Hos Mommer

3. april 2021

Man skal ikke altid ignorere opkald fra ukendte numre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:27
Tags: ,

Johns telefon ringede. Det var ikke et nummer han havde i sine kontakter, så han valgte at ignorere opkaldet.
Jeg spurgte, om det var et af de mange engelske opkald han har fået de seneste måneder, og som han blokerer efterhånden som de indløber, hvilket heldigvis har hjulpet på antallet af opkald, som dermed er faldet fra et par stykker om dagen til mindre end et om ugen, men hvordan han overhovedet er havnet på en eller anden engelsk spammerliste, ved vi ikke.
Dette var dog fra et dansk nummer, så jeg sagde, at det ikke altid var en god ide at ignorere danske opkald, og skulle det vise sig at være en sælger, kunne han bare sige farvel og tak.
Han ringede derfor tilbage, hvilket viste sig at være heldigt, for det var vaccinationscentret, der ville høre om han kunne komme i morgen i stedet for på mandag.
Det kunne han naturligvis godt.  Jeg har flere gange været ude for, at ukendte numre ikke nødvendigvis behøver at være sælgere, men reelle opkald, så jeg ignorerer aldrig opkald fra danske numre; kun udenlandske. Men jeg blokerer nummeret, hvis det viser sig at være en sælger, så vedkommende ikke kan prøve igen. Og jo, jeg kender til Robinsonlisten …

The gear bag - eller bare en toilettaske (2)The gear bag - eller bare en toilettaske (3)The gear bag - eller bare en toilettaske (1)

KameraposeJeg har lige haft et af mine syflip. Først en Double Zip Gear Bag, som den hed i opskriften. Den er god som toilettaske med sine to udvendige lyslåslommer og tre indvendige lommer.
Som om jeg ikke havde toilettasker nok, men jeg syntes, at denne så så flot ud, at jeg var nødt til at prøve om jeg kunne finde ud af at sy den.
Det kunne jeg, men det var lidt svært både at gennemskue sybeskrivelsen og at styre de mange og tykke lag, hvilket gik hårdt ud over fingrene, når man skulle holde dem sammen, så ikke symaskinen gik på afveje.
Den kunne være pænere, når man går den efter i sømmene, tøhø, men gør man ikke det og tager de lettere overbærende øjne på, er den fin nok.
I stedet for at quilte efter de opgivne mål, quiltede jeg bare hele fat quarters, hvorved jeg fik stof tilovers, som blev til en ny kamerataske til det lille Lumix. Tasken havde længe trængt til udskiftning, og jeg har det bedst med, at kameraet ligger beskyttet i min særdeles indholdsrige dametaske – og ikke mindst, at jeg kan have det om halsen i stedet for i hænderne, når vi går tur.

Strikke- eller sytaske med rumdelere

Endelig blev det i dag til en strikke-/sytaske (Patchwork-oasens eget mønster – fed butik, i øvrigt!), som jeg faldt for, da jeg så den på Pinterest. Mønsteret blev bestilt sammen med nogle af mellemlægsmaterialerne, der gør den stabil og uslatten. Den var nem og sjov at sy, men er desværre for lille – strikketøjet kan kun være sokker, babytøj eller karklude og ikke rigtig nogle af de bare lidt større ting jeg har gang i. Ideen og designet er dog god nok, og det er ikke svært at opskalere mønstret, men først skal der vist lige være en lille symaskinepause.

14 kommentarer

 1. Det var vel nok godt, du fik John til at ringe tilbage til det ukendte danske nummer. Det er også min erfaring, at det kan være noget vigtigt, så jeg ignorerer heller ikke opkald fra danske numre.
  Du er fantastisk til at sy 🙂

  Kommentar af Madame — 3. april 2021 @ 16:34

  • Ja, det var godt. Egentlig er det jo lige meget med en dag mere eller mindre … og så alligevel ikke …
   Det er fint, at du også har opdaget, at ikke alle opkald kommer fra sælgere 🙂
   Tak for de søde ord – jeg synes i hvert fald, at det er sjovt 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. april 2021 @ 21:33

 2. Hold da op hvor er du kreativ og dygtig også til at sy. Jeg holder mig til haven, det kan jeg bedst finde ud af.
  Jeg har bemærket, at de der numre som vi ikke gider snakke med altid lægger på ret hurtigt, ellers venter jeg på at høre, om der er meget snakken i baggrunden, så lægger jeg på, det er som regel nogle, der vil prakke os noget på.
  Udenlandske opkald er jeg heldigvis ikke belemret med. Nu når vi snart ind i den sæson, hvor folk ringer og spørger om de må komme og se min have, det er jo noget andet.

