Hos Mommer

2. marts 2021

Vejret er smukt – i pletter …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:16
Tags: ,

Vi takker for de indløbne forslag. I går kørte vi til Kalvø og gik øen rundt – i et aldeles fortræffeligt vejr, med en himmel så høj og klar, at det gjorde godt langt ind i sjælen. Frokosten blev indtaget på en bænk ved værftsmuseet. Den bestod i tre gange tre håndmadder plus et oste-skinke-landgangsbrød fra Superbrugsen i Vonsild – et frokostkoncept, vi har excelleret i i mange år, og dermed også inden coronapesten, så vi har øvet os længe …

KalvøKalvø

Det er forår! Vi har ingen klager over vejret.
Ikke før her til morgen, hvor himmel og hav stod i ét. Det var med andre ord meget, meget tåget, og planen var at køre til Rømø, for når nu vi har bevæget os til Jylland, så skulle Vesterhavet også lige nås.
Vi begav os afsted med håb i sinde og krydsede fingre, men det var tåget. Hele vejen. Meget tåget … Rømødæmingen, hvor jeg elsker sceneriet på begge sider, kunne knap anes hverken fremad eller ud til siderne.
Vi øv’ede lidt, men fandt som trøst en bager, som havde god kaffe og som smurte os fire virkelig gode gurkemejegule sesamboller med hhv. skinke og ost og frikadeller. Kursen gik derefter mod Sønderstrand, hvor der til vores overraskelse var 100 % tågefrit og smukt vejr.

P1050527

Temperaturen var sølle 6 grader, men det var lunt i solen, så vi fandt numsevarmerne frem, satte os på dem og indtog dagens frokost på en bænk med udsigt over Vadehavet.
Da vi kørte tilbage igen var det igen tåget! Også på dæmningen, desværre.

whisky.dkwhisky.dkEn hel væg med miniflasker

Fordi tiden på Rømø blev noget kortere end planlagt, havde vi tid til i dag at besøge whisky.dk, som ligger tæt på sommerhuset. Desværre ikke så tæt, at vi ville kunne gå hjem derfra.
Det var dog et fantastisk sted! Med hundredvis af hver af forskellige slags rom, gin, whisky, cognac … alt hvad hjertet kan begære og leveren skrumpe af – og vi kunne endda få lov at smage på varerne. Vi blev enige om, at med vores fremskredne alder kan vi alligevel nok ikke nå at udvikle en skrumpelever, så vi købte lidt forskellige ‘godter’ til barskabene.
Det gjorde ikke oplevelsen ringere, at vi fik fortalt, forklaret og fremvist sagerne af en rigtig ildsjæl, som vidste alt, hvad der var værd at vide om de forskellige produkter.
Læg mærke til pudsigheden på første billede, at ‘LOWLAND’ er placeret højere enfd ‘HIGHLAND’. Ditte sagde, at det var typisk mig at se den slags med det samme, hvilket jeg nok må give hende ret i.

whisky.dkwhisky.dkwhisky.dk

Et lille kuriosum var de to rombeholdere herunder, som de havde fået fat på på en auktion i England. De kom på auktion nogle år efter 1970, hvor det ikke længere var en pligt for den engelske flåde at sørge for, at mandskabet fik deres daglige romrationer på half an Imperial pint of rum a day, which translates to about ten ounces (godt 2,8 dl).

P1050548P1050547

Dette sidste har sandt at sige ikke specielt meget med den sønderjyske natur at gøre, men ikke desto mindre var det dagens oplevelse på grund af ildsjælen, som kunne fortælle virkelig meget om baggrunden for de produkter, vi enten spurgte til eller han bare havde lyst til at fortælle os om.
Vi kan anbefale et besøg på whisky.dk. Her er spirituelle oplevelser for enhver smag og pengepung.

14 kommentarer »

 1. Her på Helgenæs oplevede vi samme vejrfænomen i dag! Højt solskinsvejr indtil kl. 15, hvor havgusen væltede ind og på under ét minut, var der helt tåget!
  Mens I var på Rømø, besøgte I da Kommandørgården! Fra Rømø går der færge til Sild, som er et besøg værd!

  Kommentar af Fru Moll — 2. marts 2021 @ 18:59 | Svar

  • Det er et underligt vejr! Vi besøgte stort set kun Sønderstrand, netop pga. den fjollede tåge, men vi har været der flere gange, så det var okay 😊

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2021 @ 15:29 | Svar

 2. Jeg har godt nok tænkt på, hvordan vejret var hos jer, synd med den tåge men godt I oplevede at se solen. Vi var lovet solskin i dag, men har ikke set skyggen af den hele dagen. Det har været meget tåget og kl. 15, som fru Moll skriver kom havgusen væltende ind, så meget for solskin.
  Men i morgen skinner den, hvor kan den andet. God dag til dig.

  Kommentar af Lisbeth — 2. marts 2021 @ 19:21 | Svar

  • De laver bare hele tiden om på den vejrudsigt! Og beklageligvis skinner solen ikke i dag, men tak for gode ønsker 😊

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2021 @ 15:31 | Svar

 3. Gulp du kom forbi træet, hvor heksen bad soldaten om at gå ned og hente fyrtøjet! Tak skal du ellers have, fantastisk! Der ville jeg være sunket i jorden 😉

  Det var sjovt at læse om ildsjælen, der fortalte spirituøse/spirituelle historier. 🙂

  Kommentar af Donald — 3. marts 2021 @ 0:17 | Svar

  • Ja, og der var en hel række af de træer!
   Hehe, ja, meget spirituøse historier 😂

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2021 @ 15:34 | Svar

 4. Tak for tippet om whisky.dk. Det skal vi have besøgt – ikke så meget for whiskyen som for rommen. Og måske også ginnen. Kalvø lyder også spændende.

  Kommentar af Kirsten — 3. marts 2021 @ 8:40 | Svar

  • Du vil sikkert finde stedet interessant – men pas på … man kan nemt købe sig fattig, selv om de faktisk er meget rimelige med priserne 😊

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2021 @ 15:35 | Svar

 5. Tillykke med fødselsdagen🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Kommentar af Lone kaas — 3. marts 2021 @ 13:17 | Svar

  • Taaaak, Lone 🤗

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2021 @ 15:36 | Svar

 6. Tre gange tre håndmadder + et landgangsbrød. Det var da en ordentlig madpakke, tænkte jeg. Indtil jeg så på billedet, at I ikke bare var jer to.
  Men skal I så også til Årøsund???

  Kommentar af tingats — 3. marts 2021 @ 17:49 | Svar

  • Haha, jeg kan godt forstå du undrede dig, hvis vi kun skulle være to om den mængde mad 😂
   Nej, ikke Aarøsund i denne omgang. Vi har et gourmetophold til gode der, som måtte skubbes pga. nedlukningen i december, så derfor venter vi med lige det område til det kan lade sig gøre at gennemføre opholdet.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2021 @ 12:07 | Svar

 7. I hygger jer vældigt, og ildsjæle gør en kæmpe forskel på oplevelsen 🙂

  Kommentar af Lene — 4. marts 2021 @ 19:25 | Svar

  • Ja. Det gør ildsjæle hver gang, man er ude for dem 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2021 @ 20:25 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.