Hos Mommer

17. marts 2021

Pensionistvisen, vers 371

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:43
Tags: , ,

Vi er vist efterhånden alle trætte af coronapesten.
Vi er vist også efterhånden trætte af dagligt at høre eller læse om, at vi er trætte af coronapesten.
Livet leves stort set som i Pensionistvisen. Livet føles som Pensionistvisen!
Dagene ligner hinanden en hel del.
I dag har jeg studeret Gartneri Toftegaards hjemmeside for at finde ud af, hvad jeg skal købe af chili og tomat til drivhuset. De åbner ikke før 8. april …
Jeg har også købt nogle nødvendige materialer til syning af tasker, punge og diverse organizers. Ikke stoffer, for dem har jeg tonsvis af, men fyldstoffer, så tingene får lidt stivhed og substans.
Dagene har, trods ensartetheden, også lidt fyldstoffer indimellem:
Jeg har blandet jorden til højbedene og fyldt den i.
Jeg har sat omkring 100 montbretialøg.
Jeg har strikket Two Harbors Poncho til Anna.

Two Harbours Poncho

Jeg faldt tilfældigt over et billede af den, tænkte, at det da vist lige var en Anna-model, sendte det til hende og spurgte om det var noget jeg måtte strikke til hende.
Svaret kom næsten prompte i form af et stort JA TAK! Så havde jeg set rigtigt, og opskriften blev fluks bestilt. Farveønsket var en mere blå end modellen og mindre kontrast mellem krave og bul.
Jeg håber farverne er ramt rigtigt … før første gang købte jeg via internettet garn, jeg ikke kendte, og så er det svært at vide, om farven er gengivet korrekt. De kaldte den ‘jeansblå’, hvorfor jeg havde forventet en mere dæmpetblå farve, men jeg håber, at Anna kan acceptere den.
Den ser fuldstændig forkert ud i proportionerne, men den overholder alle angivne mål, og pigen ser da vældig sød ud med den på, ikke sandt? Det vil den spinkle Anna så nok også gøre.
Jeg er så stor en egoist, at jeg ikke sender den til hende, men vil selv overrække den, når vi engang får lov at tage derover.
Det er spændende, hvornår man vil åbne grænser i de forskellige lande. Ifølge den senest opdaterede vaccinationsplan har John fået sidste stik i den første uge af maj og jeg i den anden uge af maj. Det er faktisk ikke ændret, selv om vaccinationskalenderen er ændret flere gange.
Men ét er, hvornår vi er klar. Noget andet er, hvornår de enkelte lande er det. Jeg håber meget, at de vil åbne for vaccinerede personer, men holddaop, hvor er antivaxxerne imod det. Sikke de dog kan råbe “diskrimination!!!”, både her og i England – og sikkert også andre steder.
Ja, det er diskrimination. Å hva’ så? Det er et valg, I har truffet, og hvorfor skulle det ikke have konsekvenser? Sådan må det være. Hvis ikke I vil vaccineres, må I om bag i køen.
(Hvorfor har man mon i øvrigt besluttet, at antivaxxere skal staves med to x’r, når vaccine staves med to c’er?)

Til sidst en bemærkning, jeg hørte i tv forleden, og som gav mig dagens grin:
Når man ikke overholder reglerne, er det et klart brud på de regler, der gælder.

18 kommentarer

 1. Nysselig poncho!
  Antivaxerne kan jo prøve at komme ind i fx Panama uden attest for vaccination mod fx gul feber.

  Kommentar af Eric — 17. marts 2021 @ 16:58

  • Jeg har haft de samme tanker … tænkte også på hepatitis- og tilsvarende slags vacciner. Er de mon også imod dem?

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2021 @ 17:35

 2. Hvor har du været flittig, og Annas poncho er virkelig flot. Det er dejligt, at hun sætter pris på dine hjemmestrikkede ting.
  Det må da komme de vaccinerede til gode, når man begynder at åbne grænser.

