Hos Mommer

21. april 2021

Der blev flaget i Præstø

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:05
Tags: , ,

Der bliver flaget i alle forretningsgaderne (alle tre …) i Præstø i dag, men det er også både en stor dag og en glædens dag for restaurant- og caféejere og for mig, og jeg regnede med, at det var for først- og ikke sidstnævnte, at flagene vajede i gaderne. Det var tredje gang de blev sat op, først da forretningerne fik lov at åbne, dernæst da serviceerhvervene fik lov, og denne gang for spiseudelivets genopståen.
Jeg var til frisør i dag! Aldrig før har dette været en begivenhed af så stor betydning – sandsynligvis fordi jeg ikke selv har haft valget, men sådan er det jo. Især med mig. Jeg vil selv bestemme, og det har jeg kun kunnet i meget lille omfang de seneste 13 måneder.
Det pyntede. Det pyntede i svær grad. Frisøren fik det store smil på, da jeg trådte ind i salonen; desværre ikke alene fordi hun var glad for igen at have åbent og for at se mig igen, men også fordi hun syntes jeg så lidt sjov ud.
Det kunne jeg godt leve med – jeg kunne jo kun give hende ret. Jeg var i bekymrende grad begyndt at ligne Madam Mim.
Jeg ved ikke hvad der er bedst at minde folk om: Det skotske højlandskvæg eller den lille, grå heks.
Heksen, tror jeg …
Men hende ligner jeg ikke mere. Nu ligner jeg i værste fald en Madam Mim med veltrimmet hår …
Der var en del, frisøren og jeg skulle opdatere hinanden på. Selv om vi ikke ses privat, så kender vi efterhånden hinanden efter mine 5-6 årlige besøg i 5-6 år.
Der var, trods den temmelig inaktive nedlukningsperiode, flere nyheder vi kunne divertere hinanden med, bl.a. den kedelige, at hendes svigermor var død pga. Covid-19 lige før jul. Hun var 75 år – præcis det samme som John, og også som ham med svagt hjerte, så det fik mig til at tænke over, at det er godt, vi har passet så godt på ham, for svækkede personer skal virkelig ikke rammes af den forbaskede sygdom. Godt, at han skal have sit andet stik på mandag.

Forleden dag fandt jeg et mundbind, der kunne trække vejret for én. 
Jeg har også fundet et, til hvilket man skal tilpasse sit ansigt. De der ‘maskimatiske’ reklameoversættelser er kilde til en hel del smil fra min side.

Tilpas dit ansigt

21 kommentarer

 1. Dejligt at du blev klippet, jeg kunne nu godt have tænkt mig at se et billede ja måske både før og efter. Jeg blev klippet i marts men trænger rigtig meget nu, heldigvis bliver der frisørtid i morgen. Godt John skal have anden vaccine på mandag, og godt I har passet godt på ham. Jeg hader de almindelige mundbind, brillerne dugger og hvis jeg snakker glider det enten ned eller op. Ja der findes mange sjove annoncer, man skal heller ikke stole på alt hvad, de skriver, slet ikke hvis det er på dårligt oversat dansk. De tager pengene og sender ikke varen.

  Kommentar af Lisbeth — 21. april 2021 @ 18:08

  • Jeg er ikke vild med billeder af mig selv og viser kun sådanne, hvis det er meget nødvendigt 😛
   Jeg bruger ikke købe-mundbind, men syr dem selv – så passer de i det mindste, men jeg kan stadig ikke lide dem!
   Hvis det er maskinoversat annoncering, kunne jeg ikke drømme om at handle sådan et sted, men der er vist desværre mange, der hopper på den.

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:07

 2. Tillykke med frisørbesøget. Det må være dejligt at være blevet klippet. Jeg har først en tid d. 28. Aldrig har jeg haft så langt hår – haha. Langt og langt. Det når nedenfor ørerne, men det er langt for mig. Jeg går sommetider med pandebånd. Det var trist med frisørens svigermor. Godt, John får sit andet stik på mandag.

  Kommentar af Betty — 21. april 2021 @ 21:24

  • Vi er vist mange, der nåede at blive ekstraordinært langhårede denne gang – du glæder dig sikkert også til 28. april 🙂
   Pandebånd er en god ide, men jeg kan ikke have håret væk fra panden, da den blev meget ‘høj’ efter kemoen.
   Ja, godt for ham!

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:10

 3. Jeg blev klippet i dag, frisør M var ikke glad og skældte ud på politikerne og “de røde” og mumlede, mens han holdt en larmende klippemaskine omkring mit øre, at han ikke syntes det var sjovt at leve mere og han havde ikke lyst til det mere. Han er kun 13 år ældre end jeg er.

  Kommentar af Donald — 21. april 2021 @ 21:48

  • 13 år ældre end dig og stadig erhvervsaktiv! Så ville jeg heller ikke synes det var sjovt at leve! Sorry … 😉

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:11

   • Han behøver jo ikke at være erhvervsaktiv, men fortsætter med at have åbent (dog kortere tid) fordi han godt kan lide den small-talk, som kommer igang, når kunden sidder i stolen. Jeg tror sygdom er med til at tage pippet fra os, eller sagt på en anden måde, vores prioriteter ændres voldsomt ved en alvorlig svækkelse og sygdom. Det er derfor lægernes råd er at gøre noget, man synes er sjovt og dejligt (et citat som jeg sjovt nok ikke lige kunne finde igen, det er fra de første papirer jeg fik om sygdommens og behandlingernes konsekvenser i 2018, for nu 3 år siden.)

