Hos Mommer

23. februar 2021

Isbjerge på Præstø Fjord

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:00
Tags: ,

Nu er de næsten væk igen, men vi har skam haft isbjerge her på fjorden.
Heldigvis har vi ikke plads til, at Titanic kan være her – det er for fladvandet.
Et enkelt skibbrud har der dog været, men det var bare en jolle, der havde revet sig løs i blæsevejret og i et stykke tid har siddet fast i skrueisen.
Jojo, vi føler os nærmest som nordpolsfarere her i Den Stråtækte – det smager altid lidt af rejseliv. Ikke fordi Nordpolen står på vores to see-liste, men i disse tider må man tage hvad man kan få.
Nu kan vi dog se lyset forude. Det kan de også i England, hvor Boris Johnson i går fremlagde en omfattende og detaljeret plan, så vi har et fornyet håb om at kunne se dem igen måske til juni. Det kommer stadig an på meget, men vi krydser alle seks alt, hvad der kan krydses! Det hjælper garanteret!

P1050513

P1050510

Det er simpelthen ligemeget, hvor lille et projekt er … det skal nok finde ud af at gøre sig selv større.
Dette her startede oven i købet med slet ikke at være et projekt …
Først fik jeg min nye opholdsstol af Ditte, hvilket medførte, at vi mente sofabordet skulle være lidt større for at passe i proportionerne.
Det har vi nu hentet, og John har samlet det.
P1050516Det medførte igen, at jeg fik den ide, at det strikkerod, jeg havde på det gamle sofabord, måske med lidt kreativitet kunne minimeres. Problemet er bare, at når jeg strikker, er der visse ting jeg hele tiden bruger, hvorfor det hurtigt vil drive mig til vanvid at skulle rejse mig i tide og utide for at hente de remedier andetsteds fra.
Da jeg luftede ideen for John, så han glad ud.
Han har aldrig kommenteret rodet, men var ikke uenig i, at det ville pynte gevaldigt at få det væk fra bordpladen. Han gav mig derfor en dimsekasse, som han aldrig har brugt. Umiddelbart mente jeg, at den for stor og den var i hvert fald alt for grim til at kunne få en plads i stuen. Den hører hjemme i et værksted.
Men det må der kunne gøres noget ved …

Jeg lod mig inspirere af en ‘kasse’, jeg sidste år syede til at opbevare frø i.
Dimsekassen blev målt, stoffer fundet frem og symaskinen startet.
Efter nogle timer var kassen til kassen færdig, og jeg kunne begynde at indrette mig.
Jeg har lavet lommer i de to smalle ender, så jeg stadig har supernem tilgang til fx hæklenålene til tabte masker, til pindemåleren, en blyant og en lille saks.
I enden ud mod stuen er der en lille hank, så jeg nemt kan trække kassen ud.
Desværre er den for stor til at kunne holde sig stabil og lodret i siderne – det er jo trods alt bare stoffer, den er lavet af, så jeg har sat en temmelig uautoriseret snor i til at holde lidt på formerne. Den ses ikke, når kassen står på sin plads.

P1050517P1050515

Fra at være noget, der fyldte et halvt sofabord, står det nu på hylden nede under og ser ud som om det næsten ikke er der.

26 kommentarer »

 1. Tænk at I har isbjerge på Præstø Fjord – fantastisk 🙂
  Det ser rigtig godt ud med ‘kassen’ til dine strikketing under bordet!
  Pyha, hvor er det godt, at Boris Johnson har fremlagt en plan, så I har et fornyet håb om at kunne se familien i juni.

  Kommentar af Madame — 23. februar 2021 @ 19:27 | Svar

  • Hehe, ja ikke sandt? 😉
   Tak … og ja, det er godt. Der er stadig meget, der skal overholdes og meget, der kan gå galt, men til juni er der da i det mindste rigtig mange, der er vaccineret.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2021 @ 19:52 | Svar

 2. Hyggeligt med sådan en strikke-hyggekrog med styr på al grejet 🙂 Åh ja vi håber at tingene går i den rigtige retning, og at isbjergene forsvinder og at foråret og lyset vinder frem.

  Kommentar af Lene — 23. februar 2021 @ 20:59 | Svar

  • Åh, ja, Lene – vi håber virkelig SÅ meget … sikkert er det dog, at isbjergene snart er smeltet og at foråret og lyset vinder frem. Så er vi alligevel nået langt 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2021 @ 21:03 | Svar

 3. Flot og kreativt påfund, nu har du styr på alle håndarbejdssagerne, hvis du har det som mig, kan du nemt forfalde til rod igen, men det har du nok ikke.
  Jeg krydser fingre for, at I kommer til England senest i juni.

