Hos Mommer

14. april 2021

Tre ting, der gjorde mig glad i dag

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:18
Tags: ,

I dag har jeg valgt at fortrænge det negative – fx, at det tyder på, at vaccinationsprogrammets afslutning nu bliver forsinket. Jeg sætter min lid til ordene, jeg også hørte i går, nemlig, at de +50-årige stadig stadig skulle kunne holde planen. (Opdatering: Det kan vi så ikke 😥)
I stedet vil jeg skrive om tre ting, der gjorde mig glad i dag.
I aftes surfede jeg rundt for at finde gårdbutikker i nærheden. Vi har jo vores Velfærdskød på Møn, og dem svigter jeg ikke, men de har ikke lam. Det havde de på Møllebakkegård, som ligger bare 20 minutters kørsel fra os. Da jeg fulgte linket, der var sat ind på en side, som lister gårdbutikker efter region, fik jeg smækket de ædlere dele på en splitternøgen kvinde lige i fjæset, plus et tilbud, jeg formodedes ikke at kunne modstå. Hvis jeg var en mand …
Nådada … min første tanke var, at det da så sandelig var en gårdbutik med et bredt sortiment, men min næste var, at de formentlig var blevet hacket.
Og ganske rigtigt. På FB havde de en temmelig meget mere sober side, hvor det nye link stod. Der stod forbavsende nok også, at de havde åbent døgnet rundt, hvilket ledte tankerne lidt tilbage på det netop omtalte.

Gårdbutikker (6)

Vi tog chancen og kørte dertil.
Gården lå flot med udsigt over det meste af Sydsjælland, og da vi kom ind i den lille butik, var det selvbetjening. Der stod kolonialvarer på hylderne, og der stod to store kummefrysere med masser af lamme- og svinekød. Ikke specielt billigt, men garanteret godt og velsmagende. Jeg købte nogle lammeskanke, en lammeculotte og en stor ribbensteg (fra gris). Vi skal nemlig til at lave vores bacon selv … det bliver SÅ spændende at prøve.
Nu var det bare at regne beløbene sammen og betale til det MobilePay-nummer, der var opgivet.
Det, som gjorde mig glad var, at det kunne lade sig gøre. At denne tillid til, at folk betaler for de varer de tager, (tilsyneladende) ikke var blevet misbrugt.

Næste stop var Velfærdskød på Møn. “Hvis vi er hjemme, har vi åbent”, fik vi engang at vide, så jeg ringede til dem. Det var husets yngste søn, der svarede: “Goddag, det er Velfærdskødstelefonen, du taler med Xxx. Hvem taler jeg med?”
Det fortalte jeg knægten, som vel er 11-12 år. Der var åbent; vi kunne bare komme, så det gjorde vi.
Ud kom gutten og låste op for herlighederne.
– Du er ikke i skole?
– Nej, jeg har spisefrikvarter – jeg går i skole hver anden uge.

Godt, så. Jeg købte en hel del, så han måtte frem med regnemaskinen …
– Jeg har ellers haft matematik én gang i dag allerede, sagde han med et grin.
John havde set nogle brændetårne og spurgte, om de også solgte brænde.
– Ja, og jeg flækker selv det hele, sagde han uden helt at kunne skjule stoltheden i stemmen.
WHAT, sagde jeg – du er da godt nok sej!
– Vi har en flækker, men den bruger jeg kun til det træ med mange knaster i, som jeg ikke kan klare med øksen.

Jeg stod bare med åben mund.
– Man må jo arbejde for lønnen, sagde han.
Så var jeg lige pludselig endnu mere glad end jeg var i forvejen.

Gårdbutikker (1)

Her ses en del af resultatet af hans anstrengelser – mon ikke I er lige så imponerede, som John og jeg blev?

Den tredje ting? At vi så en musvåge stå stille i luften lige ved siden af vejen og muse. Den fløj ikke væk, selv om vi standsede bilen, men jeg ville ikke forsøge at tage billeder, for jeg ville ikke skræmme den. Den var ikke 20 meter væk og svævede længe omkring tæt på os. Det var stort.

14 kommentarer

 1. Sikke en frisk knægt 🙂 Det var dejligt at læse – og hvor har du ret, lad os samle på gode oplevelser.
  Vi har slet ikke tænkt på at opsøge gårdbutikker, men det skal vi da bestemt. Her har vi de gode markeder i sommerhalvåret ved Dyssekilde Station.

  Kommentar af Madame — 14. april 2021 @ 16:59

  • Ja, han var 🙂
   Der må være en million gårdbutikker i Nordsjælland, men markeder er jo også altid gode at besøge. Jeg holder meget af gårdbutikker, fordi varerne er gode og friske. Som skrevet ikke nødvendigvis billige, selv om de sagtens kan være det – og hvis ikke de har gode varer, holder de ikke længe, er mit gæt.

