Hos Mommer

28. februar 2021

Haves: En uge i sommerhus …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 10:57
Tags: , ,

Kort efter nytår tænkte jeg, at nu skal der altså snart ske noget! Jeg er garanteret ikke den eneste – alle må være dødtrætte af coronapesten. Nu kan lyset i det mindste skimtes forude, og vi må holde ud i nogen tid endnu. Igenigenigen må jeg huske mig selv på, at John og jeg er hamrende privilegerede. Hvorfor vi er det, har jeg udbredt mig om før og skal spare jer for at gøre det igen … i dette indlæg.
Englænderne må endnu ikke bevæge sig ret langt væk fra hjemmet, og de må ikke leje et sommerhus, som vi har gjort i denne uge. Børnene skal dog i skole på mandag otte dage, og om ikke så længe må de mødes med én anden familie. Udendørs …

P1050522

Så slemt er det ikke i Danmark, så nu må vi lige klare den sidste tid, mens vi venter på vaccinationerne.
Vi har lejet et sommerhus ved Binderup Strand. Det ligger helt ud til vandet – huset altså – billederne er taget fra dets terrasse. Det er lille, men det er så fint, og det smager afgjort af ferie.
Jeg kunne ikke lade være med at grine, da vi for nylig hørte, hvor galt det står til i Kolding, som nu har landets næsthøjeste incidens. Binderup Strand ligger en snes kilometer syd for Kolding … men pyt med det – vi behøver ikke at køre ind til den by, men holder os syd for hvor vi bor.
Så sommerhus haves – nu ønskes bare godt vejr.

P1050524

Jeg har fødselsdag på onsdag, og både YR og DMI har et stykke tid hævdet, at der bliver fuld sol hele den dag.
“Selvfølgelig”, sagde jeg til John, “hvad ellers?”, men Fru Nemesis trådte straks til og ændrede, så vejret nu bliver mere gråt i det. Hele ugen …

Tage ud at spise på dagen kan vi ikke, så vi har talt om at undersøge mulighederne for takeaway her … uden at skulle til Kolding for at hente det …
Vi får se. John er ikke så vild med takeaway, men det kan han jo sagtens sige, når det ikke er ham, der skal lave mad. Jeg kan dog godt følge ham, når han siger, at han savner alle de dufte, der opstår og fylder huset under tilberedningen af min gode mad. Det, synes han, er en del af forventningens glæde i forbindelse med et måltid, og når man bare skal sætte hele skidtet i en ovn i et kvarter, så når det ikke at ‘vellugte’.
Smiger preller ikke af på mig – faktisk kan man nogle komme langt med det, så det ender nok med, at jeg selv laver noget god mad. Fx confiterede andelår med pommes salardaise og appelsinsalat. Forret: Skaldyrssalat i en avocado/creme fraiche-dressing. Det lyder da okay, gør det ikke?
Den største del af arbejdet har nogen gjort for mig, for andelårene har jeg med i en stor dåse. Kartoflerne kan jeg sætte John til at skrælle.
Det skal nok gå altsammen – vi har ferie, og der sker lidt. Bare lidt …
Er der i øvrigt nogen af jer, der læser dette, der har forslag til naturoplevelser i det sønderjyske? Løjtland er jo meget smukt, men der må også findes andre steder, der er værd at køre efter.

26 kommentarer »

 1. Det lyder da dejligt med sådan en lille sommerhusferie, og at dømme efter billederne er vejret også godt nede sydpå. Men det er ret surt, at man ikke kan forkæle sig selv ved at spise ude, selvom smørmøre andelår ikke er så tosset endda.

  Kommentar af Eric — 28. februar 2021 @ 11:22 | Svar

  • Det er det bestemt også, men den blå himmel er fra i går, da vi ankom. I dag er det temmelig gråt.
   Og ja, enig, det er ærgerligt, men jeg har vist fundet et acceptabelt alternativ.

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 12:03 | Svar

 2. Måske er solen kommet frem nu, her var det gråt indtil kl.11, nu skinner den heldigvis fint. Det skulle vare lidt længere inden den kom frem syd på. Det er nok der I er. Mon dog ikke solen kommer frem på onsdag, det kan da ikke passe andet.
  Heldigvis kan man godt lave nem mad, når man er på ferie, så mon ikke John får lov til at få duften af din gode mad. Det er da også altid noget, at han selv skræller kartoflerne. Jeg laver ofte ovnkartofler, det er nemt.
  Jeg håber, I får nogle gode dage i sommerhuset, jeg har desværre ingen gode idéer til hvad man kan se i området, men man kan da altid tage en tur til Fyn.