  Kommentar af Lisbeth — 23. februar 2021 @ 22:31 | Svar

  • Jeg har det lige som dig – lige nu lever især John bare stadig i håbet … 😉
   Tak for kryds – jo flere, jo bedre!

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 9:56 | Svar

 4. Det med at rydde op og gøre i orden siges at være en lockdown-bivirkning. Selv er jeg så lidt ramt, som man overhovedet kan være, desværre. Du, derimod, laver dimsekasser til dimsekasser. Man må lade dig, at resultatet er kønt, og passer bedre i stilen end “ren” plastic.

  Kommentar af Henny Stewart — 23. februar 2021 @ 23:18 | Svar

  • Den bivirkning har jeg også hørt om. Jeg har nu altid fået oprydningsflip indimellem og har ikke fået flere pga. corona.
   Tak … det der grimme plastic går simpelthen ikke i en stue!

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 9:58 | Svar

 5. Ja man må tage hvad man kan få! Godt motto.
  Desværre er der ikke nogen sikkerhed for at der ikke kommer en bølge smittende Corona virus igen, jeg har prøvet at forstå “mekanikken” og det er jo fantastisk, hvad man ved om virus og messenger RNA (og DNA) – men som Lone Simonsen siger så har vi skubbet pandemien foran os. I det øjeblik der “åbnes” vil der igen være mennesker, som smitter uden at vide det, og hvis ikke vi alle har fået en virkende vaccine, så risikerer vi jo flere ofre. Jeg synes ikke man skal gå i panik, men tænke meget over hvor faremomenterne er.
  Det er godt med kasser til at samle løse dele af alt muligt. Det er da en fin én du har lavet!

  Kommentar af Donald — 24. februar 2021 @ 0:15 | Svar

  • Der kommer helt sikkert en ny bølge, så vi må bare huske stadig at passe på – igen grund til panik.
   Jeg syntes genetik var vildt spændende, både i gymnasiet og senere, når vi lærte lidt om det på mit arbejde.
   Tak. Dimsekasser er gode 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 10:00 | Svar

   • Glemte at sige: Danske isbjerge er nuttede … 😉

    Kommentar af Donald — 24. februar 2021 @ 11:52 | Svar

    • ja … de er ikke så (ære)frygtindgydende 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 11:55 | Svar

 6. Tænk at en ‘lille’, uskyldig stol, kan afstedkomme så meget aktivitet. Det ser nydeligt og ryddeligt ud, selv om alle dimser og dingenoter stadig er ved hånden. Spændende at se, om det kan fungere i hverdagen.

  Kommentar af fiberfryd — 24. februar 2021 @ 1:00 | Svar

  • Ja, men sådan er det tit 🙂
   Schhh – jeg kommer helt sikkert til også at rode på bordet igen, men lige nu tror vi på orden 😉

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 10:01 | Svar

 7. Der er bestemt lys forude. Jokeren er nok, som Donald også er inde på, om en for optimistisk åbning sammenholdt med folks manglende respekt for regler når at ødelægge det hele.
  Jeg skulle i går sende en kornprøve som haste-pakke. Da jeg kom var vi 2 i rækken og alt ok. På et øjeblik gik det galt. Folk stod i kø med kort afstand, en mor havde 2 børn med som snildt havde alderen til at vente udenfor, en håndværker fór frem og tilbage for at løse et teknisk problem. Jeg er spændt på at se resultatet af min ugentlige test i morgen aften.
  Vores “lys” er vaccinen. Mine svigerforældre på hhv. 86 og 88 fik første stik i går og Fruen, som er i risikogruppe grundet kræftforløbet i fjor, har første vaccinetid på mandag eftermiddag.

  Kommentar af natural2222 — 24. februar 2021 @ 4:46 | Svar

  • Jeg er mere nervøs for folks dumhed og mangel på respekt for både vira og andre mennesker end for pandemien i sig selv – og du angiver et glimrende eksempel på hvorfor!
   Vaccinen er vores alles bedste håb for en mere åben tid, og det kan kun gå for langsomt … men der sker dog hele tiden lidt på den front.

