Hos Mommer

24. april 2021

Så kom den langt om længe …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:08
Tags: ,

Endelig! Ved nitiden i morges pingede en sms ind om, at nu var der åbent for tidsbestilling til vaccination for mig. Det tog mig sådan cirka to nanosekunder at logge på borger.dk og finde linket til vaccine.dk – og yderligere to at klikke mig ind i køen, som kun var på 158 personer, hvilket gav bare et enkelt minuts ventetid.
Belønningen for at være så hurtig var første stik allerede på fredag, hvis jeg gad køre til Køge, hvilket jeg naturligvis gjorde. Det andet stik bliver først 4. juni, eftersom de har trukket tiden mellem første og andet for at få sat flere i gang. Vel fornuftigt nok, rent objektivt set, men jeg er bare så utålmodig.

Næste step var at whatsappe til Charlotte og fortælle den gode nyhed.
Nu har jeg for en sikkerheds skyld booket en færgebillet til England d. 11. juni, men der er stadig nogle voldsomme bump på den vej, fandt jeg ud af. Måske så store bump, at vi ikke kan forcere dem. Vi ved ikke, om coronapasset vil komme til at gælde i England. De kører som bekendt deres eget ikke-EU-løb derovre, og debatten er voldsom om, hvorvidt man overhovedet vil acceptere, at der “bliver diskrimineret på den måde”, som vaccinemodstanderne udtrykker det. Disse fjolser har jeg min ufravigelige mening om, men det ændrer ikke noget på kendsgerningerne.
Test til EnglandSom det er lige nu – og vi ved ikke, om det bliver ændret for udenlandske turister pr. 17. maj, når England åbner for leisure travelling, dvs. hotellerne får lov at åbne – er det sådan, at vi skal ankomme til landet med en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel. Det er okay. Dernæst skal vi isolere os i 10 dage. Det vil være temmelig kedeligt, men vi må gøre det hos Charlotte, så det ville være til at leve med. Men vi skal have bevis med på forhåndsbookning af to PCR-tests hver; den ene til max to dage efter ankomst og den anden otte dage efter. Man kan bestille en ekstra, tredje Test to Release til fem dage efter, hvis den første test var negativ, og så ophæve karantænen (men skal alligevel foretage dag otte-testen). De to test koster 200 pund, plus den eventuelle tredje test til 195 pund. Det vil sige, at det vil koste os små 7000 kroner at gå i fem eller ti dages karantæne.
Det gør jeg altså ikke. Jeg savner dem vildt, men jeg kan trods alt ikke gå ud i haven og plukke pengene fra et træ.
Jeg synes i princippet, at det er okay – jeg ville bestemt ikke synes det var i orden, hvis Danmark skulle betale for, at turister bliver testet for at få lov at rejse ind i landet, men jeg synes jo godt, at UK kunne skære igennem og sige, at en vaccination er gyldig indrejsehjemmel. Man skal dog nok først blive lidt klogere på, om man kan videregive smitte, selv om man er vaccineret, men vi skal pga. denne usikkerhed jo stadig, efter vaccinationen, overholde alle restriktioner med mundbind osv., så man går både med livrem og seler.

Med andre ord, så varer det i værste fald stadig relativt længe, inden vi kan se vores englændere. Tim har fået tid til vaccination, men endnu har Charlotte ikke. Familien vil ikke blive nægtet indrejse i DK pga. Charlottes danske statsborgerskab, men hvis de skal betale næsten 800 pund for et Fit to Fly-certifikat (vi har dog ikke tjekket, om DK forlanger et sådant, eller bare kræver en test, som de ikke skal betale for), tror jeg også, de holder sig hjemme indtil vaccinationen er i orden. Men hvad så med børnene? De bliver indtil videre ikke vaccineret, selv om man i UK taler om at vaccinere alle ned til 12 år.
Nå. Jeg får dem vel at se igen, inden børnene flytter hjemmefra … og om 45 dage får jeg sidste stik. Man må glæde sig over det man kan …