  Kommentar af Madame — 17. marts 2021 @ 17:52

  • Jeg er meget glad for, at hun vil gå i mit strik!
   Det manglede da bare, synes jeg – og også du, kan jeg se 😉 – jeg har lige set i tv-avisen, at Island nu åbner for vaccinerede personer, som derfor hverken skal testes eller i karantæne. Jeg håber andre følger trop.

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2021 @ 19:16

 3. Ja helt enig i det sidste, al deres vrøvl kan de godt tie stille med, men nej det kan de ikke. Jeg håber, det snart kan lykkes for jer at komme til England, jeg kan godt forstå, at du selv vil aflevere ponchoen. Modellen ser fin ud med den, så mon ikke den også vil se fin ud på Anna.

  Kommentar af Lisbeth — 17. marts 2021 @ 19:19

  • Vrøvl er der masser af 😀
   Det håber jeg også, men kun tiden vil vise det … jeg håber sandelig, at hun får sin poncho inden efteråret!

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2021 @ 19:35

 4. Lige netop i dag har jeg erkendt endnu en af coronatidens glæder. De er der, det handler om at få øje på dem 🙂 Det er mere end et år siden vi sidst modtog en meddelelse af typen: “Der er konstateret lus i 3.a. Husk at kæmme jeres børn”. Lus trives tilsyneladende dårligt med afstand og mindre tid indendørs, og det er da en stor fornøjelse 😉

  Vaccinemodstandere har lov at gøre og mene lige nøjagtig hvad de vil – hvis de også er parate til at acceptere at visse goder er forbeholdt dem som vil følge de fælles spilleregler. Gennemført vaccinationsprogram kunne fint være en forudsætning for adgang til de gratis goder som folkeskole, gymnasier og sygesikringens mange tilbud. Selvfølgelig med dispensation til dem som af diverse medicinske grunde ikke kan vaccineres.

  Kommentar af lauranga — 17. marts 2021 @ 22:09

  • Coronapandemien har haft sine gode sider – jeg har også fået øje på et par stykker, men den med, at lus ikke spredes, er ny for mig … dog logisk nok, jo, når børnene ikke kunne være sammen 🙂
   Det sagde du så meget bedre end jeg gjorde. Selvfølgelig er der nogle, der ikke må blive vaccineret, men det må så fremgå af vaccinepasset. Hvordan det bliver med deres rejser, kan jeg ikke lige gennemskue, men her må testen nok forblive i billedet, kunne jeg forestille mig.

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2021 @ 8:48

 5. Hvor er ponchoen blevet fin; den skal nok blive brugt flittigt.
  At skulle leve med konsekvenserne af de valg man tager, gælder vel også for antivaxxere, sølvpapirshatte og konspirationsteoretikere.

  Kommentar af fiberfryd — 17. marts 2021 @ 23:38

  • Det håber jeg 🙂
   Ja, det vil jeg jo mene, og jeg håber ikke, at de råber højt nok til at blive lyttet til af dem, der bestemmer!

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2021 @ 8:49

 6. Gennemførte vaccinationer BLIVER adgangskortet til et mere normaliseret rejseliv; antivaxxere eller ej. Spørgsmålet er netop: Hvornår?
  Disse vaccinationsplaner har det med at blive udskudt som var det et offentligt byggeprojekt.
  I øjeblikket er kun 6 kommuner i DK under den officielle bekymringsgrænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Heraf er 4 af dem mindre ø-kommuner. Der er bestemt ikke styr på den virus endnu.
  England som helhed ligger stadig tæt på 3 x bekymringstallet, selv om det går den rigtige vej.
  Der ønskes nok ikke negative coronasmitte-oplevelser med tilrejsende/hjemvendte i pressen. Det var netop det sene/manglende stop for rejser til og fra bl.a. Østrig, som gjorde det vanskeligt i starten, og ingen vacciner er fundet 100 procent effektive.

