Hos Mommer

1. april 2021

En god afslutning

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:29
Tags: , , , ,

Marts sluttede på bedste vis.
Malle kom en tur, for vi skulle tale garn. Hun havde spurgt efter hvad jeg kunne anbefale til et bestemt formål, og jeg havde da også et bud eller to, men det er svært, når man kun får det beskrevet med ord, så jeg inviterede hende ned for at mærke garnerne og for at både se og prøve mine resultater med dem.
Sikke da et brag af et vejr, vi havde. Ikke Danmarks varmerekord for i går, men tæt på, og det var lige før der var for varmt at sidde oppe i shelteret og vise vores kridhvide ben og arme frem. Lige før. Vi holdt skam ud. Høj, klar og meget blå himmel uden en eneste hvid plet. Vi sad deroppe næsten fra hun kom til hun kørte igen – dog gik vi indenfor, da der skulle laves aftensmad, for kl 17 kunne vi godt mærke, at det trods alt ikke var sommer endnu.

P1050627

Jeg har omplantet de fleste af de forspirede planter til større potter og sat dem i drivhuset. Nogle af dem ser lidt hængemulede ud og brokker sig over de ændrede forhold, men jeg håber de alle beslutter sig for at fortsætte med at leve, selv om det er for tidligt for dem at forlade fødestuen og fortsætte i vuggestue og børnehave.
De kan bare lade være med at vokse så hurtigt og dermed blive alt for ranglede. Det ses tydeligt på billederne herunder, hvor lange og tyndstænglede de var blevet, og nogle få af dem knækkede da også, da jeg håndterede dem … det håber jeg, at de formår at overvinde. De blev i hvert fald ikke kasseret af den grund.

P1050625P1050626

I aftes oplevede jeg lidt af et særsyn: Min ellers ikke længere særlig spændstige mand fik et nærmest fjedrende islæt over sin gang. Det var måske mere mentalt end rent fysisk, men det var tydeligt for mig at mærke den forskel, det gjorde for ham at få det længe ventede tilbud om vaccination. Han var SÅ glad. Vi måtte sidde i tidsbestillingskøen i omkring 30 minutter, men kl. 21 var vi kommet igennem og havde fået bestilt de to tider til ham. Den første på mandag, 2. påskedag, og den anden den 27. april.
Vi valgte Slagelse, selv om det ligger længere væk end Næstved, men ligger byen nærmere, lå stikket længere væk, så at sige, for her kunne han ikke få første stik før den 12. april. Som jeg før har sagt, så kørte vi gerne til Skagen, hvis det kunne betyde, at vi hurtigere fik vores vaccinationer, så valget mellem Næstved og Slagelse var ikke spor svært.
Det vil altså sige, at planen holder, hvilket vi håber på, den også gør for mig således, at jeg får tilbuddet om en uges tid.
Så mangler vi bare at kunne tage til England.
Egentlig tror jeg ikke vi bliver nægtet adgang, for Danmark er ikke rødlistet af UK, men vi skal i karantæne i ti dage og have booket to test hver, inden vi kommer derover. Ingen steder skriver de noget om, om reglerne er anderledes, hvis man er vaccineret, så vi venter lidt endnu med at planlægge afrejsedatoen.

14 kommentarer

 1. Tillykke med at John nu får sin to vaccinationer! Sikke en lettelse for jer – og især tanken om, at I snart kan komme til England. Det var en rigtig god nyhed!
  Mine forspirede planter må også over i nogle større potter. I april måned ligner vores entré altid et drivhus med alle de planter, jeg må opbevare inde, fordi vi mangler et drivhus 🙂

  Kommentar af Madame — 1. april 2021 @ 15:54

  • Tak, det bliver så dejligt for ham – for os begge 🙂
   Det er da hyggeligt med et lille drivhus så tæt på – jeg kan anbefale at anskaffe et rigtigt et af slagsen, for det er en næsten ubeskrivelig glæde at kunne spise sine egne agurker, tomater, og hvad man ellers kan finde på.

   Kommentar af Ellen — 1. april 2021 @ 18:05

 2. Dejligt, at John får sin vaccine💛
  Jeg skriver mig på til overskudsvaccine.. Håber der er lidt held ved det!
  Som du da knokler i den have. Følger med i processen… Og er lettet over, at jeg ikke har have mere😉 Måske der kommer en krukke med lavendler ud på svalegangen… Men det bliver også højden på mine ambitioner!
  Skønt med sådan et strikkemøde 😃 og i så smukt vejr. Jeg nyder at gå tur og se hvordan alt grønnes.