41 kommentarer

 1. Min invitation til vaccine indløb i går… Og jeg var cirka lige så hurtigt til at stille mig i kø!
  1.vaccine på mandag og 2. vaccine d. 31.5.
  Endelig… Og fri hele dagen, efter stand by til restvaccine.
  Udlandet får lov at vente. Men jeg ser virkelig frem til at kunne besøge familie i nord og syd. Være sammen med netværksgruppen, som jeg ikke har set siden sidste sommer. Komme på kulturtur! Slippe for test, test…
  Forstår din frustration over de engelske bump.
  En vaccination og fyldestgørende dokumentation burde være nok. Håber tiden arbejder for jer 🤞🤞🤞 Myndighederne bliver klogere efterhånden… Bare der så ikke går politik i det!

  Kommentar af Anne Holtegård — 24. april 2021 @ 13:19

  • Vi ældre damer kan nemlig reagere lynhurtigt 😀
   Det bliver så dejligt at kunne bevæge sig mere frit uden hele tiden at skulle testes, men jeg kan godt forstå, du venter med udlandsrejserne. Det ville vi også have gjort, hvis …
   Vi håber de bliver klogere inden længe – og at det så falder ud til vores fordel!

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 13:22

 2. Tillykke med det! Vi er mange, der venter meget utålmodigt.
  Ingen ved, hvordan ind- og udrejsebureaukratiet ser ud om en måned eller to, men et er helt sikkert: Tiden arbejder for jer.

  Kommentar af Eric — 24. april 2021 @ 14:18

  • Jeg kan så regne ud, at du ikke har fået din endnu – men du er jo også yngre end mig …
   Ja, tiden arbejder for os, men det er svært at vente 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:34

 3. Jeg kan ikke forestille mig, der går mange dage, før du beslutter, at der ikke er noget økonomisk, der skal stoppe dig fra at komme til England 🙂 Heller ikke de selvbetalte tests.
  Det er da alletiders, at karantænen kan afvikles hjemme hos Charlotte. Så må I bare blive så længe, at I også kan nå at komme lidt rundt.

  Ib og Tanja har i nu snart 2 år haft billetter liggende til tre EM-kampe i København i juni. Så de er meget spændte på, hvordan der udvælges, hvem der får lov at benytte billetterne, og hvem der skæres fra.

  Kommentar af tingats — 24. april 2021 @ 14:56

  • Det har jeg altså svært ved at forestille mig. Nu har vi ventet næsten et år, så den sidste tid skal nok gå også. Det er simpelthen for fjollet at bruge så mange penge på coronatests – og ikke mindst er det begrænset, hvor længe jeg synes jeg kan tillade mig at bede vores nabo om at passe et drivhus, hvor noget af det skal vandes hver dag, hvis solen skinner 🙂
   Jeg kan godt forstå, hvis Tanja og Ib bider negle – jeg har ingen ide om udvælgelseskriterierne!

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:38

 4. Ah, hvor skønt at du kan få dit første “jab”.
  Vaccinationsstatistikkerne, så vidt jeg har kunnet se, viste at I i Danmark var langt foran os her i Canada. MEN, jeg fik min første vaccinaiton den 14. april og er booket den 4. august til den anden. JA, den 4. AUGUST! Herovre har man nemlig trukket tiden ud mellem den første og anden til næsten 4 måneder for at få så mange som muligt vaccineret med den første portion.
  Det har selvfølgeligt resulteret i, at jeg har booket et fly til Danmark den 12. august i håbet om, at det vil kunne lade sig gøre uden de store forhindringer til den tid. Det, som har foruroliget mig mest ved tanken om rejsen, er det 8-9 timer (+før og efter ventetid i flyet) lange ophold i et fly. Men jeg håber, at det endeligt kan lade sig gøre. I modsat fald må jeg jo aflyse, hvilket kun koster mig et mindre gebyr.
  Håber, at tingene ændrer sig, så I kan komme til England til sommer, også uden de helt store ekstraomkostninger.
  Knus Lene

