Hos Mommer

17. april 2021

Så er vi i gang igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:44
Tags: ,

Genåbningen er i gang. Det er mit personlige vaccineprogram desværre ikke endnu, men så må jeg ty til kviktest så længe. Den første i hele min ‘coronakarriere’ skal jeg have på mandag, fordi jeg skal klippes i Bisserup havn og omegnnæste uge. Det bliver rart ikke længere at ligne en repræsentant for skotsk højlandskvæg. Det er muligt, at nogle vil mene jeg gør det på andre måder også, men fra på onsdag i hvert fald ikke længere på frisuren.
Jeg kom i tanke om aftalen om gourmetopholdet på Aarøsund Badehotel, som oprindelig var midt i december, og som jeg nok hellere måtte se at få i stand igen – der er sikkert rift om værelserne inden længe, tænkte jeg.
Det var rigtigt tænkt. Enten skulle det være inden 4. maj eller også kunne det først blive fra midten af juli. Jeg har ingen intentioner om at planlægge noget i englændernes sommerferie, så længe vi ikke helt ved hvad der sker hvornår, så jeg fik en aftale med badehotellet om at komme 2. maj.

 

Så er vi snart i gang igen! Det var sandelig også ventet med længsel.
Mine englændere har langt om længe også fået lov til at bevæge sig længere end nogle få miles væk fra hjemmet, og fordi pubberne derovre igen må servere udendørs, benyttede de sig i går af det gode vejr og kørte en lang tur, hvor de undervejs fik mad, der ikke var pakket hjemmefra.
De brugte næsten to timer på at køre helt til Burton Bradstock i Dorset. Der ser da ganske nydeligt ud – og sikke et smart skyggetelt, de har anskaffet sig. Det ville Charlotte ønske de havde haft de sidste 10 år.
Burton Bradstock Dorset 1Burton Bradstock Dorset 2

Børnebørnene glæder sig lige som jeg til at kunne smide mundbindene, men det har sikkert lange udsigter, desværre. De arme unger skal bære mundbind fra de sætter sig ind i skolebussen kl. 07:30 til de træder ud af den igen kl. 17:30; kun afbrudt af dagens måltider.
De skal sågar bære dem udendørs (selv om de ikke må blande sig med andre klasser), hvilket de er lidt kede af. 10 timer er meget længe at have mundbind på, og de må ikke udskifte dem med visirer.
De har nogle gange været ude for, at en lærer kommer hen til dem og siger, at de godt kan smide mundbindene lidt og trække frisk luft ind – for så ganske kort efter at opleve, at der kommer en anden lærer og siger, at de omgående skal tage de mundbind på igen – you know the rules! De kunne godt tage og blive enige blandt lærerne, hvilke regler de synes skal overholdes.

Vejrtrækning af ansigtsmaske

Ja, kunne vi da bare snart slippe for de forbaskede mundbind – også selv om nogle af dem tilsyneladende kan trække vejret for en.
Jeg kan dog i givet fald ikke forstå, hvorfor man, hvis man har åndedrætsproblemer, kan være fritaget for at bære mundbind …

16 kommentarer

 1. Ja, vi er nogle stykker, der venter utålmodigt på “invitationen,” som de kalder det. Jeg har nu ikke hørt noget om traktement ud over stikket.
  De er nu så søde at se på, de højlandskøer, men pandehåret er selvfølgelig ikke så godt for trafiksikkerheden.
  At være mundbundet generer mig ikke så meget mere, nu hvor temperaturen er kommet op, hvor brillerne ikke dugger!

  Kommentar af Eric — 17. april 2021 @ 15:30

  • Hehe, næh, intet traktement, men jeg nøjes glad og gerne med stikket, og det kan kun gå for langsomt!
   Hvordan bærer du dig ad med det? Mine briller dugger stadig, og det er hammerirriterende.

