Hos Mommer

18. februar 2021

Huhej, hvor det går …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:03
Tags: ,

Livet er fantastisk spændende for tiden … i dag har skorstensfejeren været her. Sådan en fyr har virkelig svært ved at arbejde hjemmefra, og eftersom brændeovnene nok mange steder bliver brugt mere end normalt, er det vigtigt at få tjekket skorstenene, så vi er altid glade for at se Mads, som har været vores faste fejer i de seks år, vi har boet i Den Stråtækte.
Seks år! Jeg husker kun alt for tydeligt mine ord til John, da vi flyttede herned: “Åh, hvor er her bare skønt, John … kan vi få 10 gode år her, vil jeg være SÅ glad”. Jeg er overhovedet ikke enig med mig selv, for så er der kun fire år tilbage. Det er alt, alt for lidt, og jeg ville på ingen måde være glad for at skulle flytte fra dette sted allerede om fire år, så jeg krydser fingre for et fortsat acceptabelt helbred.
Det er ikke kun i forhold til ens børn og børnebørn, at tiden flyver; det gør den så sandelig også i andre sammenhænge. Lige om lidt er det otte år siden, jeg jobstoppede. Otte år! Det var jo i går. Det er absolut ikke meningen, at pensionistlivet skal fløjte forbi os i den fart.
På den anden side skulle det helst heller ikke snegle sig afsted, som det gør i disse coronapesttider, hvor det bliver en mærkedag, bare man får besøg af en skorstensfejer.
Vejret er søreme også spændende. Næsten ikke til at holde ud. Se bare vores fantastiske udsigt fra hhv. hoveddør og køkkenvindue.
Det er så tåget, at vi hverken kan se fjorden eller de menneskefjendske, polske naboers hus. Det første er godt nok lidt ærgerligt …

P1050505P1050506

Heldigvis er her hyggeligt inden døre: Ild i brændeovnen, kaffe i kruset, en god lydbog i ørerne og strikketøj i hænderne.
Med mit luksuslegeme placeret i min nye, store, bløde, lækre Ektorp-læne-sidde-ligge-strikke-opholdsstol. Den har jeg overtaget fra Ditte, som desværre (for hende), men heldigvis (for mig) ikke kan bruge den pga. rygproblemer. Vi hentede den i går og jeg er flyttet ind i den. Den har afløst min stressless-stol, og en fysioterapeut ville nok både løfte pegefingre og ryste på hovedet af mig.
Her til formiddag har det spændende element været at gå på internetjagt efter et nyt og lidt større bord til at have mellem mellem vores opholdsstole. Jeg var ude efter et ganske bestemt bord, som desværre viste sig ikke at eksistere mere.
Vi fandt et alternativ, hvor det ville koste 300 kroner i fragt, hvorfor vi naturligvis valgte “Click & Collect og afhent din vare inden for 30 minutter”.
De glemte bare lige at skrive, at de mente 288 gange 30 minutter.
I ordrebekræftelsesmailen stod der, at jeg kunne forvente at kunne afhente bordet den 24. februar; de ville sende en sms og en mail, når det var klar.
Godt, så. Vi må væbne os med tålmodighed. En dyd, der er blevet sat kraftigt på prøve her i vinter.

26 kommentarer

 1. Ja, tiden spurter, og så er det lidt af et paradoks, at I må væbne jer med tålmodighed 🙂

  Kommentar af Eric — 18. februar 2021 @ 14:20

  • Det er lidt af et paradoks 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 19:05

 2. Ja, det der med at trække sig tilbage … Jeg har ikke noget valg, jeg forbliver tilbagetrukket. Men jeg er med på, at hvis jeg orkede, så er der brug for mig. Jeg har lige modtaget et pænt beløb i bibliotekspenge for en hjemmeside, der faktisk rigeligt har fortjent at blive opgraderet. Jeg har tænkt på at tage den ned for nylig, for jeg vil egentlig ikke være sådan noget gammeldags noget bekendt. Omvendt, hvis den giver indtægter, er det jo tegn på, at nogen bruger og har brug for den, så den bliver der nok et stykke tid endnu. Uden at mor her vender tilbage til jobbet som webdesigner og udvikler. Men jeg har lidt dårlig samvittighed.