  Kommentar af Anne — 1. april 2021 @ 16:05

  • Det med overskudsvaccinen ville jeg også tilmelde mig, hvis vi havde muligheden, men det har vi desværre ikke.
   Jeg elsker jo at ‘knokle’ i haven – jeg ville kede mig til døde, hvis ikke jeg havde noget at rive i, men jeg mener at kunne huske, at for jer var haven Eriks gebet 🙂
   Det er altid hyggeligt at mødes med de yngre familiemedlemmer!

   Kommentar af Ellen — 1. april 2021 @ 18:08

 3. Vejret i går var lidt lala i det nordjyske, men i dag har det været smukt-smukt. Dejligt med vaccinen og at I kom så (relativt) hurtigt igennem. Forhåbentlig kommer der turbo på leverancerne, som vaccinationskalenderen stiller i udsigt, ellers kommer det til at tage MEGET lang tid.

  Kommentar af Eric — 1. april 2021 @ 16:20

  • I dag har I så haft væsentlig bedre vejr end os!
   Vi håber vist alle, at leverancerne holder, så alle kan være færdigvaccinerede inden 1. august.

   Kommentar af Ellen — 1. april 2021 @ 18:10

 4. Dejligt med Johns vaccine, jeg regner med, at det varer længe endnu, inden vi får tilbuddet.
  Her har vi også haft to skønne varme dage, men det varede ikke ved, og nu skriver de om frost, det er trist, når man har rhododendron i blomst.

  Kommentar af Lisbeth — 1. april 2021 @ 21:38

  • John er i gruppe 8 og du og jeg er i gruppe 9, så hvis planen stadig holder, er det lige om hjørnet også for os. Du kan se den senest opdaterede plan her
   Lad os krydse hvad der kan krydses for, at frosten holder sig væk!

   Kommentar af Ellen — 2. april 2021 @ 8:15

 5. Hurra, så er der lys forude. tillykke til John. Vi håber også på, at der sker noget i løbet af de næste par uger. Påskevejret ser ud til at blive fint, men en hel del koldere. Det er ok, bare vi slipper for frost, men det kan vi nok ikke håbe på så tidligt på året. Skønt, at shelteret er kommet i brug igen!

  Kommentar af fiberfryd — 1. april 2021 @ 23:38

  • Det er så godt, at han – og forhåbentlig snart vi – er kommet dertil 🙂
   Vi vil meget gerne slippe for frost, selvom det måske er for meget at håbe på, men shelteret kan nydes, bare solen skinner.

   Kommentar af Ellen — 2. april 2021 @ 8:17

 6. Hvor er det godt at læse stort tillykke og det blir snart din tur Ellen🤗

  Kommentar af Karin Brems — 2. april 2021 @ 21:00

  • Det håber jeg virkelig det bliver – og John glæder sig til at kunne føle sig mere tryg 😷

   Kommentar af Ellen — 2. april 2021 @ 21:06

 7. Dejligt for John at få en vaccinetid. Jeg besvarer aldrig opkald fra numre, der ikke står i min telefonbog. Jeg tænker, at folk kan sende en sms, hvis de vil mig noget. Men i Johns tilfælde var der noget positivt i at besvare et ukendt nr.
  Jeg har en tid i Herning d. 7. april. Der var alligevel ingen tid i Silkeborg d. 7., som der ellers stod på vacciner.dk Men efter forgæves søgning på tre andre steder, var jeg glad for Herning. Jeg vil hellere køre de 40 km, end vente til der bliver en lokal tid og så risikere, at datoen rykkede længere væk. Jeg håber, du også snart får en tid, og at I snart kan rejse til England.
  Du inspirerer mig til forspiring. Hvis jeg først begynder nu, bliver planterne vel ikke så spinkle og ranglede? Mon dine overlever flytningen?

  Kommentar af Betty — 4. april 2021 @ 17:20

  • Sundhedspersonale og dermed fx sygehuse ville vist aldrig sende en sms, og jeg ville blive ret irriteret, hvis sælgerne begyndte på det 🙂
   Ganske enig: Hellere køre lidt længere og komme til lidt før – det er da en lille pris at betale for det.
   Vi håber, Betty – vi håber bare SÅ meget!
   Jeg ved ikke, hvordan de spæde planter vil opføre sig, hvis du forspirer nu, men det må da komme an på en prøve. Det er bestemt ikke for godt vejr til at så direkte udenfor.
   Foreløbig har alle overlevet, men der er ingen tvivl om, at de fik et chok 😉

   Kommentar af Ellen — 4. april 2021 @ 18:26


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.