  Kommentar af Lene — 24. april 2021 @ 15:51

  • Fik ikke lige checket af at jeg gerne vil have besked om yderligere kommentarer til dette indlæg. I orden nu 😘😉

   Kommentar af Lene — 24. april 2021 @ 15:56

  • Ahhh – I har godt nok trukket 2. stik meget langt derovre i Canada. I England har de 11 uger imellem; det er langt nok, synes de derovre, men omkring 15 uger er da værre. Jeg håber virkelig for dig, at du får lov at rejse 12. august – du må savne børn og børnebørn lige så meget som jeg gør – måske er det endnu længere siden end august 2020, du så dem?
   Jeg er ganske enig: Tanken om at skulle bære mundbind i så mange timer er IKKE tiltrækkende! Jeg synes det er slemt nok bare i den tid, det tager at handle dagligvarer.
   Men lad os krydse fingre, Lene – alt hvad vi kan – for at det hele flasker sig for os inden sommeren er forbi! 🤞🤞🤞
   Knus retur herfra 😘

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:44

   • Ja, min ældste datter og børnebørn var her i juli 2019, og jeg har ikke set dem siden, da mine planlagte ture for 2020 jo blev aflyst. Min yngste datter var her i julen 2019. Så denne gang, hvis det lykkes at rejse, bliver det et længere ophold end de sædvanlige 3 uger.

    Kommentar af Lene — 24. april 2021 @ 18:03

    • Puha – der er altid nogen der har det værre end en selv – og i dette tilfælde er det altså dig! Det er jo et helt år mere end mig!
     Jeg kan sandelig godt forstå, at tre uger så ikke vil være nok.

     Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 19:20

 5. Godt du også kan blive vaccineret nu, Bent har også lige fået bud om, at han ka bestille tid, men også denne gang skal vi ringe til et telefonnummer, her er det så næsten umuligt at komme igennem, men hvorfor skal noget dog være nemt. Det er dog for ingenting at regne mod det I skal igennem. Jeg håber det snart vil lykkes jer at mødes med familien

  Kommentar af Lisbeth — 24. april 2021 @ 16:03

  • Ih hvor irriterende, at I skal ringe. Så er det da bedre/nemmere at sidde i en elektronisk kø ved pc eller lignende.
   Vi håber bare SÅ meget på, at UK lemper lidt på restriktionerne.

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:45

 6. Jeg fik også min “invitation” i går. Det kører åbenbart på skinner med den “udrulning”. Gordon har fået sit første stik. Han er helt høj over fremtidsudsigterne. Jeg ved ikke, om mine forhåbninger helt kan holde. Så vidt jeg husker, var tingene ikke helt problemfrie før corona heller.

  Kommentar af Henny Stewart — 24. april 2021 @ 16:10

  • Systemet kører vist som det skal, og det kan vi jo ikke klage over.
   Næh … man kan ikke med rimelighed forvente, at tingene ligefrem skal blive bedre end BC (Before Corona) 🤔

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:47

 7. Hip hip og næsten hurra – hurraet kommer efter sidste stik 🙌🏼
  Jeg er for ung, tyder det på 🤣 Til vores store glæde skal gemalen stikkes i morgen. Jeg tester jo jævnligt pga jobbet, så jeg har ikke været vildt bekymret, må jeg indrømme.
  🤞🤞🤞 for at I snart kan komme til England.

  Kommentar af conny — 24. april 2021 @ 16:42

  • Jeg vil glæde mig til hurraet 🙂
   Hører du ikke til i gruppen efter mig? Eller husker jeg dit fødselsår forkert? Men husker jeg rigtigt, varer det desværre nok nogle få uger endnu, inden du kommer på banen.
   Tak for kryds. Vi får se, hvad der sker.

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 16:50

   • 1957 – så det må være om ikke så længe 🙂
    (Ifølge Ældresagen “fra maj og ind i juni” har jeg lige tjekket)

    Kommentar af conny — 26. april 2021 @ 8:35

    • Så huskede jeg rigtigt – du er på alder med min søster 🙂
     Vi håber tidsplanen holder!