    Kommentar af Donald — 22. april 2021 @ 9:33

    • Det er en strid om ord, for hvis han har åbent, er han vel erhvervsaktiv? 😉
     Men jeg kan snildt forstå, hvad du mener og er også enig både i, at prioriteterne ændres i forbindelse med sygdom og at man derfor i videst muligt omfang skal gøre det man synes er sjovt og dejligt – men det gør din frisør da vist så heller ikke længere? Nå, ham om det – sig til ham, at det hele kun er en overgang 😷

     Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 10:12

     • Åh ja sproget – godt du fangede meningen. … en overgang og alt er ingenting – hvorfra kommer det citat?

      Kommentar af Donald — 22. april 2021 @ 10:47

      • “Det hele er kun en overgang og alt er ingenting” stammer fra Holger Drachmanns “Det Grønne Håb”. Det lyder så bare ikke specielt håbefuldt …

       Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 12:35

       • Haha nej — 😀 😀

        Kommentar af Donald — 22. april 2021 @ 12:46

 4. Ja, det var virkelig en glædens dag! Jeg var også til frisør i går, og det føles SÅ godt at se mere præsentabel ud 🙂 Hvor er det dejligt, at John får sin anden vaccination på mandag.

  Kommentar af Madame — 22. april 2021 @ 6:15

  • Det var du jo – vi er da bare blevet så præsentable at se på 😀
   Ja, det er godt for ham. For os andre bliver det igen og igen udsat, desværre.

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:12

 5. Tillykke med det kortere hår! Min tid er først i morgen; det bliver så godt.
  I Lyngby var der også flag, men egentlig ikke så mange mennesker. Af alle dage havde jeg fået valgt denne til mormor-eftermiddag med Frida, der er blevet gammel nok til at få skoletøj. Vi VILLE have en is, men den var lige ved at fryse os til istapper.
  Skønt, at John er færdigstukket på mandag. Det giver lige lidt ekstra ro i maven.

  Kommentar af conny — 22. april 2021 @ 7:23

  • Det bliver godt – du kan roligt glæde dig 🙂
   Næh, vejret var ikke med i går på Store Genåbningsdag igen, men er man barn (og mormor …) kan man vel altid spise en is!
   Det giver nemlig ro i maven. Men vi andre må vente. Og vente …

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:13

 6. Jeg gad da også godt et før og efter billede, men det har du nok selv. Jeg har af mig selv, men det er heller ikke lagt ud 🙂 Det er godt at John snart er færdigvaccineret, og så håber jeg at du og Jørn snart bliver indkaldt.

  Kommentar af Lene — 22. april 2021 @ 7:30

  • Nope. Selv når jeg er nyklippet, synes jeg ikke det er sjovt at blive fotograferet, men du ved åbenbart hvordan det er 😉
   Det håber jeg sandelig også, men vores andet stik er desværre, som du nok også lige har hørt, oven i købet nu blevet trukket tre uger længere. Øv, siger jeg bare 😟

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 8:16

 7. Du er heldig, hvis du kun trængte til at blive klippet. Hvordan tror du, jeg ser ud, efter at jeg ikke er blevet farvet i 4 1/2 måned? Jeg kunne selvfølgelig have farvet det selv, men undlod. Tænkte, jeg ville se, om jeg kunne vænne mig til at se mig selv hvidhåret. Men det kan jeg ikke, har jeg så konstateret. Så på tirsdag ….

  I dag kørte vi til Kalvø, hvor vi faktisk aldrig før har været. Der var dejligt. Undervejs, da vi kørte gennem Hoptrup, kiggede vi efter Christie’s, men da jeg søgte på Google map, for lige at finde adressen, gik det jo op for os, at den ligger i Hostrup! Erindringen har spillet os et puds. Vi var begge overbeviste om, at vi engang var kørt forbi den i Hoptrup.
  Nysgerrigheden fik os til at fortsætte til Hostrup, hvor vi konstaterede, at der havde vi heller aldrig været før 🙂

  Kommentar af tingats — 22. april 2021 @ 16:29

  • Haha, du ligner nok en, der trænger til lidt farve 😛 – og hvis du er helt hvidhåret, kan jeg godt forstå, du farver det, men jeg synes gråt hår oftest er smadderflot! Jeg har bare den kedelige halvblonde, jeg har haft altid. Det gider ikke engang blive gråt … på den anden side er det rart ikke at skulle bekymre sig om hårfarven.
   Kalvø rundt er en dejlig, lille tur, og John forvekslede også først de to byer. Det er der nok en del der gør, kan jeg tænke mig.

   Kommentar af Ellen — 22. april 2021 @ 17:08

 8. Dejligt, at du nu kan finde dig selv igen 😉
  Det var da pokkers, at du ikke er inviteret til stikkefest endnu. Peter var så heldig, at han fik sin første tid allerede fire dage efter invitationen, så nu er han færdig bare en uge efter mig. Jeg krydser fingre for, at du får din indbydelse lige om lidt!
  De maskinoversættelser er ind imellem ret underholdende, men når man oversætter flere gange (f.eks. fra kinesisk til engelsk til dansk) så bliver det tit det rene volapyk.

  Kommentar af fiberfryd — 23. april 2021 @ 0:10

  • Nu ligner jeg lidt mere mig selv 🙂
   Ja det er virkelig pokkers ærgerligt 😦
   Vi har vist alle læst nogle af de ‘varedeklarationer’, der sommetider florerer på FB – de er særdeles underholdende 😀

   Kommentar af Ellen — 23. april 2021 @ 13:22


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.