Hos Mommer

11. april 2021

Et resultat af dårligt vejr

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:19
Tags: , ,

NU er jeg simpelthen træt af sne, slud, regn, kulde og blæst! Det er 11. april, og jeg går stadig og venter på både bedre vejr og en invitation til tidsbestilling til vaccination. Det skulle være nu, og Ditte har da også fået sin. Jeg er lidt yngre end hende … måske derfor? Og hun bor i Region Hovedstaden, mens jeg bor i Region Sjælland. Har det noget at sige?
Det kan i hvert fald kun gå for langsomt, kan det.
Det kan det sådan set også med at få bedre vejr. Jeg tænder stearinlys om natten i drivhuset, og selv om det ser hyggeligt nok ud, når jeg kigger ud til det fra køkkenvinduet, så var jeg det så afgjort helst foruden!
Jeg venter med længsel på at kunne tage til Gartneri Toftegaard for at erhverve mig årets chili og hvad der ellers skal købes til drivhuset. De har åbent nu, men det går da helt galt, hvis jeg kaster mig ud i at udsætte de arme planter for disse for årstiden nærmest arktiske temperaturer.
Jeg sagde til John, at jeg ville derop så hurtigt som muligt efter åbning for at have frit slag blandt det store udvalg. Eneste trøst er, at der formentlig heller ikke er andre, der kan fylde drivhusene op, så det går vel. Det er værre med min tålmodighed – den har det ikke for godt.
Er der i øvrigt nogen af jer, der har erfaring med auberginer? Jeg havde tænkt mig at prøve, men det lyder godt nok som en lidt besværlig plante at have at gøre med. Er melon nemmere at få til at fungere? Men frugterne skal vist helst hænge i net … så hvad skal jeg fylde i den sjette kapillærkasse, jeg lige har købt?
Jeg har planlagt tre kasser med hver to tomatplanter plus en murerbalje med to og endelig et par potter, som jeg nok skal finde lidt overskudsplads til. To kasser med hver to chili, en murerbalje med agurk (én plante er rigeligt), en stor potte til basilikum’busken’ og en ditto til den ananaskirsebær, som jeg dog har mistanke om afgik ved døden i løbet af vinteren.
Nå. Jeg finder vel ud af hvad jeg vil have, inden jeg drager afsted til Toftegaard … det lader jo til, at jeg har masser af tid …

Blå små-restetaske (4)Beige små-restetaskeRosa små-restettaske

I mangel af bedre beskæftigelse er jeg gået taskeamok. Først den blå, som jeg blev så begejstret for, at jeg absolut måtte sy en til. Og yderligere en.
Den blå blev den pæneste, synes jeg, så den beholder jeg selv, men hvis nogen synes, at en af de to andre er værd at eje, er prisen 250 kroner plus porto. Der er et flødefarvet for i, og der er en indvendig lomme til nøgler eller mobil. Det er irriterende, når disse ting får arbejdet sig ned på bunden af en relativt stor – og fyldt – taske.
Så længe vejret er så elendigt, bliver der nok lavet et par stykker til, mens ildhuen for netop dette design holder. 
Malle fortalte mig om Vicki Knudsens og Johan Olsens podcast Vildt Naturligt, som jeg råhygger mig med, mens jeg producerer tasker, så jeg er ikke kun gået i symode, men også i podcastmode.
Det er en god ting, at man kan blive klogere helt gratis, så at sige, mens man laver noget andet.

20 kommentarer

 1. Det er et helt ustyrligt aprilvejr i år, og jeg kan godt forstå at din tålmodighed er ved at slippe op. Jeg er også mest vild med din blå taske, så hvis der kommer flere i de farver, så er jeg klar med dankortet 🙂

  Kommentar af Lene — 11. april 2021 @ 16:42

  • Så må jeg jo hellere se, hvad huset formår i flere små blå rester – jeg melder tilbage hvis jeg finder tilstrækkeligt mange 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:07

 2. Vores tålmodighed bliver testet!
  Jeg længes også efter tørvejr og lun luft, så der er behageligt at komme ud og trave.
  Have planer har jeg ikke just 😉 Evt plante lavendler i en potte…
  Har set vinavlerne brænde bål for at redde årets vindruer.. Underligt vejr, altså!
  Jeg venter også på invitationen til vaccine. Mine veninder har modtaget deres.. Men de er også 5..7 år ældre end mig.
  Så jeg 🤞for at de snart, når ned til vores årgang på “gæstelisten”.
  Mens jeg venter er det broderiet, der fanger min interesse p.t. Synes det er fascinerende at teste gamle teknikker på de små projekter.
  Strik og sy ligger i dvale.

  Kommentar af Anne Holtegård — 11. april 2021 @ 16:46

  • Ja, det er et koldt forår i år.
   Det må have noget med alderen at gøre – det bekræfter Lisbeth og flere andre, så vi må bare vente, selv om det (også) er svært.
   Du har godt nok erstattet strikkeriet med broderi – det har vist fanget mange, så vidt jeg kan se.
   Det er sikkert også sjovt, men jeg har så svært ved at se, hvad jeg kan bruge det til, så jeg hopper nok ikke med på den bølge.