  Kommentar af natural2222 — 18. marts 2021 @ 2:41

  • Vaccinationsplanen er faktisk rykket den rigtige vej for et par dage siden, hvor sidste stik ændredes fra august til juli 🙂
   Vi er nødt til at vente tålmodigt, til alle er vaccineret, for før kommer virussen ikke i kontrol, men hvor ville John og jeg dog gerne kunne tyvstarte lidt, når vi er vaccinerede!
   Jeg kiggede lige på BBC’s incidens-kort: https://www.bbc.com/news/uk-51768274 – de har hele 45 områder, hvor incidensen er <25 – det er bedre, end DK kan præstere, så den meget strenge lockdown har virket efter hensigten. De lukker også mere gradvist op derovre end herhjemme, men det har du nok læst om.
   Jeg tror, at verden – i hvert fald EU – lærte af skiturist-smittebærerne og nødig vil se det gentaget, og nej, ingen vacciner er 100 % sikre, men de giver dog en vis beskyttelse således, at man ikke bliver alvorligt syg, selv om man ikke helt undgår at få sygdommen.

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2021 @ 9:04

 7. Jeg synes nu, at du får en hel del ud af dit Pensionistvise-liv 😉 Til stor glæde også for os på den anden side af skærmen. Det bliver skønt for dig at overrække ponchoen til Anna … engang. Dejligt at hun selv kommer med input til farver osv.

  Kommentar af conny — 18. marts 2021 @ 9:03

  • Det ville også være dumt at dø af kedsomhed, når nu vi passer så godt på ikke at gøre det pga. Covid-19 😉
   Det er så fint, at hun er ærlig – hun har også sagt nej tak til et par ting, hvilket jeg meget hellere vil have end at strikke noget, hun ikke vil gå med … og nu er jeg vist ved at have sporet mig ind på hendes smag 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2021 @ 9:08

 8. Jeg griner ad din beskrivelse af “antivaxxerne”, det udtryk har jeg ikke hørt før — eller rettere, set udtrykt med bogstaver. De må tage konsekvenserne af deres valg selvfølgelig.

  Jeg håber virkelig at farverne har ramt noget, som Anna kan lide. Det er nemlig svært at købe via billeder, og selv “jeansblå” er mange ting. Nogle jeans er lyseblå, himmelfarvede, andre i den oprindelige gamle stil var jo mørkeblå.

  Kommentar af Donald — 18. marts 2021 @ 17:54

  • Selvfølgelig må de tage konsekvenserne, men det kan de overhovedet ikke selv forstå 😦
   Det håber jeg sandelig også … for mig er ‘jeansblå’ en mørkere farve end den viste, selv om der ganske rigtigt er mange farver i cowboybukser.

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2021 @ 18:03

 9. Vi håber også vaccinerne giver grønt lys til rejser til Norge. Min kære gemal ønsker blot ikke AstraZeneca-vaccinen, og det kan jeg ikke fortænke ham i, så vi er spændte på hvornår han kan blive vaccineret.
  Dejligt at du og Anna kan tale åbent om hvad hun gerne vil gå i, så jeg håber at det nye strik vækker lykke, når en gang mormor ankommer med det.

  Kommentar af Lene — 19. marts 2021 @ 9:20

  • Jeg har lige læst (en lægeudtalelse), at blodpropperne nok mere skyldes forkert indgivelse end selve vaccinen, fordi man ikke tjekker om man har ramt en blodåre, for vaccinen skal injiceres i en muskel. Jeg håber dette synspunkt bliver vurderet af andre sundhedsfaglige.
   Uanset hvad, krydser jeg alt, hvad der kan krydses for, at vi bliver vaccineret efter planen, så I kan komme til Norge så hurtigt som muligt.
   Anna er så sød og har svært ved at sige nej til mig, men hun har også forståelse for, at jeg ikke har så meget lyst til at strikke noget, hun ikke bryder sig om 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2021 @ 11:43


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.