   Kommentar af Ellen — 17. april 2021 @ 17:56

   • 1: Jeg drejer hver snor én gang, så løkken bag øret bliver kortere. Det er ikke helt så effektivt som at slå knude, men det er væsentligt nemmere/hurtigere. Evt. kan man dreje snoren to eller flere gange!
    2: Når jeg husker det, pudser jeg glassene i opvaskemiddel. Det efterlader en usynlig film, som vanddampen har svært ved at kondensere på.
    3: Hvis glassene dugger alligevel, tager jeg brillerne af og pudser dem. Det overfører lidt fingervarme til glassene osv.

    Kommentar af Eric — 18. april 2021 @ 12:50

    • Åh … tak. Jeg syr mine selv, så snoren passer, og jeg har oven i købet sat en stiver i, så jeg kan trykke det tæt om næsen! Den med opvaskemidlet vil jeg så afprøve 😷

     Kommentar af Ellen — 18. april 2021 @ 16:01

 2. Jeg føler med dine børnebørn. Jeg skulle op af trapper i en vis fart fordi jeg var sent til et møde- der var jeg nødt til at tage mundbindet til side, for jeg kunne slet ikke få vejret i den fart 🙂
  Jeg er blevet helt god til at blive podet, kan nu styre min tunge, så de ikke skal tvinge den på plads med en spatel. Så øvelse gør mester 😉

  Kommentar af Lene — 17. april 2021 @ 15:56

  • Det er hårdt at skulle bære det mundbind hele dagen, men det er da godt, at du har lært at styre din tunge 😀

   Kommentar af Ellen — 17. april 2021 @ 17:57

 3. Jeg glæder mig også til, at vi kan smide mundbindene – de er en plage at gå rundt med. Men det er jo langt værre for dine børnebørn med hele 10 timer.
  Det lyder dejligt med jeres aftale om et gourmetophold på Aarøsund Badehotel.

  Kommentar af Madame — 17. april 2021 @ 16:12

  • Ja, de er en plage, og jeg kan slet ikke forestille mig at have dem på i 10 timer, ikke engang med spisepauser.
   Vi glæder os til opholdet – den slags har længe været savnet 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. april 2021 @ 17:58

 4. Vi er nok mange, der hader de mundbind, men det er godt nok længe for dine børnebørn, nej hvor må det være træls. Endelig kan du blive klippet, jeg kan godt forstå, at du glæder dig. Dejligt at I nu kan komme en tur ud og lufte jer på Årøsund Badehotel, jeg ved, det er ventet med længsel.

  Kommentar af Lisbeth — 17. april 2021 @ 19:40

  • Jeg har virkelig ondt af dem, men de lever heldigvis bedre med det, end jeg ville kunne.
   Det er nemlig ventet med længsel, så vi glæder os 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. april 2021 @ 19:44

 5. Jeg troede at kræftpatienter blev indkaldt som første gruppe, eftersom det svækkede immunsystem giver større modtagelighed overfor infektionssygdomme, og derved kan man ende som en større smitterisiko for alle de andre og dermed øge spredning af sygdommen, som sygeplejersken forklarede mig, da jeg nævnte at jeg egentlig ikke var udsat for smitterisici særlig ofte og i meget lille grad. De kunne, statistisk set, spare en plads på hospitalet ved at vaccinere mig, sådan opfatter jeg det.

  Men jeg har nu hørt om et par stykker, kræftpatienter, som undrede sig over ikke at blive indkaldt og hvor man besvarede telefonopkald-rykning med at “vi har skrevet dig op”, og et par dage efter kom så indkaldelsen. Det er jo ikke til at kontrollere, om det var en forglemmelse eller om der virkelig var så mange i køen før én selv. Det er sådan set også ligemeget om det er det ene eller andet, hvis man bliver besvaret venligt, når man rykker for vaccinationen.

  Mundbind med den varighed som du omtaler for englænderne er simpelthen usundt.