  Kommentar af Henny Stewart — 18. februar 2021 @ 14:36

  • Det må være dejligt at kunne tjene penge på ‘varer’, man har leveret inden man trak sig tilbage, men jeg forstår godt, at du ikke orker at tage det op igen – og der er vist ingen grund til dårlig samvittighed. Man har da lov at gå på pension 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 19:07

 3. Det er vel nok dejligt, at I er så glade for jeres stråtækte idyl. Tillykke med din gode, nye stol! Ja, sikke et vejr i dag.
  I denne coronatid får vi alle vendt op og ned på mange ting, og små ting bliver nu en gave. Vi har fx været i Lyngby og hentet et par hjemmesko via Click & Collect og købt take away med hjem, poke bowl hos Olioli i Lyngby. Dagens store oplevelser 🙂

  Kommentar af Madame — 18. februar 2021 @ 16:19

  • Det er skønt 🙂
   Der er mange ting, der er blevet sat i relief, og det er såmænd ikke nogen dårlig øvelse, men nu har det varet længe nok!
   I har lige så store oplevelser som os, kan jeg se 😀

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 19:08

 4. Ja tålmodighed er en dyd, vi er mange, som ikke ejer meget af det. Skorstensfejeren havde vi besøg af i tirsdags, han er da en sød fyr, men så skal man vente med at tænde op til, han har været her. Så er det, at min tålmodighed slipper op. Ja tiden går alt for hurtigt, vi håber, vi holder mange år endnu. Det er 10 år siden lige om lidt, at jeg jobstoppede.
  Og så til det “spændende” , udsigten her er nøjagtig som jeres, øv hvor er det tåget.

  Kommentar af Lisbeth — 18. februar 2021 @ 18:35

  • Hvis han først kom sidst på dagen, så når der at blive koldt. Vores tog mig på sengen, men John var heldigvis stået op og kunne lukke ham ind.
   10 år! Det er også længe, men du har, lige som os, fundet dig en herlig pensionisttilværelse.
   Når vi altså lige ser bort fra corona. Og tåge 😉

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 19:11

 5. Vi taler tit om på arbejde hvor forskellige perspektiver der er på corona-krisen. Flere af mine kolleger har ægtefæller, der kæmper for at holde sig oven vande og som snart må give op. Så jeg håber virkelig for dem og vi andre, som jo får lov til at gå på arbejde hver dag, at vi får et håb. Vi har brug for at åbne op, og så må vi forsøge at håndtere inddæmning af smitterisikoen på en anden måde.

  Kommentar af Lene — 18. februar 2021 @ 19:00

  • Lene, jeg kan ikke være mere enig. Det er ved at være samfundsmæssigt alt for omkostningstungt, og jeg håber virkelig, at mange har taget fat i den kreative og ikke mindst konstruktive tankegang for at få Danmark i gang igen.

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 19:12

 6. Det er unægtelig noget af et problem, som jeg deler med dig, at tiden gerne skulle gå både langsomt og hurtigt.

  Kommentar af Kirsten — 18. februar 2021 @ 21:02

  • Hvor er det dejligt, at du forstår hvad jeg mener … og vi er sandelig ikke nemme at stille tilfreds.

   Kommentar af Ellen — 18. februar 2021 @ 21:04

 7. En god gang tåge er ikke at foragte. Den grå dyne forandrer verden og giver mulighed for nye perspektiver på omverden.

  Kommentar af Ib Hansen — 19. februar 2021 @ 6:33

  • Joh … jah … kunne vi ikke blive enige om at nøjes med lidt mystik-fremkaldende dis? 😉

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2021 @ 9:24

 8. Jeg bestilte også en lampe med “op til 10 dages leveringstid”, som så åbenbart betød 3. marts :p Måske, jeg bare er dårlig til at regne.
  Men er jo i tålmodighedstræning, så det går vel også nok. Loftet venter uden problemer, så det må jeg vel også.

  Kommentar af VenterpaavinBlog — 19. februar 2021 @ 7:10

  • Det er vist ikke dine regneevner, der er noget galt med 😉
   Vi er virkelig i tålmodighedstræning, og det bliver godt. Igen. Engang …

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2021 @ 9:25

 9. Tiden er en underlig størrelse! Dagene går langsom og tiden flyver af sted..
  Vi får da (gen)lært at sætte pris på de små glæder.
  Som det smukke vejr sidste weekend..
  Holdnuop.. det sne forsvandt hurtigt her.
  Jeg har bestilt rundpinde online, for de har dem ikke i 100cm i byen.
  Ellers foretrækker jeg at handle lokalt. Har brugt click and collect.
  Det fungerede fint med SMS om, at de ønskede varer kunne hentes fra kl…
  Meeen jeg glæder mig nu til at kunne handle “rigtigt”.
  Tålmodighed! Jeg øver mig!!

  Kommentar af Anne Holtegård — 19. februar 2021 @ 17:36

  • Tiden har mere end nogensinde før bevist, at den er en relativ størrelse.
   Jeg handler i forvejen meget online, men selvfølgelig endnu mere nu, hvor de fysiske butikker har lukket.
   Vi øver og øver 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2021 @ 9:52

 10. Vores skorstensfejerbesøg forleden affødte en længere og spændende beretning om et indisk bryllup, han og familien havde deltaget i. En rigtig god start på dagen!