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 10:05 | Svar

 8. Dimseorganiseringsskuffedarier er gode. Vi bruger også små til småstore plastikkasser/-kurve til fx krydderier, opladere & diverse USB-kabler og dimser i bred forstand. Så er problemet reduceret til, hvilken kasse man skal lede i 🙂

  Kommentar af Eric — 24. februar 2021 @ 8:19 | Svar

  • Enig – især hvis du spørger John, er de aldeles uundværlige. Han har oven i købet nogle liggende som reserve – deraf min ‘gave’ i går.
   Du skulle godkendes, fordi du tilsyneladende har skiftet mailadresse. Er det en, jeg skal gemme, eller var det en fejl?

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 10:07 | Svar

   • Jeg har mig bekendt ikke ændret noget – kommenterer som logget ind på WP, så det er et mysterium. Lad os vente og se. Men gem da bare mailadressen – med eget webhotel er der ingen adresseknaphed 😉

    Kommentar af Eric — 24. februar 2021 @ 21:15 | Svar

    • Jeg gik tilbage i dine kommentarer og kunne godt se, at du hele tiden har brugt denne mailadresse – jeg har din anden i min kontaktliste til mere privat brug, og det var den, jeg havde i hovedet. Det gør det dog ikke mindre mystisk, at du pludselig skulle godkendes, men WP har før opført sig underligt.

     Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 21:35 | Svar

 9. Det var dog en genial ide, du fik, med dimsekassen. Den ser så fin ud på sin plads. Selvfølgelig vil det rode, når du skal bruge ting, men du ved, hvordan du efterfølgende får det pakket væk.
  Det ser helt fremmedartet ud med sådan et lille isbjerg på fjorden. Pænt bjerg 🙂
  Ja, vi krydser alt for, at åbningen vil gå godt. At smittestigningen ikke bliver alt for enorm. Og ikke mindst at I snart kan ses med jeres englændere.

  Kommentar af Betty — 24. februar 2021 @ 18:54 | Svar

  • Ja, det bliver forhåbentlig lidt nemmere at holde orden – det er ikke min spidskompetance 😉
   Et nuser, lille isbjerg – og ja, vi krydser både fingre for, at vi kan se englænderne til sommer, og ikke mindst for, at smittetrykket kan holdes i ave – vi orker ikke rigtig flere nedlukninger!

   Kommentar af Ellen — 24. februar 2021 @ 18:59 | Svar

 10. Du skal da være håndarbejdslærer i dit næste liv – eller har måske allerede været det i et tidligere 😉
  Det må være dejligt lige at kunne sætte sig og fabrikere noget brugbart / nyttigt – og ikke bare nørkle for at holde sig beskæftiget. Men det gør du jo også med strikkeriet til Røde Kors – fremstiller noget med et formål.
  For mig gør det sig for tiden gældende ved at jeg bager og bager. Der kan jeg se et kontant resultat af min aktivitet – men det er desværre på sidebenene.

  Kommentar af tingats — 25. februar 2021 @ 17:13 | Svar

  • Uhhh, det tror jeg ikke ville blive en succes, Anne Marie … jeg har ikke tålmodighed til at gentage og gentage og gentage, hvis folk er for tungnemme 🙂
   Du har ret i din iagttagelse vedrørende, at der skal være plads til det hele, lige fra det hovedløse (bl.a. strikkerierne til Røde Kors), gående over til det, hvor man skal tænke sig lidt mere om.
   Jeg elsker at spise kager, men er (heldigvis) ikke så vild med at bage, for det ville lynhurtigt gå helt helt galt også for mine og Johns sideben.
   Du må være god at gæste 🙂 – skal jeg melde dig til Den Store Bagedyst?

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2021 @ 20:52 | Svar

 11. Helt underligt at se billederne med is.. Og tænke på hvor hurtigt det forsvandt, i hvert fald herovre. Isen på søen i Lystanlægget er dog længe om at smelte. Der kan måger m. fl. stadig gå på vandet!
  Så fint med samling på grejet. Uh, jeg kan altså også hurtigt fylde mine små sideborde med alt muligt uundværlig! Forsøger 😇 at fokusere på et projekt m tilbehør… Og rydde det andet væk.
  Jeg ved jo, hvem der har parkeret grejet.. Og hvem, der skal fjerne det!

  Kommentar af Anne Holtegård — 26. februar 2021 @ 15:52 | Svar

  • Vinteren varede ikke så længe denne gang 🙂
   Jamen er det da ikke utroligt, som vi kan rode!? Men det er jo fordi vi hele tiden skal bruge tingene, og så er det altså fjollet at rydde dem væk hele tiden 😉
   Jeg forstår dog godt, hvorfor andre ikke synes det er så interessant at skulle se på …

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2021 @ 17:01 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.