28. april 2021 @ 8:08

 7. Jeg ved snart ikke, hvad der er værst: Verden af lava eller lavament?
  Fikse bagagemærker.

  Kommentar af Eric — 28. april 2021 @ 7:36

  • Hmmm. Næhhh … det sidste nok relativt ildelugtende 😉
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2021 @ 8:08

 8. Gimp er et rigtigt fint fotoredigeringsprogram. Jeg måtteopgive Photoshop, da min udgave ikke var kompatibel med en opdatering af systemet og jeg har ikke lyst til at betale en masse for et abonnement.
  Fine mærker, du har syet – nu kommer de forhåbentlig snart i brug!

  Kommentar af fiberfryd — 28. april 2021 @ 11:56

  • Det forstår jeg godt, at du ikke har lyst til. Photoshop er hammerdyrt og kan alt for meget til, at jeg får nok for de mange penge – men det er rart at høre, at du er glad for Gimp. Det tror jeg også, at jeg gør.
   Det håber jeg de gør, men vi ved desværre ikke noget endnu ✈🚢

   Kommentar af Ellen — 28. april 2021 @ 13:11

 9. Godt du har andet end haven at kaste dig over, når nu vejret arter sig, som det gør. Med jeres sidste stik, tasker, bagagemærker m.m.m. er I da snart rejseklare.

  Kommentar af conny — 28. april 2021 @ 12:53

  • Jeg kan heldigvis ikke kede mig, men jeg er SÅ klar til at tage de mærker i brug – det er resten af Europa så bare ikke …

   Kommentar af Ellen — 28. april 2021 @ 13:12

 10. Hvis ikke du kender det, vil jeg anbefale Photoscape det bruger jeg selv og det er gratis
  http://www.photoscape.org/ps/main/index.php
  Fine ting du har syet.
  Nu kommer der vist vand i morgen her til sydhavsøerne.

  Kommentar af Susanne — 28. april 2021 @ 19:30

  • Tak for tip, Susanne – jeg tror jeg vil kigge på Photoscape, for Gimp irriterer mig, når jeg skal eksportere filer i stedet for bare at kunne gemme dem. Gimp gemmer i et format, der ikke umiddelbart genkendes af andet software, herunder WordPress.
   Tak, og vi håber på vand i dag.
   Opdatering: Det tog mig ikke lang tid at blive overbevist om, at jeg vil bruge Photoscape. Det er 10 gange bedre end Gimp. Mindst … tak igen 😘

   Kommentar af Ellen — 29. april 2021 @ 7:56

   • Velbekomme ♥ Ja det er et udmærket program, men en hel masse funktioner.

    Kommentar af Susanne — 29. april 2021 @ 9:26

    • Nemlig. Let tilgængeligt og rigeligt med funktioner til mig 🙂

     Kommentar af Ellen — 29. april 2021 @ 10:10


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.