  Sidste år i Marts blev der også diskuteret mundbind og det var den almindelige faglige opfattelse at det ikke nyttede undtagen hvis en smittet person hoster og derved udsender en hær af virus i luften og disse får lov at cirkulere. Det er klart nok at lige det scenarium er farligt, for det er luftbårne smittedråber, vi skal være mest opmærksomme på; dér ved vi så i dag at indåndrings-beskyttelsen er ringe (var det 10%?) mens udåndings-opfangning af virus er mere betydelig, husker jeg mon rigtigt at 50% smitte stoppes af et medicinsk mundbind?

  Ud fra disse tal kan man jo godt forstå at fagkundskaben mente mundbind var mindre vigtigt end afstandsholdning, test og smitteopsporing – og generelle forholdsregler om at isolere sig ved mindste tegn.

  Men jeg tror at holdningen skiftede fordi synet af mundbind betyder at man bliver mindet om at der kan være farlig smitte i luften og det var nok til at øge opmærksomheden, så afstand og renlighed blev iagttaget.

  Men 10 timer med mundbind, også udendørs? Nej. De, der siger “rules” udendørs burde kunne skelne mellem tætte grupper, afstand, vindstyrke, sygdomsfrekvens i området og så den typiske hoste-i-en-bus smittesituation.

  (Afstandsholdning =?!= afstandstagen).

  Kommentar af Donald — 19. april 2021 @ 10:49

  • Det er ikke alt, man forstår ved de mange beslutninger, der bliver taget i forbindelse med corona – og hvordan systemet kører, er også svært at forstå, men selvfølgelig sker der fejl.
   Jeg tror heller ikke på mundbinds store effekt, men der ligger, som du også siger, et huske på-signal i at bære det. Desuden er der alt for mange der tror, at mundbind er for at beskytte sig selv og ikke andre, hvilket jo er en misforståelse. Det er det selvfølgelig også, men kun i meget ringe grad i forhold til det at beskytte andre. De, der over for mig har udtrykt denne forkerte tro, har jeg spurgt hvorfor de så tror, at kirurger bærer mundbind, når de opererer … om det mon er fordi patienten ikke skal smitte med et eller andet farligt? Så får de sådan et sjovt, fåret udtryk i ansigtet.
   Reglerne for børnenes skole har skolen selv lavet, og de er temmelig hysteriske, synes vi, samt udviser en mangel på forståelse for, hvordan ting virker og hænger sammen.

   Kommentar af Ellen — 19. april 2021 @ 12:21

   • Ja! ja og ja 🙂 Nå så det er skolen selv? Men dog. Men OK så må man skik følge.

    Kommentar af Donald — 19. april 2021 @ 15:51

    • Ja, det må man, men lærerne er åbenbart ikke helt indbyrdes enige …

     Kommentar af Ellen — 19. april 2021 @ 15:53

 6. Stakkels unger. Godt nok siger man, at man vænner sig til at bruge mundbind, men det lyder virkelig ubehageligt, at de ikke engang må smide dem udendørs.
  Jeg håber virkelig for dig, at du snart får din indkaldelse. I dag fik jeg min første vaccination og jeg er meget imponeret af logistikken. Fra jeg gik ind af døren til jeg var ude igen (inkl. 15 minutter i observationssalen) gik der lige godt 20 minutter. Smidigheden i sundhedsvæsnet er ret imponerende. Trods klager over knas med tidsbestillingssytemet, så må man også tage hatten af for, at det er lykkedes skrue et system i så stor skala sammen, nærmest mens det er blevet taget i brug.

  Kommentar af fiberfryd — 20. april 2021 @ 20:40

  • Det er især det med det udendørs, der virker uforståeligt for dem alle – og irriterende.
   Jeg håber og håber – I er bare så heldige … og nu har Peter fået sine tidsbestillinger i orden, skrev han. Jeg er vildt misundelig på ham 🙂
   Jo, det er da flot, men jeg mener nu stadig der må være noget galt i Region Sjælland 😉

   Kommentar af Ellen — 21. april 2021 @ 7:45


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.