     Kommentar af Ellen — 26. april 2021 @ 8:39

 8. Ja vi årgang 53 er hurtige på tasterne. Jeg fik også min indkaldelse i går og skal ligesom Anne vaccineres på mandag og den 31.5. Jeg glæder mig også til friheden og de muligheder den giver. Men jeres mulighed for at rejse til England er helt urimelige, det er jo ikke til at holde ud til blive ved med at møde forhindringer. Vi har to børnebørn i Luxembourg, de har begge fødselsdag i juli, så til den tid skal jeg bare afsted. Krydser fingre for at I finder en løsning.

  Kommentar af Marisnne — 24. april 2021 @ 16:59

  • Det er vi nemlig 😀
   Jeg tror det bliver noget nemmere inden for EU, så jeg vil tro, at du kan tage til Luxembourg uden problemer til sommer – og tak for kryds!

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 19:12

 9. Hvor er det dejligt, at du bliver vaccineret nu!
  Men det var da uhyggeligt med de små 7000 kroner for fem eller ti dages karantæne i England.
  Jeg håber, det snart vil lykkes for jer at mødes med familien.

  Kommentar af Madame — 24. april 2021 @ 17:06

  • Skønt, men noget af en hamper pris for test!
   Jeg håber virkelig meget, at det kan blive muligt at ses inden alt for længe.

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 19:13

 10. Det var da pudsigt. Jeg fik også bestilt vaccination i går, og vi skal vaccineres på de samme datoer. Håber snart I får mulighed for at komme til England. Knus herfra. 🙂

  Kommentar af Kirsten Jensen — 24. april 2021 @ 18:53

  • Det var meget pudsigt – og ikke mindre, at zuzzanna68 herunder også skal på de samme to datoer.
   Åh, vi håber, gør vi … knus retur 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 19:14

 11. Det var da pudsigt, jeg skal vaccineres på nøjagtigt samme datoer som dig.
  Efter det jeg har læst, går op til 14 dage efter sidste stik, før man kan hente sit coronapas. Hvor det corona dog hænger en ud af halsen.

  Kommentar af zuzzanna68 — 24. april 2021 @ 18:54

  • Pudsigt, ja – og også Kirsten herover. Vi er hurtige 😉
   Man får coronapasset med det samme efter 2. stik, men man skal regne med 14 dage, inden den fulde effekt er opnået.

   Kommentar af Ellen — 24. april 2021 @ 19:17

 12. Så lykkedes det endelig; tillykke med det. Det er sådan en lettelse, at komme igang.
  Det er godt nok vilde priser for de obligatoriske tests i England – og pokkers, at Brexit stikker yderligere kæppe i hjulet. Vi krydser fingre for, at der kommer en fornuftig løsning snart.

  Kommentar af fiberfryd — 24. april 2021 @ 22:42

  • Ja … følelsen kender du jo 😀
   Det er ret dyrt, så vi håber på lempelser af kravene – tak for kryds 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 7:56

 13. Godt begyndt er halvt fuldendt!
  Men det kan let hænde, at det bliver englænderne i DK førend I kommer til UK.
  Dette at C har dansk statsborgerskab kan, som jeg læser teksterne, gøre forskellen.

  Kommentar af natural2222 — 25. april 2021 @ 3:27

  • Ja, det er hendes danske statsborgerskab, og hun må tage ægtefælle og mindreårige børn med, men hvis de efter besøg alle fire skal i hjemmekarantæne i 10 dage efter hjemkomst, så dæmper det lysten lidt. Et besøg i DK må heller ikke ramle sammen med hendes vaccinationsprogram, og da hun ikke kender det endnu, er det svært at planlægge noget 😦

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 8:00

 14. Ellen, jeg tror, du skal undersøge, om ikke du har bestilt færgebillet alt for tæt på vaccination nr. 2. Da jeg fik den, sagde vedkommende med kanylen, “Der skal gå 12 dage endnu, inden du er helt dækket og kan få et corona-pas!” Et sted læste jeg, at der skal gå 14 dage efter 2. stik.

