Hos Mommer

15. april 2021

Her blev jeg så glad, at det trak tårer

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:43
Tags: ,

Advarsel: Dette indlæg vil i mistænkelig høj grad virke som det rene praleri.
Det er det også …
I går skrev jeg om tre ting, der gjorde mig glad.
I aftes indløb der som en fjerde ting en mail, der gjorde mig mere glad end de andre tre tilsammen. Faktisk så glad, at jeg blev lidt våd i øjenkrogene, men den var også fra Anna.
Det var et svar til mig på et pjattet billede, jeg havde hugget fra FB og sendt til hende med ordene: I bet you didn’t know this about your old mormor – and it’s all true … apart from the fat joints!
(Bell bottoms er trompetbukser. Det vidste jeg ikke, og så går jeg frækt ud fra, at det ved I heller ikke.)

Hi mormor
Oddly I can imagine all of that, however I struggle with the going to bed at four in the morning! I’ve always known you were a cool mormor.
In England we have this book, it’s called: ‘Gangsta Granny’. It’s by David Williams, and it is about a boy and his grandma. This boy is forced to go to his grandma’s house, he really doesn’t want to because he thinks she is really boring. But when he’s there he discovers a chest full of jewels, it turns out that his granny has robbed many famous people and stolen many valuable jewels, together they then go and steel the English Crown Jewels; and I’m not sure why but that book (and now film) always reminds me of you, you are always funny and you have all sorts of hidden talents and tricks up your sleeve.
I really miss you and morfar, and I really, really hope to see you soon. Your email made my day! I love you both so much and I can’t wait to see you again.
Lots and lots of hugs, kisses and love, Anna

Er hun da ikke bare supersød og dejlig? Jeg har ikke spor imod at minde hende om denne storkriminelle bedstemor!
Og så måtte jeg da lige fortælle, at jeg godt kunne gå på arbejde efter kun ganske få timers søvn … det skete ikke tit, men det skete – lige som vel for de fleste af os i vores grønne ungdom. Og at jeg selvfølgelig var træt, men det gik alt sammen alligevel.
Hun sagde engang you’re the most technical granny, I’ve ever heard of. My English granny doesn’t even know how to email!
Det skal der jo så ikke specielt meget til at overgå, men Annas ‘imponerethed’ skyldes bl.a. at hun morer sig, når Charlotte løber lidt sur i informationsteknologien og spørger sin mor om filstrukturer, billedbehandling eller hvordan man nemmest/bedst sikrer sine billeder mod at forsvinde, og om jeg ikke lige kan sætte hendes nye printer op, fordi hun ikke kan få skidtet til at fungere. Aubrey bliver en smule flov over sin mors håbløse uvidenhed – men kan ikke lade være med at grine alligevel … Anna storgriner bare, og jeg labber det hele i mig.
Jeg er absolut ikke nogen it-haj, hvilket jeg ved flere lejligheder har været inde på her på bloggen, men i Annas øjne er jeg, og den tro vil jeg da på ingen måde tage fra hende …

28 kommentarer

 1. En rigtig hjerteknuser 🙂

  Kommentar af Eric — 15. april 2021 @ 14:01

  • Åh ja, det var det 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 14:53

 2. Bare I dog kan ses snart igen – det er jo næsten ikke til at holde ud at vente. Sikke en ros – a cool mormor der minder om ‘Gangsta Granny’ 🙂

  Kommentar af Madame — 15. april 2021 @ 14:16

  • Ja, gid vi kunne – men det varmer så utroligt at få sådan en mail 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 14:54

 3. Forstår godt, du labber det i dig! Det er skønt, når børnebørnene synes, man er lidt sej, ikke?

  Kommentar af Fru Moll — 15. april 2021 @ 15:32

  • Det må vi jo indrømme, fru Moll. Det er ret fedt 😎

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 15:56

 4. Det er guld at få sådan en hilsen fra sit barnebarn, jeg kan godt forstå du blev glad. Det har været en fantastisk dag for dig i går 🙂

  Kommentar af Lisbeth — 15. april 2021 @ 15:48

  • Det rene guld! Det var så god en dag, at det næsten – men også kun næsten – opvejede de kedelige vaccinenyheder.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 15:57

 5. Og du har fortjent det 🙂 Dejligt brev.

  Kommentar af Lene — 15. april 2021 @ 17:24

  • Jamen tak – og ja: skønt 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 18:26

 6. Sikke da en skøn mail at få og selvfølgelig får man hjerteglæde, våde øjenkroge og ekstra børnebørnssavn af det! Hun er noget af en guldklump, den Anna.
  Det er da cool at være seje mor-/farmødre 😄 For Vilfred og Sylvester er jeg noget nær den eneste voksne, de kan snakke og spille Pokemon GO med, så når de er her, går vi masser af ture, hvor vi henter bolde og fanger Pokemons, battler og alt det man nu kan. Det sjoveste var nu dengang Vilfred pralede til sin lærer af, at hans farmor havde sin egen YouTubekanal – om strik! 😂

  Kommentar af fiberfryd — 15. april 2021 @ 23:25

  • Du er nemlig også en supersej farmor – fedt, at Vilfred ikke er bleg for at prale af dig i skolen. Du er også en sej mormor, men det varer nok et års tid eller to, inden Sara ser dig på den måde. Lige nu er du bare mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 9:32

 7. Jo hun er knageme sød! Og ja, vi kan noget med meget lidt søvn, når vi er mellem 21 og 40-45 år gamle, så begynder det at knibe.