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:08

 3. Ja, det er vejr er da ikke til at holde ud med sne, slud, regn, kulde og blæst! Men mens du venter på vejr til at komme i have og drivhus, bruger du tiden på bedste vis med at lave skønne tasker og lytning af podcasts. Det er så hyggeligt med podcasts – jeg har lige lyttet til to fra DR om Jutlandia, ‘Det gode skib’, hedder de.

  Kommentar af Madame — 11. april 2021 @ 17:02

  • NEJ, vi gider ikke mere vintervejr!
   Jeg har først nu fået øjnene op for podcasts, men jeg skal da lige love for, at der er meget at gå i gang med! Det lyder også spændende med dem om Jutlandia – tak for det tip 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:11

 4. Ja vi vil have forår, vil vi, men det hjælper os ikke noget.
  Endelig har jeg fået invitation til vaccination, men Bent har ikke fået, så det har nok noget med alderen at gøre, jeg er jo over 70 og han er under. Jeg skal ringe i morgen og bestille. Vi har særordning her på øen, derfor skal jeg ringe og ikke gå ind på hjemmesiden.
  PS flotte tasker.

  Kommentar af Lisbeth — 11. april 2021 @ 18:12

  • Det må have noget med alderen at gøre, hvilket flere af kommentarerne her bekræfter. Det kommer forhåbentlig snart – og lidt pudsigt, at I skal ringe i stedet for at gå ind på hjemmesiden.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:13

 5. Jeg har erfaringer med aubergine – men ikke gode. Jeg lægger lige et billede på dine Facebook, hvor du kan se hele årets samlede høst

  Kommentar af Fru Z — 11. april 2021 @ 19:39

  • Hmmm. Den høst var li’som til at overskue. Jeg tror jeg holder mig fra auberginer 😊

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:45

 6. Jeg er godt nok også træt af kulde og blæst. Jeg har frosset så meget i år, at jeg i den grad trænger til optøning. Til gengæld nyder jeg det i høj grad, når vi har nogle dage med sol og ingen blæst… åh, det er en fryd. Mere af det tak 🙂

  Hvor hyggeligt at du sidder og fremstiller fine tasker, mens du lytter. Jeg holder også af at strikke og lytte; det er sådan en god kombination 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 11. april 2021 @ 19:47

  • Ja … jeg tror efterhånden det vil tage det meste af en måned at blive ordentligt tøet op 🙂
   Det er en rigtig god kombination at lytte, mens man laver håndarbejde – den bedste form for dobbelt udbytte 🧶🧵🎧

   Kommentar af Ellen — 11. april 2021 @ 19:50

 7. Det er længslernes tid. Også vi venter utålmodigt på første stik, og jeg har en fornemmelse af, at de sakker bagud for den seneste vaccinationskalender. De venter nok med at revidere den til den 15., hvor dommen vel falder over AstraZeneca. Men hva’, vi er jo unge og har tiden for os 😉

  Kommentar af Eric — 12. april 2021 @ 9:02

  • Ja. Enig. Jeg har haft præcis den samme tanke – og jeg vil ikke håbe, at vi har ret 🙂 – men du har naturligvis ret i det med alderen 😇

   Kommentar af Ellen — 12. april 2021 @ 9:40

 8. Nu vil vi have noget forår! Det kommer nok også snart. Det er klart, du er utålmodig med alle de muligheder, du har med drivhus og plantekasser und alles 🙂 Det er flotte og anvendelige tasker, du har syet. Hvis der kommer flere med blå nuancer, er jeg aftager.

  Kommentar af Betty — 12. april 2021 @ 11:21

  • Jeg er meget utålmodig efterhånden!
   Der er rift om de blå – Lene ville også helst have blå, men jeg ser hvad lageret rummer 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. april 2021 @ 15:15

 9. Jeg har også haft auberginer, men det var ingen succes, de var små og jeg fik kun nogle få stykker. Men meloner er godt, både net og vandmeloner. De er overhovedet ikke svære at have. Læser at du har en facebookside, hvis du skriver, hvad den hedder kan jeg vise dig billeder af både meloner og auberginer.

  Kommentar af Lone kaas pedersen — 12. april 2021 @ 14:26

  • Tak – det var endnu en bekræftelse i, at det er ikke auberginer jeg skal have.
   Jeg har ikke en side som sådan, men jeg har en profil på FB. Du skal bare lede efter Ellen Nielsen, så kan du nok kende mig, for det er samme billede som på mine kommentarer.

   Kommentar af Ellen — 12. april 2021 @ 15:18

 10. Jamen jeg er da mest forelsket i den rødlige, så den vil jeg meget gerne bestille! Har jo en enkelt fordel ved at være gammel, så jeg ER vakcineret. Skriv såfremt du mangler oplysninger til forsendelse. Kh. Marianne

  Kommentar af Marianne Bentzen — 13. april 2021 @ 11:10

  • Det lyder da dejligt både med din vaccination og at du vil købe en indkøbspose 🙂
   Jeg sender dig lige en mail.

   Kommentar af Ellen — 13. april 2021 @ 12:49


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.