  Kommentar af Elsebeth — 25. april 2021 @ 11:23

  • Jeg ved godt, at der kun er er gået en uge efter 2. stik, men skal jeg vente længere, ramler det sammen med min søsters runde fødselsdag – og hvis de alligevel kræver alle de test, så kan det såmænd for det første være ligegyldigt, om jeg overhovedet er vaccineret (og nej, det er det jo ikke, men jeg tror jeg er dækket godt nok ind efter en uge), og for det andet tager vi slet ikke afsted.
   De skriver alle de steder, jeg har kigget, at man får coronapasset med det samme efter 2. stik, men at den fulde dækning først kommer efter to uger.

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 12:02

 15. Jeg fik også min “indbydelse” i lørdags langt om længe 😉 Så senest 16. juni er jeg klar. Fruen skal have sit 1. stik allerede i morgen 🙂

  Kommentar af perteilmann — 25. april 2021 @ 12:32

  • Sjældent har vi da vist været så mange, der har ventet med så stor længsel på præcis det samme 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 16:55

 16. Jeg ønsker sådan for dig at det kan lade sig gøre at komme på den rejse, 11. juni er “snart”, hvis det kan blive til noget uden blokering. Krydser fingre!

  Kommentar af Donald — 25. april 2021 @ 15:41

  • Det kunne godt nok være dejligt, Donald … jeg må dog indrømme, at jeg ikke helt tror på det selv – men tak for kryds 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 16:56

 17. Hej Ellen, har du sat tomatplanter i drivhuset? Sidste år blev jeg lokket til at gøre det 16. April, da jeg læste du have gjort det og det gik godt, så jeg gjorde det igen i år, men de bliver godt nok “ puttet” for natten med plast og tæpper og kæmper for tomatlivet😀

  Kommentar af Lone — 25. april 2021 @ 16:21

  • Ja, jeg har, Lone, både tomat, chili og agurk nu, men det er rigtigt, at de kæmper lidt i år, og to af de mindste tomater er døde – men de var altså også MEGET små, og det var nogle jeg selv havde sået, så pyt.
   John går hver aften ud og tænder et haveblus – du ved, sådan et, der bruger lampeolie. Det soder desværre lidt på ruderne, men til gengæld er det effektivt 🙂
   Jeg håber alle dine overlever med det store arbejde, du har med de små tomatpus!

   Kommentar af Ellen — 25. april 2021 @ 17:00

 18. Godt at læse, hvordan det virker ovre i England. Jeg har nemlig opgivet at finde ud af det efterhånden. Jeg savner UK vildt (nok ikke SÅ vildt som du, der jo dog har familie derovre), men jeg har sandelig heller ikke de penge. Så jeg tager en dyb indånding og venter pænt. Jeg sagde netop til (min) John, at det måske heller ikke bliver i år, vi kommer derover, men næste år VIL jeg. Når man er vant til at være på farten, er det svært at lade være – men jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan turen gennem Europa i autocamper skal gå. Tænk hvis vi skal i karantæne ti dage hvert sted…??!!

  Kommentar af Mia Folkmann — 29. april 2021 @ 10:11

  • Nej, det er i sandhed mere end en anelse uoverskueligt endnu!
   Englands .gov-sider er gode at finde information på – og vel at mærke information, man kan stole på, men det ved du sikkert godt.
   Jeg vil tro, at også UK lemper, når rigtig mange er vaccineret, så mon ikke I vil kunne tage derover i sensommeren? Det tror jeg.
   De fleste skelner mellem transit og ophold, men det er en rigtig god ide at læse de enkelte landes regler. Jeg ville dog undgå Frankrig … derfor tager vi, som vi plejer, via Hoek van Holland – hvis vi altså kommer afsted.

   Kommentar af Ellen — 29. april 2021 @ 10:16


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.