  Kommentar af Donald — 15. april 2021 @ 23:28

  • Ja, for pokker – nu kan jeg ikke engang tåle at komme i seng kl. 2, selv om jeg kan sove længe. Problemet er nok dels, at det kan jeg ikke. Sove længe, altså … 😉

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 9:33

 8. Jeg kan godt forstå tåren i øjenkrogen.
  -Og de ting, som nævnes på plakaten: Jamen, det var jo sådan, at det var!
  Direkte fra bal og hjem for at malke og fodre køer. Et hastigt bad, over på karlekammeret for at se om kæresten var ved at få øjne og lidt før middag kom de der havde friweekend med en kasse reparationsbajere købt ud af bagdøren hos købmanden.
  Det farligste var nok den manglende respekt for blandingen af rusmidler og fart: “Den mindst påvirkede kører bilen hjem; men er vi alle lige fulde kører Peter, for han kører hurtigst.”
  Godt, at vi slap helskindet gennem den del af livet.

  Kommentar af natural2222 — 16. april 2021 @ 4:29

  • Du har godt nok været frisk, Farmer 😵 – men ja, det var sådan det var, bortset fra det med spirituskørsel, men det var nok en af forskellene på drenge og piger. Lige på det punkt kan jeg nemlig pudse min glorie 😇, men det havde helt sikkert også været slut med at låne fars bil, hvis han fandt ud af, at jeg havde kørt spirituskørsel.
   Vi tog også gerne bagvejen til bageriet og kom hjem med frisk morgenbrød. Vi brugte heller ikke så meget det med reparationsbajere. Hvor har jeg dog været kedelig 😉

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 9:39

   • Tiden var en hel anden. Der var et helt anderledes afslappet forhold til alkohol.
    Jeg var på et tidspunkt i 70-erne lagerarbejder på et frøfirma. Vi havde overenskomstmæssig ret til 4 pauser og vi fik en bajer i hver pause. Derud over var der øl i kantinepauserne. Det var hårdt arbejde med store uhåndterlige 50-kg sække; men alle de øl var aldrig gået i dag.

    Kommentar af natural2222 — 16. april 2021 @ 20:02

    • Jeg kan godt huske det. Alkohol på arbejdspladsen blev ikke forbudt i mit firma før omkring 1990, og fx var det vel nærmest legendarisk, hvor meget en chauffør for Tuborg eller Carlsberg kunne nå at konsumere på en dag – alt imens de kørte øl ud til købmændene.

     Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 20:28

 9. Den mail trak da næsten også tårer hos denne læser. Jeg håber sådan for alle jer, at I snart får hinanden at se igen.

  Kommentar af conny — 16. april 2021 @ 8:37

  • Jamen dog, Conny – men ja, det kan simpelthen kun gå for langsomt med at se dem igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 9:41

 10. Jeg har skrevet og slettet, men det kræver vist kun et ❤

  Kommentar af frnielsen — 16. april 2021 @ 9:25

  • Tak for hjertet, Helle 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 9:41

 11. Det er da så tæt på et KNUS, man kan komme.
  Smukt skrevet. Lige fra og til hjertet.
  I har et helt særligt bånd til familien💕

  Kommentar af Anne Holtegård — 16. april 2021 @ 12:34

  • Det er det bedste cyberknus jeg til dato har fået 🥰
   Til englænderne har vi et særligt bånd, ja, men det er jo også vores eneste barn – og dermed de eneste børnebørn vi får.

   Kommentar af Ellen — 16. april 2021 @ 13:18

 12. Kære Ellen! Haha, ja, gad vidst om vi opførte os “værre” end de unge gør nu om dage? Det var helt sikkert en anden epoke med mange omvæltninger, og selv om jeg helt sikkert ikke opfatter mig selv som hippi eller andet i den retning, så skete der jo meget gennem 60erne og 70erne.
  Ja, hvor er Annes svar til dig fantastisk sødt! Selv om jeg ikke kender hende, så kunne jeg godt mærke det våde i mine øjne også. Tænk at have så dejlige børnebørn, som både du og jeg har ;O)

  Kommentar af Lene — 19. april 2021 @ 0:16

  • Kære Lene – vi var nok hverken værre eller bedre, men fulgte den tids ‘ungenormer’, mon ikke? Jeg var delvist hippie, men nok mere mht. udseende og musiksmag og ikke mere, end at jeg ikke dalrede rundt og tog bevidsthedsudvidende stoffer, men troede på værdien af uddannelse, et fast job og egen bolig 😉
   Som de synger i Sound of Music, så må vi have gjort noget godt for at få så fantastiske børnebørn 😇
   Og apropos fantastisk: Jeg skal da have svaret på din skønne mail, men det er svært at skrive, når man ikke kan få hænderne ned! 😍🥳

   Kommentar af Ellen — 19. april 2021 @ 8:52

   • Tilslutter mig helt dit udsagn, det kunne godt lyde som mig selv 😊Og ja, det kan være svært at sidde stille og skrive, når hænderne er i vejret! 😘😍

    Kommentar af Lene — 19. april 2021 @ 14:23

    • 🤩

     Kommentar af Ellen — 19. april 2021 @ 15:44


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.