  Kommentar af Lene Thellufsen — 20. februar 2021 @ 17:57

  • Det er bare så skønt at få den slags gratis hverdagsoplevelser – ikke mindst, når de kommer fra en (formentlig?) uventet kilde 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2021 @ 18:11

 11. Adfærdsændringerne står i kø. Tidligere ligegyldigheder -som nu skorstensfejerens besøg- får nærmest skelsættende karakter.
  Det er godt for os og Jer, at vore udenlandske familieforbindelser trods alt kan nås via teknologien. I holder vel også kontakt via Skype og andet godt.
  Yngstesønnens samlever fra Island har også helt uovervindelige problemer i forhold til dåbsarrangement for vores nytilkomne barnebarn. Deres søn er født 2. januar og de har stærke familiebånd i svigerdatterens familie, så dåb uden deres deltagelse er nærmest utænkelig.
  Hvordan kan noget overhovedet planlægges indenfor det næste halve år, når en hel kommune, som nu Kolding, kan gå fra ro til corona-kaos på et par uger?

  Kommentar af natural2222 — 21. februar 2021 @ 7:03

  • De står virkelig i kø, og nogle af disse ændringer vil jeg ikke være spor ked af at beholde. Andre er jeg selvfølgelig helst foruden …
   Vi bruger så WhatsApp, men det er i princippet det samme som Skype – bare nemmere og mere brugervenligt, synes vi – og vi er meget, meget glade for at den mulighed findes!
   Enig: Det var bekymrende med lynudviklingen i Kolding, men når vi alle er blevet vaccineret, mon så ikke der bliver åbnet og der derfor kan planlægges?
   Det håber jeg virkelig, men som det er nu, er jeg efterhånden indstillet på, at der vil gå mere end et år, uden jeg ser mine englændere 😦

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2021 @ 9:39

 12. Du får da øvet dig i at se det store i det små, som er et af mine leveråd.
  Vores nylige skorstensfejerbesøg var både overvældende og dramatisk. Der mødte hele to personer op, mester og hans lærling. Den unge mand kom ved et uheld til at vælte de ildfaste sten i brændeovnen og det tog ham lidt tid at forsøge at samle puslespillet igen, inden mester forbarmede sig over ham og klarede ærterne. Sådan en oplevelse kan man leve højt på i flere dage 😉
  Det er selvfølgelig ikke specielt sjovt, at leve i en kedelig, isoleret trummerum, men som Lene skriver, er der mange, som har alt, alt for megen spænding i deres liv på grund af coronaen.
  Dejligt, at du er glad for stolen 👍🏻

  Kommentar af fiberfryd — 21. februar 2021 @ 8:05

  • Ja, mon ikke! Måske også lidt for meget 😉
   Hahaha, åh, stakkels lærling, men det har formentlig været lærerigt (!) for ham 😀 – og ja, sådan en hændelse lever længe i disse tider.
   Helt enig, og jeg kan da også bedre klare trummerummen, når jeg husker at fortælle mig selv, hvor ondt i maven-givende og usikkert det er for alt for mange.
   Jeg er SÅ glad 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2021 @ 9:46

 13. Gad vide om internet-shoppene efterhånden vil opdage, at de ikke skal skrive noget, der er overdrevet (at de ikke skal oversælge deres varer og service). Måske er det én af grundene til, at man stoler på IKEA, som advarede (i begyndelsen af Januar hvor jeg købte en ny seng som jeg ikke har samlet endnu!!!) “Vi gør opmærksom på at vi har travlt og at levering kan tage lang tid, afhængig af hvilke varer, du bestiller” (eller noget i den stil). Men til gengæld leverer de nøjagtigt, når de har sagt det.

  Jeg synes også at de 12 år siden jeg holdt op på RUC som IT-admin er gået alt, alt, alt, for hurtigt, men heldigvis kan jeg stoppe tiden en gang imellem. Det er især ved bladring af billederne fra de mange ture. Men jeg kan også nyde nuet — og “andre verdener” — sådan som du gør i antistress-stolen. At høre en lydbog eller se et drama på TV skærmen kan virkelig gøre noget som er svært at forklare, man får mere lyst til at gøre ting (og så skal man udnytte det og gå i gang!)

  Kommentar af Donald — 22. februar 2021 @ 15:41

  • Bordet i indlægget her var fra Jysk, men ja, nogle af firmaerne finder vel ud af, at vi ikke lader os spise af med hvad som helst.
   Er det virkelig 12 år siden? Som jeg siger: Tiden flyver! Det er dog altid hyggeligt at kigge tilbage i gamle billeder – det excellerer jeg også i indimellem.
   En god kombination mellem aktivitet og en form for aktiv passivitet er ikke så tosset 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2021 @ 17:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.