  Kommentar af Lisbeth — 3. april 2021 @ 19:06

  • Tak – syning er fint, når jeg ikke gider strikke eller kan være i haven, hvor jeg alligevel ikke kan bruge nær så meget tid som du kan.
   Haha, du bruger samme metode som min far: Han tog altid først telefonen efter femte ring, for så vidste han, at det ikke var en telefonsælger, som ikke havde tålmodighed så længe – og familien vidste, at vi bare skulle vente, så ville han tage telefonen. Tricket virker åbenbart endnu 🙂
   Og ja, du får selvfølgelig en masse opkald fra numre du ikke kender!

   Kommentar af Ellen — 3. april 2021 @ 21:38

 3. Jeg plejer at have stor glæde af https://www.ukendtnummer.dk/

  Kommentar af Mie — 3. april 2021 @ 19:29

  • Den side kendte jeg ikke, men den vil jeg til at bruge. Jeg kørte med app ‘180’ på min gamle telefon, som bruger lidt det samme princip, men har ikke installeret den på min nye, da den ikke er optimal, så tak for at gøre mig opmærksom på websitet ‘ukendt nummer’ 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. april 2021 @ 21:42

 4. Nydelig taske. Om du så har brug for den kan vel være hip som hap, når bare du har fornøjelse af at lave den 🙂
  Jeg har været på Robinsonlisten nogle år og nyder virkelig, at den sorterer henvendelserne. Fruen er ikke på listen og modtager jævnligt salgsopkald midt i den bedste spisetid.

  Kommentar af Eric — 4. april 2021 @ 7:32

  • Den konklusion nåede jeg også frem til 🙂
   Jeg synes, at telefonsælgerne var et større problem for nogle år siden. Jeg bliver højst ringet op 8-10 gange om året, og det kan jeg godt leve med – selv om jeg selvfølgelig helst ville slippe helt for dem.

   Kommentar af Ellen — 4. april 2021 @ 7:36

 5. Og jeg bliver nærmest aldrig ringet op. Til gengæld ringer mobilselskaberne jævnligt på fastnettelefonen, og de får samme sang hver gang, at vi ikke skifter abonnement så længe der er så dårlig mobildækning herude. Der er jo en årsag til at vi stadig har fastnet.
  Du er simpelthen så flittig, det er helt utroligt 🙂 God påske til jer, jeg håber at tidsplanen passer, så du og Jørn snart tilbydes vaccine også.

  Kommentar af Lene — 4. april 2021 @ 10:39

  • Man skulle da ellers tro, at der ville være tilstrækkeligt med klager fra personer i jeres område til, at man kunne finde på at forbedre mobildækningen deroppe.
   Jeg er såmænd ikke specielt flittig – jeg hygger mig bare med det jeg allerhelst vil hygge mig med 🙂
   Åh hvor vi håber … jeg troede egentlig, at Jørn var blevet vaccineret nu, fordi … du ved nok … 😉

   Kommentar af Ellen — 4. april 2021 @ 14:59

 6. Altså, hvis du har for mange toilettasker, vil jeg da gerne købe en til. Jeg købte en af dig for et par år eller tre siden, jeg har ikke brug for sådan en fancy en, som den sidste du har vist her, bare en almindelig med lynlås.

  Kommentar af Susanne — 5. april 2021 @ 11:31

  • Jeg har tre – jeg sender dig lige et billede af dem, så du kan se, om en dem er en, du godt gider eje.

   Kommentar af Ellen — 5. april 2021 @ 14:55

 7. Ja jeg er også nødt til at tage danske numre, men nu kender jeg i det mindste førstedelen af hospitals-numrene, så jeg ikke begår samme fejl igen (nemlig at sige i en uvenlig tone: Send en SMS eller ring senere).

  Syflip resultatet er jo flot-godt!

  Kommentar af Donald — 5. april 2021 @ 12:32

  • De stakkels sygehusansatte er desværre nok vant til at blive behandlet uhøfligt, indtil det går op for folk hvem der ringer 🙂
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2021 @ 14:56


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.