  Kommentar af Lisbeth — 28. februar 2021 @ 13:44 | Svar

  • Solen kom i løbet af eftermiddagen … og jeg tror stadig på, at den er nødt til at skinne på onsdag 😉
   Jeg gør også meget i ovnkartofler!
   Vi får helt sikkert en god uge, men Fyn springer vi over denne gang, nu hvor vi er hvor vi er. Så er det Sydjylland, der skal studeres 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:20 | Svar

 3. Sikke en god idé med jeres sommerhusferie! Man trænger til lidt adspredelse i denne coronatid, hvor dagene nemt flyder sammen. Og din fødselsdagsmenu lyder bare så lækker 🙂
  Jeg er sikker på, I finder noget spændende at opleve, men jeg er helt blank for forslag.

  Kommentar af Madame — 28. februar 2021 @ 13:59 | Svar

  • JA, vi trænger, gør vi!
   Der er løbet flere gode forslag ind, så vi skal nok få ugen til at gå 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:21 | Svar

 4. Ja vi må håbe det bliver godt vejr – det ville være dejligt.

  Kommentar af Donald — 28. februar 2021 @ 15:28 | Svar

  • Vi brokker os i hvert fald ikke, hvis det skulle blive godt vejr : -)

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:22 | Svar

 5. Restaurant Skamlingsbanken ligger da lige rundt om hjørnet fra Binderup Strand, så ring lige til dem og hør, hvad de kan tilbyde – og om de overhovedet kan tilbyde noget. Og eller tænker jeg, du selv har styr på seværdigheder så som Skamlingsbanken og herrnhuterne i Christiansfeld. For de interesserede i diverse krige, findes der også sikringsstilling Nord fra 1. verdenskrig, der går på tværs af Sønderjylland (verdenskrigensspor.dk). Der ligger ex. et stykke af en bunker og et kystbatteri i Årøsund, hvor man også kan tage færgen til Årø. På Kalvø, ud for Genner, er der en stenpark, der viser karakteristiske sten fra det danske landskab, mange af dem ført hertil fra Sverige og Norge under istiden. Kalvø har en fin sti hele vejen rundt om øen, med plads til en afstikker til stenparken i midten. God ferie 🙂

  Kommentar af Mette L — 28. februar 2021 @ 15:43 | Svar

  • Tak for gode forslag, Mette. Chr.feld og Skamlingsbanken var ganske rigtigt allerede på listen, og Kalvø er kommet på listen til turen i morgen 🙂
   Restauranten leverer som minimum 15 kuverter … det er nok lige i overkanten til os 😉

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:24 | Svar

 6. Hvor dejligt med en lille sommerhusferie. Jeg er enig med John. Duften af dejlig mad er en stor del af fornøjelsen ved et måltid. For tiden får jeg mad fra Madhuset, så jeg taler af erfaring. Men det er heldigvis ikke en vedvarende ting.
  Din fødselsdagsmenu lyder rigtig lækker. Så er der bare tilbage at ønske jer godt vejr.

  Kommentar af Betty — 28. februar 2021 @ 19:59 | Svar

  • John har jo ret, men det er nu også dejligt at slippe for at lave mad.
   Tak for gode ønsker – jeg håber de går i opfyldelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:26 | Svar

 7. Hvis du vil opleve noget helt fantastisk på din fødselsdag, så skal I køre til Vejle og få en rundvisning i Fjordenhus. Vi var heldige at komme på en af de første og mere omfattende rundvisninger sidste sommer – det var en oplevelse for livet. Hver evige eneste gang vi skal til møde i Aalborg, skal vi lige forbi og glædes over dette fantastiske bygningsværk.Da jeg fik en åben hjerteoperation for en måned siden, er jeg berettiget til at få covid-19 vaccinationer nu. Underligt nok skal de ikke foregå i Sønderborg, men i Vejle, så det giver lige anledning til et par gensyn inden for en måned.

  Kommentar af Elsebeth — 28. februar 2021 @ 20:08 | Svar

  • Fjordenhus har vi set på afstand, og vi er sikre på, at en rundvisning er en rigtig god ide, for det er virkelig et fantastisk byggeri, men guidning og grupper og alt det der med flere ad gangen kan vist ikke lade sig gøre endnu pga. coronarestriktioner, vil jeg tro. Vi skal til Midtjylland i september, så det kunne blive der i stedet for.
   Dejligt for dig, at du kan blive vaccineret allerede.

