Hos Mommer

21. februar 2021

Syslerier i en monoton tid

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:30
Tags: , ,

Det er da bare for meget med den coronafrygt efterhånden … jeg har lige nyst, og pc’en begyndte fluks at køre et antivirusprogram.
Hvad? Var den lidt for plat? Beklager. Jeg skal forsøge at forbedre mig.

I dag har vinduespudseren været her – faktisk er han i gang lige nu. Vinduespudser? På en søndag?
Ja. Men det er fordi vinduespudseren er den mand, jeg har været gift med i næsten en tredjedel århundrede, så spændingen ved det er behersket og kommer ikke ind under betegnelsen små hverdagsbegivenheder i samme grad som skorstensfejerbesøget gjorde.
Til gengæld kan vi igen kigge ud gennem vinduerne … det er slet ikke så tåget, som vi troede …
Jeg har ryddet op i en køkkenskuffe. Én køkkenskuffe. Man skal jo passe på ikke at overanstrenge sig i min alder. Det var dog en stor køkkenskuffe. Så stor, at der efterhånden gemte sig for mange låg uden tilhørende beholder og vice versa. Det vil sige … de makkerløse elementer gad ikke engang gøre sig den ulejlighed at gemme sig; derimod lå de af en eller anden grund altid forrest eller øverst. Delene må bevæge sig rundt om natten, sikkert nogenlunde samtidig med, at kalorierne bruger tid på at sy mit tøj ind, mens det hænger i skabet. Kalorierne skal jeg stadig være på vagt overfor, men nu er der orden i skuffen, og alt, der skal have en makker, har en makker.
Mine overflødige kilo kan i øvrigt ikke tilskrives coronaen. Dem har jeg haft meget længere, og der er ikke kommet flere til det forløbne år – én fordel er der da ved aldrig at komme i et fitness-center: Det gør ingen forskel, at det ikke må holde åbent.Billedresultat for monotony monopoly
Keder vi os? Nejda. Overhovedet ikke. Ikke ret meget …
Et eller andet sted derude en kreativ sjæl, der har leget med stavemåden af board games og ændret det til bored games.
Tim sendte mig ovenstående billede af en coronaversion af Matador, som på engelsk hedder Monopoly. Det er lidt morsomt … se bare Chancen, som er ændret til DON’T TAKE CHANCES. Spillet findes i flere udgaver, og man kan jo altid bruge lidt tid på at smile over den anvendte fantasi.
Formentlig kan ingen være i tvivl om, at et uddrag fra et andet bræt stammer fra en amerikansk udgave – dollartegnene behøves ikke til den konklusion.

Jeg har luret lidt rundt på nettet. Det meste coronahumor kommer fra USA og er ikke særlig morsomt. Jeg har generelt svært ved at se det sjove i amerikansk humor, hvorimod jeg oftest finder den engelske vidunderlig. Naturligvis er der undtagelser fra begge, men de er få. Et borderline-tilfælde er den indsatte Simpson-udtalelse. Er den sjov eller ej?
Der er masser af mennesker der lægger et arbejde i, at vi andre ikke skal kede os for meget. Jeg formoder desuden, at de heller ikke selv keder sig i processen. Herunder yderligere to billeder, som Tim sendte mig.
England med anderledes countiesEngland - stereotypes

De er i tankegangen ens og alligevel ret forskellige. Fx bor mine englændere på det ene i Depressing og på det andet i Boring Rich People.
Hvis de er for svære at læse, kan de findes på nettet.
De er sprængfyldt med fordomme, men det gør dem ikke nødvendigvis kedelige.

12 kommentarer

 1. Herlig humor! Og ja, jeg synes, at Simpson-udtalelsen er morsom – humor må gerne være lidt ond 🙂 Det er rart at have god pensionisttid, og skulle man komme til at kede sig, hvilket selvfølgelig aldrig sker, kan man nok finde et eller andet på YouTube.

  Kommentar af Eric — 21. februar 2021 @ 12:07

  • Godt – så har jeg da ikke ramt helt ved siden af 🙂
   Sort humor kan være meget ond. Og meget morsom!
   Ja, på YouTube eller en anden streamingtjeneste. Jeg har set meget Masterchef her på det seneste, og naturligvis keder vi os ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2021 @ 14:17

 2. Tak for underholdning af en morsom tekst 🙂 Jeg kan konstarere at min køkkenbordsskuffe ligner din. Mit tøj bliver også syet ind om natten, og jeg ville vældig gerne have besøg af din vinduespudser, men det er nok lidt for langt. Vi har ellers haft en vinduespudser, men han er stoppet, siden er vinduerne ikke blevet pudset, så her er også rimeligt diset. Tænk hvis jeg selv skal ud og pudse dem, nej så hellere i haven.

  Kommentar af Lisbeth — 21. februar 2021 @ 13:39

  • Velbekomme – og velkommen i køkkenskufferods-segmentet. Jeg tror ikke, vi er alene 😉
   Der er ret langt, og John har vist også mere end rigeligt i vores vildt mange småsprossede vinduer. I må da finde en ny vinduespudser; det nytter ikke noget, I tror det er tåget altid 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2021 @ 14:19

 3. Jeg har det præcis som dig og holder meget af den engelske humor 🙂 Hvor er det sjovt med coronaversion af Matador, Monopoly 🙂
  Der er ikke noget så dejligt som at få vasket ruderne. For et par dage siden fik jeg pudset alle mine, og pludselig vælder lyset ind.

  Kommentar af Madame — 21. februar 2021 @ 13:43

  • Den er også bare herlig 🙂
   Det er utroligt, så hurtigt vinduerne ‘diser til’ – jeg synes John pudser vores tit, men jeg nyder når de er pudsede (og husker at rose John 😉 )

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2021 @ 14:20

 4. Fordomme er sjældent kedelige, omend de kan være skræmmende. Det bedste er, hvis man kan grine af sine egne. Det er vel nok hyggeligt, at Tim sender dig de herlige billeder; men han ved selvfølgelig, at du er vild med både sproget og humoren.

  Kommentar af fiberfryd — 22. februar 2021 @ 0:59

  • Det er sundt at kunne grine ad sine fordomme, men det er nu også ret fedt at få dem bekræftet …
   Ja, det ved han, og han smiler henrykt, når jeg forstår hans puns🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2021 @ 8:54

 5. Tak for dagens opmuntringer. Faktisk synes jeg, at Simpsons næsten er den bedste, men jeg har nu også altid været glad for Simpsons.

  Kommentar af Kirsten — 22. februar 2021 @ 9:57

  • Velbekomme. Vi trænger til lidt opmuntring … vi er dog ikke helt på linje mht. Simpsons, men jeg ved, at de er ret populære 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2021 @ 11:04

 6. Nej nej den var ikke for plat! Hvem kan ikke bruge et lidt overrasket grin i denne tid! Og “Lågenes natlige liv”, “Kaloriernes raid mod garderoben” — alt sådan noget er godt for smilebåndet.

  Ja de er lidt svære at læse, kortene, og jeg kunne godt finde på at gå en rundtur via nettet, senere – lige nu er dagen ved at smuldre for mig, jeg synes jeg har nok at gøre. Den vinduespudser bliver “mig”, og han må gerne komme forbi her. 🙂

  Kommentar af Donald — 22. februar 2021 @ 15:21

  • Dejligt, at du kunne smile af coronahumoren 🙂
   Nogle gange må dagene gerne smuldre – det må bare aldrig blive dem alle, men det tror jeg nu heller ikke sker for dig. De vinduespudsere har godt nok travlt efter snestormene …

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2021 @ 17:16


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.