   Kommentar af Ellen — 14. april 2021 @ 18:15

 2. Ja hold da op jeg er virkelig imponeret over den knægt, han skal nok blive til noget.
  Godt med gode oplevelser ovenpå skuffelsen med vaccinen. Jeg har nu fået dato på mine to vacciner, så her går det fremad, men jeg er jo også ældre end dig.

  Kommentar af Lisbeth — 14. april 2021 @ 19:00

  • Det er jeg sikker på, at han gør.
   Heldige dig … det er sjældent, jeg ville ønske jeg var over 70, men lige i dette tilfælde gør jeg det …

   Kommentar af Ellen — 14. april 2021 @ 19:40

 3. Ja. det var da trer gode historier. Jeg kan lige se drengen for mig. Jeg har tre nevøer, som jeg tror lignede ham, da de var børn. Nogen, der vidste, hvordan man tog fat.

  Kommentar af tingats — 14. april 2021 @ 21:35

  • Og dine nevøer ved sikkert stadig hvordan man tager fat 🙂 Jeg synes det er vigtigt at lære børn, at penge ikke bare løber ind uden man yder noget for dem.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 8:45

 4. Godt, at den slags knægte er at finde endnu!
  Jeg valgte vist rigtigt da jeg for lang tid siden besluttede, at jeg først ville tænke seriøst over dette med min vaccinering, når jeg var færdigvaccineret.

  Kommentar af natural2222 — 15. april 2021 @ 5:01

  • Jeg tror der er mange af dem – det er bare dem der ikke er sådan, der er de mest synlige.
   God beslutning … som jeg bare ikke kan efterleve. Det fylder alt for meget hos mig, at jeg savner mine englændere alt for meget.

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 8:47

 5. Sikken en dejlig dag! Også i dag får man lyst til at køre efter gårdbutikker, men jeg tror desværre at den lokale ikke har åbent endnu (men måske kunne jeg lægge ruten forbi og se efter).

  Det med at se efterkommerne af en dinosaurus “muse” i mindre end 20 meters afstand, ja, det er fantastisk, og historien om drengen, der ikke var i skole, var også hjertevarmende. Den fik mig ærligt talt til at tænke “Det salg har han lært lige så meget af som på en hel måned i skolen!” (Deraf kan man hør at jeg er ret kritisk overfor skolesystemet).

  Kommentar af Donald — 15. april 2021 @ 14:23

  • Hvis det er grønsager, er det nok også mere sæsonbetonet end mine kødsælgende gårdbutikker.
   Du kan ikke have særlig meget tilovers for skolesystemet 😉 – jeg tror nu ikke det er så slemt – mange af de unge kan mere end jeg kunne i samme alder. Og så er der noget, de ikke kan, som jeg kunne – men det skal nu nok gå alt sammen, Donald 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 14:50

   • Ja det går skam fint, og skolesystemet fungerer mange steder. Jeg har bare sådan en fornemmelse af at det er lidt på trods af kommunernes styring.

    Men det skal nu nok gå.

    Der var faktisk også åben gårdbutik her med kartofler og gulerødder, jordskokker, hvidkål (flotte) og det var selvbetjening fra klokken 10-20 alle ugens dage. Meget stor tillid! Men heldigvis ikke med sedler liggende frit fremme. Man kunne købe på kredit! “Læg en seddel med navn og telefon! og betal næste gang!”

    Kommentar af Donald — 15. april 2021 @ 17:51

    • Det var sandelig også en stor tillid at vise – dejligt igen at se, at det kan lade sig gøre 🙂

     Kommentar af Ellen — 15. april 2021 @ 18:27

 6. En skøn historie med den knægt, der vidste, hvordan man opfører sig – både over for kunder og over for sit arbejde.
  Til info for læsere i Nordsjælland besøgte vi en lille økogård lige uden for Hillerød i weekenden. Mangholm hedder den. Det var mest for den toåriges skyld. Dyrene var ikke rigtigt ude endnu, og butikken ikke helt opdateret; men vi fik klappet kalve og lam, set på traktorer og spist en is. Forhåbentlig bliver der mere drøn på i løbet af foråret og sommeren.

  Kommentar af conny — 19. april 2021 @ 10:25

  • Ja. God opdragelse er heldigvis ikke gået af mode 🙂
   Jeg har på fornemmelsen, at der dukker flere og flere gårdbutikker op rundtomkring, og jeg håber da også, at der kommer gang i den, du nævner her.

   Kommentar af Ellen — 19. april 2021 @ 10:56


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.