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:31 | Svar

 8. Vedsted, Femhøje langdysser. Ca 10 km sydvest for Haderslev er der en samling storstensgrave fra bondestenalderen som nok er et besøg værd

  Kommentar af Finn — 28. februar 2021 @ 20:20 | Svar

  • Tak for forslaget, Finn. Det har vi så lige kigget på, og ja, det ser interessant ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 21:33 | Svar

 9. Der åbnes for rundvisning den 1.3., men man kan frit gå ind og se stueetagen. Det er en god idé at google fjordenhus og få flere oplysninger. I kan jo se, om Remuladen har åben; der spiser man særdeles godt. Efter en så stor og indgribende operation er det vist naturligt, at jeg ikke skal vente flere måneder.
  Elsebeth

  Kommentar af Elsebeth — 28. februar 2021 @ 22:19 | Svar

  • Jeg har skam googlet, og jeg kan ikke få det de skriver på hjemmesiden til at passe med de gældende restriktioner, for de kan næppe have hjemmel til fra i morgen at arrangere guidede rundvisninger med op til 25 personer, når forsamlingsforbuddet på 5 personer stadig er gældende – og restauranterne må i øvrigt heller ikke åbne endnu. Der er noget, der ikke stemmer her, så derfor venter vi til senere på året … om ikke andet, så af den årsag, at vi passer på os selv og ikke ønsker at være unødigt sammen med andre, inden vi er vaccinerede.

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2021 @ 22:46 | Svar

 10. Vi tog engang kaffekurvs-turen fra sønden Kolding og sydpå mod Sønderborg efter princippet: Følg den offentlige asfalterede vej mod syd, som ligger tættest på kysten.
  Jeg husker det som en særdeles smuk tur, som førte os til steder, hvor turister ikke er en hverdagsbegivenhed.

  Jeg tilslutter mig Johns holdning til takeaway. Det er stort set lige så let at lave tingene selv som det er at pakke al det plast og krimskrams ud og få det ryddet af vejen bagefter.

  Kommentar af natural2222 — 1. marts 2021 @ 6:51 | Svar

  • Det er et rigtig godt koncept; det har vi kørt efter mange gange – og også i det sønderjyske 🙂
   Jeg vil ikke sige, at det er lige så let, men der mangler i hvert fald noget, det kan vi godt blive enige om.

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2021 @ 16:23 | Svar

 11. …og hvis I snupper turen sydover, vil jeg foreslå, at I kører til Ballebro. Tager færgen til Als. Gennem Augustenborg og Sønderborg hjem. Nyd en vandretur
  i Sønderborg fra Slottet langs havnekajen til broen. Turen fra Gråsten til Kollund langs vandet er ret flot. Især i solskin. God ferie!

  Kommentar af Lone Rasmussen — 1. marts 2021 @ 12:53 | Svar

  • Tak for forslagene, Lone. Netop Als kørte vi tynd for ikke så lang tid siden, og så sent som i oktober kørte vi (igen) den fantastiske tur, som du nævner til sidst. I solskin 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2021 @ 16:32 | Svar

 12. Lige i nærheden er der jo Solkær Enge og Hejlsminde. Christiansfeld er også en nærliggende mulighed. På stranden lige foran “jeres” sommerhus har vi nydt en del solvarme dage i vores Kolding-periode 😉

  Kommentar af perteilmann — 1. marts 2021 @ 19:32 | Svar

  • Solkær enge har vi tidligere set – vist endda på din anbefaling, og Christiansfeld står på morgendagens liste 🙂
   Og så kender du lige ‘vores’ strand 😀

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2021 @ 16:35 | Svar

 13. God fødselsdag i morgen! Jeg ønsker dig godt vejr i fødselsdagsgave.
  Jeg kunne godt spise den menu, du planlægger, og så lærte jeg også, hvad pommes salardaise er. Dem kunne jeg vist godt spise mange af, elsker både kartofler og andefedt, men de scorer nok ikke så højt på sundhedsskalaen.
  I modsætning til de fleste, der har kommenteret her, synes jeg, der findes megen god take away – men jeg gider heller ikke selv lave mad i større stil.
  Vi har også fødselsdag her i huset i morgen, og det kan da godt ske, det bliver en gang take away, hvis vi strammer os an.

  Kommentar af Kirsten — 2. marts 2021 @ 12:29 | Svar

  • Tak – det kunne bestemt også være dejligt med godt vejr 🙂
   Pommes salardaise smager SÅ godt, men nej, ikke så godt for taljemålet, desværre …
   Jeg/vi mente såmænd heller ikke, at takeaway ikke smager godt, men at der mangler en væsentlig del af madoplevelsen fordi man ikke får alle tilberedningsduftene med.
   Jamen så vil jeg da også ønske tillykke til jer – og vi er flere om at ønske godt vejr!

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2021 @ 16:40 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.